zpevnění úderových ploch

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod kik » ned 26. lis, 2006 17:37

Když budeš dost bušit, rozsekáš si do krve kůži na těch kloubech, a to je dobře. Když pak vydržíš pár dní nebouchat, zahojí se to a vznikne tam tvrdší kůže, kterou už tak lehce nerozbiješ. A když jo, zase se to zahojí a bude to ještě tvrdší.-tenhle názor je trochu mylný je dobré bušit do pytle ,ale nesmíš ty ruce rozsekat !kůže ti bude tvrdnout sama a přirozeně já jsem na začátku udělal tuhle tu chybu a jizvy mám doteď .Pamatuj ,že když si tam uděláš nějakou kůži tak si ji nesmíš nechat strhnout jinak se ti tam neudělá tak pevná a začneš zas od začátku.To je moje zkušenost,můžeš si vybrat .Jinak zeptej se kolegů ,kteří tady cvičí kung-fu používají polštářek naplněný železnými pylinami a jen se do něj ruka uvolněně pouští a je to taková nenásilná forma otužování ,která ,ale funguje.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod otec » ned 26. lis, 2006 18:16

K Zhai Jun chodí jeden, kterej má úplně děsivě tvrdej úder. Neznám nikoho, kdo by na něho v této věci měl. Když jsem se ho ptal, jak toho dosáhnul, říkal, že ťuká pěstí do zdi a vůbec do všeho a ukazoval mi, jak si tu pěst poskládá. Nemá na pěsti žádné jizvy ani nijak hrubou kůži. Viděl jsem, jak plnou silou praštil do 30 cm silný břízy, aniž by se mu cokoli stalo, takže nejspíš nekecal. Kdy mě jednou trefil do ramene, bylo to jak parním válcem.
otec
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » ned 26. lis, 2006 19:00

by mě zajímalo jak bude po pár letech takovédleho otužování a ve starším věku ta tuhle metodu vzpomínat :?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod otec » ned 26. lis, 2006 19:05

Sám nevím, ale přiznám se, že pro mě byla jeho tvrdost totální šok.
otec
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Emanuele » ned 26. lis, 2006 19:06

4 lada:asi jako modelka na duchod :lol:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » ned 26. lis, 2006 23:22

No právě :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod otec » pon 27. lis, 2006 1:42

Když myslíte ... já Vás ale varoval :D ... po Praze chodí chlap s železnou pěstí :wink:
otec
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Emanuele » pon 27. lis, 2006 7:39

otec napsal:
Když myslíte ... já Vás ale varoval ... po Praze chodí chlap s železnou pěstí

Po praze chodí o moc nebezpečnější chlapy,třeba s 45mm v pěsti nebo někde jinde,a s těch mám o moc vetší obavy... :wink: :lol:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 27. lis, 2006 9:17

Emanuele píše:....s 45mm ....

smysl jsem pochopil,jen poznámka....tohle je napsané špatně....radši napiš 0.45 nebo jen .45.......45 mm...jen si to představ.Ale to jen na okraj.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pon 27. lis, 2006 10:01

Nějak nevím k čemu by mi bylo mlátit rukama do čehokoli aby mi zplechovatěla kůže a znecitlivěly klouby... nemyslím si, že BU, provozované normálním člověkem, v našich podmínkách, pokud nemám za cíl každou sobotu vymlátit hospodu, je zrovna o tom.
Možná to bude skvělá frajeřina, ale vsadil bych se, že v pozdějším věku se těma rukama málem ani nenajíš, roky běží - nemysli si. Raděj bych věnoval čas udržování pružnosti a hybnosti, než hodinu denně ťukat rukou do zdi :) .
A mít bezva ránu železnou pěstí je fajn, ale co když se zrovna ta rána nepovede.

