obrana proti viacerym

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NAIA » úte 21. bře, 2006 23:01

Ještě bych se vrátil k tomuto tématu. Jakou byste měli radu pro boj skupiny lidí proti druhé. Řekněme 2:3, 3:3 atp.....? Díky za jakýkoliv rozumný názor či radu
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 22. bře, 2006 0:00

NAIA píše:Ještě bych se vrátil k tomuto tématu. Jakou byste měli radu pro boj skupiny lidí proti druhé. Řekněme 2:3, 3:3 atp.....? Díky za jakýkoliv rozumný názor či radu

To je hrozne nevyspitatelne. Milion moznych situacii, pozicii a faktorov. Akurat dajaka pravdepodobnost tam mozno funguje, ale ta ti moc nepomoze. 8)
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 22. bře, 2006 7:00

Makoto píše:Videl jsem zatim nejlepsi obranu (beze zbrane) proti vice utocnikum predvedenou Standou Gazdikem, ktery bude nastalo v Praze od 8.3.06.
Vice o nem naleznes na jeho strankach www.operatio­naldefencegrou­p.com.

A to jsem toho videl vcelku dost...

Ale jinak existuji urcite zasady taktiky, ktere se musi dodrzovat a byt brutalnejsi a rychlejsi nez jsou utocnici. Pak mas sanci. To je vsak na delsi povidani.

Fakt doporucuji zkontaktovat Standu anebo pockat, mam se s nim po 8.3. videt a chci s nim domluvit seminar prave na tohle tema. Na strankach jujutsu.cz se pak objevi oznameni kdy a kde.

celkom zaujimave, len tam este neslapu videa, rad by som si nico pozrel, ako to riesi, ten seminar by bol hadam celkom super :)
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 22. bře, 2006 7:47

Taktika skupiny proti skupině? Jednoznačně pulka až 3/4 drží řadu a zbytek obíhání aby vpadnul do zad, a teď si nedělám legeaci :wink: vyzkoušeno v hromadných šermířskývh bitvách, jakmile někomu vběhneš do zad skončil.Jseš tu Jendisi?
Jinak boj s více soupeři pro mě byl naopak co si vzpomínám hodně přínosný, naučil mě vnímat věci periferně a v globálu místo abych se soustředil na jednostlivosti.Doporučuju všem na treningu zkoušet.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 22. bře, 2006 12:34

Panda píše:Taktika skupiny proti skupině? Jednoznačně pulka až 3/4 drží řadu a zbytek obíhání aby vpadnul do zad, a teď si nedělám legeaci :wink: vyzkoušeno v hromadných šermířskývh bitvách, jakmile někomu vběhneš do zad skončil.Jseš tu Jendisi?
Jinak boj s více soupeři pro mě byl naopak co si vzpomínám hodně přínosný, naučil mě vnímat věci periferně a v globálu místo abych se soustředil na jednostlivosti.Doporučuju všem na treningu zkoušet.

Dik ale na ulici celkem nepoužitelné. Ze tří obráncu těžko uděláš řadu aby křídla útočila zezadu. Ale jinak celkem dobrá taktika.
Nějaké další rady? Držet se při sobě nebo se rozdělit a rozdělit tak protivníkovi síly?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sumo » stř 22. bře, 2006 13:20

myslim ze jedine co staci je ze clovek musi davat pozor nato aby ostatnym nezavadzal.Proste kazdy si musi buchnut :) Tak skupina vyuzije vsetok potencial
Sumo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » stř 22. bře, 2006 13:24

NAIA píše:Dik ale na ulici celkem nepoužitelné. Ze tří obráncu těžko uděláš řadu aby křídla útočila zezadu?

:lol: tak to je teda pravda. :lol:
Ale myslim že třeba v 5ti by to už šlo, přápadně kdyby došlo na nože, ale mam zkušenosti jen s meči a delšími zbraněmi, tam to teda funguje i v těch 3 ale to je tím že delší zbraní si mužeš držet od těla i víc lidí za raz, ten nejdelší (většinou já :) drží střed a dva manevrují do křídel...

No zpatky k ulici, myslim si že nejni dobrej napad udělat kolečko jako jsem to vidaval v želvách ninja, připravíš se o ustup, akorát zakopneš nebo kamarádovi natahneš místo abys mu kryl záda, to mám vyzkoušené...
ale jinak těžko říct, když je vás víc ta bych držel jakž takž u sebe abych využil početní převahy a když je vás míň tak bych se naopak rozutíkal aby se museli rozdělit oni a nemohli ji využít oni, ale to už jen tak vymýšlím bez záruky...
taky pro mě fungovalo, protože jsem byl dobrý běžec, se dát na utěk a protože pronasledovatele utíkají ruzně rychle, nutně se rozdělí, pak se stačí překvapivě zastavit a bylo to jeden na jednoho ale jen tak na jednu ranu a pak si už zas musel utíkat aby tě nedohnali ostatní, ale nevim jeslti by to fungovalo pro někoho se stovkou nad 12:)...
A co ostatní, nějaké napady když tu konečně mame forum co nam muže pomoc se nějak zlepšit tak by toho chtělo využít místo načich věčných strkanic :wink: ?
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 22. bře, 2006 14:43

No mě napadá toto. Budu to brát vždy z pohledu že jsem(jsme) v menšině.

Co nejrchleji sundat vudce skupiny. Naběhnout na něho 2 a znemožnit mu pokračovat. A když se někdo z tvé skupiny ocitne v problemech tak co nejdřív ho zbavit protivníka. To je můj názor.

Mám v plánu to zkusit teď na tréninku v plné zbroji. Tak jsem chtěl otestovat co mi tu budete radit. Bude to 2:3 tak pak dám report. Ale pište dál
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 22. bře, 2006 14:46

Skateordie píše:
NAIA píše:Ještě bych se vrátil k tomuto tématu. Jakou byste měli radu pro boj skupiny lidí proti druhé. Řekněme 2:3, 3:3 atp.....? Díky za jakýkoliv rozumný názor či radu

To je hrozne nevyspitatelne. Milion moznych situacii, pozicii a faktorov. Akurat dajaka pravdepodobnost tam mozno funguje, ale ta ti moc nepomoze. 8)

Jasně, ale to máš stejné jako třeba v armádě reakci na situace (přepad, prolomení z obklíčení....) Nikdo ti neřekne přesně co dělat ale nějaké zaásady a taktika tam bude.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: littlearts

Příspěvekod diablik » stř 22. bře, 2006 18:34

Littlearts píše:Nervový sprej Th 48.Stojí dost,ale 5 lidí s kudlou s nim zvládneš :wink: :wink: :wink:
....NAIVKY TOHTO TYPU MILUJEM TOTALNE ZVRATENOU LASKOU....KED ZVLADNES LEN 1 MANIKA S KUDLOU,S TYM TVOJIM PRIBLBLYM PEPRAKOM,TAK MOZES UTEKAT DO KOSTOLA ZAPALIT SVIECKU ...TO KTORY TRTOLIN VAM NABIL DO VASICH OBMEDZENYCH HLAV ,ZE OBRANA PROTI NOZU JE BRNKACKA,LAZOPLAZO....PO SVETE CHODI VELMI MALO LUDI ,CO POKUS O VRAZDU S NOZOM PREZILI,AKO TYCH CO SU NA CINTORINOCH...NOZ JE NA BOJ ZBLIZKA NAJVACSIE SVINSTVO A OBRANA PROTI NEMU TEMER NEMOZNA...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 22. bře, 2006 18:42

..konecne taky nakej realista :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 23. bře, 2006 11:09

NAIA: hod sem potom ten report, zaujimave tema.

2:3 - v tomto pripade mensina (dvaja) - musia sami za seba, kazdy za seba a pohyb (ako si uz pisal) - ale zalezi od priestoru, popripade vyuzitie prilahlych predmetov (ak su).
Pocitam ze Vam pojdu dost po "krku", ale niekde vonku zalezi aj na tom koho stretnes - vy budete trenovani, ale oni napr. nie. Proste okolnosti.

PS: plna zbroj - co to u Vas obnasa?
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 23. bře, 2006 11:11

popripade daj link na skolu, kde cvicis. Ak nechces verejne -SZ. dik
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 23. bře, 2006 13:20

raduz píše:PS: plna zbroj - co to u Vas obnasa?

Helmy s mříží, suspenzory, chrániče na holeně, chrániče na ruce (jako v mma), chrániče na lokty, chrániče na kolena.

Máme ještě pár vest. Klasické na TKD i protiúderové. Ale ty používáme spíš na modelovky.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 23. bře, 2006 17:26

....tam ide hlavne o stastie, kto a s cim toho druheho a potom dalsieho ak vyjde ,udrie do golovky :twisted: :twisted: :lol: :lol: :D ...ale najlepsie je sa takym srackam vyhybat,neradno si zahravat s neskorsimi problemami so zakonom :oops:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 26. bře, 2006 20:40

Tak jsme to v pátek testli a byl to "fičák". Kluci co z toho vylezli říkali že vůbec netušili co se dělo. Kde je kámoš, kde je protivník...
Mě osobně se stalo, že jsem se dostal z pod 3 chlapů a cca 5 sekund o tom ani nevěděli.
Zkoušeli jsme různé postupy jako:

1) držet se podhromadě a krýt si záda - nefunguje, rozeberou vás a končíte
2) každý za sebe - to je dost o štěstí. Většinou ten kterého si vzali do parády dva brzo skončil a pak si podali toho zbylého.

Jediné co zafungovalo (už jsme skoro zvraceli tak jsme to neopakovali) bylo že ti co byli 2 tak vyrazili po kruhu každý jiným směrem. To útočníky dost zmátlo. Bylo to něco jako překřížení na modré v hokeji. No a pak jsme jen běhali a rozdali max 1 ránu a pryč. Nesnažit se vyřídit soupeře hned ale dát ránu a pryč. Když byl jeden v ohrožení tak zařval a ten druhý jem proběhl kolem dal jednu ránu a valil pryč. Útočník skoro pokaždé reagoval tím že se otočil a chtěl zaůtočit na toho kdo mu ji přišil. A tak se odkryl a mohl ho trefit ten na koho předtím útočil.
Další dobrá věc byla že ten co vám pomáhal strhl útočníka za hlavu na zem (to je nejrychlejší) a vy jste s mu jen prošli po hlavě cestou pryč.

Takže tolik z našich pokusů. Bojovali jsme na půlce tělocvičny. Stísněné prostory jsme zatím vynechali. Kvůli zraněním. Trochu to pomohlo ale ne uplně :D

Tak tady je to info. Kdo máte svoje zkušenosti tak sem s nima. Třeba z Baníku :twisted:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TRiTON » ned 26. bře, 2006 21:24

Ahoj.
Muj nazor je, co nejdrive odstranit utocniky nejucinejsimy technikami....
TRiTON
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

:-)

Příspěvekod hellas » ned 26. bře, 2006 21:47

tak tady je neco z obrany/utoku proti viacerym :lol: ,ale je me zahadou,jestli a kdo vubec vyhral 8) http://video.google.com/videoplay?docid ... =hooligans
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 26. bře, 2006 21:57

nehoda :?
Naposledy upravil hellas dne ned 26. bře, 2006 22:12, celkově upraveno 1
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 26. bře, 2006 22:10