... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 21:52

cudles píše:..opet ragujes jen na cast prispevku, velmi malou, a opet se vykrucujes, prej recnicka otazka..odpovez na otazku

Nektere veci nelze jinak, nez mlcky prejit. Ve vsi slusnosti.
Ja jsem zde nastolil otazku, ktera zustala nezodpovezena, vzal jsi mi ji z ust a ptas se mne otazkou, kterou jsem se tazal prvni... vykrucovani a prekrucovani si nemohlo vybrat lepsi priklad.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 22:00

ghekon píše:Simargl: Cekam co mi povis, obavany internetovy bojovniku :wink: Ja uz se nebudu dal hadat s nekym kdo se vyziva v okecavani vseho mozneho, jestli odmitnes ( znova rikam ze nemusi jit o tebe, ale o libovolneho bujinkanistu, bez omezeni danu :lol: ) tak uz nemam duvod dal reagovat na tvoje prispevky.

Nemyslim, ze by se k tomu dobrovolne nekdo nechal premluvit. Dojdi na trenink, rekni co si myslis a bude ti vysvetleno.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » stř 29. dub, 2009 22:14

cudles píše:Z tveho slizkeho chovani je mi na bliti, a jsem jim vic nez znechucen..opet ragujes jen na cast prispevku, velmi malou, a opet se vykrucujes, prej recnicka otazka..odpovez na otazku, jinak uz mlc...navic jsem nemluvim neco o dokazovani bujinkanistu mezi sebou, takze to sem necpi, tyhlety metody koverzace si neh laskave jinam :arrow:

A mě je zase na blití z Vás. Co tady na Bujinkan všichni machrujete.

Pokud je mě známo, tak když jsem za svých mladých let cvičil Bujinkan, tak sám můj učitel mi řekl, že "ninja" by nikdy na samuraje v areně neměl. Ani by "ninja" zřejmě nevyhrál v rovném souboji v kleci. Pokud mě to bylo vysvětleno, tak celý koncept boje v ninjutsu je zaměřen na boj ve šeru neboli za stížených viditelnostních podmínek. Proto jsou v Bujinkanu převážně velmi nízké postoje. Dále "ninja" v boji v obrovské míře využíval terénní nerovnosti a prostředí a předměty v něm, které mu měli zajistit převahu i nad fyzicky a technicky zdatnějším protivníkem.

Dále vzhledem k tomu, že jejich tréninky nejsou přímo zaměřeny na kontaktní boj nebo aspoň né ve stylu MMA, Thai a jiné Vámi preferované styly, tak Vám asi těžko budou v ringu nebo v kleci konkurovat. Ale to vše neznamená, že tady na ně budete machrovat.

Nechte je cvičit to, co je baví a myslí, že to funguje. Buď to budou cvičit, tak kvalitně, že jim to fungovat možná bude anebo párkrát dostanou za vyučenou a zjistí, že je něco špatně. A potom záleží na nich, zda budou hledat něco více funkčního, nebo k tomu začnou trénovat nějakou reálnější nástavbu a nebo nevím co.

Trénuji s klukama, co dělají Thai a free fight, ale takové namyšlence jsem tam vážně nezažil. :roll: Takže asi tak.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » stř 29. dub, 2009 22:17

simargl - na trening kam ? Co to skusas zmrde. Je ti dufam jasne, ze teraz posielas ani netusis koho za ludmi, ktori vobec netusia ze nieco taketo sa deje. Trosku dost zbabele od teba nie? Keby si tam aspon chodil na tie treningy. Ale ty si niekde prdis do paplonu a cakas ze nahuckas niekho ist robit poriadky do bujinkaj skoly. Takze ako si to predstavujes ? Ze niekto pride a bude mat nejake otazky a ked pritvrdi bude to povazovane za napadnutie a odtial nie je daleko k trestnemu oznameniu za napadnutie a pod. Kedze plna telocvicna poskokov bujinkanu tak nie nudza o kopec svedkov v neprospech navstevnikov. Ubohy pokus chlapce.

- prave preto bolo asi navrhnute aby niekto vedome a na zaklade vlastneho rozhodnutia absolvoval zapas. Potom je ovela mensia sanca, ze nejaky zmrd bude spekulovat a nebodaj do toho tahat 3stranu ci policiu a sud.

Vies ako dopadla takato navsteva skoly pred rokmi napr. v kruhoch WCH ?
Ak nie, tak si dohladaj meno emin boztepe a video emin boztepe vs william cheung. Nepredpokladam, ze takuto saskarnu mal na mysli ghekon ked ta vyzval na porovnavaci zapas bujinkan vs MMA.

Chlapce je vidno, ze ty si obycajny sralo co si neuvedomuje dosah svojeho konania inak by si nepisal taketo sprostosti na net. Ked nieco napisem tak si za tym stojim a mam to premyslene az do konca a netliacham dve na tri. :evil:
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod maxo » stř 29. dub, 2009 22:23

BizonCZ - chlape si to precitaj cele. Co popisal ten simagor a jeho kamos golom a potom napis kto na co machruje. A hlavne mas pravdu v tom nech si kazdy cvici co chce suhlasim. Keby chlapci napisali, ze si chcu len cvict a nic o funkcnosti voci inym tak by to tu nebolo. Citaj pozorne. Do mna zacal machrovat ze aky je to velky chlap a nech si dam na neho pozor no do popuku :roll: :roll: a to som len napisal nazor na debatu okolo bujinkaj vs. bojove sporty a ze keby tak ako tu s ludmi rozpraval on rozpraval aj v realite tak by asi nedopadol dobre.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wordsworth » stř 29. dub, 2009 22:48

Bizon-tady nikdo proti bujinkanu nic nemá,pokud jeho praktikanti drze netvrdí jak dobře to funguje.I ty sám vlasně řikáš,že ninjové útočili ze zálohy, přičemž ještě měli něco v ruce. ®e vlastně souboj, nebo boj jeden na jednoho nebyl hlavní náplní tréninku.Takže bych ninjutsu přirovnala spíš k historickému šermu.Taky se šťouraj v dějinách,zvycích,krojích atd.
Ovšem nedávno jsem viděla bujinkan jako sebeobranu pro ženy.Navíc v kurzu byly pouze ženy a instr taky baba.Kudla v kapse se mi otvírá při pomyšlení že by tomu někdo jednodušší uvěřil a spolehl se, že ho toto vytáhne z průseru.
Jinak klepec nějakému tomu ninjovi udělím.Pokud bude mět tu odvahu a přihlásí se. Věřim,že tím udělám dobrý skutek a třeba se dotyčný nad svými slovy a činy zamyslí.
Zbij ninju a někomu možná zachráníš zdraví.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 22:56

maxo píše:simargl - na trening kam ? Co to skusas zmrde. Je ti dufam jasne, ze teraz posielas ani netusis koho za ludmi, ktori vobec netusia ze nieco taketo sa deje. Trosku dost zbabele od teba nie? Keby si tam aspon chodil na tie treningy. Ale ty si niekde prdis do paplonu a cakas ze nahuckas niekho ist robit poriadky do bujinkaj skoly. Takze ako si to predstavujes ? Ze niekto pride a bude mat nejake otazky a ked pritvrdi bude to povazovane za napadnutie a odtial nie je daleko k trestnemu oznameniu za napadnutie a pod. Kedze plna telocvicna poskokov bujinkanu tak nie nudza o kopec svedkov v neprospech navstevnikov. Ubohy pokus chlapce.

Je jasne a jednoznacne, ze nikdo z bujinkanu se jen tak prat nebude a i kdyby nekdo bral me popichnuti vazne (nekdo se chtel strasne prat.. kdyz nemuze hora k mohamedovi, musi mohamed..) a opravdu na bujinkan dosel, tak i kdyby jim stokrat nadaval do ja nevim ceho, nikdo do nej netukne.
Uz mnohokrate jsem zminil, ze se srovnana neporovnatelne, ze BS a BU se srovnavat nemuze a neda. Pokud to nekdo bral vazne, omlouvam se.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod maxo » stř 29. dub, 2009 22:58

:D :D :D Zbij ninju a někomu možná zachráníš zdraví. :D :D :D 8)

Je jasne a jednoznacne, ze nikdo z bujinkanu se jen tak prat nebude a i kdyby nekdo bral me popichnuti vazne (nekdo se chtel strasne prat.. kdyz nemuze hora k mohamedovi, musi mohamed..) a opravdu na bujinkan dosel, tak i kdyby jim stokrat nadaval do ja nevim ceho, nikdo do nej netukne.

chlape na toto este zareagujem a asi staci uz.
Takze prestan pichat pretoze sa ti to moze vratit a niekto. Vies co najviacej picha ? Pycha.

Netusim preco by nemohol niekto z bujinkanu niekam prist ? Tazke to o tej hore je len tvoj kec. A TVOJA PREDSTAVA o tom ze niekto pride pre nazornu ukazku ako to teda funguje v bujinkaj a bude im nadavat ...???? Pocuj si ty v poriadku ? Kde to zijes ? Akoze baby na trhu ? alebo co si to pre pana predstavujes ? Ako ked pes steka spoza plota ? Chlape ja som nie ziaden bijec z ringu a nie som ani spica, ale ani ja na teba nebudem nadavat ani sa nepotrebujem hecovat. To robia decka v 5 ludovej. Ty zijes uplne mimo realitu. Ak chce niekto prakticku ukazku dostane prednu, zadnu, hak na spodky a koleno do gebule a ked to ustoji ideme dalej kludne na zem ak nie tak je koniec. Nadavat a hadat sa mozes ist na trh s dievcatami ty magore. :D
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wordsworth » stř 29. dub, 2009 23:11

Srovnávat se to dá.Domnívám se, že BU jsou určena k boji. Viděl jsi někdy jak vypadá taková pouliční nakládačka?Buď boxerký fight,zápas, nebo ultimát.Akorát že nějaké vodění se za ručičky nebo mávání halapartnou tě na to fakt nepřipraví.Nechápu,proč máš problém uznat že se vlastně neučíš bojovat,ale udržuješ staré tradice.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 23:28

maxo píše:ja na teba nebudem nadavat ..X.. ty magore.

Budu se opakovat, drzis se vedlejsi vety meho sdeleni. Nikdy jsem po nikom zadnou praktickou ukazku nechtel, jsme v internetove diskuzi a argumentujme dostupnymi prostredky. Tohle rikam celou dobu a jedine co obcas poseru je, ze tam primicham velkou davku jizlivosti proti hromade slovniho prujmu, ktera zde zni z ust jinych.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 23:32

wordsworth píše:Srovnávat se to dá.Domnívám se, že BU jsou určena k boji. Viděl jsi někdy jak vypadá taková pouliční nakládačka?Buď boxerký fight,zápas, nebo ultimát.Akorát že nějaké vodění se za ručičky nebo mávání halapartnou tě na to fakt nepřipraví.Nechápu,proč máš problém uznat že se vlastně neučíš bojovat,ale udržuješ staré tradice.

Misto slova ucis bych pouzil minuly cas. Souhlasim s casti tve vety. Rvacek na ulici jsem bohuzel na vlastni kuzi nekolik zazil, vzdy jsem si vystacil se svoji historickou tradici.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 30. dub, 2009 5:07

mno....abych si v tom udělal jasno.....

Co konkrétně vám na bujinkanu vadí????? ®e nefunguje na ulici???? Prosil bych co nejstručněji......

4maxo......a co se divíš???? Tady lítaj nadávky,potom se tedy nediv,že reaguje,jak reaguje.... :wink: Pokud nejste schopni se slušně bavit tady,kde jde jen o slova a diskuzi,jak chceš být potom slušný z oka do oka,budeš -li se chtít "poprat"???.....tohle je jen a pouze o dojmu,o tom,jak zde působíš..... :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 30. dub, 2009 6:02

ukropcany píše:
Jendis píše:Co konkrétně vám na bujinkanu vadí????? ®e nefunguje na ulici???? Prosil bych co nejstručněji......
No, ja myslím, že prapôvodne tá debata začala nejak tak, že bolo nejaké fraškoidné video, na to reakcia "že to je tréning a že nie je možné trénovať razantnejšie, lebo by si ľudia ublížili..." no a potom už len vytáčky a snaha o politickú korektnosť v slepej nádeji, že si zachovajú tvár... :D Táto debata fakt nie je o bujinkane, ale o jeho reprezentantoch tu... obdobných kravín je naokolo tona, ale nikto sa v nich neprple, lebo sa ich nikto nesnaží obhajovať že sú na niečo dobré... každý rozumný máster odrb-BU vie, že kravinu nemôže obhájiť a tak si pekne pasie svoje ovečky a na verejnosť sa nederie...

A dál už bych to nerozebíral 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 30. dub, 2009 6:36

Asi tak... Ale hlaska " Zbij ninju a někomu možná zachráníš zdraví." by se mela nekam zapsat, at se na ni nezapomene :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 30. dub, 2009 6:38

maxo píše:Co to skusas zmrde

Chlapi, nechcete tam hodit brzdu? To už není o tom, na čí straně je pravda (a čo také je pravda). Stejně už jen všichni sbíráte a recyklujete munici, kterou jste dávno vystříleli.
Tyhle spory stejně nemají žádné jednoznačné řešení. I kdyby se *nějaký* ninja postavil proti *nějakému* x-boxerovi (o čemž pochybuju, protože voni si přece nemusej nic dokazovat, tak to o stylech/školách stejně nic neřekne. Když si já jako karatista stoupnu proti tomu ninjovi, asi to proseru, ale to vypovídá o mně, ne o karate. Vzpomeňte si, co odpověděl starý bača, když se ho ptali, jestli je možné jebat chujom dub...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » čtv 30. dub, 2009 7:25

graver
Chlapi, nechcete tam hodit brzdu?

uz je hodena.

Simargl - Ok Chlapec pichas tu do ludi a pourazal si aj s golomom MMA zapasnikov prirovnanim k usa pro wrestlingu. Posielas ludi do nejakeho bujinkan klubu skusat ucinnost bujinkan a ty sam tam ani nechodis. Do mna si skocil, ze pozor lebo neviem s kym hovorim aky si ty borec. Na priame otazky neodpovedas. A hlavne stale provokujes. Ja som ti na to skocil. Moja chyba.

Je to zbytocne minanie energie prepac simargl ale posobis desne zmatene a zijes v nejakom divnom svete kde pre teba MMA je nieco ako pro wrestling a ludia ziskavaju respekt kecami. Pochop ze ludi co vedia o com to je, rychlo mozes nastvat, hlavne ked do toho vedome este pichas ako sam pises. Necudoval by som sa keby si mal 15 rokov a foter ta pusti obcas PC kde sa vyzivas, ze mozes povytacas ludi na ktorych nemas v realnom svete odvahu sa ani pozriet. Kaslem na teba nema to zmysel. :roll: :roll:

ps: ako som si pozeral tak tato debata vznikla tusim aj preto ze chlapci z bujinkanu ospevovali toho pana z videa a porovnali jeho skils s MMA a pod. Dobry je ten post od Myllysa na prvej strane toho sa drzte.
Ak by sem nepisali rozny provokateri ako napr.

akusan - Mluvíte tady o Bujinkanu jak je n eučinný,atd.Pořád nechápu jak to můžete vědět..
-Od kamarádů,z videí,z doslechu?

a ak by simargl nezivil toto forum svojim pichanim tak uz to davno skape.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 30. dub, 2009 8:04

ještě odbočím......přirovnání k pro wrestlerům bych rozhodně :!: nebral jako urážku....ano,jasně,je to šou.....ale vezměte si,že ti chlapi ty zápasy NEMAJÍ nacvičené.... :wink: Atleti jsou to náramní,o tom žádná.....a jsou mezi nimi třeba olympijští vítězové (Kurt Angle například).....

Trénují jinak,dělají něco jiného...ale v ®ÁDNÉM PŘÍPADĚ se nemají zač stydět. Stejně,jako MT,MMA a pod. ,je to sport.......a bolavej. Než,Maxo,wrestling odsoudíš,zkus se zarochnit pod povrch a něco víc si zjisti :wink:

4Ucrop - díky Michale,jasné,srozumitelné.V podstatě se na to dá aplikovat to,o čem jsme se spolu bavili face to face.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » čtv 30. dub, 2009 8:19

Jendis - nezdielam tvoj nazor na vec. Pozri si film wrestler http://www.imdb.com/title/tt1125849/

Poznam chlapov co trenuju MMA a sam som s nimi trenoval. Som dost pohyblivy a kondicku mam velmi slusnu. Je to, ale cele o inom. Je treba mat gule na to vliezt do klietky proti cloveku co je rozhodnuti ta za kazdu cenu znicit. A to je to rozhodujuce a nie kolko sa spotis a ci vies urobit salto vzad. Skus a uvidis sam. A Pro wrestling neodsudzujem JE TO SHOW pre z mojeho pohladu divnych ludi, ale prirovnavat ho k mma je silna kava.
Je to ako prirovnavat pustanie si sarkana k parasutizmu.
Ano vsetko sa to deje v rovnakom priestore, len clovek sa pri kazdom nachadza v uplne inej situacii a potrebuje na to aj uplne ine odhodlanie.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 30. dub, 2009 8:25

to je film....jak říkám,zkus juknout hlouběji pod povrch. A taky na různé asociace,nejen na WWE..... :wink:

Samozřejmě,jen pokud máš chuť.....a možná se podivíš..... :wink:

Jsou totiž zápasy a asociace(hlavně ty menší a víc hardcore),kde absolutně nic nemarkýrují.....a třeba těma židlema se řežou doopravdy........

Fakt nejde jen o salta vzad. Ale to jen tak naokraj..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 30. dub, 2009 8:29

wordsworth píše:Srovnávat se to dá.Domnívám se, že BU jsou určena k boji. Viděl jsi někdy jak vypadá taková pouliční nakládačka?Buď boxerký fight,zápas, nebo ultimát.Akorát že nějaké vodění se za ručičky nebo mávání halapartnou tě na to fakt nepřipraví.Nechápu,proč máš problém uznat že se vlastně neučíš bojovat,ale udržuješ staré tradice.

Měl bych takovou prosbu. Mohl by mi někdo ze zde přítomných napsat jen ve zkratce rozdíl mezi BU a BS, tak jak se to chápe na tomto fóru, protože si myslím, že to reálný fight nemá VŮBEC nic společného s boxerským zápasem, zápasem ani boji v kleci. Omlouvám se. Jistě je zde na fóru o tom celej topic, ale to fakt nehodlám hledat.

Neřeším teď tréninkový přínos boxu, thai, vale tuda, free fightu, atd. pro pouliční boj.

Jinak jsem se zde dočetl, že páky jsou neúčinné, atd. Zeptám se. Myslíte si, že když se vyučoval válečný boj se zbraněmi i beze zbraně, tak se tam učili páky? :?: Dle mého ve své podstatě páky neexistují. Páka je primárně zlomení, přeražení či jiné poškození končetiny, páteře, atd. Tzn. že prvotní úmysl je končetinu, tak zmasakrovat, aby s ní dotyčný nemohl bojovat dál. Já nebudu pomalinku nasazovat páku a čekat, zda to dotyčný odplácá nebo mi z ní uteče. :roll: Já budu škubat, mlátit, trhat a pokud ta končetina nepraskne, tak půjdu dál. V tom je třeba podstatný rozdíl mezi mým pochopením např. MMA a BS. Jinak technické provedení ( princip ) pákových technik je všude stejné a můžete dělat Vale Tudo, BJJ, Ninjitsu, Escrimu, Kung Fu, atd. Páky se začaly cvičit, dle mého mínění, až když bylo potřeba ušetřit nějaké sparring partnery a dotyčného spacifikovat, spoutat, odvézt, atd.

Mno to jen, aby tu řeč nestála. Sice je to zřejmě OT, ale co už.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně