Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod cohen » čtv 12. úno, 2015 11:01

Po trave som zabehol 6 kilakov, po asfalte maximalne kilometer (au). Obcas naboso treba vybehnut, poopravit si techniku co najblizsie k prirodzenej "bosej".

Tiez myslim, ze nechat sa rozsekat na treningu je blbost. Mat namiesto jednej traumy (zapas) dve a viac...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 12. úno, 2015 15:25

Asi sa ta situacia da porovnavat s behanim, ci posilovanim - je dobre mat zastupene tazke, stredne aj lahke treningy a na krv ist az v zavode ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 60H2O » čtv 12. úno, 2015 22:39

jen k tomu běhání po asfaltu naboso, to někdo doporučuje?
mě občas bolí klouby i v botech, když běžím déle po asfaltu, ale v terénu to je bez problémů
60H2O
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » pát 13. úno, 2015 8:59

60H2O píše:jen k tomu běhání po asfaltu naboso, to někdo doporučuje?
mě občas bolí klouby i v botech, když běžím déle po asfaltu, ale v terénu to je bez problémů

behanie naboso po asfalte, ak to spodok nohy zvlada, je uplne v poriadku. asfalt je vsak dost spinavy povrch, treba potom drhnut nohy. a samozrejme su rozdiely v jeho strukture - po vyhladenom sa da bezat ovela lepsie ako po strkovitom. mne sa pri behu naboso po asfalte automaticky skrati krok, dopadam jemnejsie, proste telo robi same od seba vsetko pre to, aby sa noha nezranila 8)
ale radsej by som investoval do 5fingersov, prave kvoli spine, vycnelkom, drsnemu povrchu...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 13. úno, 2015 9:48

Pred najdlhsim behom pred maratonom (36km) mam naplanovane len 7-kilometrove vybehy, vcera a dnes, strasne si ich uzivam, musim sa priznat. Fakt je rozdiel, ked po silovom treningu dam nie 13km, ale len polovicnu vzdialenost :)
Uvidime, ako sa v nedelu popasujem s najdlhsim behom v bezeckej "kariere", ked bude pekne, chcem to odbehnut pekne naraz, jedlo a pitie so sebou. 32-jku som si rozdelil na dva useky, ale az tak mi to nesadlo.

EDIT: viem, ze to uz nikoho nezaujima :D ale dnes 7km za 42 minut pri priemernom tepe 139-140. Oproti cca novembru zlepsenie o 40 sekund na kilometer na rovnakej trase pri rovnakych tepoch a podmienkach. Vysmiaty som jak leco. :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. úno, 2015 8:43

36-ka bola AU! Nikdy nepite vecer pred takymto dlhym behom alkohol a uz vobec nie celu flasu vina a panacka k tomu. Dal som to naraz, celkovy cas 4:00 presne. Tempo 6:40 na km, bez ocistenia od roznych spomaleni a zastavok. Poslednych 8 km bolo utrpenie, cista Golgota, mal som so sebou len 7 deci caju, ku koncu mi prestalo chutit pit, takze mi na konci este asi deci tekutiny zostalo vo flaske. Dost som bol dehydrovany, bolel ma cely clovek. Dnes relativna pohoda, citim stehna (tie ma vcera boleli najviac), normalne rozmyslam, ze silovy trening odlozim na zajtra. Apropos, oproti minulemu tyzdnu kilo dole. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 16. úno, 2015 10:32

cohen píše:36-ka bola AU! Nikdy nepite vecer pred takymto dlhym behom alkohol a uz vobec nie celu flasu vina a panacka k tomu. Dal som to naraz, celkovy cas 4:00 presne. Tempo 6:40 na km, bez ocistenia od roznych spomaleni a zastavok. Poslednych 8 km bolo utrpenie, cista Golgota, mal som so sebou len 7 deci caju, ku koncu mi prestalo chutit pit, takze mi na konci este asi deci tekutiny zostalo vo flaske. Dost som bol dehydrovany, bolel ma cely clovek. Dnes relativna pohoda, citim stehna (tie ma vcera boleli najviac), normalne rozmyslam, ze silovy trening odlozim na zajtra. Apropos, oproti minulemu tyzdnu kilo dole. :D

Hm, ten alkohol opravdu výkonu nepřidá, to už jsem si odzkoušel mockrát a pořád jsem stejně blbej.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. úno, 2015 14:14

Noo, bola to blbost + som isiel neskoro spat... holt, nech mi je to poucenim do buducnosti :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 16. úno, 2015 14:43

cohen píše:Noo, bola to blbost + som isiel neskoro spat... holt, nech mi je to poucenim do buducnosti :D

Kdy máš ten maraton?
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. úno, 2015 15:03

Den po kamaratovej svadbe :D :D :D 29. brezna/marca ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 16. úno, 2015 15:09

cohen píše:Den po kamaratovej svadbe :D :D :D 29. brezna/marca ;)

ajaj, tak to je pitomý. to můžeš max. 2 piva...i když já už si letos před maratonem nedám žádné pivo, to si dám raději o dvě navíc po závodě.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. úno, 2015 15:12

toddb píše:

ajaj, tak to je pitomý. to můžeš max. 2 piva...i když já už si letos před maratonem nedám žádné pivo, to si dám raději o dvě navíc po závodě.

Tak, radsej budem na jednej svadbe jak U Suchanku ako sa 10 kilakov tyrat na preteku... :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 16. úno, 2015 15:34

cohen píše:
toddb píše:

Tak, radsej budem na jednej svadbe jak U Suchanku ako sa 10 kilakov tyrat na preteku... :idea:

Zase na druhou stranu, když by jsi se pořádně zlil, a pak bys protrpěl 42 km a dal to, tak by to byl skvělý test tvojí vůle..zamysli se nad tím... :D
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. úno, 2015 15:46

test vole to bol uz teraz, cca tusim, kde je moja hranica, nepotrebujem dalsi :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 60H2O » pon 16. úno, 2015 23:45

cohen píše:36-ka bola AU! Nikdy nepite vecer pred takymto dlhym behom alkohol a uz vobec nie celu flasu vina a panacka k tomu. Dal som to naraz, celkovy cas 4:00 presne. Tempo 6:40 na km, bez ocistenia od roznych spomaleni a zastavok. Poslednych 8 km bolo utrpenie, cista Golgota, mal som so sebou len 7 deci caju, ku koncu mi prestalo chutit pit, takze mi na konci este asi deci tekutiny zostalo vo flaske. Dost som bol dehydrovany, bolel ma cely clovek. Dnes relativna pohoda, citim stehna (tie ma vcera boleli najviac), normalne rozmyslam, ze silovy trening odlozim na zajtra. Apropos, oproti minulemu tyzdnu kilo dole. :D

Já mám s alkoholem opačnou zkušenost. Obvykle, když jsem náhodou druhý den vyběhl, tak jsem byl překvapen, jak nečekaně dobře se mi běží. Ale je fakt, že to nebyly žádné štreky ani sprinty, jen taková pohodička s ohledem na stav.
Jinak to pití je strašně důležitý. To byla jedna z prvních věcí, kterou jsem se na kole naučil. Bez ohledu na to, jestli mám nebo nemám chuť, každou chvíli alespoň loka. Zvláště pak u několikahodinového výkonu je to nezbyné. Dokud žaludek přijímá, tak piju. A když přestane, tak taky :lol: Má to mimo jiné i vliv na křeče. S tím souvisí i jídlo. Já už pak nakonec stravu moc neřešill, závod nezávod. Teď si vezmu housku se salámem, perník, banán, atp., hlavně že chutná a žaludek je v klidu. Výhoda vytrvalostních sportů je, že s věkem jde výkonnost nahoru. I když to samozřejmě neplatí doslova, bohužel :(
A je ještě otázka, zda těch posledních 8 km navíc stálo za to. Jestli nebylo lepší spíše pošetřit síly. Každopádně výkon není špatný a k těm 4h bys to nemusel mít daleko. Ale záleží na krizi, jak moc zlý to bude :D
Každopádně bude strašně důležité rozvrhnout si správně síly a zvolit správné tempo hned od startu. Takže na začátku to rozběhni naplno, v polovině přidej a na konci ještě zrychli a zafinišuj a to by bylo, aby z toho nebyl čas hodný mistra :lol:

Jinak dnes první lehounký sparing a až teprve nyní jsem si uvědomil, jak dlouhá cesta mě čeká, abych byl alespoň průměr. A v tý televizi to přitom vypadá tak jednoduše :roll:
60H2O
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod 60H2O » úte 17. úno, 2015 9:49

ukropcany píše:
60H2O píše:Takže na začátku to rozběhni naplno, v polovině přidej a na konci ještě zrychli a zafinišuj a to by bylo, aby z toho nebyl čas hodný mistra :lol:
To mi pripomína ako ma na maratóne 200m pred cieľom predbehli dvaja dôchodcovia za družnej debaty :lol:
to si pak jeden říká, kde se to v nich bere...

ukropcany píše:Koľko máš rokov? Preto, či si uvažoval niekedy nad zápasom... Ono totiž rozdiel medzi drilom a sparingom je taký istý ako medzi sparingom a zápasom... :lol:

O tom rozdílu vůbec nepochybuji, je mi jasné, že k zápasu je cesta ještě delší, ale na zdolávání dlouhých tratí mám ideální fyzické předpoklady:) Nad zápasem jsem "uvažoval", to k tomu patří a rád bych měl takovou zkušenost, ale není to cíl/důvod, pro který to dělám. A nedělám si žádné iluze. Je pravděpodobné, že k tomu ani nedojde. Je mi 39. Každopádně se budu snažit se zlepšovat a časem se uvidí, jestli bych na to vůbec měl a dalo se o tom případně vůbec uvažovat. Zatím jsem sotva začal....
60H2O
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » úte 17. úno, 2015 18:44

ukropcany píše:No takže už vieš čo Ťa čaká na maratóne... :lol:

Ok, s tym dokazem zit :D V pondelok som si dal normalny silovy trening, teraz som sa vratil z 11km vyklusu... zatial vec hodnotim tak, ze vytrvalostne behy daju cloveku brutalnu schopnost regeneracie (v kombinacii s dobrym spankom, jedlom, atd.)...

60h2o: od krcov som mal nastastie daleko, caj som mal jemne osoleny a osladeny, takze pri tom tempe nehrozilo nic zasadne. zavod pojdem v tempe jemne pod 6 minut na kilometer, este mam mesiac a pol na zlepsenie tempa, asi este zhodim aj nejake to kilecko, atd. Silovo som na tom napriek strate 5kg od septembra lepsie (prechod z 32kg swingu na 36kg swing, viac TGU-ciek, udrziavacka zhybov), takze tiez prenos do vytrvalosti.

O dva tyzdne este mozem opat vyskusat 36km, len neviem, ci by to malo lepsi efekt ako 30km, ktore chcem zabehnut urcite. Potom mesiac deloadu, a zavod.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 60H2O » úte 17. úno, 2015 20:45

cohen píše:
ukropcany píše:No takže už vieš čo Ťa čaká na maratóne... :lol:

Ok, s tym dokazem zit :D V pondelok som si dal normalny silovy trening, teraz som sa vratil z 11km vyklusu... zatial vec hodnotim tak, ze vytrvalostne behy daju cloveku brutalnu schopnost regeneracie (v kombinacii s dobrym spankom, jedlom, atd.)...

60h2o: od krcov som mal nastastie daleko, caj som mal jemne osoleny a osladeny, takze pri tom tempe nehrozilo nic zasadne. zavod pojdem v tempe jemne pod 6 minut na kilometer, este mam mesiac a pol na zlepsenie tempa, asi este zhodim aj nejake to kilecko, atd. Silovo som na tom napriek strate 5kg od septembra lepsie (prechod z 32kg swingu na 36kg swing, viac TGU-ciek, udrziavacka zhybov), takze tiez prenos do vytrvalosti.

O dva tyzdne este mozem opat vyskusat 36km, len neviem, ci by to malo lepsi efekt ako 30km, ktore chcem zabehnut urcite. Potom mesiac deloadu, a zavod.

Předpokládám, že jedeš podle tréninkového plánu, tak bych se ho držel. Evidentně funguje, zlepšuješ se, přetrénovaný nejsi, tak není důvod ho měnit. Určitě se nenech znejistit tím, že jsem zmínil, "zda těch posledních 8 km navíc stálo za to", pokud to je důvod. Mělo to souvislost i s předchozí pijatikou. Každopádně je vidět, že neponecháváš nic náhodě. Zapiješ kamarádovi svatbu a druhý den si střihmeš maraton jako fík. Vždyt na to budeš mít natrénováno. :D
60H2O
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » stř 18. úno, 2015 10:18

Nemozem sa drzat planu ked som tri tyzdne v predstihu, takze buduci vikend si dam minimalne 30km, ale mozno si zopakujem 36km (bez pozivania alkoholickych napojov den pred). Otazka je, co je lepsie, asi by som sa priklonil k 36km, pretoze potom mam este 4 tyzdne na regeneraciu do maratonu (v plane su 3 tyzdne)...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 18. úno, 2015 15:40

ukropcany píše:Ja by som do toho šiel, ak máš náskok, tak o nič nejde.

Tiez som to tak vyhodnotil, som zvedavy, ci to bude boliet menej (malo by) a ci to odbehnem rychlejsie (mohlo by, no bude to zavisiet od tempoveho treningu).
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně