simargl píše:ghekon píše:ani to kde jsi studoval jsi nam nezdelil
Bujinkan se v tech dobach v cechach i na morave dal studovat u jedineho cloveka.ghekon píše: Myslim ze se to da vyresit jedine jednou veci a to zapasem, ne sparringem ale zapasem podle pravidel vale tudo, klidne bez rukavic s hlavickama, se stompy jak je libo na pristim setkani bu.cz s kterymkoliv zakem bujinkanu, nebo cehokoliv jineho ktereho si privedes. Bude to mit mnohem vetsi vypovedni hodnotu nez cokoliv co jsi tady doposud napsal.
Chces porovnavat dve ruzne veci, ktere by v zasade rozhodl jen tradicni zapas na zivot a na smrt. Uz to tu bylo hodnekrat. Navic, jak vyberes, aby se vzajemne potkali lidi na stejne urovni, aby to melo skutecnou vypovidaci hodnotu?
Ukropcany to tady napasal pred chvili - chcu porovnavat dve uplne stejne veci, dve bojova umeni/sporty/divadla. Ted prosim vynechej cast o tom, ze v zapase podle nejakych pravidel mi nemuzes utrhnout koule a vytrhnout ohryzek, ale muzes ukazat co je v bujinkanu, rozhodne lip nez touto diskuzi.
A ja tady nemluvil nic o stejnych urovnich, ja jsem amater co trosku tusi jak se dava prava prima a jak se lame ruka a je mi jedno jestli ten koho si privedes bude mit 15. dan, nebo 1. kyu stejna jako to, jestli bude mit 80 nebo 120kg tohle neres, in da helio gracie rulezz