Pohádky v BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pavela » sob 07. říj, 2006 9:50

Niku, stát 3 roky v santishi je běžná praxe Xingyi, všichni starý žáci Du Fu Kuna tak začínali(proto nás za první rok zbylo tak málo :lol: ) 3 roky jsme nedělali nic jinýho než rozcvičku a santishi(doplňováno základy jiben gong abychom se vůbec naučili chodit a stát) Kdo nechce tohle podstoupit tak ať na nejaký Xingyi radši zapomene, nebude stát za nic :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 07. říj, 2006 9:58

pavela píše:Niku, stát 3 roky v santishi je běžná praxe Xingyi, všichni starý žáci Du Fu Kuna tak začínali(proto nás za první rok zbylo tak málo :lol: ) 3 roky jsme nedělali nic jinýho než rozcvičku a santishi(doplňováno základy jiben gong abychom se vůbec naučili chodit a stát) Kdo nechce tohle podstoupit tak ať na nejaký Xingyi radši zapomene, nebude stát za nic :lol:
-

Čauky Don Chuane.
No to sem rád že to sem píšeš.Aspoň Luen vidí že takový učitelé nevymřeli po Sun Lu Tangovi,ale že ještě sou!!!

Znám Sifu Du Fu Kuna i některé jeho žáky.Fajn škola :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 07. říj, 2006 10:30

pavela píše:Niku, stát 3 roky v santishi je běžná praxe Xingyi, všichni starý žáci Du Fu Kuna tak začínali(proto nás za první rok zbylo tak málo :lol: ) 3 roky jsme nedělali nic jinýho než rozcvičku a santishi(doplňováno základy jiben gong abychom se vůbec naučili chodit a stát) Kdo nechce tohle podstoupit tak ať na nejaký Xingyi radši zapomene, nebude stát za nic :lol:

Jinak zkus Luenovi říct ať zajde za Du Fu Kun a řekne mu že "něco neni v pořádku" když učí tři roky jen to co si psal :twisted: :twisted: :twisted:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » sob 07. říj, 2006 12:36

Tady píší taky pohádky, takovouhle charakteristiku nemůže normální cvičenec nebo dokonce "mistr" ke svýmu stylu napsat, je mi z toho na blití:
http://www.kung-fucentrum.cz/index.php?menu=1&submenu=2
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 07. říj, 2006 13:04

Harutomo_Yasumizu píše:Tady píší taky pohádky, takovouhle charakteristiku nemůže normální cvičenec nebo dokonce "mistr" ke svýmu stylu napsat, je mi z toho na blití:
http://www.kung-fucentrum.cz/index.php?menu=1&submenu=2

Nejvíc mne z toho zaujala nabídka Aero Kickboxing....-
-To bude asi něco ze šaolinu....

Ale to je ještě hovno-bude hůř :!:

Prostituce je všude.... :? :twisted:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 07. říj, 2006 13:36

Me prijde ultravtipny, jak tu vsichni pucmazovi vysvetlujou, jaky ty Japonci jsou :-) Vzhledem k tomu kde uz x let je :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » sob 07. říj, 2006 14:04

Mě přijde ultravtipný jak jsi nezaznamenal :lol: ,že mu to nikdo nevysvětloval.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 07. říj, 2006 14:16

defendu :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » sob 07. říj, 2006 15:30

pavela píše:Luen, jasně že si rozumíme a jak sem dáváš ty skvělý smajlíky, já chci taky???

Ve firefoxu "Smiley Xtra 4" je tam cca. 2000 smajlíků Obrázek

NIK píše:Pro Luen-Já sem pouze narážel na to že si psal že není něco v pořádku když někdo cvičí po dlouhý čas pro začátek pouze postoje atd.Přesně jak si psal-záleží na každém učiteli co své žáky učí.Ať si učí každý jak chce a jak uzná za vhodné.Ty to třeba vnímáš tak že "něco není v pořádku" a jiní to považují za důležité.Takový je život.Jo jinak Sun Lu tang zas tak dlouho mrtvý není.

Podle mě to byl těžkej frajer-lidi o jeho učení stály tak moc že byli schopni kuli tomu stát tři roky v san Ti Shi...

Prostě byl třída-žádná šlapka která by někomu dělala baviče. Pokud se žák chtěl něco naučit tak to musel dát dostatečně najevo-typická tradice některých škol.®ádný-naučim tě třeba padesát sestav-hlavně plať...Tim na nikoho nenarážim.Jen můj skromný pohled

Lado neřekl jsem, že cvičení postojů resp. nohou je na nic. Jen jsem poukázal na fakt, že se to často přecenuje a že se to často dál neposune (např. u Hladíka se také cvičí postoje...)..., ale problém je v tom ... co dál :?: Kdyby si všichni ulítávali jen na postojích, tak už by dávno kung fu možná neexistovalo Obrázek Je jedno jak dlouho je SLT mrtvý ... už nikomu neřekne jak a co myslel svýma výrokama, a proto nemá cenu si na nich ulítávat Obrázek O tom být prostitut (abych použil tvou terminologii) nebyla vůbec řeč Obrázek Často se v našich krajích setkávám s tím, že to u postojů začne a nikam dál se výuka nikdy neposune, protože postoje jsou přeci základ, NE Obrázek

NIK píše:No to sem rád že to sem píšeš.Aspoň Luen vidí že takový učitelé nevymřeli po Sun Lu Tangovi,ale že ještě sou!!!

Znám Sifu Du Fu Kuna i některé jeho žáky.Fajn škola

NIK píše:Jinak zkus Luenovi říct ať zajde za Du Fu Kun a řekne mu že "něco neni v pořádku" když učí tři roky jen to co si psal

Ano, ano všichni víme kam vede přehnané lpění na základech, nevede nikam jinam než k přehnanému lpění na základech... mnohdy to na nich i ztroskotá ...

Obrázek ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 07. říj, 2006 16:07

defendu píše:Mě přijde ultravtipný jak jsi nezaznamenal :lol: ,že mu to nikdo nevysvětloval.

No tim hur Obrázek
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 07. říj, 2006 16:22

4Picard: já věřím, že jsem se vyjádřil dost jasně, a to asi 48x. Pokud ne - pomohlo by čestné prohlášení, podepsané vlastní krví, že jsem v žádném případě nechtěl nikoho o ničem poučovat? :roll:
btw: věřím, že pucmaz sám to tak nepochopil a kdyby ano, tak nepotřebuje mluvčího :D :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 07. říj, 2006 16:31

Me to je jedno, piste si co chcete :-) Jenom by me zajimalo, kolik Japoncu znate, treba i nejak vic, nebo nejak dlouhodbe, pripadne kdy a jak dlouho jste v japanu byli, aby jste mohli vynaset takovyhle soudy jaky ty japonci jsou.

Mozna vas to prekvapi, ale jsou kazdej jinej :-)

Ale je mi to jedno, piste si co chcete mne nic dokazovat nemusite ... 8)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 07. říj, 2006 16:38

1. "mně je to jedno" vypadá jinak :D :D
2. v minulosti jsem znal 3-4 Japonce po dobu několika měsíců, teď jednoho
3. "aby jste mohli vynaset takovyhle soudy" - už je to docela vyčerpávající, ale once again: žádný soudy nevynáším, jen svůj pohled, založený na mizivých zkušenostech
4. asi tě to překvapí, ale nepřekvapí mně, že jsou každej jinech (jen je mezi nima asi míň přírodních blonďáků :D )

to jsme se zase kamsi dostali...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod NIK » sob 07. říj, 2006 17:41

luen píše:
pavela píše:Luen, jasně že si rozumíme a jak sem dáváš ty skvělý smajlíky, já chci taky???

Ve firefoxu "Smiley Xtra 4" je tam cca. 2000 smajlíků Obrázek

NIK píše:Pro Luen-Já sem pouze narážel na to že si psal že není něco v pořádku když někdo cvičí po dlouhý čas pro začátek pouze postoje atd.Přesně jak si psal-záleží na každém učiteli co své žáky učí.Ať si učí každý jak chce a jak uzná za vhodné.Ty to třeba vnímáš tak že "něco není v pořádku" a jiní to považují za důležité.Takový je život.Jo jinak Sun Lu tang zas tak dlouho mrtvý není.

Podle mě to byl těžkej frajer-lidi o jeho učení stály tak moc že byli schopni kuli tomu stát tři roky v san Ti Shi...

Prostě byl třída-žádná šlapka která by někomu dělala baviče. Pokud se žák chtěl něco naučit tak to musel dát dostatečně najevo-typická tradice některých škol.®ádný-naučim tě třeba padesát sestav-hlavně plať...Tim na nikoho nenarážim.Jen můj skromný pohled

Lado neřekl jsem, že cvičení postojů resp. nohou je na nic. Jen jsem poukázal na fakt, že se to často přecenuje a že se to často dál neposune (např. u Hladíka se také cvičí postoje...)..., ale problém je v tom ... co dál :?: Kdyby si všichni ulítávali jen na postojích, tak už by dávno kung fu možná neexistovalo Obrázek Je jedno jak dlouho je SLT mrtvý ... už nikomu neřekne jak a co myslel svýma výrokama, a proto nemá cenu si na nich ulítávat Obrázek O tom být prostitut (abych použil tvou terminologii) nebyla vůbec řeč Obrázek Často se v našich krajích setkávám s tím, že to u postojů začne a nikam dál se výuka nikdy neposune, protože postoje jsou přeci základ, NE Obrázek

NIK píše:No to sem rád že to sem píšeš.Aspoň Luen vidí že takový učitelé nevymřeli po Sun Lu Tangovi,ale že ještě sou!!!

Znám Sifu Du Fu Kuna i některé jeho žáky.Fajn škola

NIK píše:Jinak zkus Luenovi říct ať zajde za Du Fu Kun a řekne mu že "něco neni v pořádku" když učí tři roky jen to co si psal

Ano, ano všichni víme kam vede přehnané lpění na základech, nevede nikam jinam než k přehnanému lpění na základech... mnohdy to na nich i ztroskotá ... --- :?: :?: :?: :?: 8O 8O 8O :idea: :?:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » sob 07. říj, 2006 22:48

SiuLouFu píše:Jo, myslim, ze to zni vcelku dobre. Navrhuji ten bod specifikovat tedy takto:

4. Porovnani teto metodiky s metodikou ostatnich stylu, konfrontace s okolim. Otazka sebestrednosti a arogance.

Takze zde je pracovni verze seznamu bodu (otazek), ke kterym by jsme se meli v diskuzi vyjadrit:

1. Obecne a specificke principy pro dany styl.
    2. Schopnosti, dovednosti a zkusenosti ktere jsou potreba k aplikaci techto principu.
    3. Metodiku nacviku techto schopnosti a dovednosti. System pro ziskavani zkusenosti.
    4. Porovnani teto metodiky s metodikou ostatnich stylu, konfrontace s okolim. Otazka sebestrednosti a arogance typicke pro dany styl.
    5. Polemika o zazitych pravdach a mystifikacich k danemu stylu.

Siu L.,

to, že mi někdo občas dává odpovědi, na které "nedosáhnu" neznamená, že je arogantní. Nehledal bych klíč pro aroganci podle stylů BU.

Pro získání odpovědí doporučuji prostudovat knihy:
1. Otázky a odpovědi (Chen Wei-ming).
2. Tajná předání rodiny Jangů.
3. The red book – Taijiquan explained (Dong Ying Jie).

Forma tohoto téma vyzní jako kampaň… Nicméně stav tzv. vnitřních stylů je takový jací jsou „lídři“ = ti co vedou a společnost. Z mého pohledu není v ČR nikdo skutečně kvalifikovaný, kdo by aktivně a cíleně vedl a učil tuto vysokou školu BU. Proto i ten stav a různá sdružení jejichž „tanečky“ postrádají principy, které znají běžně i tanečníci. Další věc je motiv cvičení, který není a ani nemůže být stejný jako kdysi a je zřejmý zejména u této části BU. Horizont cvičení má naprosto odlišný charakter.

Vzhledem k tomu, že si se Siu L. postavil do popředí hledání pravdy a nastavil i otázky, doporučuji obejít kolegy z Tvého sousedství, tj. např. Qin Min Tang, Zhai Hua, Jiří Hušek, Radek Kolář. Ti všichni dlouhodobě praktikují a vyučují tyto styly a zároveň tím nastavují „laťku“. Otázky jsi již zmínil. Zeptej se prosím jaký smysl pro ně má studium těchto stylů, koncept, metodika výuky, efektivita. To není žert. Myslím, že závěr, který zde zveřejníš pomůže předejít mnoha osobním neshodám a dezinformacím.

Děkuji.

Pak jsem někde v textu také zahlédl rozvahu o šachové partii. Elegantní hra s dlouhou historií! Je to hra, proč nehrát (sparring). Elementární podstata však není v tom, že dva pohybují figurkami a snaží se vyhrát. Podstata je trochu dál! Toto jsou pouze nástroje. Miro věci studuje s touto perspektivou. Pro něho je to ta optimální cesta. Pro někoho jiného zase efektivní „fighting“ či sebeobrana. Neberu to ani jednomu!

Zdraví, J.
Naposledy upravil JRup dne ned 08. říj, 2006 13:06, celkově upraveno 1
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 07. říj, 2006 23:25

JRup píše:
SiuLouFu píše:Jo, myslim, ze to zni vcelku dobre. Navrhuji ten bod specifikovat tedy takto:

4. Porovnani teto metodiky s metodikou ostatnich stylu, konfrontace s okolim. Otazka sebestrednosti a arogance.

Takze zde je pracovni verze seznamu bodu (otazek), ke kterym by jsme se meli v diskuzi vyjadrit:

1. Obecne a specificke principy pro dany styl.
    2. Schopnosti, dovednosti a zkusenosti ktere jsou potreba k aplikaci techto principu.
    3. Metodiku nacviku techto schopnosti a dovednosti. System pro ziskavani zkusenosti.
    4. Porovnani teto metodiky s metodikou ostatnich stylu, konfrontace s okolim. Otazka sebestrednosti a arogance typicke pro dany styl.
    5. Polemika o zazitych pravdach a mystifikacich k danemu stylu.

Siu L.,

to, že mi někdo občas dává odpovědi, na které "nedosáhnu" neznamená, že je arogantní. Nehledal bych klíč pro aroganci podle stylů BU.

Pro získání odpovědí doporučuji prostudovat knihy:
1. Otázky a odpovědi (Chen Wei-ming).
2. Tajná předání rodiny Jangů.
3. The red book – Taijiquan explained (Dong Ying Jie).

Forma tohoto téma vyzní jako kampaň… Nicméně stav tzv. vnitřních stylů je takový jací jsou „lídři“ = ti co vedou a společnost. Z mého pohledu není v ČR nikdo skutečně kvalifikovaný, kdo by aktivně a cíleně vedl a učil tuto vysokou školu BU. Proto i ten stav a různá sdružení jejichž „tanečky“ postrádají principy, které znají běžně i tanečníci. Další věc je motiv cvičení, který není a ani nemůže být stejný jako kdysi a je zřejmý zejména u této části BU. Horizont cvičení má naprosto odlišný charakter.

Vzhledem k tomu, že si se Siu L. postavil do popředí hledání pravdy a nastavil i otázky, doporučuji obejít kolegy z Tvého sousedství, tj. např. Qin Min Tang, Zhai Hua, Jiří Hušek, Radek Kolář. Ti všichni dlouhodobě praktikují a vyučují tyto styly a zároveň tím nastavují „laťku“. Otázky jsi již zmínil. Zeptej se prosím jaký smysl pro ně má studium těchto stylů, koncept, metodika výuky, efetktivita. To není žert. Myslím, že závěr, který zde zveřejníš pomůže předejít mnoha osobním neshodám a dezinformacím.

Děkuji.

Pak jsem někde v textu také zahlédl rozvahu o šachové partii. Elegantní hra s dlouhou historií! Je to hra, proč nehrát (sparring). Elementární podstata však není v tom, že dva pohybují figurkami a snaží se vyhrát. Podstata je trochu dál! Toto jsou pouze nástroje. Miro věci studuje s touto perspektivou. Pro něho je to ta optimální cesta. Pro někoho jiného zase efektivní „fighting“ či sebeobrana. Neberu to ani jednomu!

Zdraví, J.

Ty vole už mě to nebaví :!: :!: :!: :!: Takže lídři "vnitřních stylů" v Čr provozujou tanečky??? :?: Ihned se mi ozvi na mail kde tě najdu nebo přiď v neděli k nám na trénink.Bude to růčo strůčo.Už mě ta politika přestala bavit.

www.bdc@centrum.cz
Končim na tomhle šaškovskym foru :!: :twisted: :evil:
Naposledy upravil NIK dne sob 07. říj, 2006 23:51, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 07. říj, 2006 23:37

Finally :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » ned 08. říj, 2006 8:22

JRup píše:Otázky jsi již zmínil. Zeptej se prosím jaký smysl pro ně má studium těchto stylů, koncept, metodika výuky, efetktivita.

Ta efektivita vnitrnich stylu by me taky zajimala. Kazdy mistr ti rekne, ze to efektivni je. Dnes uz moc vyzivatelu neni, aby se to vyzkouselo. Bohuzel (alespon u nas v CR) neverim, ze jsou vnitrni styly efektivni. Treba me muze nekdo vyvest z omylu a dolozit nejakou skutecnost...
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » ned 08. říj, 2006 12:08

xavier píše:
JRup píše:Otázky jsi již zmínil. Zeptej se prosím jaký smysl pro ně má studium těchto stylů, koncept, metodika výuky, efetktivita.

Ta efektivita vnitrnich stylu by me taky zajimala. Kazdy mistr ti rekne, ze to efektivni je. Dnes uz moc vyzivatelu neni, aby se to vyzkouselo. Bohuzel (alespon u nas v CR) neverim, ze jsou vnitrni styly efektivni. Treba me muze nekdo vyvest z omylu a dolozit nejakou skutecnost...

Nedávno tady byla jedna výzva, kterou rozpoutal zástupce "vnitřních stylů", http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... sc&start=0 ale nějak se z toho vykroutil Obrázek Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » ned 08. říj, 2006 14:07

Luene,

Ty ikonky jsou opravdu hezké. Nevýhodou je, že nám potom rychleji narůstá počet stránek v diskuzi.

Neotvírejme prosím staré rány a uzamčená fóra. Předesílám, že Zdeňka Kurfursta osobně neznám, ale oceňuji jeho publikační a překladatelskou činnost. Kdo a co v oné diskuzi je diskutabilní. Určitě by bylo zajímavé vidět realitu a výsledek. Na druhou stranu Zdeněk Kurfurst to vzal na sebe a zachoval obou protagonistům tvář a to je také umění! Viděl jsem ho jak se hýbe, určitě bych na něj vsadil.
To téma nechť odpočívá v pokoji.

Zpět však k té efektivitě. Zde na stránkách je velmi pěkný článek od Zhang Yun: Neijia a waijia, který mnohé objasňuje.
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... =0&thold=0

Je možné dosáhnout stejné úrovně oběma cestami. Efektivita bojové dovednosti se však dostavuje za jinou dobu. Jakoby logaritmický vs exponenciální nárůst. Proto ani cvičenci boxu, wing chun nebo vnitřních stylů nebudou po pěti letech cvičení na stejné úrovni použitelnosti. Dosažení střední úrovně u jedné skupiny je velmi reálné zatímco u druhé skupiny (tzv. „vnitřní“ styly) je mnohem obtížnější a méně časté. Jak dlouho jsou v ČR "vnitřní" styly (omlouvám se za to dělení)? Krátce. Kolik je tu skutečných učitelů? Toť nechme řecnickou otázkou. Co tedy kdo očekává?
Nicméně ty styly mají svoji historii, smysl i místo a pokud se zvládnou, tak i tu efektivitu.

Nelze odsoudit ty, kteří to dělají pro zdraví (tím bychom odsoudily i milióny cvičenců z čínských parků). Lze odsoudit ty, kteří to nedělají poctivě krůček po krůčku se smyslem pro detail. Ne však to, že někdo nechce na ulici rozdávat rány.

Měj se, J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně