Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod cohen » pát 20. úno, 2015 13:20

ukropcany píše:4cohen - budúci týždeň som dostall lístok sem na 10 km beh https://www.bratislavamarathon.com/csob ... index.html - tak dostanem feedback pred polmaratónom... Dúfam, že ma nesekne nejaká choroba, kam sa kuknem, všade niekto kýcha...

Nechystáš sa?

Bezat sa nechystam, chcem ist tu 36-ku este raz radsej na druhy den. Ale budem tam mat kamosov, budem fotit, takze nejaku tu cielovku snad cvaknem aj tebe ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 20. úno, 2015 14:07

ukropcany píše:Tak to sa musím usmievať, nie že tam budem zase ako skapínajúca zdechlina... Ako naposledy... :oops: 8)

Fotit budem fakt asi az v cieli, takze pekny usmev poprosim :D Minuly rok som fotil na trati, takze si ani nevedel, ze ta fotim (a pravdu povediac ani ja som nevedel, ze si na zaberoch, az ked som ich spatne pozeral). :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 20. úno, 2015 18:42

Tempovy beh na 12km: cas 1:01 (tempo 5:05 na km), atakoval som vlastny minulorocny best time na 10km z oktobra (49:50), len tentokrat pri priemerke 166 bpm :twisted: 8) :mrgreen: A hlavne nebudem rozbity tri dni. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 21. úno, 2015 21:34

Ak mas o tyzden bezat desinu, nechod 28, osobne by som uz znizoval treningove davky.
Ale jedno nechapem - ako je mozne sa za 4 tyzdne zlepsit na desine o styri minuty. Pozoroval si niekedy podobne zlepsenia?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 22. úno, 2015 13:24

cohen píše:
cohen píše:A takto vyzeraju posledne 4 mesiace kilometrovo: september 68km, oktober 113km, november 142km, december 157km. 90% pod 140bpm ;)

Pridavam januar - 183km. :twisted:

februar: 167km - nejako to flakam :? 8)
ucrop: chripka, alebo pretrenovanie? ci kombinacia oboch? kurna, ja si musim zaklopat, zatial nic a to som stale medzi nie prilis zdravymi ludmi... asi mi kombinacia sportu, vitaminu c a otuzovania funguje :mrgreen:
a na tvojom mieste zvazim aj desinu.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 22. úno, 2015 22:12

Cohen: To jsou štreky teda, mě sráží virózy, jedna v prosinci, skoro dva týdny bez běhu, jedna před 2 týdny - zase týden bez běhu.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. úno, 2015 9:07

ucrop: jasne, to by si sa rozbil na molekuly po chorobe...

toddb: asi nieco robis zle. skus zvolnit, skrtni 1/3 tyzdenneho nabehu a opat pomalicky hore. viac spanku. inac sa zacyklis v kruhu a pravda je, ze choremu cloveku je na prd, ze pred tyzdnom odbehol 30km... :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. úno, 2015 13:18

cohen píše:
cohen píše:
cohen píše:A takto vyzeraju posledne 4 mesiace kilometrovo: september 68km, oktober 113km, november 142km, december 157km. 90% pod 140bpm ;)

Pridavam januar - 183km. :twisted:

februar: 167km - nejako to flakam :? 8)

Oprava, jasne, ze 167km je kravina. Februar - 192km :twisted: Za posledneho pol roka 855km - to sa mi naposledy podarilo NIKDY. 8)
Pri blizsom pohlade na cisla nabeham teraz za tyzden cca to, co pred rokom za mesiac.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 02. bře, 2015 9:08

Vcera som si dal opat 36km beh, vkuse bez zastavenia, 5x prechod do chodze (obcerstvenie). Zaznamenal som:
- zlepsenie o 2 minuty, cas 3:58 (6:37 na km)
- ziadna "stena" sa tentokrat nekonala
- uplne bezbolestne to nebolo, no oproti 2 tyzdnom dozadu hotova selanka
- ku koncu som mal pomerne nizke tepy okolo 163bpm a citil som, ze mam aj rezervu na mierne zrychlenie
- vecer som siel na koncert ako 70-rocny dochodca, ale dnes uz pohoda
- vypil som 7dl matoveho caju (prisoleny, osladeny), zjedol 1 jablko (vyborna vec, da sa jest pocas behu, trvalo mi cca 4km kym som ho stlacil + obsahuje aj tekutiny, nabuduce beriem dve), 8 medovnikov a trosku cokolady. Zistil som, ze cokolada a orechy su tazka kombinacia, preto som zaexperimentoval s jablkom a uplne vynechal orechy. Medovniky sa jedli same. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 02. bře, 2015 10:28

ukropcany píše:Orechy? Dosť by sa prášilo od pusy, nie? :wink:

Da sa to aj tak povedat. Proste po 20. kilometri ma moj zaludok problem s ich travenim. Inac to mam tak, ze prvych 10km nejem (este netreba, ak bola rano prazenicka) a poslednych 10km nejem (uz nechuti, zaludok odkrveny).
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 05. bře, 2015 21:44

Tak kluci, v sobotu ve 12 zmi začíná sezóna, Borecký půlmaraton - krosová půlka. Vloni 2:04 a letos se uvidí.:) Natrénováno mám asi o něco líp než vloni, ale žádná sláva jako u Cohena to není. :D
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 06. bře, 2015 9:21

toddb píše:Tak kluci, v sobotu ve 12 zmi začíná sezóna, Borecký půlmaraton - krosová půlka. Vloni 2:04 a letos se uvidí.:) Natrénováno mám asi o něco líp než vloni, ale žádná sláva jako u Cohena to není. :D

Ze by to u mna bola nejaka prevratna slava sa povedat neda, to sa uvidi az po odbehnuti maratonu. Pod 4:15 to bude velka slava, do 4:30 to bude slava, ostatne by bolo neuspokojive. Jedna vec je trening, ale uplne ina su preteky, kde si clovek siaha na dno, v tomto pripade aj psychicky. Prvy pretek na nejakej vzdialenosti je vzdy dost stresujuca zalezitost. :)
Samozrejme drzim palce, aby si si zlepsil tratovy PB a nastavil si prekonatelny SB :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 60H2O » pát 06. bře, 2015 11:22

cohen píše:Jedna vec je trening, ale uplne ina su preteky, kde si clovek siaha na dno,...

... a díky tomu dosáhne takové časy, ke kterým by se v tréninku ani nepřiblížil.
60H2O
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » pát 06. bře, 2015 12:53

60H2O píše:
cohen píše:Jedna vec je trening, ale uplne ina su preteky, kde si clovek siaha na dno,...

... a díky tomu dosáhne takové časy, ke kterým by se v tréninku ani nepřiblížil.

Ale priblizil :D Pocas tempoveho treningu napriklad. Viem si predstavit, ze tempom 5:10 min/km by som vedel zabehnut polmaraton, kedze 12km som odbehol bez problemov tempom 5:00 min/km.
Paradoxne ale pocas maratonu treba bezat pomalsie, ako pocas tempoveho treningu, co v mojom pripade bude niekde okolo 6:00 min/km. Rozdiel je teda minutovy oproti tempovemu treningu, v prospech tempoveho treningu.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 06. bře, 2015 14:08

PB uvidím, 2:04 není nepřekonatelnej čas, moji hlavní snahu ale orientuju na pražský maratón a ústecký půlmaraton. A přece jenom, tenhle kros je mnohem těžší než závody na silnici, ketrý obvykle běhám.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 06. bře, 2015 15:05

toddb píše:PB uvidím, 2:04 není nepřekonatelnej čas, moji hlavní snahu ale orientuju na pražský maratón a ústecký půlmaraton. A přece jenom, tenhle kros je mnohem těžší než závody na silnici, ketrý obvykle běhám.

Zaciatok maja, to uz bude aj celkom teplo na maraton 8) Mas uz odbehnuty nejaky dlhsi treningovy beh? 25+? Ako si trufas zabehnut?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 07. bře, 2015 18:24

Kamarádi, osobák. Mám radost, běžel jsem snad nejlepší běh v životě - 1:53:34 nebo tak něco. Žádná krize. :D Hlavně je to z krosu a toho si cením víc než silničního půlmaratonu.

Cohen: Chystám se na 30 km za tři týdny - měsíc před maratonem.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 07. bře, 2015 18:36

toddb píše:Kamarádi, osobák. Mám radost, běžel jsem snad nejlepší běh v životě - 1:53:34 nebo tak něco. Žádná krize. :D Hlavně je to z krosu a toho si cením víc než silničního půlmaratonu.

Mmm, klobuk dolu! :mrgreen: Dobre si nacasoval formu ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 07. bře, 2015 18:41

cohen píše:
toddb píše:Kamarádi, osobák. Mám radost, běžel jsem snad nejlepší běh v životě - 1:53:34 nebo tak něco. Žádná krize. :D Hlavně je to z krosu a toho si cením víc než silničního půlmaratonu.

Mmm, klobuk dolu! :mrgreen: Dobre si nacasoval formu ;)

Před týdnem v pátek jsem běžel 19 km a pak ještě jeden rychlejší běh s přítelkyní minulou neděli (7km). Pak jsem si odpočinul 5 dní od běhu a jel jsem dva odpočinkový kickbox tréninky a jeden kruháč, takže jsem byl čerstvej. První dva - tři km klasický trápení než se tělo rozjede, ale pak až do 18 km se mi běželo skvěle. Na 18 km byl poměrně ostrej stoupák, ten jsem svižně vyběhl a pak už trochu na krev dojel poslední 3 km.
Ad maraton: Vloni za 4:53, letos bych chtěl samozřejmě lepší čas, ale jsem realista a tipuju 4:30.

http://www.sports-tracker.com/workout/b ... 65e8e392ca
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 07. bře, 2015 19:35

Pozeram, ze stupanie 200 vyskovych, klesanie 400 vyskovych, opacne by to bola asi vacsia sranda :twisted:
Zlepsenie o 9 minut je famozne, mozno zabehnes aj pod 4:30, ak pojde vsetko ako ma.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně