s

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

s...

Příspěvekod luen » čtv 28. zář, 2006 20:17

Jendis píše:Tohle bylo konkrétně k čemu???

K tomu co jsi napsal!!! Vyzvedni si SZ.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 29. zář, 2006 10:20

pavela píše:
SiuLouFu píše:
pavela píše:Zjednodušeně a polopaticky: Praní se stylem Taiji nebo Shaolin (nebo cokoliv jiného z wushu) je stejné, protože i technicky jsou ty styly stejné. Liší se pouze způsobem nácviku a to ještě ne tolik. taiji,Xingyi,Bagua, Wingchun a další "vnitřní" styly jsou jenom vyšším stupněm Shaolin gongfu protože z něj nepochybně vycházejí. jen prostě přesunuly to vnější více dovnitř. :idea:

Souhlasim. Ja jsem se jen pokousel dobrat toho, zda uroven cviceni Tai Chi je stejna jak v Cine, tak i tady v CR. Moje osobni zkusenost je takova, ze ne. Snazil jsem se proto reagovat na prispevky v teto diskuzi a pripadne si poopravit nazor.
Samozřejmě, že není a nebude. Vyšší škola kungfu zvaná vnitřní styly, je pro nás těžce nepochopitelná a těžko se dobereme k tomu, prož to těm kurvám šikmookejm funguje a nám ne. :lol: Prostě a jednoduše, my se zmůžeme jako evropani akorát možná na napodobování, někdy líp někdy hůř ale prostě ty adidasky budou vždycky lepší v originále než ty naše se čtyřma pruhama. Jsem v tom směru opravdu dost pesimista, protože jsem já(ale bezpochyby i vy kluci od Yiwana) viděli a zažili v Číně, jak to ty dědkové dělaji, a přijít tomu na kloub prostě nejde. Dělám taky vnitřní styly ale čím víc to dělám, tím víc vidím, že to není ono a kdybych se chtěl prát tak, jak to dělaji ti Tajtisti v Číně, tak to prostě nebude fungovat. Takže se prostě nezbývá než používat sílu vnější, nikoliv jako oni vnitřní. Je krásný, že se přesto lidi u nás(včetně mě) pouštějí jako Sun a další do sisyfovské a předem prohrané bitvy ale naučit se skutečně prát Taijiquanem tak jak to dělají třeba lidi jako Ma Changxun nebo Fang Zhiqiang to je myslím marné.(nikdy jsem třeba nepochopil, jak je možný 3 stupeň odstrkování neboli tygr v Xingyi,jak to dělá třeba Du Fu Kun kdy síla míří DOLů a člověk letí NAHORU. To jsou věci mezi nebem a zemí. Fyzika?, trik? Čchi? Kdo ví. Jsme prostě jenom napodobovači a kopisti pohybů, co se děje vevnitř, kdo ví???

4 Pavela, ty teda umíš povzbudit lidi co chtěj začít cvičit kung-fu :lol: :lol:

4 luen, vyzvedni si SZ
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

s...

Příspěvekod luen » pát 29. zář, 2006 12:10

4 majkx SZ
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 29. zář, 2006 14:48

NIK píše:Pro Pavela-
Tak to je dobrý :lol: :lol: :lol:

Hlavně jim neřikej co předpověděl Nostradamus.Mám občas obavy když to vidim v Praze že se to splní-samej Vietnamec,Japonec,Číňan.No šílený.... :lol: :wink:

Oni sou zkrátka všude.Je to tak týden co sem potkal v noci na Smíchově krásnou Japonku.Hledala nějakej hotel na Karlíně.Ještě než sem jí posadil do Taxi sem se jí navrhl(slušně a z části ze srandy)jestli nechce spát u mne :lol: :lol: :lol: Byla milá a slyšel sem že sou Asiatky "Čuňandy" :lol: :lol: :lol: tak mi to nedalo :wink:
Asiatky jsou naprosto božský, asi jsem úchyl ale prostě jsem na ně zatíženej :lol: Moje první asiatka byla Japonka takže je to stejná pohoda jako Číňanky. Mohu jen doporučit...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 29. zář, 2006 14:50

majkx: já za to nemůžu, prostě je to tak. :cry:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pát 29. zář, 2006 14:53

pavela píše:

Hlavně jim neřikej co předpověděl Nostradamus.Mám občas obavy když to vidim v Praze že se to splní-samej Vietnamec,Japonec,Číňan.No šílený.... :lol: :wink:

Oni sou zkrátka všude.Je to tak týden co sem potkal v noci na Smíchově krásnou Japonku.Hledala nějakej hotel na Karlíně.Ještě než sem jí posadil do Taxi sem se jí navrhl(slušně a z části ze srandy)jestli nechce spát u mne :lol: :lol: :lol: Byla milá a slyšel sem že sou Asiatky "Čuňandy" :lol: :lol: :lol: tak mi to nedalo :wink:
Asiatky jsou naprosto božský, asi jsem úchyl ale prostě jsem na ně zatíženej :lol: Moje první asiatka byla Japonka takže je to stejná pohoda jako Číňanky. Mohu jen doporučit...

Tak to sme dva!Tady v Praze jich je taky dost.Snad budu mít někdy štěstí.Do bordelu chodit nechci-na to už nemam žaludek.Možná dřív...
Ty se máš.Seš u zdroje :wink:
Hele najdi mi tam nějakou chudinkou hezounkou která by chtěla pryč.Vzal bych jí k sobě. :wink: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 29. zář, 2006 15:16

A opravdu se vám tak líbí nebo si prostě jen nejste schopní sehnat krásnou českou holku :wink:
a sakra tema samoukove dostava na frak :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pát 29. zář, 2006 15:33

Panda píše:A opravdu se vám tak líbí nebo si prostě jen nejste schopní sehnat krásnou českou holku :wink:

To teda jo...od Samouků k asijským kočičkám..to je maso :lol: :lol: :wink:

Mě se líbí jak sou snědý a exotický a také mají jiné charisma.Zkrátka je to něco jiného a změna je život.Neříkám ale že češky sou ošklivý :roll: :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pát 29. zář, 2006 15:41

..
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 30. zář, 2006 3:18

Panda píše:A opravdu se vám tak líbí nebo si prostě jen nejste schopní sehnat krásnou českou holku :wink:
je to daleko horší kamaráde, mě totiž český holky naprosto neberou, prostě mám ty čínský kočičky nejradši, tomu neporučíš :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 30. zář, 2006 3:26

Franta Ringo Čech tohle nazýval: A jsme zase v cé dur.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 30. zář, 2006 3:33

NIK píše:
pavela píše:

Tak to sme dva!Tady v Praze jich je taky dost.Snad budu mít někdy štěstí.Do bordelu chodit nechci-na to už nemam žaludek.Možná dřív...
Hele najdi mi tam nějakou chudinkou hezounkou která by chtěla pryč.Vzal bych jí k sobě. :wink: :lol:
Víš prd, takovej asijskej bordel, to je ráj na zemi :lol: :lol: :lol: .No jestli chceš nějakou krásnou čínskou kočičku domů, tak tě můžu seznámit, mám tu dost kamarádek, který jsou tak pěkný až to u srdíčka bolí(hlavně proto, že mám manželku a tudíž si luxus jako je milenka nemůžu dovolit, z důvodu autního nebezpečí kastrace :lol: :lol: :lol: ) takže můžu seznámit klidně, maji nás bílý bejky moc rádi... To co je z Číny v ĆR většinou moc krásy nepobralo. A neříkám, že jsou češky ošklivý,semtam se taky nějaká pěkná najde a než jsem se přeorientoval na asiatky, býval jsem také obdivovatel české krásy, ale upřímně, když jdeš po václaváku od muzea k můstku, kolik potkáš opravdu pěknejch holek, do kterejch bys bez váhání šel? 5? 10? 20 nejvíc. A tady na čínskym václaváku na Wangfujing za stejnou dobu a vzdálenost. 100-200, možná víc. A už neni co bejvalo, žádný prsa a placatý zadky. Mladé holky tady už žerou pizzu a hamburgery takže k té postavičce jako proutek a krásnému obličejíčku se už přidává i ta naše evropská tzv. "krása" Teď si vezměte co je to za hrůzu a utrpení. 8O
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 30. zář, 2006 6:12

pavela píše:
NIK píše:
pavela píše:

Víš prd, takovej asijskej bordel, to je ráj na zemi :lol: :lol: :lol: .No jestli chceš nějakou krásnou čínskou kočičku domů, tak tě můžu seznámit, mám tu dost kamarádek, který jsou tak pěkný až to u srdíčka bolí(hlavně proto, že mám manželku a tudíž si luxus jako je milenka nemůžu dovolit, z důvodu autního nebezpečí kastrace :lol: :lol: :lol: ) takže můžu seznámit klidně, maji nás bílý bejky moc rádi... To co je z Číny v ĆR většinou moc krásy nepobralo. A neříkám, že jsou češky ošklivý,semtam se taky nějaká pěkná najde a než jsem se přeorientoval na asiatky, býval jsem také obdivovatel české krásy, ale upřímně, když jdeš po václaváku od muzea k můstku, kolik potkáš opravdu pěknejch holek, do kterejch bys bez váhání šel? 5? 10? 20 nejvíc. A tady na čínskym václaváku na Wangfujing za stejnou dobu a vzdálenost. 100-200, možná víc. A už neni co bejvalo, žádný prsa a placatý zadky. Mladé holky tady už žerou pizzu a hamburgery takže k té postavičce jako proutek a krásnému obličejíčku se už přidává i ta naše evropská tzv. "krása" Teď si vezměte co je to za hrůzu a utrpení. 8O

Ahoj.No to by nebylo dobrý kdyby to šlo do extrému-že by tam bylo 70%žen-Prasnic jako je to třeba v USA :lol: :lol: :lol: Tam sou vidět ty nejhezčí jen ve filmech a zbytek-debilita a obezita :lol: :lol: :lol:
Tady v Praze už to taky není to co bývávalo,ty ošklivý se samozřejmně schovávaj doma a ty hezký se většinou tahaj s různýma starýma milionářema,takže pokud člověk nemá tlustou peněženku tak je to problém.Zlatý holky z vesnice-poslouchá to,umí to vařit,moc to naštěstí nemluví a když tě otravuje u televize tak tomu zkrátíš řetěz z kuchyně nebo to vyženeš a pořídíš si lepší zvíře
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: 8O
Ale jinak si mi každopádně dodal motivaci -šetřim na Čínu!!!Počítej se mnou.Budem cvičit a obšťasťnovat šikmooká kůzlátka :lol: :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » sob 30. zář, 2006 13:48

To je konec! :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 30. zář, 2006 14:21

Panenko Maria Podsrpenská, vidíš to??? Sodoma a gomora 8O 8O 8O
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » ned 01. říj, 2006 18:53

:lol: :lol: :lol: 8O :lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 02. říj, 2006 9:56

Panda píše:...

Bohuzel musim souhlasit, zase to vysumelo do ztracena :( Coz je posledni dobou na BU dost caste :evil: Pripada mi, ze uroven diskuzi zacina silne upadat :!: Dost casto se diskuze odklaneji od tematu a navic se behem diskuze debatuje (pro dane tema) o nepodstatnych vecech. Ale s tim asi nic nenadelam ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 02. říj, 2006 10:06

SiuLouFu píše:
Panda píše:...

Bohuzel musim souhlasit, zase to vysumelo do ztracena :( Coz je posledni dobou na BU dost caste :evil: Pripada mi, ze uroven diskuzi zacina silne upadat :!: Dost casto se diskuze odklaneji od tematu a navic se behem diskuze debatuje (pro dane tema) o nepodstatnych vecech. Ale s tim asi nic nenadelam ...

Čus.Neni to tak hrozný jak se zdá :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 02. říj, 2006 10:53

Pro Siu Lou Fu-Jo a nehledě na to že toto téma sem otevřel Já.Takže ho snad můžu i uzavřít nee?? :lol: :lol: :lol: :wink: Je mi líto že to skončilo u ženských,ale znáš to...u ženských stejně končí všechno.Možná Bohužel...jak pro koho :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 02. říj, 2006 12:25

No já myslim, že to skončilo docela hezky ne?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně