... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod ghekon » stř 29. dub, 2009 20:02

simargl píše:
ghekon píše:ani to kde jsi studoval jsi nam nezdelil

Bujinkan se v tech dobach v cechach i na morave dal studovat u jedineho cloveka.

ghekon píše: Myslim ze se to da vyresit jedine jednou veci a to zapasem, ne sparringem ale zapasem podle pravidel vale tudo, klidne bez rukavic s hlavickama, se stompy jak je libo na pristim setkani bu.cz s kterymkoliv zakem bujinkanu, nebo cehokoliv jineho ktereho si privedes. Bude to mit mnohem vetsi vypovedni hodnotu nez cokoliv co jsi tady doposud napsal.

Chces porovnavat dve ruzne veci, ktere by v zasade rozhodl jen tradicni zapas na zivot a na smrt. Uz to tu bylo hodnekrat. Navic, jak vyberes, aby se vzajemne potkali lidi na stejne urovni, aby to melo skutecnou vypovidaci hodnotu?

Ukropcany to tady napasal pred chvili - chcu porovnavat dve uplne stejne veci, dve bojova umeni/sporty/divadla. Ted prosim vynechej cast o tom, ze v zapase podle nejakych pravidel mi nemuzes utrhnout koule a vytrhnout ohryzek, ale muzes ukazat co je v bujinkanu, rozhodne lip nez touto diskuzi.

A ja tady nemluvil nic o stejnych urovnich, ja jsem amater co trosku tusi jak se dava prava prima a jak se lame ruka a je mi jedno jestli ten koho si privedes bude mit 15. dan, nebo 1. kyu stejna jako to, jestli bude mit 80 nebo 120kg tohle neres, in da helio gracie rulezz :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » stř 29. dub, 2009 20:03

Ne, nezklamals mě 8)

ad maxo: Nevařím z jedné fotky, ani to neobhajuji. Mám to "našprtané" z dob kdy jsem to hodně žral:D

Útoky jsou nereálné, obrana cirkusová(něco nejsou ani útoky viz ten konec, kde šlo jen o pokus zda je všechny svalí na zem, pokud se budou pouze všichni držet sebe navzájem-tedy žádná ENERGIE), ale ten pán má hezké načasování a při jeho propagaci tvrdosti stylu a úderů to mohl být dobrý učitel. Tyson prý sledoval hlavně jeho práci nohou. Nic z toho jsem si nevymyslel. :evil:
Naposledy upravil Boreas dne stř 29. dub, 2009 20:05, celkově upraveno 1
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 29. dub, 2009 20:04

Simargl: Musim souhlasit s Ghekonem, jsi sasek. Chlapce, zaprve jsem uz rikal ze se nemas capt do toho kdyz hovorim s jinym, tomu se rika slusnost, tamto jsem adresoval jendisovi, ne tobe, takze se vecne do toho necpi. Zadruhy jsi opet nezklamal, nejsi schopneregovat na prispevek jako celek, a reagujes pouze na ty casti, ktere se ti hodi, a jeste k tomu je vytrhnes z kontextu. 5 let tady i ve svete..a co ze si v tom tedy dokazal? :roll:

Boreas: Asi te zklamu, ale nech si laskave soudy nekam jinam, nelibi se mi ze sem prijdes, a jedinej proispevek kterej jsem hodis je, ze zhodnotis obe strany, a bla bla bla..Ale ok, neco malinko jis napsal, i kdyz uz to tady zaznelo..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » stř 29. dub, 2009 20:05

simargl - :D :D :D :D :D to co si napisal o tej tvojej vahe a vyske a vypinani hrude dokazuje ako malo vies o upolovych sportoch a boji vseobecne. Boze chlapce v telocvicni je to skoro na 80 percent, ze ked je niekto o hlavu nizsi tak je o to tvrdsi a rychlejsi. Nezvyknem machrovat ani robit predcasne vyhlasenia, ale po tom co si napisal si dovolim odhad, ze v pripade JA a TY zapas ti davat max. 20 sekund. Nevies o boji nic. Ale absolutne nic. Pises hluposti a dufas, ze ti na to nikto nepride. Ak mas na to gule spravme nejake stretnutie a uvidis ci ti vypinanie hrude pomoze :twisted: :twisted: Alebo ako tu spominal niekto, ze sa tu organizuju nejake stretnutia. Co moze byt zaujimave tak skus prist tam a vypinat hrud :P
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Marrtin » stř 29. dub, 2009 20:05

Diky za vysvětlení,
Dál jsem se chtěl zeptat s jakými zbraněni cvičíte-jestli jen s bokenem..
Marrtin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » stř 29. dub, 2009 20:10

maxo píše:simargl - :D :D :D :D :D to co si napisal o tej tvojej vahe a vyske a vypinani hrude dokazuje ako malo vies o upolovych sportoch a boji vseobecne. Boze chlapce v telocvicni je to skoro na 80 percent, ze ked je niekto o hlavu nizsi tak je o to tvrdsi a rychlejsi. Nezvyknem machrovat ani robit predcasne vyhlasenia, ale po tom co si napisal si dovolim odhad, ze v pripade JA a TY zapas ti davat max. 20 sekund. Nevies o boji nic. Ale absolutne nic. Pises hluposti a dufas, ze ti na to nikto nepride. Ak mas na to gule spravme nejake stretnutie a uvidis ci ti vypinanie hrude pomoze :twisted: :twisted: Alebo ako tu spominal niekto, ze sa tu organizuju nejake stretnutia. Co moze byt zaujimave tak skus prist tam a vypinat hrud :P

maxo: Jsi druhy na rade :twisted: :twisted: :twisted: Ale myslim ze by bylo nefer ublizovat staremu panovi, takze mi prijde fer i moje nabidka na ktehekoliv bujinkanistu, klidne i L. Pokorneho, jestli ho k tomu ukeca...

Jenze ma to jeden velky hacek, simargl je jenom dalsi internetovy bojovnik, ktery cerpa svoji "silu" z anonymity a nema na to koule.... ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 20:19

cudles píše: co ze si v tom tedy dokazal?

Nevim o tom,ze by si Bujinkani mezi sebou neco dokazovali. Ma otazka mela recnicky charakter, aby se k bujinaknu nevyjadrovali lide, kteri mu nerozumi, protoze ho systematicky nestuduji ci nestudovali.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 20:22

ukropcany píše:Pokiaľ viem, tak nechce ukazovať na nikom inom ako na svojich pokročilých žiakoch... on sa tu už pár krát riešil tiež... :twisted:

Aha, to jsem fakt nesledoval, dokazu si prubeh debaty predstavit :-)
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Marrtin » stř 29. dub, 2009 20:28

Nechcise Vám do toho montovat,ale nechcete mi radši odpovědět,než se trapně dohadovat,dík
Marrtin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 20:29

Hans16V píše:
NOKT píše:K tomu seriálu. Schválně jsem se podíval znovu. Určitě máš pravdu v tom, že to byl řadový člen... Ale určitě nebyli obyčejní když měli 13. a 15. dan v Bujinkanu.

Tohle mě na tom videu taky zarazilo, Jason jako Bujinkan-začátečník vs. "mistři" a výsledek jste viděli. Jestli tam mluvili o tom, že na Bujinkanu něco je, tak ti konkrétní představitelé to nijak neutvrzovali. :(

To video je trosku zavadejici, je nefer. Na druhou stranu to video nebylo o zadnych special technikach, ale o obycejnem postrehu a rychlosti.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NOKT » stř 29. dub, 2009 20:29

Hans16V píše:
NOKT píše:K tomu seriálu. Schválně jsem se podíval znovu. Určitě máš pravdu v tom, že to byl řadový člen... Ale určitě nebyli obyčejní když měli 13. a 15. dan v Bujinkanu.

Tohle mě na tom videu taky zarazilo, Jason jako Bujinkan-začátečník vs. "mistři" a výsledek jste viděli. Jestli tam mluvili o tom, že na Bujinkanu něco je, tak ti konkrétní představitelé to nijak neutvrzovali. :(

Tyjo víš mě ten závěrečný fight připadal silně uměle vytvořenej spíš mi to připadala jako sranda a ne žádná demonstrace stylu. Taky je možný, že je ti lidi z bujinkanu hodně šetřili a ani bych se nedivil. Po té co jsem nedávno shlédl co dokáže Conor Heun, který v dílu o MMA prohrál proti Jasonovi Chambersovi, tak mi možnost toho, že je trochu šetří připadne přijatelná.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 29. dub, 2009 20:31

ukropcany píše:
simargl píše:Sakki.. on uz se nedela ostrym mecem? Ja mel za to, ze ta videa na yt se shinajem jsou jen pripravou na sakki, ze se dodnes dela ofiko sakki s ostrym mecem.
Moc jsem nehledal, tohle je o trochu lepsi
http://www.youtube.com/watch?v=i-GidagO6C8
No... nech nežerem, niektorým to celkom sadlo... 8)

Zajímavý ovšem je, že na těch nových barevných záběrech, kde tomu představení evidentně přihlížel větší počet lidí, se ó sensei těsně před zahájením útoku zvedne na špičky... ®e by "malá nápověda"? 8) Bacha na to kucí, ninjové jsou opravdu hrozně zákeřní... :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » stř 29. dub, 2009 20:31

simargl - tak na recnicke judo si fakt frajer. Kecat vies. Vies aj nieco ine?

ghekon - mno idealne by bolo trosku pustit cervenu tomu pokornemu, ale co vies mozno keby si s nim hodil rec tak ti povie, ze uznava ze nema na upolove sporty a ze do toho nejde pretoze nie je blazon. A toho co mu tu poza chrbat "vybavuje" zapas by asi sam pretiahol lopatou po hlave ci ako ten test volaju. Si uvedom, ze on pise, ze bujinkaj je ucinny akoze vseobecne, a ked pride na rec kto to teda vie tak mlci.
Ok MT a MMA je ucinne aj JUDO je ucinne aj Zapasenie je sakra ucinne a Box je kurva ucinny a nemam problem najst do 10 sekund predstavitela z hociktoreho tohoto sportu tu u nas na slovensku, alebo v cechach v roznych vykonnostnych urovniach za ktoreho vykonom stoji nieco viacej ako len kecanie. Prosim bujinkajisti mate niekho vy koho mozete uviest, ze tento cech resp. slovak je trieda v bujinkaj na takej a takej urovni a nieco vie. A nemyslim teraz ze bujinkan ma historiu to ma kazdy upolovy sport a hodne daleku. Ale ja hovorim o konkretnych vysledkoch.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 20:34

Marrtin píše:Nechcise Vám do toho montovat,ale nechcete mi radši odpovědět,než se trapně dohadovat,dík

Promin, Bujinkan vyuziva snad vsechny tradicni zbrane, viz kterakoliv stranka bujinkanu (meč, nůž, tyč, kopí, halapartna, drápy..), http://www.shinobi.cz/index.php?id=106
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod maxo » stř 29. dub, 2009 20:39

TongPo - dobry postreh, tiez som si to vsimol ale urobil to len pre niektoych ziakov. Pri inych si dal naopak zalezat, aby dostali a tak dostali. Ale sa mu ani necudej ked videl to "pekelne" sustredenie a 5 kotulov len tak pre nic a za nic. Ten test ak sa fakt robil v historii na ostro musel byt jednoznacne zalozeny na tom ze ked sa pekelne sustredis tak pocujes aj tie najjemnejsie zvuky tak je to mozne, ze v absolutnom tichu sa to dalo zvladnut. Ale skoda spekulovat a o bojovych schopnostiach to nehovori nic viacej ako ci si vies grgnut na poziadanie.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 29. dub, 2009 20:42

maxo píše:...o bojovych schopnostiach to nehovori nic viacej ako ci si vies grgnut na poziadanie.

:lol: :lol: :lol:

Výstižný přirovnání... :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 29. dub, 2009 20:44

maxo: Jsem rad ze jsi zminil zapaseni, na ktere se casto zapomina ;) Nevim proc ale hned me napadla myslenka jak Karelin haze Pokorneho na suplex :lol: Jinak je samozrejmne nemozne aby mel nejaky bujnkanista nejake vysledky, kdyz oni prece nemaji duvod pomerovat sily, ne, to je prece pod jejich uroven :wink:

Simargl: Cekam co mi povis, obavany internetovy bojovniku :wink: Ja uz se nebudu dal hadat s nekym kdo se vyziva v okecavani vseho mozneho, jestli odmitnes ( znova rikam ze nemusi jit o tebe, ale o libovolneho bujinkanistu, bez omezeni danu :lol: ) tak uz nemam duvod dal reagovat na tvoje prispevky.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hans16V » stř 29. dub, 2009 20:52

4 NOKT:

Tak trošku je asi šetřili, ale myslím, že né zas tak, aby to vypadalo, jako remíza. Vždyt' obhajovali svůj styl a svoje znalosti. Ostatně v dílech s jinými BU je taky trochu šetřili, ale všude si to vyžrali. Třeba v tom konkurenčnim pořadu Fight Quest, v dílu o Kyokushin, to je dost zřetelný.
Hans16V
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » stř 29. dub, 2009 20:57

simargl píše:
cudles píše: co ze si v tom tedy dokazal?

Nevim o tom,ze by si Bujinkani mezi sebou neco dokazovali. Ma otazka mela recnicky charakter, aby se k bujinaknu nevyjadrovali lide, kteri mu nerozumi, protoze ho systematicky nestuduji ci nestudovali.

Z tveho slizkeho chovani je mi na bliti, a jsem jim vic nez znechucen..opet ragujes jen na cast prispevku, velmi malou, a opet se vykrucujes, prej recnicka otazka..odpovez na otazku, jinak uz mlc...navic jsem nemluvim neco o dokazovani bujinkanistu mezi sebou, takze to sem necpi, tyhlety metody koverzace si neh laskave jinam :arrow:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » stř 29. dub, 2009 21:11

Hans16V píše:4 NOKT:

Tak trošku je asi šetřili, ale myslím, že né zas tak, aby to vypadalo, jako remíza. Vždyt' obhajovali svůj styl a svoje znalosti. Ostatně v dílech s jinými BU je taky trochu šetřili, ale všude si to vyžrali. Třeba v tom konkurenčnim pořadu Fight Quest, v dílu o Kyokushin, to je dost zřetelný.

Tak jako ten byl :D Myslím, že tam si to vyžrali asi nejvíc :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně