videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Miro » úte 03. kvě, 2005 13:46

Ok, tak ak chces, napis svoje dovody (konkretne fakty, nie iba dojem), preco si proti, preco si myslis, ze ten chlapik nema dobre kungfu. Ja potom napisem opak a budeme si to moct porovnat, dobre? Tvrdim, ze to jeho kungfu je OPRAVDU dobre a velmi lahko to mozem dokazat (teda su to fakty, nie je to iba tak, ze si to "myslim"). Ale urobim tak, az mi napises svoje dovody.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. kvě, 2005 13:57

A právě dojem, pocit je to jediné co mám...
Také vím, že mi můžeš poskytnou spoutu faktů, která tvůj názor potvrzují.

Abych použil svého předchozího příkladu s mým známým malířem - můžeš mi snadno dokázat, že ten obrázek má hodnotu, že je to OPRAVDU mistrovský kousek - no, mě se to kvůli tomu nezačne líbit a nedal bych za to ani korunu. Tak to prostě u mě je - o pocitu...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 03. kvě, 2005 14:07

Anonymní píše:Hmm, znamená to, že pokud nic nenapíšu, moje slova nemají váhu? Nevadí...
Tuto "činnost praktikuji" - a stejně moje slova, že jsem proti nic, ale vůbec nic neznamenají.
S pozdravem...

Samozřejmě, že když budeš chtít, tak mé slova, taky pro tebe nebudou nic znamenat. To je svobodná vůle každého si připustit to čemu důvěrovat bude a čemu ne. Dovol abych zopakoval tvou otázku:

"No já nevím, školy nemám, ale jak z toho videíčka poznám, že ten chlapík má kung fu? Mě to nepřipadalo nijak zvláštní..."

Bylo ti řečeno, že to poznáš, když budeš mít náležité zkušenosti s tím, co ten pán dělá. Toť vše. Ty s touto odpovědí můžeš souhlasit a nemusíš.
Pokud ovšem tvá otázka neměla být otázkou, ale pouhou reakci na to, že jsem uvedl "myslím si, že ten pan má kung fu" a ty jsi chtěl vlastně na to říct "ne, já si myslím, že nemá."
Proč jsi to teda neudělal hned? Ať už tvůj důvod, byl jakýkoliv tvou omluvu za zbytečnou diskusi přijímám, už jen proto, že věřím tomu, že pro někoho až tak zbytečná nebyla.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. kvě, 2005 14:29

sun-miro: vase argumenty su uplne jasne a ja presne viem co chcete povedat. Ale uvedomte si, ze ked cloveku co do toho nevidi poviete, ze ten panko z videa ma KUNGFU tak sorry sa necudujte ze to nebere. Ludia si nepredstavuju cloveka co ma kungfu ako niekoho kto sa pohybuje ako dochodca po dvoch pivach z energiou tehotnej tetusky ;) a mava okolo seba ostepom halabala
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 03. kvě, 2005 14:36

Anonymní píše:A právě dojem, pocit je to jediné co mám...
Také vím, že mi můžeš poskytnou spoutu faktů, která tvůj názor potvrzují.

Abych použil svého předchozího příkladu s mým známým malířem - můžeš mi snadno dokázat, že ten obrázek má hodnotu, že je to OPRAVDU mistrovský kousek - no, mě se to kvůli tomu nezačne líbit a nedal bych za to ani korunu. Tak to prostě u mě je - o pocitu...

Já ti rozumím, ale takhle by to šlo pořád dokola. Snad to trochu vyjadřuje to slovní spojení "bojové umění".
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. kvě, 2005 18:16

sun super a teraz mi prezrad co presne na tom co robi ten pan na videu je umeni a co je bojove?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. kvě, 2005 19:50

prosim...je mozno tuhle diskuzi presunout na jine forum...prece jenom by tohle melo byt o odkazech na videa
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 04. kvě, 2005 7:30

vandrak píše:sun super a teraz mi prezrad co presne na tom co robi ten pan na videu je umeni a co je bojove?

Umění je to, co se mně líbí.
Bojové je to, co oceňuji. :D

Líbí se mi krása provedení.
Oceňuji rychlost, sílu, koordinaci.

To, že to mnozí nevidí a neocení, chápu velice dobře, protože jsem byl taky v té situaci. Zatím nikdo nevymyslel způsob, jak zachovat kvalitu a zároveň zaujmout začátečníky. Cvičit schválně blbě se totiž nikomu nechce.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 04. kvě, 2005 8:51

SUN: "Líbí se mi krása provedení,
oceňuji rychlost, sílu, koordinaci.."

A právě tohle jsem na tom videu neviděl.

SUN: "Zatím nikdo nevymyslel způsob, jak zachovat kvalitu a zároveň zaujmout začátečníky."

To je nějaký nesmysl ne?

to MIRO: "Můžeš li, rád bych slyšel ta fakta, kterými můžeš dokázat kvalitu onoho cvičení."
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 04. kvě, 2005 9:47

sun - chapem, ale na tom videu naozaj nebolo nic krasne ani rychle a uz vobec nie koordinovane - ak ovsem za obdivuhodnu koordinovanost nepovazujes aj to ze niekto kraca cez ulicu. Proste videl som videa kde kungfu doslova "kricalo" z chlapika a neboj viem to vidiet.
Ale sorry tento pan na tom videu sice nieco ma ale kungfu by som to nenazval.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 04. kvě, 2005 9:49

resp. mam dojem, ze staci aby sem niekto postol dostatocne stareho cinskeho chlapika ktory ked sa pohybuje drzi si spravne tazisko a uz ma kungu ? trosku malo nie ? Alebo potom mam kung fu aj ja ;) o dik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 04. kvě, 2005 10:14

Kdysi dávno jsem se hádal s Pavelou, že Erle Montaigue je jediný, kdo taiji umí, že znovu objevuje taiji jako bojové umění pro celý svět, že Číňani to už dávno zapomněli. A proč jsem se hádal? Protože jako začátečník jsem Erlemu cvičení rozuměl, kdežto čínskému ne. Proto. Ovšem Pavela do mně tak dlouho hučel, poslal mi pár ukázek, třeba Chen styl, kde je to přeci jenom zřejmější než v Yangu nebo Wu stylu. Další staré mistry už jsem si koupi já. Nakonec jsem tedy uznal, že něco na tom bude, změnil jsem učitele, nevěřil, ale cvičil, byl chvilku (pár let) trpělivý a výsledky se dostavují, začínám vracet to, co do mne Pavela investoval, ale sakra proč mi nikdo nechce rozumět??? :D
Jó hoši, není to tak jednoduché,jak by se mohlo zdát. Když jsem viděl poprvé video s mým současným mistrem tak jsem si říkal, to je hrůza, vždyť nic neumí, dnes když se dívám na to stejné video, tak mám dojem, že mi to někdo vyměnil, protože on umí uplně všechno o mnoho lépe než já a dnes vím, že to co neumím, on umí, ale já to nejsem schopen vidět. Stačí?
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 04. kvě, 2005 10:54

To je legrační... nepoznáš v tom kvalitu? Jsi začátečník!
Ale znova se ptám: JE to OPRAVDU kvalita?
Nepotřebuji odpověď, jenom mě vždycky pobaví když někdo tvrdí, jak je něco hodně moc super a ono to tak vůbec, ale vůbec nevypadá...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 04. kvě, 2005 11:05

To je legrační... nepoznáš v tom kvalitu? Jsi začátečník!
Ale znova se ptám: JE to OPRAVDU kvalita?
Nepotřebuji odpověď, jenom mě vždycky pobaví když někdo tvrdí, jak je něco hodně moc super a ono to tak vůbec, ale vůbec nevypadá...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 04. kvě, 2005 11:42

Anonym napisal:

to MIRO: "Můžeš li, rád bych slyšel ta fakta, kterými můžeš dokázat kvalitu onoho cvičení."

Samozrejme mozem, ale preco by som snazil pomahat niekomu, kto nepovazuje za potrebne sa mi ani len predstavit, ze ano, a navyse ked nestiham ani len odpovedat mojim priatelom a robit na svojich projektoch...
A potom, ono to nejde vysvetlit pisomne uplne do detailov (naozaj to treba vidiet na vlastne oci, dotknut sa ucitela a vnimat rozdiely v prevedeni, preskusat si to vlastnym cvicenim atd., jedno zo zakladnych pravidiel vnutornych stylov je IHTBS, it has to be shown, musi to byt ukazane), takze je to take polovicate riesenie - cita to tu kdekto, rozni ludia si to mozu vysvetlit rozne, nepochybujem o tom, ze to budu citat aj ludia, ktori to potom budu (mozno aj polovicato) ucit... Prid na nejaky moj seminar, tam Ti poviem a ukazem vsetko, co viem.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » stř 04. kvě, 2005 15:07

http://www.vingcun.sk/video.html
8O
vingcun, ponekud jak by kdyby......
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
uz jsem dlouho necvicil ving chun asi som toho uz vela zabudol sa mi zda :roll: :roll: :roll: :roll:

ps. kto to je?
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. kvě, 2005 13:55

Miro píše:Samozrejme mozem, ale preco by som snazil pomahat niekomu, kto nepovazuje za potrebne sa mi ani len predstavit, ze ano, a navyse ked nestiham ani len odpovedat mojim priatelom a robit na svojich projektoch...
A potom, ono to nejde vysvetlit pisomne uplne do detailov (naozaj to treba vidiet na vlastne oci, dotknut sa ucitela a vnimat rozdiely v prevedeni, preskusat si to vlastnym cvicenim atd., jedno zo zakladnych pravidiel vnutornych stylov je IHTBS, it has to be shown, musi to byt ukazane), takze je to take polovicate riesenie - cita to tu kdekto, rozni ludia si to mozu vysvetlit rozne, nepochybujem o tom, ze to budu citat aj ludia, ktori to potom budu (mozno aj polovicato) ucit... Prid na nejaky moj seminar, tam Ti poviem a ukazem vsetko, co viem.
Miro

to Miro: To je škoda, že to nelze vysvětlit, myslel jsem, že to půjde..
Miro: Tvrdim, ze to jeho kungfu je OPRAVDU dobre a velmi lahko to mozem dokazat
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

BumPraskDo

Příspěvekod blondyna » čtv 05. kvě, 2005 14:25

Pche, stejnak je nejlepsi moje BumPraskDo! Podivejte, takto nejak jsem prisla na svet: http://www.splachovac.cz/anim/vid/karate.mpg
Blondyny vsech zemi obarvete se! BBB
blondyna
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kachna » čtv 05. kvě, 2005 21:49

anonym: to je skoda, ze jsi takovej ichtylek, myslel jsem, ze to pujde :lol:
kachna
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » sob 07. kvě, 2005 23:25

Miro
mistr diskutér