Omlouvám se za Off topic, ale chci reagovat na Pavelu. Víš, to cos napsal mi připomnělo ty krásný roky. Pánové jako pan Zrůbek, Standa Čerešarov a ovšem můj táta co mne učil JiuJitsu a jeho brácha, který mně učil střílet, kteří tady už nejsou a zasáhli do mého života... víš Pavelo, tehdy tady byla jiná situace a na nějaký papíry myslel asi málokdo, i když občas došlo i na ně a na nějaké ty průkazy a podobně. Dnes je situace trochu jiná, svět se zdánlivě otevřel a lidé mají i více prostředků a více možností a někdy opravdu stojíme a žasneme jak věci, které nám připadaly nedosažitelné stačí vykliknout na netu a přijdou Ti domů na dobírku... Posílám mistru Zrůbkovi i Standovi Čerešarovovi u kterého jsem dělal pár daních zkoušek vzpomínku tam kde nyní jsou. Doufám, že tam je tatami a nějaké pěkné, jednoduché dojo a víš ty co, ta vůně...
Ale abych Tvé tvrzení uvedl trochu do současných realit, z Judo nyní už cvičím většinou jen katy, z nichž se snažím čerpat právě tu původní starobylou formu původních technik. Je to veliké osobní dobrodružství odhalování věcí. Jinak cvičím aikijujutsu ale stále víc a víc přesouvám ten čas, který mi ještě zbývá, ke cvičení jedné koryu s mečem, což je nyní záležitostí pár lidí kolem mne a mého učitele. A jsem vděčný, že jeden z mých drahých učitelů, s nímž jsem prožil mnoho krásných let a kterému je dnes osmdesát, stále ještě má stejnou jiskru ve svém oku a srdci a sedáme spolu a pijeme čaj, povídáme a já se vždy naivně zeptám na nějakou techniku, abych zjistil, že všechno je jinak....

Víte, nechci tímhle sentimentálním žvástem nikoho k sobě lákat nebo si tím dělat nějakou reklamu. Naopak, mé veřejné aktivity stále více ustávají a jedou již v jakémsi udržovacím módu. Chci jen říci, že život je zvláštní a každý a´t děláme co chceme, stejně nerosteme do nebe.
Mně to pocení v kimonu a uchopování přesných forem s mečem prostě moc bavilo a baví a každý další, jak už dnes chápu, je svobodná bytost ve svobodném vesmíru, ať každý roste dle svědomí a dle svého srdce. Naše banality na téhle zemi stejně nikdo neumí zvážit beze zbytku.
Omlouvám se všem, že z mailu Andromedovi zde mou vinou povsatlo takové nedorozumění a jak píše mamushi čas je vzácná substance, které se mi mnoho nedostává, tak všechny zdravím.
Mír s Vámi m
P.S.: a k panu Kollmanovi, možná o něm někdo říkal, že je blázen, ale je to krásnej člověk, skvělý obrazy, bojové umění a srdce. Mám ho rád i když k mý škodě už jsem dlouuuho nemohl tohohle chlapíka, který má spoustu vlastností leonarda da vinci, osbně potkat.
zas sem nějaký čas nebudu moci jít tak když něco mail
bhante@seznam.cz ...