Jendis píše:Tohle bylo konkrétně k čemu???
K tomu co jsi napsal!!! Vyzvedni si SZ.
Jendis píše:Tohle bylo konkrétně k čemu???
pavela píše:Samozřejmě, že není a nebude. Vyšší škola kungfu zvaná vnitřní styly, je pro nás těžce nepochopitelná a těžko se dobereme k tomu, prož to těm kurvám šikmookejm funguje a nám ne.SiuLouFu píše:pavela píše:Zjednodušeně a polopaticky: Praní se stylem Taiji nebo Shaolin (nebo cokoliv jiného z wushu) je stejné, protože i technicky jsou ty styly stejné. Liší se pouze způsobem nácviku a to ještě ne tolik. taiji,Xingyi,Bagua, Wingchun a další "vnitřní" styly jsou jenom vyšším stupněm Shaolin gongfu protože z něj nepochybně vycházejí. jen prostě přesunuly to vnější více dovnitř.
Souhlasim. Ja jsem se jen pokousel dobrat toho, zda uroven cviceni Tai Chi je stejna jak v Cine, tak i tady v CR. Moje osobni zkusenost je takova, ze ne. Snazil jsem se proto reagovat na prispevky v teto diskuzi a pripadne si poopravit nazor.Prostě a jednoduše, my se zmůžeme jako evropani akorát možná na napodobování, někdy líp někdy hůř ale prostě ty adidasky budou vždycky lepší v originále než ty naše se čtyřma pruhama. Jsem v tom směru opravdu dost pesimista, protože jsem já(ale bezpochyby i vy kluci od Yiwana) viděli a zažili v Číně, jak to ty dědkové dělaji, a přijít tomu na kloub prostě nejde. Dělám taky vnitřní styly ale čím víc to dělám, tím víc vidím, že to není ono a kdybych se chtěl prát tak, jak to dělaji ti Tajtisti v Číně, tak to prostě nebude fungovat. Takže se prostě nezbývá než používat sílu vnější, nikoliv jako oni vnitřní. Je krásný, že se přesto lidi u nás(včetně mě) pouštějí jako Sun a další do sisyfovské a předem prohrané bitvy ale naučit se skutečně prát Taijiquanem tak jak to dělají třeba lidi jako Ma Changxun nebo Fang Zhiqiang to je myslím marné.(nikdy jsem třeba nepochopil, jak je možný 3 stupeň odstrkování neboli tygr v Xingyi,jak to dělá třeba Du Fu Kun kdy síla míří DOLů a člověk letí NAHORU. To jsou věci mezi nebem a zemí. Fyzika?, trik? Čchi? Kdo ví. Jsme prostě jenom napodobovači a kopisti pohybů, co se děje vevnitř, kdo ví???
Asiatky jsou naprosto božský, asi jsem úchyl ale prostě jsem na ně zatíženejNIK píše:Pro Pavela-
Tak to je dobrý![]()
![]()
![]()
Hlavně jim neřikej co předpověděl Nostradamus.Mám občas obavy když to vidim v Praze že se to splní-samej Vietnamec,Japonec,Číňan.No šílený....![]()
![]()
Oni sou zkrátka všude.Je to tak týden co sem potkal v noci na Smíchově krásnou Japonku.Hledala nějakej hotel na Karlíně.Ještě než sem jí posadil do Taxi sem se jí navrhl(slušně a z části ze srandy)jestli nechce spát u mne![]()
![]()
Byla milá a slyšel sem že sou Asiatky "Čuňandy"
![]()
![]()
tak mi to nedalo
pavela píše:Asiatky jsou naprosto božský, asi jsem úchyl ale prostě jsem na ně zatíženejNIK píše:Pro Pavela-
Tak to je dobrý![]()
![]()
![]()
Hlavně jim neřikej co předpověděl Nostradamus.Mám občas obavy když to vidim v Praze že se to splní-samej Vietnamec,Japonec,Číňan.No šílený....![]()
![]()
Oni sou zkrátka všude.Je to tak týden co sem potkal v noci na Smíchově krásnou Japonku.Hledala nějakej hotel na Karlíně.Ještě než sem jí posadil do Taxi sem se jí navrhl(slušně a z části ze srandy)jestli nechce spát u mne![]()
![]()
![]()
![]()
tak mi to nedalo
Moje první asiatka byla Japonka takže je to stejná pohoda jako Číňanky. Mohu jen doporučit...
Panda píše:A opravdu se vám tak líbí nebo si prostě jen nejste schopní sehnat krásnou českou holku![]()
a sakra tema samoukove dostava na frak
je to daleko horší kamaráde, mě totiž český holky naprosto neberou, prostě mám ty čínský kočičky nejradši, tomu neporučíšPanda píše:A opravdu se vám tak líbí nebo si prostě jen nejste schopní sehnat krásnou českou holku![]()
Víš prd, takovej asijskej bordel, to je ráj na zemiNIK píše:pavela píše:Asiatky jsou naprosto božský, asi jsem úchyl ale prostě jsem na ně zatíženejNIK píše:Pro Pavela-
Tak to je dobrý![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak mi to nedalo
Moje první asiatka byla Japonka takže je to stejná pohoda jako Číňanky. Mohu jen doporučit...
Tak to sme dva!Tady v Praze jich je taky dost.Snad budu mít někdy štěstí.Do bordelu chodit nechci-na to už nemam žaludek.Možná dřív...
Ty se máš.Seš u zdroje![]()
Hele najdi mi tam nějakou chudinkou hezounkou která by chtěla pryč.Vzal bych jí k sobě.![]()
pavela píše:Víš prd, takovej asijskej bordel, to je ráj na zemiNIK píše:pavela píše:Asiatky jsou naprosto božský, asi jsem úchyl ale prostě jsem na ně zatíženejNIK píše:Pro Pavela-
Tak to je dobrý![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak mi to nedalo
Tak to sme dva!Tady v Praze jich je taky dost.Snad budu mít někdy štěstí.Do bordelu chodit nechci-na to už nemam žaludek.Možná dřív...
Ty se máš.Seš u zdroje![]()
Hele najdi mi tam nějakou chudinkou hezounkou která by chtěla pryč.Vzal bych jí k sobě.![]()
![]()
![]()
.No jestli chceš nějakou krásnou čínskou kočičku domů, tak tě můžu seznámit, mám tu dost kamarádek, který jsou tak pěkný až to u srdíčka bolí(hlavně proto, že mám manželku a tudíž si luxus jako je milenka nemůžu dovolit, z důvodu autního nebezpečí kastrace
![]()
![]()
) takže můžu seznámit klidně, maji nás bílý bejky moc rádi... To co je z Číny v ĆR většinou moc krásy nepobralo. A neříkám, že jsou češky ošklivý,semtam se taky nějaká pěkná najde a než jsem se přeorientoval na asiatky, býval jsem také obdivovatel české krásy, ale upřímně, když jdeš po václaváku od muzea k můstku, kolik potkáš opravdu pěknejch holek, do kterejch bys bez váhání šel? 5? 10? 20 nejvíc. A tady na čínskym václaváku na Wangfujing za stejnou dobu a vzdálenost. 100-200, možná víc. A už neni co bejvalo, žádný prsa a placatý zadky. Mladé holky tady už žerou pizzu a hamburgery takže k té postavičce jako proutek a krásnému obličejíčku se už přidává i ta naše evropská tzv. "krása" Teď si vezměte co je to za hrůzu a utrpení.
Panda píše:...
SiuLouFu píše:Panda píše:...
Bohuzel musim souhlasit, zase to vysumelo do ztracenaCoz je posledni dobou na BU dost caste
Pripada mi, ze uroven diskuzi zacina silne upadat
Dost casto se diskuze odklaneji od tematu a navic se behem diskuze debatuje (pro dane tema) o nepodstatnych vecech. Ale s tim asi nic nenadelam ...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků