... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod jeikob » pát 24. dub, 2009 14:14

simargl píše:
jeikob píše:s tupým nožem sebešikovnější člověk nic neuřízne.

Velmi se omlouvam, nerad chytam neci vyroky a posouvam jejich vyznam jinam, jak se tady bezne deje, ale nemusis rezat, staci bodnout a kdyz navic vis kam bodnout...

no ovšem proč věci dělat složité ,když mají jít jednoduše. dobrý nůž jak řezá tak bodá. tedy bojové umnění ,sport systém nemyslím ted lidi!!! ale technickou stránku a metodiku . aby bylo kvalitní musí být funkční kompletně a ne jen část. druhá věc jsou samozřejmně lidi.
mimo jiné čistě teoreticky silný,psychicky odolný od přírody rváč praktikující bujinkan či aikido může zbýt boxera začatečníka nebo kohokoliv .Ale o tom to není . Bojové umnění či sport tedy jakýsi systém má na jakési urovni určitými schopnostmi vybavit většinu lidí,jistě čast lidí nikdy!jistě někdo bude velmi dobrý někdo průměrný,ale pokud je bojový systém jen pro vyvolených par jedinců a ještě z otazníkem?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rainbird » pát 24. dub, 2009 14:33

jeikob píše:mimo jiné čistě teoreticky silný,psychicky odolný od přírody rváč

nepotřebuje praktikovat aikido ani bujinkan... nejspíš nepotřebuje ani ten box aby rozbil ústa někomu, koho si k tomu vybere.

třasořitku bys poslal kam pro schopnosti?

Mluvím o schopnostech, který ti dovolí pokud možno zabránit tomu, aby vůbec došlo na kudly... jak z tvojí tak i ze strany toho druhého.
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Golom » pát 24. dub, 2009 14:47

Trénink ve stylu otužování úderových ploch, ohebnosti a mrštnosti je samozřejmě v Bujinkanu také praktikován. Jde spíš o to , jak je které édojo vybavené. Ale zcela běžně se kotouly dělají na tvrdém povrchu, na nerovném povrchu, trénuje se v přírodě, "otloukají" se stromy, sparing je taky, pytle taky, zbraně se opravdu neomezují jen na meč a šurikeny. Chodí se na střelby... Ja fakt nevim kam chodíte na to že se v Bujinkanu něco neučí. Z vlastních zkušeností, nebo od někoho kdo byl dvakrát na tréninku? Byl na seminářích, letním 14denním festivalu, na tréninku i u jiných učitelů než u jednoho? Já ano a mohu zodpovědně prohlásit že je potřeba sem-tam zajít i k někomu jinému - jsou tam lidi od policie, armády, ochranky - a ti mají jiný náhled na věc, používají to co umí ve své praxi a je potřeba si sem-tam za nimi zajít zatrénovat. Stejně tak neodsuzuji jiné BU a BS, každý mi může něco dát - a jestli jsou zde lidi, kteří jsou uzavřeni ve svém stylu boje a neotevřou se vstřebávání vědomostí z ostatních BU a BS, tak je to jen jejich chyba a omezenost. Zůstanou na svém písečku - třeba v ringu, ale realita se jim možná trochu vzdaluje. Jestli máte pocit že lidi z Bujinkanu jsou mimo realitu, já zase mám pocit že dost často jsou mimo realitu "ringoví rváči". Jak mi nedávno řekl jeden z učitelů: dnešní trénink Budo, potažmo Bujinkanu se přizpůsobil tomu že trénujeme v dobách míru. V zemích jako např. Izrael je trénink jiný. V každé zemi je jiný, každý člověk trénuje jinak. To je ta otevřenost. Nic ti není diktováno, techniky se přispůsobují (pokud se je naučíš) tobě, ne ty jim. I když ze začátku je to spíš naopak. To je ta věc, které já říkám duševní přesah. Ne nějaké modlení pod vysokým stromem, jak si tady ostatní myslí. Pořád máte pocit, že trénink v Bujinkanu nebolí - bolí, a někdy dost...
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod simargl » pát 24. dub, 2009 15:10

graver píše:"na nejake mekke lapy se nehralo" X "Nikde nebylo receno ...ze se porad mlatilo do stromu, a navic od sameho zacatku"
No, takže jste bouchali jen občas, až od určité doby, ale do stromu - nebo jak? Fakt tě nechci na ničem vychytat...
"jak na to bude mistr bujinkanu ve svych 80ti letech v porovnanim s nejakym tim boxerem?" - to fakt nevím - možná ten boxer ve 40ti přejde na bujinkan :lol:

V poho. Opravdu je to tak, ze na ruznych prilezitostech bylo naznaceno, jak ma na sobe clovek pracovat a prirozene telo otuzovat. To znamena zkouset si ruzne techiky kopu a uderu vuci stromu. Se drevem a nacviku techniky na tvrde drevo preci pracuje vetsina tradicnich BU. Lapy a mekke veci v historii proste nebyly.
Je jasne, ze kazdy prizpusobil silu uderu svym schopnostem, nikdo nikoho nenutil sekat a kopat do stromu vsi silou. Ale postupne. Chces-li postupne otuzovat, kopes do stromu tak abys do nej mohl kopat i za dvacet let a zaroven vis, ze ledabyle okopavani te neotuzi. A jak jsem zminoval, bylo na kazdem individualne, jak v tomto smeru na sobe sam pracoval. Na treninku, seminari atd. bylo jen naznaceno, co by clovek delat mel. Ocekavalo se, ze clovek na sobe pracuje kontinualne a ne pouze 2x tydne v dojo, tohle byla ta "domaci" priprava.
Snad je to dost vysvetlujici, klidne se ovsem ptej.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod roza » pát 24. dub, 2009 15:26

simargl
"Kdyby se vsichni sevci drzeli sveho kopyta..." - ale tady se vsichni drzi sveho kopyta,diskutujeme o bojovych umenich a sportech,bujinkan neni nicim vyjimecny.Snad te jen muze popouzet,ze se na to divame z ruznych uhlu,evidentne jinych nez ty a tobe neprijemnych.

"...kdyby vecne argumentovali ...." - coz lze jen tezko,po shlednuti videi na YT a dlouholete znamosti s praktikanty bujinkanu.Jedinym argumentem je tu realny stav,ktery vetsina z nas treba 10 i vice let vnima a to se neda okecat.....Vysledky?..... :roll:

"...vyhnuli se jednoznacnym soudum..." - ve svetle vyse uvedeneho je to opravdu tezke :lol:

"...mohla debata vypadat uplne jinak..." - jak?Presvedcil bys nas,ze mistni cvicenci bujinkanu jsou zkuseni bojovnici kteri treninkem ziskali potrebne dovednosti a zkusenosti?Nebo bys nam vysvetlil,ze by to tak mohlo byt,kdyby......?Nebo bychom se museli jit podivat na tvyho kamarada Frantu,ktery to tu jedinej opravdu umi a zbil by i myho tatu?

A nebo dobre vis,jaxe veci maj,ze to tu klukum v cernym pyzamu moc neslape,umej h...o, ale proste je to bavi,jako treba nekoho jineho znamky.....a ze posledni co potrebujou je ,aby se jim nekdo poskleboval,natoz nejaka palice vymlacena?

Jednoducha rada - at chodi potichu - v noci,kdyz jdou vrazdit ale hlavne taky mezi lidma,co opravdu neco cvici....pekne potichu.....

Delas jim medvedi sluzbu.

Cest

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kjang » pát 24. dub, 2009 15:48

..
Naposledy upravil kjang dne sob 28. srp, 2010 18:07, celkově upraveno 1
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » pát 24. dub, 2009 15:49

roza píše:simargl
"Kdyby se vsichni sevci drzeli sveho kopyta..." - ale tady se vsichni drzi sveho kopyta,diskutujeme o bojovych umenich a sportech,bujinkan neni nicim vyjimecny.Snad te jen muze popouzet,ze se na to divame z ruznych uhlu,evidentne jinych nez ty a tobe neprijemnych.

Beru vecnou diskuzi, ne "bujinkani by mali jit k ocnemu, k psychiatrovi, je to banda kokotu"

roza píše: "...kdyby vecne argumentovali ...." - coz lze jen tezko,po shlednuti videi na YT a dlouholete znamosti s praktikanty bujinkanu.Jedinym argumentem je tu realny stav,ktery vetsina z nas treba 10 i vice let vnima a to se neda okecat.....Vysledky?..... :roll:

Bohuzel, vetsina lidi zde soudi Bujinkan podle youtube. Ja s nim mam svou praktickou zkusenost. BU se uz nejakou dobu nevenuji, ale za tech 20 let co jsem BU delal, kdy youtube jeste neexistovalo jsem neco malo na vlastni oci videl a na vlastni kuzi zazil. Vcetne bujinkanu. Me hlavni BU ktere jsem studoval je jine, proto se za cloveka z bujinkanu nepovazuji.

roza píše:"...mohla debata vypadat uplne jinak..." - jak?Presvedcil bys nas,ze mistni cvicenci bujinkanu jsou zkuseni bojovnici kteri treninkem ziskali potrebne dovednosti a zkusenosti?Nebo bys nam vysvetlil,ze by to tak mohlo byt,kdyby......?Nebo bychom se museli jit podivat na tvyho kamarada Frantu,ktery to tu jedinej opravdu umi a zbil by i myho tatu?

Kategorie jizlivych poznamek muze vypadat ruznorode. Kdo chce, at se na bujinkan zajde podivat a zacne ho studovat, ale hlavne at proboha po shlednuti jednoho treninku nerika, ze to je hovadina ktera nema obdoby. Nikdy bych se necitili kompetentni vyjadrovat se k necemu, co jsem nestudoval aspon dva roky.

roza píše:A nebo dobre vis,jaxe veci maj,ze to tu klukum v cernym pyzamu moc neslape,umej h...o, ale proste je to bavi,jako treba nekoho jineho znamky.....a ze posledni co potrebujou je ,aby se jim nekdo poskleboval,natoz nejaka palice vymlacena?

Kluci hlavne poctive cvici, a tak na vykecavani tady nemaji cas. Nebudeme zakladat dalsi flame o tom, co opravdu umi a co ne..
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod roza » pát 24. dub, 2009 16:05

simargl
mas selektivni vnimani - psal jsem sice i o YT,ale hlavne o "dlouholete znamosti s praktikanty bujinkanu,dlouhodobem vnimani a realnem stavu".
A to cele zakonceno dotazem po vysledcich.....k tomuto vyctu se vyjadris taky?

Citim se kompetentni,plne,a evidentne tu nejsem sam,k posouzeni relevantnich vysledku treninku bojovych umeni a sportu.

Pokud ty ne,tvuj problem.
Vsimni si,ze jsem znova pouzil slovo "vysledky".Zamerne.
K tem se vyjadrujeme,a pokud te to rozhodilo,bude to nejspis tim,ze na spojeni "bujinkan-vysledky" nejsi moc zvykly.

My take ne - takze se treba nakonec dohodnem,jsme na dobre ceste :wink:

PS:"Kluci hlavne poctive cvici, a tak na vykecavani tady nemaji cas" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » pát 24. dub, 2009 16:20

roza píše:A to cele zakonceno dotazem po vysledcich.....k tomuto vyctu se vyjadris taky?

No, timto se dostaneme asi zase na zacatek a bude to bez konce.. definuj vysledky, ktere ocekavas?

roza píše:Citim se kompetentni,plne,a evidentne tu nejsem sam,k posouzeni relevantnich vysledku treninku bojovych umeni a sportu.

Na zaklade ceho se citis kompetentni?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » pát 24. dub, 2009 16:39

roza píše:diskutujeme o bojovych umenich a sportech,bujinkan neni nicim vyjimecny.Snad te jen muze popouzet,ze se na to divame z ruznych uhlu,evidentne jinych nez ty a tobe neprijemnych

Nekdo rikal, ze Bujinkan je vyjimecny? Ja rozhodne ne :-) Je to velmi stare tradicni BU jako kazde jine, ma svou uctyhodnou historii a tradici jako Kung-fu a cela rada dalsich.

Vyjdeme z jednoduche premisy. Ninjutsu bylo (a v jiste forme je dodnes) umeni zabijet, na nasledky pouziti jeho technik zemrely tisice lidi, coz je historicky nevyvratitelny fakt. Co street styly stare 10-20 let? Jake vysledky hovori za ne? Vybrala si americka CIA LP (oprava: FBI a US NAVY) k seminarum proto, ze krasne kope do vzduchu? Muzou si vybirat ze stovek kvalitnich ucitelu v americe i kdekoliv ve svete..proc si Rozo nevybrali Tebe?
Naposledy upravil simargl dne pát 24. dub, 2009 18:39, celkově upraveno 1
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod roza » pát 24. dub, 2009 17:38

Ahooooj simargle,

:lol: :lol: :lol:

ja myslim,ze zijes trochu v pohadce :D

"...proc si Rozo nevybrali Tebe?" - to ti reknu uplne presne - nevim.Asi moc chlastam.

Opravdu si CIA vybrala LP? :lol: :lol: :lol: Tak to potom jo....

Pa
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » pát 24. dub, 2009 17:46

Ale tak jisteze to muze znit pohadkove, ale je to prosty fakt. Rozo, prolistuj si nejaky stary Fighter ci co to bylo. Mas to tam cerne na bilem (mozna se bude barva textu a podkladu lisit). Anebo co ti na tomto faktu prijde tak vesele a vtipne?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » pát 24. dub, 2009 19:29

simargl píše:
fakt píše: Vidíš a někdy stačí přední přední zadní a na obsah a formu si ani na tý zemi nevzpomeneš.

Jaksi jsme v internetove diskuzi, ty predni a zadni si musis schovat na hriste.

Ježiš dík. A já myslel, že sem ve filmu.
Tohle nebyla výhrůžka, ale zkušenost.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 24. dub, 2009 19:33

simargl píše:Ale tak jisteze to muze znit pohadkove, ale je to prosty fakt. Rozo, prolistuj si nejaky stary Fighter ci co to bylo. Mas to tam cerne na bilem (mozna se bude barva textu a podkladu lisit). Anebo co ti na tomto faktu prijde tak vesele a vtipne?

S tím faktem pozor. Toho mám na zdejším fóru patentovanýho já.
Úsměvný je výběr čehokoli pro výcvik ozbrojených sil či sborů. Rozhodně není vizitkou BU, BS pokud jej cvičí ozbrojená složka.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 24. dub, 2009 20:12

Simargle....vezmi si prosímtě tabletku,ano?? :lol: :lol:

LP vedl ténink asi pro 4 nebo 5 členů FBI,kteří jsou už mnoho let členy Bujinkanu....žádný elitní tým,ale běžné kancelářské krysy,kteří ve svém volnu cvičí právě toto...jiní pracovníci cvičí karate,jiní kendo,jiní třeba pilates nebo hrajou soccer... :!: O Bujinkanu to neříká vůbec nic,jen to že to baví asi tisícinu promile jedné vládní agentury...

Někdy by mi rupnul ve švu,jaký píč...tady někteří lidé vyplodí a jak si s chutí upraví skutečnost podle toho jak se jim zrovna hodí :roll:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » pát 24. dub, 2009 20:54

defendu píše:Simargle....vezmi si prosímtě tabletku,ano?? :lol: :lol:

LP vedl ténink asi pro 4 nebo 5 členů FBI,kteří jsou už mnoho let členy Bujinkanu....žádný elitní tým,ale běžné kancelářské krysy,kteří ve svém volnu cvičí právě toto...jiní pracovníci cvičí karate,jiní kendo,jiní třeba pilates nebo hrajou soccer... :!: O Bujinkanu to neříká vůbec nic,jen to že to baví asi tisícinu promile jedné vládní agentury...

Někdy by mi rupnul ve švu,jaký píč...tady někteří lidé vyplodí a jak si s chutí upraví skutečnost podle toho jak se jim zrovna hodí :roll:

Jsem rad za kriticky nazor 8)
Tfuj, nechci tady nikoho blahorecit, bajit a basnit. Je strasne jednoduche nekoho shazovat a zaplivat si okolo, ale malokdo dokazal z ceskeho rybnika vyplavat a byt dobry v mezinarodnim meritku.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kjang » pát 24. dub, 2009 21:25

simargl píše:

Tfuj, nechci tady nikoho blahorecit, bajit a basnit. Je strasne jednoduche nekoho shazovat a zaplivat si okolo, ale malokdo dokazal z ceskeho rybnika vyplavat a byt dobry v mezinarodnim meritku.

Pardon, že se do toho pletu, ale ten, co vyplaval z toho rybníka, je tady na tom videu?
http://www.youtube.com/watch?v=td2kDllpJGo
:roll:
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » sob 25. dub, 2009 9:02

kjang píše:
simargl píše:

Pardon, že se do toho pletu, ale ten, co vyplaval z toho rybníka, je tady na tom videu?
http://www.youtube.com/watch?v=td2kDllpJGo
:roll:

..po zhliadnuti tohoto videa je mi smutno :cry: ..ninja supporters vy ste vazne slepi?,vy nevidite tie nerealne naprahove udery a pateticku obranu proti nim..ani posledny ozrala v krcme takto nebude utocit...povacsinou vas bezny sedlak zasype hakovymi udermi ktore nemate sancu blokovat tymi blokmi a chytaniami do pak ako predvadzal dotycny sensei na tom videu...a ten bodavy predlzeny cuki uder ktory "vidno az od Prahy" je luxus :roll:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 25. dub, 2009 12:14

marcelo: To vubec nema smysl resit, zas se dozvis ze 10.dan Lubos Pokorny je cerna ovce rodiny a ze kdyz to funguje tisice let tak proc by to nefungovalo ted... Ti lidi jsou proste zaslepeni, neco jako jehovisti, tem proste nevysvetlis ze i kdyz budou postavat denne na nadrazi se straznou vezi v ruce, stejne umrou jako ostatni...

A k tomu ze bujinkan je mnohem starsi nez dnesni bojove sporty a combat systemy - Dalsi nesmysl, ruzne formy boxu ( thai, barmsky atd. ), zapaseni ( ruzne mongolske, ukrainske styly zapasu od kozaku atd. ), nebo jak uz zde bylo zmineno pankrationu, coz je v podstate otec dnesniho mma, jsou stejne stare, nebo i starsi nez slavny bujinkan...

Inak existuji i funkcni ninjutsu, treba tady jedno imho dost funkcni -
http://www.youtube.com/watch?v=awGpWzJVgMA
http://www.youtube.com/watch?v=kpqaaRnAuoM
http://www.youtube.com/watch?v=-_HNLTpe ... annel_page

ENJOY! :twisted:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kyarorusan » ned 26. dub, 2009 11:19

Tested on human beings
kyarorusan
diskutér - nováček