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod rakotn » pon 27. lis, 2006 11:58

pripajam sa k vam,ze v dnesnej dobe už nemá prakticky žiadny zmysel sa od rána do večera venovať tomu aby som si zdokonalil nejaku techniku(napr.železnú pasť),obzvlast preto že taketo techniky sice zvyšujú bojovú schopnosť ale zdlhodobejšieho hladiska určite poškodzuju zdravie,keby som sa ale vykašlal na všetko okolo mna a zobrali by ma do SHAolINskehO chramu tak by som to robil :D ,alebo by som sa venoval bojovemu športu ako profi,alebo by som bol nejaky vysadkar alebo co(tak že by ma to živilo!)tak by som na sebe makal od rana do večera,inak na to normalny človek nemá ani vobec čas,okrem par teningov,že:(????
rakotn
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod rizek » pon 27. lis, 2006 12:31

Muj pribeh je takovy: kdyz sem prvne bouchnul do pytle, skoro sem si vykloubil zapesti, po jeho zhojeni sem zacal bouchat pravidelne a rozedrel si kuzi na vsech kloubech do krve, to trvalo asi mesic, pak jsem najednou odrena mista zmizela, i kdyz sem busil treba pul hodiny +- nonstop, stacilo vsak vynechat 14 dni a bylo to zpatky:-), no nebudu to prodluzovat, ted stale boucham bez jakychkoli podpurnych pomucek, kuzicku mam na kloubech jak nemluvne- s jednou jizvickou, proste sem se naucil spravne boucnout, tak aby ruka nesjizdela a vo tom to asi je:-). Uznavam, ze se zvedaky je nejvetsi problem, nicmene zatim mi klouby drzi. Na holene se snazim jit pozvolnou cestou na tvrdym pytli, nic jinyho mi zatim nevyhojuje.
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Hyperboreus » pon 27. lis, 2006 14:47

Jendis píše:
Emanuele píše:....s 45mm ....

smysl jsem pochopil,jen poznámka....tohle je napsané špatně....radši napiš 0.45 nebo jen .45.......45 mm...jen si to představ.Ale to jen na okraj.....

To vypadá,jako by Praha byla plná Rumcajsů s bambitkama/45mm/ :) :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod LiPai » pon 27. lis, 2006 15:32

Emanuele píše:otec napsal:

Po praze chodí o moc nebezpečnější chlapy,třeba s 45mm v pěsti nebo někde jinde,a s těch mám o moc vetší obavy... :wink: :lol:

Fíha tak už i po Praze chodí cyborgové kteří mají v pěsti ipmlatované protiletecké dělo :lol:
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hyperboreus » pon 27. lis, 2006 19:59

LiPai píše:
Emanuele píše:otec napsal:

Fíha tak už i po Praze chodí cyborgové kteří mají v pěsti ipmlatované protiletecké dělo :lol:

Já vím,že to Emanuele myslel dobře,ale když si představíš 45 mm,to je skoro jako by držel v ruce flak kanon. :) :) :) :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod manitu » úte 28. lis, 2006 10:29

Zdravim, je vidět, že můj nevinný dotaz tu rozpoutal divokou diskusi :lol: Kždopádně děkuju za všechny příspěvky, určitě si z toho něco vyzkouším, někde jsem četl, že dřív v japonsku, aby se rolníci ubránili nájezdům, začali cvičit BU a klouby otužovali tím že mlátili úplně do všeho - stromy, zdi, kameny- to mi přijde maličko necitlivé ke zdraví kloubů :?
Taky jsem slyšel od jednoho známého, že si postaví 2 cihly, na vrch položí další, takže to je jako domek, na tu horní dá ručník a v pokleku do toho mlátí, 30 ran každou rukou, a i to prej docela pomáhá, hlavně na zpevnění zápěstí.
Problém je i v tom, že když bouchnu do pytle v klasické boxerské rukavici, tak mi občas uhne zápěstí tak, že se i docela bojim, abych si ho nezlomil, když bouchám bez rukavice, tak je ruka jistější. Taky mě napadlo vzít si chrániče jaký se používaj v karate na závodech, tam je jen tenká vrstva molitanu či co v tom je, ale klouby se v tom nesedřou.

PS:Díky na upozornění ohledně toho chlapa v Praze co má místo ruky 45mm dělo, určitě si na něj dám bacha :D :wink:
manitu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod VonHausAus » úte 28. lis, 2006 14:40

Ahoj,
začlo mě po soukromé nepoučené praxi (poučení jen z knížky o karate) kliků na kloubech bolet uvnitř nich (po minimálně deseti týdnech klikování), při úderech do pytle potom nastoupilo nepříjemné bolení, o nápadnějších mozolech nemluvě. Na radu učitele vynechávám obojí už skoro třičtvrtě roku, snad se to zlepšilo. Kloub asi má být především zdravý, aby mohl být potom nějak rozumně tvrdý. Takže jsem čekáním neprodělal.
VonHausAus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod otec » úte 28. lis, 2006 17:59

To Manitů

jestli ti uhýbá zápěstí, tak ho máš slabý, nebo nekontroluješ dráhu úderu. Dojdi si za někým, kdo to učí, než si ublížíš, nebo nemlať ze všech sil a soustřeď se na techniku, ťukej do toho pytle jen tak, jak to tvoje zápěstí unese, raději i s rezervou. Když 200x jemně ťukneš každou rukou, taky se posílíš a ruce se na ten pohyb připraví. Postupně behem týdnů můžeš intenzitu zvyšovat. Záleží na tom, o co Ti vlastně jde.

Podle mě nejde o mechanickou tvrdost kloubů, ale o jejich zdraví a sílu, v tom souhlasím s VonHausAusem. Rozhodující je schopnost zpevnění ruky ve správném okamžiku a ve správné pozici.

Pokud se ale nepletu.
otec
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DrGlock » úte 28. lis, 2006 18:47

Baxxse píše:
Když budeš dost bušit, rozsekáš si do krve kůži na těch kloubech, a to je dobře. Když pak vydržíš pár dní nebouchat, zahojí se to a vznikne tam tvrdší kůže, kterou už tak lehce nerozbiješ. A když jo, zase se to zahojí a bude to ještě tvrdší.

Proc je to dobre?? Ty snad potrebujes na rukou tvrdsi kuzi nez je material na pytli?? K cemu se ti to hodi?? Se budes prat s nosorozcem??

Hodí se ti to na to bouchání do pytle, aby si vydržel bouchat dost dlouho. K ničemu jinýmu to nepotřebuješ.

graver píše:
DrGlock píše:Bolest je jen v tvé hlavě

... ale zranění na tvém těle.

Sedřená kůže mi jako zranění nepřipadá. Už mi nejsou čtyři roky :wink:

Já mám s metodou rozbít a nechat zahojit a ztvrdnout dobré zkušenosti. A to v mém okolí nejsem jedinej, kdo to tak dělal nebo dělá. Viděli jste někdy holky, když bouchají do pytle? Tu kůži na kloubech mají rozbitou po pár desítkách úderů. Měli by proto trénovat málo a čekat, až jim časem ta kůže ztvrdne, nebo trénovat pořádně a nechat ji obnovit se tvrdší? Jedinej problém téhle metody je ta pauza na zahojení, protože málokdo vydrží chvíli počkat. Ale na druhou stranu ta bolest, když se rozbíjí a strhávají ty strupy, alespoň člověka nakopne k pořádným úderům.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 28. lis, 2006 19:23

DrGlock píše:Ale na druhou stranu ta bolest, když se rozbíjí a strhávají ty strupy, alespoň člověka nakopne k pořádným úderům.

:D to je maso..., masochismus ...

Ja myslim, ze se k tomu vsichni vyjadrili, tak jen snad pro ty, kterym bolest dela dobre ... Davejte si klouby treba na koleje pod vlak, ale pak se nedivte :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně