... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 12:46

Toman píše:
simargl píše: Myslim ze ani Hatsumi ve sve nejslabsi komedialni periode by se na nic takoveho nedal.

No já bych ti doporučil celý trénink alespoň s amatéry, prostě se jen zúčastnit oné šarády, abys pochopil, kdo bude za klauna :D

Pokud nekomu na neco reagujes, zkus se prosim podivat co psal predtim a o cem vlastne diskuze je. Tohle je zbytecne spammovani. Vyznat se v mych nekolika malo prispevcich neni tak slozite, je jich sotva par desitek, ne stovky, ne tisice.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 12:55

Ukro, z tech vypatlanych boxeru jsem si delal srandu ja, v lehke ironii. Ale hrat si na bulvarni novinare a hazet tady drby z netu... Jasne, kazdy kdo chce si do jiste miry muze identitu diskutujicich nekde nejak na netu overit a neni to slozite, ale nac to hazet do plena? To uz opravdu nemas, co jineho k tomu rict nez se uchylit k takovym nekalostem? Nebo jsi nam chtel ukazat, ze umis pouzivat google? :-) Sikula...
Panove a pripadne damy, zkusme se drzet nejake vzajemne slusnosti a ucty.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Golom » úte 28. dub, 2009 13:00

...ale to že síla tvých argumentů je jen v silných slovech je teda v pořádku?

příspěvky některých "diskutérů" zde jsou víc než výmluvné...

např.: Docela cumim kolik se tu vyrojilo dusevne chorych blbecku...ad simargl, Golom, Asanoth Asi maj v ustavech vychazky kdyz je venku tak pekne

nebo: ok, na teraz si dávam pauzu, kým neprídeš s nejakou zaujímavejšou argumentáciou. Starnutie neberiem, pretože rozumu ešte nemáš stále dosť na to, aby si ním mohol niekoho presvedčiť. Skús niečo lepšie...

Tohle ti přijde jako debata která má potírat zmrdy? Já to teda vidím úplně jinak. Přijde mi to opravdu jako bohapustý spam, zastírání neznalosti tvrdými slovy a nadávkami. A do otevřené konfrontace nejdu proto, že opravdu nevím co bych s tebou probíral. ®e by sme se navzájem uráželi? Ne, to mi za to fakt nestojí, z toho se tak akorát dozvím kdo kolik umíme sprostých slov - to je tak všechno. Lepší být snílek než hulvát :)
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 13:03

Ukro, ninjove mlzili vzdy a vsude, byli mistri prevleku a mistri komedie. Klasicka spionska prace jako takova, v tech starych dobrych dobach, kdy se jeste skutecne bojovalo na zivot a na smrt.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 13:17

No, asi to bude tim, ze je mi jedno s kym mluvim a neslidim, kdo je co zac. Jedine co me zajima je do jake miry diskutujici muze rozumet danemu tematu a jeho prispevky k danemu tematu jsou. Neci osobni stranky nejsou neci profil na fcb.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 28. dub, 2009 13:19

ono je totiz cele o tom, ze jsme se (my vypatlani boxeri) odvazili pochybovat o ucinosti bujinkanu...chapu ze jeden cvicenec neznamena cely styl, ale je zajimave, ze nemame problem za svym stylem stat a kdyz uz se debata strhne do hloupych vymluv a nicnerikajicich (a urcujicich) tezi, nemame problem dojet na nejake setkani a sve BU/BS ukazat v praxi (nehovorim tady o nakych hustokrutorskych zapasech na zivot a na smrt, ale o beznem technickem sparringu bez zlamanych nosu)
- dalsi zajimavosti je, ze kdyz uz nejake takove setkani ma probehnout, tak jsou tradicnaci-teoretikove najednou zticha a nevim o tom ze by tihle velkohubi panove dojeli nekdy na ono setkani (tzn - kdz uz hajim nejakej styl, nemel bych mit problem jeho funkcnost dokazat i v realite - nevadi preci kdyz zapas prohraju, ale kazdej kdo BU/BS nakej cas dela, pozna ze je ten a ten styl preci jen funkcni...)

ps.: vyjimky potvrzuji pravidlo - tj vime ze se na setkanich objevili i lide kteri si pevne stali za svym bu - o to vice je slechti ze castokrat poznali "to o cem to fakt je", sundali ruzove bryle a zacali cvicit neco poradnyho a nehonili si na internetu... :wink:
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 13:26

ukropcany píše: P.S. Táto debata nikdy nebola o bujinkane - táto debata je o vás ako miestnych reprezentantov bujinkanu a robíte mu fakt fasa službu...

Takze kdo tu ma o bujinkanu vlastne debatovat? Ti co tomu vubec nerozumi a videli ho na youtube? A kdyz je to debata o bujinkanu proc tady vubec prispivas a jakou k tomu mas kvalifikaci ty? To ze jsi schopen sbirat body v ringu?
Zazil jsi nekdy sparring s nekym kdo bujinkanu opravdu rozumi a dela ho dlouho? Pak vzdy zustane jen u debat. Opet, to ze jsi to videl na videu a je to blbost neni argument.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Golom » úte 28. dub, 2009 13:26

já se potřebu schovávat fakt nemám... mě je to vcelku jedno. Když holt nemá někdo jinou možnost obrany než urážky a popř. souzení člověka podle vzhledu a jména, tak pak mi nezbývá než vyprsknout smíchy. Ale vcelku si se trefil - historii mám rád, šerm vlastně taky...

Ukrop:
....P. S. Táto debata nikdy nebola o bujinkane - táto debata je o vás ako miestnych reprezentantov bujinkanu a robíte mu fakt fasa službu...

no spíš mě překvapuje jakou děláš úžasnou reklamu a službu svým chováním svému sportu a hlavně sobě ty.
A pokud je u tebe slušnost zmrdovství, tak to si se na ty stránky asi opravdu nepodíval pořádně. :roll: Spíš by to pasovalo na někoho jiného, ale fakt nemám potřebu nikoho urážet. A ber to třeba jako známku nevímčeho (zmrdovství, srabáctví, ninjovství - vyber si). Ono by to třeba bylo i o Bujinkanu, ale osobní invektivy, napadání, nadávání a bití v prsa od některých zdejších diskutérů debatu vždycky posune do fáze osobních útoků. Ale opravdu si všimni kdo s tím začíná.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Snails » úte 28. dub, 2009 13:31

cohen píše:"ked chces mier, pripravuj sa na vojnu." - tuto staru mudrost by si mali rozni simarglovia pripomenut vzdy, ked zacnu pisat nejaky prispevok.
pri trenovani boxu a podobnych sportov/umeni, ktore v podstatnej miere vyuzivaju sparing, ma clovek jednu istotu - ze sa mu do krvi dostanu [/b]jednoduche a ucinne techniky[/b] - udery//kryty/uhyby, ktore pri konflikte/bitke reflexivne vykona. a potom, ked odrazi prvy utok, moze vytahovat zbran/sprej/whatever, alebo chytit stolicku/krigel/popolnik, aby sa vyzbrojil pre pripad dalsej obrany.
ninja by sa parakotulom a saltom vzad dostal k dveram a ako dym presiel klucovou dierkou. zleho chlapca by si zapamatal a prespikoval ho v noci par sipkami a hviezdicami :D
nie, realita je uuuplne ina. ninja by by dostal zlava sprava, z nosa a ust by mu tiekla cervena a zmiesana so soplom a slzami, mozno aj zubami. pretoze bez skusenosti, ktore moze dat len sparring, nebude absolutne vediet reagovat na situaciu.
takze milaskovia - cvicte si, co sa vam paci a lahodi vasmu egu, ale prosim vas - neklamte navstevnikov tejto stranky. odporuje to vasej teorii o "ucte a pokore", ktorej vas vraj vase umenie uci.
teraz sa mi uctivo podakujte za dobru radu a pokorne odkracajte na doplnujuci trening k boxeristom, alebo co. ;)

Tohle je blbost, o bujinkanu toho moc nevíš. Ninjové? Jen tři školy z těch devíti jsou ninjovské . Ty si myslíš, že na tréninku se chodí v kuklách a hážou se hvězdice, metají salta a podobné kraviny, vystřižené s amerického ninji. V životě jsem si nešáhl na hvězdici a nikdy nemizel v oblaku dýmu. Tréninky bujinkanu vypadají úplně stejně jako třeba tréninky japonského jiu-jitsu. Navíc sparring, jak už jsme psal v bujinkanu obsažený je. Měl by jsi si o bujinkanu něco zjistit a né se jen dívat na americké ninja filmy.
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 13:52

Pro me je ta diskuze kratochvile v nemoci, za par dni se snad vratim do normalniho zivota a nazdar.
Setkani by mohlo byt zajimave, byt jak uz jsem rikal, BU uz aktivne nedelam. Na druhou stranu, neco malo zkusenosti mam a snad bych je do sveta vypustit mohl. Ta nejvetsi rada by stejne ale byla jednoducha. Pokud to co delate mate radi, cvicte tak abyste to mohli delat i 70. Co z toho, ze par let budete na spici a pak kandidati na invalidni duchod?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » úte 28. dub, 2009 13:52

Nekdy si rikam ze by nebylo na skodu si zjistit kde tihle "snilci" trenujou, dojet tam behem jejich treninku, zopakovat co se tady probiralo, a jak byla jajich reakci, a to primo pred jejich zaky pripadne spolucvicenci, a pozadat o praktickou ukazku :) To by se zavirala jedna skola za druhou :lol:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Golom » úte 28. dub, 2009 14:05

OK, já teda začnu :wink:

Takže jedna citace:
Bujinkan je studium starobylého bojového umění škol kobudo ryuha. Když mluvíme o kobudo nebo koryu, někdy ve spojení s termínem bujutsu, mluvíme o všech tradičních japonských školách bojových umění, které byly vytvořeny před reformami Meiji (1868). Jedna z hlavních charakteristik těchto starobylých škol, kterou mají od svého založení, je přímá linie předávání nebo učení Sokeho (velmistra nebo hlavy rodinné tradice) svým učedníkům. Hatsumi sensei obdržel titul Soke v devíti školách.

Podle toho by se dle mého mělo na Bujinkan nahlížet. Je to studium starých koryú. Takže ne jen sebeobrana, ne jen sport, ne jen filozofie, ne jen historie. Já osobně uznávám že je to učení na celý život a zahrnuje mnoho aspektů. Také uznávám že to není sport do ringu proti několik let trénujícímu BS. Není ani primárně vyučován jako sebeobrana... ale všechny myšlenky a aspekty zmíněného jsou v tom víceméně obsaženy. Pády, boj na zemi, údery, bloky, chyty, vyprošťování z chytů, páky, randori, posilování, protahování - věřte tomu nebo ne, to všechno se cvičí. A jde jen o to jak to který trenér podá a jak aktivní a "snaživý" je student. Některé věci mě překvapují svojí funkčností - i když většinou se je naučit je opravdu otázka let, ne měsíců. (ale základní kihon happo je opravdu jen pár pák, bloků, úderů a protitechnik - nic světoborného - ale zdokonalovat se dají donekonečna) Proto jako primární sebeobrana pro začátek je to opravdu vcelku nepoužitelné v té formě které se snažíme dosáhnout. Ta počáteční sebeobrana opravdu nebude vypadat tak jako na videu z youtube, ale určitě by byla silovější, více úderů, krve a s lidmi jako Ukrop určitě prohraná. Všechny ty pomalá opakování, zkoušení, nízké postoje, jednotlivé údery atd. se procvičují proto aby drilováním člověk zapoměl na techniku a intuitivně bojoval. Ale po mnoho, mnoha trénincích a letech.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 14:10

Cudles.. www.bujinkan.cz :-) Radi te uvidi.

Ukro, v necem jsi snad vetsi optimista nez ja. A to ze to je kratochvile neznamena, ze to neberu vazne. Jindy bych na to proste nemel cas.. kouknu do diskuze a nestacim se divit. Vahu prispevku to nijak nesnizuje ani nezvysuje.
Co vlastne delas, HR, obchodnika, ze se dusujes citem na lidi? :-)
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Golom » úte 28. dub, 2009 14:13

ale Cudles... kde trénujeme a kdy... to je přeci normálně k vidění na oficiálních stránkách. Ty máš opravdu samé plodné příspěvky :roll: A hlavně sem tam to i někteří to co se tu píše čtou, akorát nemají potřebu narozdíl ode mne, mladého neznalého studenta, potřebu sem přispívat.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dalt » úte 28. dub, 2009 14:16

Golem: k cemu je bojove umeni ktere cloveka nauci bojovat az tak po 20 letech? Nebo jinak - myslis ze tehdejsi zaci bu se ucili pro zabavu? neucili se nahodou pro to, aby mohli ucine bojovat? K cemu je perfektni 50 lety bojovnik? neni to kontraproduktivni? (30 let si piplas zaka a voni ti ho pak nekde zabijou...) a pritom doba byl drsnejsi ze...(pokud prijmeme zakladni premisu toho, ze ninja je placenej vrah, tak asi budeme chtit aby byl vycvicen drive nez za dvacet let - preci jen je to rizikovy povolani - viz vyse...) :)
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 28. dub, 2009 14:16

Ukropcany: No, ja asi ne, na to si myslim mam az moc dobry srdce(ne ze bych toho nebyl schopen), pak taky lenost, nechut plytvat financema,ale bylo by to zajimavy a jiste prinosny :twisted: :lol:

simargl:Chlapce,chlapce...ja vedle nich trenoval osm let aikido...a pokud jak nejaci sektari nebo banda teplych nezavirali dvere kdyz se nekdo chtel nahodou mrknout na jejich trenink (urcite proto ze nechteli ukazovat ultrakiller skills a ten pravej bujinkan :D ), tak vse bylo jak na tech videich, a to jsem obcas videl i pokrocile..plus mam reference od par lidi co tam prisli odcvicili par treninku a odesli znechuceni 8) Navic, jak ted koukam, citim ritni alpinismus, ne vuci moji osobe, ale to je jedno, jen se chci zeptat, je tohle take oblibena strategie nindzu? :D :twisted:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 28. dub, 2009 14:18

Snails: ty ironiu nespoznas, ani ked sa s nou zrazis, vsak? :roll:
skus poslat link na nejake videjko, kde uvidim, ako si cvicenci bujinkanu natiahnu chranice a daju si aspon semikontaktne do tela. empiricka skusenost to sice nebude, ale niekedy staci aj youtube ;)
inak mas pravdu, o bujinkane toho vela neviem, ale ani vediet nechcem, pretoze vase pseudo argumenty, nehmatatelne/neviditelne vysledky a celkova neschopnost prijat sice ostrejsiu, ale opravnenu kritiku ma od toho dokonale odradzaju.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 28. dub, 2009 14:26

Golom píše:ale Cudles... kde trénujeme a kdy... to je přeci normálně k vidění na oficiálních stránkách. Ty máš opravdu samé plodné příspěvky :roll: A hlavně sem tam to i někteří to co se tu píše čtou, akorát nemají potřebu narozdíl ode mne, mladého neznalého studenta, potřebu sem přispívat.

Ale ja jsem preci nikde nepsal ze to skryvate nebo ze se to neda zjistit, nebo ze to nikde neni, cti lepe pane plodný diskutére :D
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Golom » úte 28. dub, 2009 14:28

To máš určitě pravdu ale ono to není o tom že by si to uměl až po x letech. Základy získáš velice rychle a poté se snažíš tyto základní techniky zdokonalovat. To je snad základní myšlenkou každého sportu nebo BU a BS. Akorát že, podle mne, nyní nejde o to vychovat do dvou let zabijáka a nebo někoho kdo se umí ubránit tanku, ale spíš zachovat a rozvíjet kvalitu, hledat... A to jde právě proto, že je vlastně "mír" a není třeba spěchat. Je možnost věnovat se plně studiu po celý život a tak dnes Bujinkan s tréninkem nakládá. Bylo řečeno že v dnešní doba je jedna z nejlepších pro studium tradičních Koryú. Japonsko se otevřelo světu, svět japonsku, školy nesoupeří, ale diskutují, potkávají se, jiné kultury, jiní lidé (ať váhou, muskulaturou tak zkušenostmi a vědomostmi) mění "kvalitu technik".
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod simargl » úte 28. dub, 2009 14:29

cudles píše: Navic, jak ted koukam, citim ritni alpinismus, ne vuci moji osobe, ale to je jedno, jen se chci zeptat, je tohle take oblibena strategie nindzu? :D :twisted:

Ninja nejsem, ale verim, ze pokud bylo potreba zabit soupere a jineho zbyti nebylo, i do prdele lezli.
A ironicka poznamka o praci ti prijde jako rektalni alpinismus? Hmmm.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně