wordsworth píše:Srovnávat se to dá.Domnívám se, že BU jsou určena k boji. Viděl jsi někdy jak vypadá taková pouliční nakládačka?Buď boxerký fight,zápas, nebo ultimát.Akorát že nějaké vodění se za ručičky nebo mávání halapartnou tě na to fakt nepřipraví.Nechápu,proč máš problém uznat že se vlastně neučíš bojovat,ale udržuješ staré tradice.
Měl bych takovou prosbu. Mohl by mi někdo ze zde přítomných napsat jen ve zkratce rozdíl mezi BU a BS, tak jak se to chápe na tomto fóru, protože si myslím, že to reálný fight nemá VŮBEC nic společného s boxerským zápasem, zápasem ani boji v kleci. Omlouvám se. Jistě je zde na fóru o tom celej topic, ale to fakt nehodlám hledat.
Neřeším teď tréninkový přínos boxu, thai, vale tuda, free fightu, atd. pro pouliční boj.
Jinak jsem se zde dočetl, že páky jsou neúčinné, atd. Zeptám se. Myslíte si, že když se vyučoval válečný boj se zbraněmi i beze zbraně, tak se tam učili páky?

Dle mého ve své podstatě páky neexistují. Páka je primárně zlomení, přeražení či jiné poškození končetiny, páteře, atd. Tzn. že prvotní úmysl je končetinu, tak zmasakrovat, aby s ní dotyčný nemohl bojovat dál. Já nebudu pomalinku nasazovat páku a čekat, zda to dotyčný odplácá nebo mi z ní uteče.

Já budu škubat, mlátit, trhat a pokud ta končetina nepraskne, tak půjdu dál. V tom je třeba podstatný rozdíl mezi mým pochopením např. MMA a BS. Jinak technické provedení ( princip ) pákových technik je všude stejné a můžete dělat Vale Tudo, BJJ, Ninjitsu, Escrimu, Kung Fu, atd. Páky se začaly cvičit, dle mého mínění, až když bylo potřeba ušetřit nějaké sparring partnery a dotyčného spacifikovat, spoutat, odvézt, atd.
Mno to jen, aby tu řeč nestála. Sice je to zřejmě OT, ale co už.