diviak píše:A este kobudo-kai. To bolo dost slabe, vzhladom na to, ze vystupovali dvaja. Ucitel a ziacka ... Ucitel to vedel, ziacka dost zle... Mozno zapracovali nervy, ale tych, co to vobec niekedy chceli skusit to urcite odradilo...
patrik píše:adho píše:Pod KOBUDO sa tradicne chape cvicenie so zbranami.
eee?
Patrik
adho píše:Asi som to napisal zle) Ale ked sa povie kobudo, tak 3stvrtiny europy a ameriky si predstavia typka, co mava so sai, nunchaku, tonfou, bo atd atd...
adho píše:diviak píše:A este kobudo-kai. To bolo dost slabe, vzhladom na to, ze vystupovali dvaja. Ucitel a ziacka ... Ucitel to vedel, ziacka dost zle... Mozno zapracovali nervy, ale tych, co to vobec niekedy chceli skusit to urcite odradilo...
Kai (jap.) - spoločnost, organizácia
Ko (starý) Bu (bojový) Do (cesta)
Klub Kobudo Kai na VBU nevystupoval a diviak ma v tom evidentne zmätok. Pod KOBUDO sa tradicne chape cvicenie so zbranami. VBU som nevidel, ale podla mojich informacii, tam boli ludia z Jihlavy od senseja Roznovjaka, ktorý učí hlavne boj s krátkou palicou - hanbojutsu. Co som videl, tak s. Roznovjak cvici velmi kvalitne budo. Skutocne neviem, s akymi zbranami sa cvicilo kobudo na VBU, ale predpokladam, ze to boli len palice. Mozno v tom bola trema, mozno to, ze s. Kurilla daval pozvanie na poslednu chvilu, rozhodne by som vsak nehadzal vsetkych "kobudakov" do jedneho vreca.
diviak píše:adho píše:diviak píše:A este kobudo-kai. To bolo dost slabe, vzhladom na to, ze vystupovali dvaja. Ucitel a ziacka ... Ucitel to vedel, ziacka dost zle... Mozno zapracovali nervy, ale tych, co to vobec niekedy chceli skusit to urcite odradilo...
Kai (jap.) - spoločnost, organizácia
Ko (starý) Bu (bojový) Do (cesta)
Klub Kobudo Kai na VBU nevystupoval a diviak ma v tom evidentne zmätok. Pod KOBUDO sa tradicne chape cvicenie so zbranami. VBU som nevidel, ale podla mojich informacii, tam boli ludia z Jihlavy od senseja Roznovjaka, ktorý učí hlavne boj s krátkou palicou - hanbojutsu. Co som videl, tak s. Roznovjak cvici velmi kvalitne budo. Skutocne neviem, s akymi zbranami sa cvicilo kobudo na VBU, ale predpokladam, ze to boli len palice. Mozno v tom bola trema, mozno to, ze s. Kurilla daval pozvanie na poslednu chvilu, rozhodne by som vsak nehadzal vsetkych "kobudakov" do jedneho vreca.
neviem, preco to tu rozoberas... Uz som povedal, ze som sa zmylil...
Nabuduce pozorne precitaj prispevok...
a do jedneho vraca Kobudakov nedavam. To som tiez pisal... Iba hovorim, ze niekto, kto si vyberal BU ktore chce robit, toto ho mohlo odradit...
S pozdravom Diviak
simir píše:tak aby jsme to ujasnili Kobudo je styl kde se používají zbraně jako je sai,tonfa, nunčaka, hanbo, bo, tesen(nabo tanto),pak ještě nějáké další zbraně na které jsem si zrovna nevzpomněl
Frank píše:Sorry špatně sem se vyjádřil místo rozumnej člověk sem měl spí¶ napsat rozumnej pŕíspěvěk nebo ještě lépe jeho část....Má pravdu v tom , že se tady donekonečna řešej nesmysli a každej má něco proti někomu...........místo kecání o ničem a véčnýmu hádání se rad¶i cvičtě a zdokonalujte se sami nebo jsem už piště pŕíspévky,který maj smysl
Tim neříkám,že tady každej píše kraviny
simir píše:Takže už jsem zase tady, tentokrát to tedy zkusím slušně abych tím někoho nepohoršoval.
Takže patriku moc moc pěkná P.S.
Picarda bych se teda chtěl zeptat co teda vůbec Kobudo je, teď ti napíšu co o něm vím a když se budu mýlit tak mě můžeš opravit a třeba i oznámkovatty jeden rozumbrado.
Kobudo pochází z Okinavy kde rolníci nemohli nosit zbraně u sebe a nemohli mít ani nůž aby nemohli bojovat(jenom pro upřesnění proč).
A tak si vyvinuli bojový styl z toho co měli např. hanbo-nasada třeba od motyky, bo-rybářská hůl, tonfa-klika od mlýnského kamene,kama-srp na rýži, a další.
A tento bojový systém si vyvynuli asi proto aby se mohli bránit nájezdníkům kteří tam jen tak ovšem nejezdili na výlety,ale napadali místní obyvatele.
Tak, to je tak něco o Kobudu a jestli nemám pravdu milovaný kapitáne Picarde tak mi prosím tě napiš co vlastně kobudo je předem děkuji tebou opovrhovaný Simír
A tak si vyvinuli bojový styl z toho co měli např. hanbo-nasada třeba od motyky,
simir píše:Picarda bych se teda chtěl zeptat co teda vůbec Kobudo je, teď ti napíšu co o něm vím a když se budu mýlit tak mě můžeš opravit a třeba i oznámkovatty jeden rozumbrado.
simir píše:Kobudo pochází z Okinavy kde rolníci nemohli nosit zbraně u sebe a nemohli mít ani nůž aby nemohli bojovat(jenom pro upřesnění proč).
A tak si vyvinuli bojový styl z toho co měli např. hanbo-nasada třeba od motyky, bo-rybářská hůl, tonfa-klika od mlýnského kamene,kama-srp na rýži, a další.
A tento bojový systém si vyvynuli asi proto aby se mohli bránit nájezdníkům kteří tam jen tak ovšem nejezdili na výlety,ale napadali místní obyvatele.
Tak, to je tak něco o Kobudu a jestli nemám pravdu milovaný kapitáne Picarde tak mi prosím tě napiš co vlastně kobudo je předem děkuji tebou opovrhovaný Simír
adho píše:2 patrik
Ty si taky zbehly v odkazoch na i-netu: Mas nejake klipy z RYU-KYU KOBUDO??
jedny z mala kvalitnych klipov sa daju pozriet na
http://www.rkhsk.se
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků