Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Makoto » stř 04. kvě, 2011 7:50

TongPo píše:Asi to bude tím, že nám dvěma zatím nikdo neřekl, že když běháme v botaskách, tak musíme jako správný degoši dopadat na patu, abychom si kurvili klouby a mohli se nasledně "zachránit" jedině pořízením "pětiprsťáků", protože pouze v nich a nebo naboso se běhá správně :idea: 8O Reklama je zlo :!: :twisted:

Co te zere chlape? Kdyby jsi si o tom precetl vice, tak zjistis, ze diskuse neni o tom, jestli behat v botach nebo prstacich (Vibram Fivefingers), ale jestli behat v botach nebo naboso. To s reklamou nema nic spolecneho. Je dobre, ze behas tak jak behas, ne vsichni vsak vedeli jak se ma behat, proto se tu rozvinula ta diskuse. Pokud nemuzes prispet do diskuse nicim prinosnym, pak se prosim zdrz podobnych prispevku. Nebo to zase cele pujde do kytek. Podobnych smysluplnych vykriku jsou jina vlakna plna dost...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. kvě, 2011 9:33

DrGlock píše:RBR: Tak buď rád, že jsi měl štěstí a vysvětlili ti, jak máš běhat. Po revoluci nám na základce takový důležitý věci nevysvětlovali :-/ Myslím si ale, že většina laiků, po těch letech reklamní masáže obuvnických firem, začne běhat v super odpružených botách "na běhání", ve kterých je ani nenapadne, že by běhání přes patu mohlo být nevhodné.

Teď si to štěstí teprve pořádně uvědomuji. Ani za totality to ovšem s informacemi moc nepřeháněli. Měl jsem štěstí, že jsem byl ve sportovní třídě a tam to do nás hustili, i když jsme hlavní sport měli úplně jiný.

To Makoto: Co zdravotní nezávadnost vody ve Vltavě, toho bych se taky obával. Vltava u Prahy nebyla zrovna známá čistotou vody.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. kvě, 2011 9:42

RBR píše:To Makoto: Co zdravotní nezávadnost vody ve Vltavě, toho bych se taky obával. Vltava u Prahy nebyla zrovna známá čistotou vody.
RBR

Tak...videl jsem tam hodne rybaru...tak snad to nebude uplna kyselina...Napadlo me zeptat se mistniho prevoznika...ten by mel mit prehled o sile proudu a jinych zaludnostech.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 04. kvě, 2011 10:48

Makoto píše:
RBR píše:To Makoto: Co zdravotní nezávadnost vody ve Vltavě, toho bych se taky obával. Vltava u Prahy nebyla zrovna známá čistotou vody.
RBR

Tak...videl jsem tam hodne rybaru...tak snad to nebude uplna kyselina...Napadlo me zeptat se mistniho prevoznika...ten by mel mit prehled o sile proudu a jinych zaludnostech.

Voda ve Vltave neni tak spatna jak se obecne traduje, kdyz jsem jeste jezdil vodu zamlada, tak sem se pri treninku cvaknul tolikrat, ze uz bych mel byt davno rozpustenej. :-)
S prevoznikem dobry napad (zvlast esli jezdi v miste, kde ty chces plavat) jinak bych se zkusil zeptat prave v nejaky blizskym vodackym oddile.

edit: jo a este bacha na vitr, jednou jsem ho trosku podcenil na Lipne, kdyz jsme ho preplavaval a malem sem nedoplaval. ;-)
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 04. kvě, 2011 12:13

PC píše:
Makoto píše:
RBR

Voda ve Vltave neni tak spatna jak se obecne traduje, kdyz jsem jeste jezdil vodu zamlada, tak sem se pri treninku cvaknul tolikrat, ze uz bych mel byt davno rozpustenej. :-)
S prevoznikem dobry napad (zvlast esli jezdi v miste, kde ty chces plavat) jinak bych se zkusil zeptat prave v nejaky blizskym vodackym oddile.

edit: jo a este bacha na vitr, jednou jsem ho trosku podcenil na Lipne, kdyz jsme ho preplavaval a malem sem nedoplaval. ;-)

:lol: Frantisek Venclovsky preplaval kdejakej kanal, ale aby mohl byt tak stastny, jak rikal, musel se mazat sadlem ... pak doplaves az na ostrovy :wink:

Kdo maze ten:

jede
plave
leti
...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 04. kvě, 2011 13:13

makoto: pozor na spodne prudy, ani sa nenazdas, vltava sa zmeni na styx a slepy prievoznik od teba vyberie prepravne :twisted:

ono sa to nezda, ale aj relativne pomala rieka, akou je napr. maly dunaj, tecie tak rychlo, ze ked clovek plava proti prudu, v podstate stoji na mieste. ale ja som len velmi priemerny plavec, takze inou skusenostou neposluzim bohuzial.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 04. kvě, 2011 16:02

Makoto píše:Co te zere chlape? Kdyby jsi si o tom precetl vice, tak zjistis, ze diskuse neni o tom, jestli behat v botach nebo prstacich (Vibram Fivefingers), ale jestli behat v botach nebo naboso. To s reklamou nema nic spolecneho...

Nebuď vztahovačnej... :twisted: Narážel jsem na některý reklamní "srovnávací" videa na netu, kde figurant běží v "pětipsrťákách" nádherně technicky a když tomu samýmu člověku dají běžecký boty, hned jako totální dement dopadá na paty se špičkama trčícíma pod úhlem 45° vzhůru... :roll: Samozřejmě, ne všichni běžci běhají technicky správně - i na vytrvalostních závodech můžeš vidět jak lidi, kteří při běhu správně dopadají na špičky (nebo alespoň jak psal Ukrop hrana - špička), tak i lidi se spoustou naběhaných kiláků, co do toho vesele buší patama... :D

Makoto píše:...Uvazuji ted o upravenem biatlonu (beh - plavani), kdy dobehnu k Vltave, preplavu na druhou stranu a dalsi beh, celkem tak dam v behu nejakych 20 km + 100 m plavani. Musim jen zjistit, jaky je proud v tom miste, kde to chci preplavat, a) aby me to neodneslo az do Decina, b) aby me nesejmula nejaka vyletni ci nakladni lod. Nemate nekdo tip, kde to lze zjistit?

Ehm... Biatlon se běhá na běžkách s malorážkou na zádech... :lol: Pravděpodobně myslíš duatlon, že? :twisted: :wink: Každopádně já bych nějaký proudy a lodičky primárně neřešil, ale spíš tohle: Seš si úplně jistej, že se ve tvým věku chceš rozehřátej z např. 10 km běhu vrhnout do o XX °C studenější Vltavy? To jsem zvědavej, kde tvý tělo vyplave... :?
Proč myslíš, že se v triatlonu začíná plaváním?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 05. kvě, 2011 7:57

TongPo píše:Každopádně já bych nějaký proudy a lodičky primárně neřešil, ale spíš tohle: Seš si úplně jistej, že se ve tvým věku chceš rozehřátej z např. 10 km běhu vrhnout do o XX °C studenější Vltavy? To jsem zvědavej, kde tvý tělo vyplave... :?

Hmmmm...to je dobry komentar....safra safra....tohle jsem nezvazil....tak mozna to opet skonci u toho, ze si zabehnu k privozu, dam pivko, pobezim dal a az se budu vracet, dobehnu k privozu, dam dalsi pivko a pobezim...no pobezim....tak nejak se dostanu do cile ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 05. kvě, 2011 8:42

mam par kamosov, ktori duatlon, resp. triatlon zacali minuly rok riesit. vyzaduje to trosku narocnejsiu logisticku pripravu a technicke vybavenie, pri plavani v chladnejsich vodach dost pomaha neopren, ten ta na brehu samozahreje, takze do vody nejdes uplne tuhy a vo vode sa clovek citi ovela komfortnejsie.

tu vymenu poradia treba zvazit, az tak by som to nezatracoval, ved je mozne pockat zo 10 minut a do vody ist postupne... nie je to zavod, len trening a mala by to byt cinnost radostna, nie sebaznicujuca ;) a nakoniec - vzdy to mozes otocit a bezat naspat ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 05. kvě, 2011 9:25

Makoto píše:
TongPo píše:Každopádně já bych nějaký proudy a lodičky primárně neřešil, ale spíš tohle: Seš si úplně jistej, že se ve tvým věku chceš rozehřátej z např. 10 km běhu vrhnout do o XX °C studenější Vltavy? To jsem zvědavej, kde tvý tělo vyplave... :?

Hmmmm...to je dobry komentar....safra safra....tohle jsem nezvazil....tak mozna to opet skonci u toho, ze si zabehnu k privozu, dam pivko, pobezim dal a az se budu vracet, dobehnu k privozu, dam dalsi pivko a pobezim...no pobezim....tak nejak se dostanu do cile ;-)

Hele Tong po ty zkazis kazdou srandu :wink:
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 05. kvě, 2011 9:35

Já abych pravdu řekl, tak ani nevím jak běhám, ale jsem uplně nýmand a přesto myslím, že uplně došlapovat na patu jsem ještě neviděl snad nikoho. Většinou vidím lidi běhat tak nějak jako já - tzn spíš dopadají jakoby na plochu chodidla.

Jinak nám vždy vtloukali do hlavy, že přes špičku běhají sprinteři, protože je to lepší pro rychlost a přes "patu" dálkaři, protože je to lepší na výdrž.

Já teda nevím no... ony se prodávají i boty takový divný, že v nich lidé i chodí přes špičku. Docel dobře rozumím tomu, že dřiv všichni chodili přes špičku (od pravěku), ale taky je mi jasný, že oni neměli boty jako máme dneska my, takže přes tu špičku chodit museli.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 05. kvě, 2011 12:09

cohen píše:mam par kamosov, ktori duatlon, resp. triatlon zacali minuly rok riesit. vyzaduje to trosku narocnejsiu logisticku pripravu a technicke vybavenie, pri plavani v chladnejsich vodach dost pomaha neopren, ten ta na brehu samozahreje, takze do vody nejdes uplne tuhy a vo vode sa clovek citi ovela komfortnejsie.

tu vymenu poradia treba zvazit, az tak by som to nezatracoval, ved je mozne pockat zo 10 minut a do vody ist postupne... nie je to zavod, len trening a mala by to byt cinnost radostna, nie sebaznicujuca ;) a nakoniec - vzdy to mozes otocit a bezat naspat ;)

No ja to mam bohuzel tak blbe nastavene, ze z baraku sebehnu k rece (nejakych 3.5 km), pak reka a pak dalsich cca 7 km do cile. Tam se otocim a bezim nazpet stejnou trasou.

Ten neopren neni spatnej napad, ale takovej magor do toho zase nejsem a jak to tu, tusim ze TongPo, spravne podotknul, musim uz myslet na svuj vek ;-) Asi vyhraje varianta s pivem + mozna si to prodlouzim a pres nejblizsi most to bude nejakych 40-45 km celkem, takze to bude vyzivne az az :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 05. kvě, 2011 13:35

Jardo, když běháš na boso jako indiáni, pak bys tu řeku měl překonat řádným způsobem. Ukázka cca 5 sekund. :)
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 05. kvě, 2011 14:30

inak tie huarraches ma dost zaujali, nemate nejake tipy na iny dostupny material? mozno nejake gumene podlozky z domacich potrieb, alebo tak podobne? zhanat stare pneumatiky sa mi fakt nechce (fakt promine) :-)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 05. kvě, 2011 16:04

NAIA píše:Hele Tong po ty zkazis kazdou srandu :wink:

Sorry... :oops: Netušil jsem, že jste ho navedli... :lol: :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 05. kvě, 2011 18:29

TongPo píše:

Tak ted jste zranili moje krehke city...parchanti :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » čtv 05. kvě, 2011 19:00

TongPo píše:

No myslím, že lituješ pozdě. Touto dobou má Naia určo už Tvou woodoo panenku vyrobenou! Jen jsem zvědavej, co nacpe do hlavy Tobě! :lol:
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » čtv 05. kvě, 2011 19:31

...no,najsmutnejsie na tomto fore je to ze,ludia co urcitu vec nepoznaju tak budu o nej mudrovat do aleluja :roll: :wink:

..mam doma viacere variacie "barefoot" topanok a to Nike Free, Fivefingers,Terraplana barefoot a kedze beham len obcasne,tak o behani drzim hubu a tichucko pocuvam ludi co behaju pravidelne ako Makoto a Ukrop,ale v com drzat hubu nebudem je to,ze bezne klasik tenisky mozu nonsalentne "vyfajcit do sucha" vsetky variacie "barefoot" topanok a skryt sa do kuta..

..chodza aj beh v "barefoot" topankach je labuzo na plosku nohy a to ako clovek s plochou klenbou na nohe mozem posudit dost fundovane..jedina vec ktora sa im priblizuje je ortopedicka vlozka od Hanaka,ale aj to v urcitom smere :wink:
Naposledy upravil marcelo dne čtv 05. kvě, 2011 19:33, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 05. kvě, 2011 21:40

josef2 píše:
TongPo píše:

No myslím, že lituješ pozdě. Touto dobou má Naia určo už Tvou woodoo panenku vyrobenou! Jen jsem zvědavej, co nacpe do hlavy Tobě! :lol:

Tong po mohl by jsi mi prosim poslat fotku a nejake tve vlasy(doufam ze nejake mas)? Diky :wink:
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. kvě, 2011 7:35

ukropcany píše:Dnes som skúsil 17 km výklus s veľmi prísnym zameraním na vzornú pronáciu, tak uvidíme čo zajtra nôžky povedia 8)

Tak jak se citis? Co lytka? Delal jsi po behu hned strecink, nebo jsi se na to vykaslal? Dej vedet :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně