... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod maxo » čtv 30. dub, 2009 8:39

jendis - to je uplne z cesty ... neviem o co ti ide a co ti na to este napisat, snad len ze zober si pomer KO v mma a pro wrestlingu ;) snad ti to konecne docvakne.

Já budu škubat, mlátit, trhat a pokud ta končetina nepraskne, tak půjdu dál.

- to je z nejakeho seagal filmu ;) Este si to zjavne nikdy nerobil, ale urcite mas pravdu, skus si niekoho do takej paky dostat a uvidis. Skus to v zapase kde aj ten druhy robi to iste co pises a potom zistis aka to je prca to MMA.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 30. dub, 2009 8:44

maxo píše:jendis - to je uplne z cesty ... neviem o co ti ide a co ti na to este napisat, snad len ze zober si pomer KO v mma a pro wrestlingu ;) snad ti to konecne docvakne.

jo vono se to počítá jen na KO.....aha...tak to sorry.....jako bych nic nenapsal..... :roll:

O čem se bavíme??O tom,zda ti lidé umí,ne????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » čtv 30. dub, 2009 8:50

no ja som sa celu dobu bavil o tom ci vedia a predvadzaju TO ISTE v aspekte b.s. ked to niekto porovnava.
Ty zjavne nie. Debata s tebou je podobne zavadzajuca ako s chlapcami od bujinkaj.
Takze nemam dalej o com.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » čtv 30. dub, 2009 9:00

BizonCZ píše:Mohl by mi někdo ze zde přítomných napsat jen ve zkratce rozdíl mezi BU a BS, tak jak se to chápe na tomto fóru,.... to fakt nehodlám hledat.

Tak to jsi v patu - jak se to chápe na tomto fóru už tu napsal skoro každej, kdo má díru do rusutur a málokdo to asi bude chtít opakovat pro někoho, kdo to nehodlá hledat :wink:
BizonCZ píše:Myslíte si, že když se vyučoval válečný boj se zbraněmi i beze zbraně, tak se tam učili páky?

Já si to myslím. Nějak tu techniku natrénovat museli. Tehdy při tom asi i praskaly kosti, ale shůry jim to nespadlo a že by je osvítil duch nějakého mistra uprostřed válečné vřavy taky nevěřím.
BizonCZ píše:Dle mého ve své podstatě páky neexistují

Co na to říct - netuším, kolik ti je a ve které třídě Z© se to přesně začíná učit :roll:

BizonCZ píše:Páka je primárně zlomení, přeražení či jiné poškození končetiny

Nikoliv - to je pouze jeden z možných důsledků fyzikálního efektu, zvaného páka.
BizonCZ píše:Já nebudu pomalinku nasazovat páku a čekat, zda to dotyčný odplácá nebo mi z ní uteče

Ale budeš, jinak se to nenaučíš. Až to budeš umět, tak teprve můžeš dělat to, co popisuješ:
BizonCZ píše:škubat, mlátit, trhat

Jak ty jsi se učil páky (pokud)?
BizonCZ píše:technické provedení ( princip ) pákových technik je všude stejné

Jistě - každé BU/BS/blabla může mít poněkud odlišný repertoár, ale jak říkáš, princip je stejný - je jím právě ta páka, jejíž existenci popíráš :lol:
BizonCZ píše:Páky se začaly cvičit, dle mého mínění, až když bylo potřeba ušetřit nějaké sparring partnery

Si děláš kozy, ne?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 30. dub, 2009 9:01

maxo píše:

no ja som sa celu dobu bavil o tom ci vedia a predvadzaju TO ISTE v aspekte b.s. ked to niekto porovnava.
Ty zjavne nie. Debata s tebou je podobne zavadzajuca ako s chlapcami od bujinkaj.
Takze nemam dalej o com.

víš co??? Přečti si ještě jednou,co jsem napsal......napsal jsem Ti,že bych se tím necítil uražený......myslím,že nepíšu nesrozumitelně. Kór,když o wrestlingu ZJEVNĚ vím více,než Ty.........takže,i když nemáš dál o čem,zkus si zjistit něco o hardcore asociacích prowrestlingu......do té doby už raději nereaguj,protože nevíš,o čem mluvíš. Potom je veškerá diskuze opravdu zbytečná.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 30. dub, 2009 9:02

maxo píše:- to je z nejakeho seagal filmu ;) Este si to zjavne nikdy nerobil, ale urcite mas pravdu, skus si niekoho do takej paky dostat a uvidis. Skus to v zapase kde aj ten druhy robi to iste co pises a potom zistis aka to je prca to MMA.

Ty jsi mě asi zle pochopil. Prostě zkusím tu páku max. 2x a pokud nepůjde, tak půjdu dál. Dostat někoho do páky není zase tak lehké, respektive velmi těžké pokud ten druhý je aktivní. Proto taky někoho udržet v páce je docela obtížné. Hlavně bych Tě chtěl vidět v tom Tvém pouličním boji, jak se s někým sereš na zemi do nějaké páky, kdy další jeho kámoš Ti šlape na hlavu. Ale vidím, že to nemá cenu. Zde platí : "Když neděláš MMA, tak nic neumíš a jsi nula." Děkuji bohu, že s kluci, co se s nimi kočkuju v postoji a na zemi nemají takové BIG EGO jako Ty.

Jinak trénuji s klukama, co bojují v kleci. Tak vím, o čem mluvím. Ale každopádně nemám patent na rozum jako Ty. :roll:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 30. dub, 2009 9:03

..tak tato diskusia je fakt zraadlo :twisted:
BisonCZ--k tvojej otazke..nie Box,MMA,Vale tudo nie su streetfight aj ked stare Valetudo malo k nemu najblizsie co sa tyka repertoara naviac% technik :wink:
..nie Bujinkan,Aikido,vsemozneJutsu nie su takisto streetfight :wink:
..boj na ulici je velmi specificky hlavne po mentalnej stranke a neda sa nicim substituovat...Sparing a modelove situacie pod tlakom su jedine drily ktore vas mozu psychicky na to ako tak pripravit :!:

..nemam rad rigidne tradicne pristupy,lebo su mrtve a bez zivota..ziadna evolucia ,len poklonkovanie dogmatizmu..toto sme tu mali inac v stredoveku :roll:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 30. dub, 2009 9:07

BizonCZ píše:zkusím tu páku max. 2x a pokud nepůjde, tak půjdu dál. Dostat někoho do páky není zase tak lehké, respektive velmi těžké pokud ten druhý je aktivní

100% souhlas - už nějaký čas se snažím najít někoho třeba z aikida, kdo by mi ukázal páku z voleje (nebo nakonec třeba i z úchopu - aikido znám jen z rychlíku, ale nikde jsem tam neviděl navolňovací úder). Takže pokud ti to stačí 2x a umíš to, jsi asi dost dobrej.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 30. dub, 2009 9:11

BisonCZ-este tvoja poznamka k boju na zemi...suhlasim..ked je viacero protivnikov okamzite sa staviat na nohy,ale co musim povedat najviac prepracovane postavenia sa z closed-open guardu,alebo inych inferiornych pozicii na vlastne nohy ma BJJ a MMA...nic lepsie som este nevidel :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 30. dub, 2009 9:16

marcelo píše:BisonCZ--k tvojej otazke..nie Box,MMA,Vale tudo nie su streetfight aj ked stare Valetudo malo k nemu najblizsie co sa tyka repertoara naviac% technik :wink:
..nie Bujinkan,Aikido,vsemozneJutsu nie su takisto streetfight :wink:
..boj na ulici je velmi specificky hlavne po mentalnej stranke a neda sa nicim substituovat...Sparing a modelove situacie pod tlakom su jedine drily ktore vas mozu psychicky na to ako tak pripravit :!:

..nemam rad rigidne tradicne pristupy,lebo su mrtve a bez zivota..ziadna evolucia ,len poklonkovanie dogmatizmu..toto sme tu mali inac v stredoveku :roll:

S tím souhlasím, akorát repertoár technik se Ti dost zúží pokud bereš v potaz, že útočník u sebe může mít nůž či jinou zbraň a od toho by se měl odvíjet i Tvůj přístup ke konfliktu. Ono sice hezké je, že mu nasadíš páku nebo ho mlátíš, ale pokud nemáš pod kontrolou nebo povědomí o jeho rukách, tak můžeš být někdy velmi šeredně překvapen. Ale jak jsem řekl. Můžeme tady psát, co chceme. Je dost těžké popsat,co chceš říct, pokud nejsi spisovatel. Věřím tomu, že face to face bychom se z 99% shodli. :wink:

graver: Jsem rád, že jsi si můj post vysvětlil po svém. A ani mě to nepřekvapuje. Mě nemůžeš urazit. Řešil jsem páky v boji. Né páku obecně. Jen jsem chtěl říct, že udržet někoho v páce nebyl primární účel dané techniky. Ale čemu se divím. :roll:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Golom » čtv 30. dub, 2009 9:17

Marrtin -
ahoj, co se týká zbraní, které procvičujeme, tak primárně je to hlavně taijutsu (tj. boj bez zbane) a zbrane jsou používané ve stejném nebo podobném principu. Tj. pokud mám zbraň, tak ji použiji, nebo také ne. Nejde o to ji použít za každou cenu. Někdy je použití zbraně spíš kontraproduktivní - např. pokud s ní člověk pořádně neumí, tak o ni raz-dva přijde a bude použita proti němu. A zbraně které procvičujeme? Primárně meč - všechny možné délky (samozřejmě cvičné - shinai, boken...). Stejně tak bo, hanbo - zkrátka "klacky" všech možných délek, dále v menším zastoupení nůž, tekagi, shuriken, kunai, řetězy, provazy. V některých případech i střelné zbraně a nebo různé specialitky ze starého japonska.

Maxo -
ňák nechápu proč ze mne děláš pořád něčího kamaráda a snažíš se mne obviňovat z toho že jsem někde urážel jiné BU nebo BS. Ňák nemám sílu projíždět celou diskuzi dozadu, ale mám dojem že nic takového u mne nenajdeš. A pokud ano (prosil bych doložit citací) tak se omlouvám, nebylo to záměrem.

...a pro ostatní -
někde tu padlo že bychom se měli přiznat k tomu že je to vlastně jen studium historie. A já říkám ano, je to tak, já se za to nestydím, je to pro mne zajímavé i z tohoto hlediska. Ale stejně tak mám "pocit" že určitý přesah do sebeobranných principů (potažmo sebeobrany vůbec), sportu, zábavy atd. Bujinkan má. Takže ano, uznávám že pokud bych na ulici potkal 150kilovou hranu cvičíci 5 let MT tak se s ním prát opravdu nebudu, raději mu půjdu z cesty.

Nepopírám ani že nejlepší je si vyzkoušet zaspárovat s lidmi i z jiných BU a BS, ale mám tady z toho pocit, že kdybych přišel na stetkání a řekl že cvičím Bujinakan tak se na mě sesypete jak vosy na bonbon a vylezu akorat tak nohama napřed na nositkach. A to není ani výzva, ani omluva - rád bych poznal výhody, slabiny a pokoušel se je odstraňovat. I když otázka je nakolik jsem dobrý Bujinkan-ista po pár letech cvičení. Asi by to u mne zatím nebylo o bujinkanu ale spíš by to přerostlo vt radiční rvačku.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 30. dub, 2009 9:20

graver píše:
BizonCZ píše:zkusím tu páku max. 2x a pokud nepůjde, tak půjdu dál. Dostat někoho do páky není zase tak lehké, respektive velmi těžké pokud ten druhý je aktivní

Takže pokud ti to stačí 2x a umíš to, jsi asi dost dobrej.

Pozor. My si pořád nerozumíme. To max.2x nebylo myšleno jako, že bych tu danou páku použil jen dvakrát za fight. Tu použiju třeba 10x, pokud mi do ní vleze nebo si ho tam připravím. Tím max.2x jsem myslel v tu danou chvíli, kdy mám tu páku jakoby nasazenou, tak se o ni max. 2x pokusím a pokud mi nevyjde, tak pokračuji dál. :wink:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Golom » čtv 30. dub, 2009 9:31

ukropcany:
to máš určitě pravdu. Párkrát jsem to zkoušel a nasadit páku někomu kdo se brání opravdu není tak jednoduché. Ono se to většinou ani nepovede. Ale já to spíš přičítám částečně mojí "nedostudovanosti" a neschopnosti. Ale to učení v Bujinkanu je opravdu spíš o tom se ty páky nejdřív naučit - a že jich je. A jak jinak se naučit jejich principy, možnosti, druhy. Nemůžu hned dělat páku na někom, kdo na mne půjde sérii předem "nedohodnutých" úderů plnou rychlostí. To je spíš otázka až další fáze. Teda podle mne.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marcelo » čtv 30. dub, 2009 9:37

BisonCZ-urcite by sme sa zhodli,ja nepatrim na druhu stranu ani k MMA dogmatikom...zbrane to je ina kava,proti nozu v mojich ociach neexistuje vysokopercentna sebaobrana holymi rukami...ale to uz je ina kava..cuzzz :D
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Golom » čtv 30. dub, 2009 9:40

Existuje člověk který nemá strach? To jsou asi jen blázni... Nejde o to že bych se bál mezi vás přijít - ale přeci jenom např. s tebou bych šel do absolutně prohraného sparingu - pokud jsem to "zjistil" správně tak tvoje váha, zkušenosti a "omlácenost" jsou trochu někde jinde než moje. A co bychom tím teda dokázali?
Pořád mi jen trochu uniká, kde jsem tak ujel (postojem) že se to tady takhle zvrhlo...
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod maxo » čtv 30. dub, 2009 9:43

to máš určitě pravdu. Párkrát jsem to zkoušel a nasadit páku někomu kdo se brání opravdu není tak jednoduché. Ono se to většinou ani nepovede. Ale já to spíš přičítám částečně mojí "nedostudovanosti" a neschopnosti. Ale to učení v Bujinkanu je opravdu spíš o tom se ty páky nejdřív naučit - a že jich je. A jak jinak se naučit jejich principy, možnosti, druhy. Nemůžu hned dělat páku na někom, kdo na mne půjde sérii předem "nedohodnutých" úderů plnou rychlostí. To je spíš otázka až další fáze. Teda podle mne.

- takto to ale nefunguje. Totiz ten pohyb je uplne iny v rychlosti a uplne iny v modelovke. Ked to nebudes cvict aj z pohybu a nahodne nikdy sa to nenaucis. To je ako box, zpas a pod... techniku sa ucim pomalicky ale si ju aj skusam v rychlosti v sparingu. Tak napredujem. Ina cesta neexistuje.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Golom » čtv 30. dub, 2009 9:49

maxo: s tím nelze než souhlasit :)

promiň, ale pořád čekám ještě na tuto odpověď:
ňák nechápu proč ze mne děláš pořád něčího kamaráda a snažíš se mne obviňovat z toho že jsem někde urážel jiné BU nebo BS. Ňák nemám sílu projíždět celou diskuzi dozadu, ale mám dojem že nic takového u mne nenajdeš. A pokud ano (prosil bych doložit citací) tak se omlouvám, nebylo to záměrem.

...a neber to jako něco co by tě mělo naštvat, nebo popíchnout... :wink:
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod maxo » čtv 30. dub, 2009 9:49

metódy (postavím, zahučím, prikročím, buchnem, počkám, akcia, padnem, počkám, postavím) sú úplne out of date...

:D :D :D :D :D :idea:
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Golom » čtv 30. dub, 2009 9:55

Ukropcany-
já osobně si myslím že jde o nedorozumění (i když do halvy ti nevidím). To já v žádném případě nepopírám. Ale nejdřív se opravdu musím naučit chodit a až pak můžu běhat a skákat. Ale určitě se s tebou shodnu na tom že sparingu jen víc a houšť. Ale to není podle mne chyba Bujinkanu jako BU ale je to o tom jakého máš trenéra a jak ten k tomu přistupuje.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cudles » čtv 30. dub, 2009 9:56

simargl píše:
cudles píše:..opet ragujes jen na cast prispevku, velmi malou, a opet se vykrucujes, prej recnicka otazka..odpovez na otazku

Nektere veci nelze jinak, nez mlcky prejit. Ve vsi slusnosti.
Ja jsem zde nastolil otazku, ktera zustala nezodpovezena, vzal jsi mi ji z ust a ptas se mne otazkou, kterou jsem se tazal prvni... vykrucovani a prekrucovani si nemohlo vybrat lepsi priklad.

Jasne, mlcky prejit, obzlavst ty veci ktery se ti nehodi vid...Mimochodem tu otazku kterou jsi mi polozil, uz jsem ti odpovedel, a tys rekl ze ty me zkusenosti jsou irelevantni, takze ze svyho omezenyho pohledu odpoved znas...a to ze stejnou otazku polozim tobe, co je na tom spatneho kdyz se tu objevis, a jak nakej spasitel tu obhajujes neobhajitelne, a prave proto ti polozim tu samou otazku tobe? Premyslej :roll:

BizonCZ:Az si to poradne proctes, a pochopis o cem je rec, pak spolu muzeme diskutovat..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně