pavela píše:Prosim vás tvrďáci, můžete mi vysvětlit co je to "tvrdost a nekompromisnost" stylu?
A to si chces jen tak rejpnout nebo si pod tim opravdu nic nedokazes predstavit??
No né, jenom mi připadná vtipný, kdo vymejšlí tyhle perly českého jazyka. Ještě si dovedu představit,co to znamená "tvrdý" (to je chybný pojetí bojového umění, kdy je adept tvrdý jako motykaBaxxse píše:pavela píše:Prosim vás tvrďáci, můžete mi vysvětlit co je to "tvrdost a nekompromisnost" stylu?
A to si chces jen tak rejpnout nebo si pod tim opravdu nic nedokazes predstavit??
pavela píše:No né, jenom mi připadná vtipný, kdo vymejšlí tyhle perly českého jazyka. Ještě si dovedu představit,co to znamená "tvrdý" (to je chybný pojetí bojového umění, kdy je adept tvrdý jako motykaBaxxse píše:pavela píše:Prosim vás tvrďáci, můžete mi vysvětlit co je to "tvrdost a nekompromisnost" stylu?
A to si chces jen tak rejpnout nebo si pod tim opravdu nic nedokazes predstavit??) ale naprosto nechápu použití slova "nekompromisní" . NE kompromisní je od slova kompromis, jestli se nepletu. Asi teda nejsem IN a zapomínám česky ale použít slovo nekompromisní v souvislosti s BU mi připadá směšné.To snad může být člověk, ne BU Copak je nějaké BU kompromisní nebo NE kompromisní? To jako, že součástí stylu je že se dohodneme na kompromisu nebo co, ne fakt, nedovedu si to slovo nějak převést do praxe. Nebo snad jako že neuznám kompromis a když bude poražený soupeř prosit o milost, dle pravidel stylu ho nekompromisně dorazím? Nebo jak jako? Čo si predstavujetě pod takým slovom "nekompromisní"?
pavela píše:Kachna, to co jsi popsal ohledně likvidace protivníka platí pro všechny styly wušu.K tomu jsou mj. stvořeny aby mj.likvidovali protivníka. Nicméně zrovna lama pai to si se spletl s tím nelitostny, nemilosrdny, kruty etc. spis nez BU samotne se jedna o stav mysli, ke kteremu te BU, drajv dopredu, zvire, napr. v lama paai je prave jednim ze zakladnich principu ´nemilosrdnost, tvrdost etc´ Lama pai je mnišský styl a mnich by měl myslet právě opačně. Základní vlastností mnicha je aby BYL milosrdný, vždyt i guanyin se do češtiny překládá jako bohyně milosrdenství. Kromě toho ty hlouposti o "tvrdosti" nějakého stylu, to se musím smát, je to pověra a nesmysl, žádný čínský styl není "tvrdý" , snad akorát hungarchojlifůt nějakého věhlasného sifua. Základním jmenovatelem všech čínských stylů je vyrovnaný poměr síly a vláčnosti. Tvrdý styl je hloupost a nekompromisní styl ještě větší. Nekompromisní může být člověk, nikoliv styl. Fakt, můžu si občas po práci zafilozofovat ne?
pavela píše:Abych byl taky konstruktivní a pozitivní: Rob: pakua na pohled nejjednodušší, ve skutečnosti nejsložitější a nejtěžší, taky mám rád. :
Hehehehe, to radsi nezkousej to arguotou, ja to uz taky nepiju,je to hroznej spiritus. MInule v Shaolinu vytahnul mistr Shi De Yuan nekolik(!!!) flasek nejaky cinsky koralky a udelalo se mi mdlo jenom z toho smradu. Radsi zustan u toho pakua, to je styl na hodne dlouho...Rob píše:pavela píše:Abych byl taky konstruktivní a pozitivní: Rob: pakua na pohled nejjednodušší, ve skutečnosti nejsložitější a nejtěžší, taky mám rád. :
jsem tusil, ze mame neco spolecneho, jeste zapracuji na arquo tchou (omluv muj prepis) a bude ze me shaolinskej mnich
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 7 návštevníků