Já budu škubat, mlátit, trhat a pokud ta končetina nepraskne, tak půjdu dál.
- to je z nejakeho seagal filmu

Já budu škubat, mlátit, trhat a pokud ta končetina nepraskne, tak půjdu dál.
maxo píše:jendis - to je uplne z cesty ... neviem o co ti ide a co ti na to este napisat, snad len ze zober si pomer KO v mma a pro wrestlingusnad ti to konecne docvakne.
O čem se bavíme??O tom,zda ti lidé umí,ne????
BizonCZ píše:Mohl by mi někdo ze zde přítomných napsat jen ve zkratce rozdíl mezi BU a BS, tak jak se to chápe na tomto fóru,.... to fakt nehodlám hledat.
BizonCZ píše:Myslíte si, že když se vyučoval válečný boj se zbraněmi i beze zbraně, tak se tam učili páky?
BizonCZ píše:Dle mého ve své podstatě páky neexistují
BizonCZ píše:Páka je primárně zlomení, přeražení či jiné poškození končetiny
BizonCZ píše:Já nebudu pomalinku nasazovat páku a čekat, zda to dotyčný odplácá nebo mi z ní uteče
BizonCZ píše:škubat, mlátit, trhat
BizonCZ píše:technické provedení ( princip ) pákových technik je všude stejné
BizonCZ píše:Páky se začaly cvičit, dle mého mínění, až když bylo potřeba ušetřit nějaké sparring partnery
maxo píše:O čem se bavíme??O tom,zda ti lidé umí,ne????
no ja som sa celu dobu bavil o tom ci vedia a predvadzaju TO ISTE v aspekte b.s. ked to niekto porovnava.
Ty zjavne nie. Debata s tebou je podobne zavadzajuca ako s chlapcami od bujinkaj.
Takze nemam dalej o com.
maxo píše:- to je z nejakeho seagal filmuEste si to zjavne nikdy nerobil, ale urcite mas pravdu, skus si niekoho do takej paky dostat a uvidis. Skus to v zapase kde aj ten druhy robi to iste co pises a potom zistis aka to je prca to MMA.
BizonCZ píše:zkusím tu páku max. 2x a pokud nepůjde, tak půjdu dál. Dostat někoho do páky není zase tak lehké, respektive velmi těžké pokud ten druhý je aktivní
marcelo píše:BisonCZ--k tvojej otazke..nie Box,MMA,Vale tudo nie su streetfight aj ked stare Valetudo malo k nemu najblizsie co sa tyka repertoara naviac% technik![]()
..nie Bujinkan,Aikido,vsemozneJutsu nie su takisto streetfight![]()
..boj na ulici je velmi specificky hlavne po mentalnej stranke a neda sa nicim substituovat...Sparing a modelove situacie pod tlakom su jedine drily ktore vas mozu psychicky na to ako tak pripravit![]()
..nemam rad rigidne tradicne pristupy,lebo su mrtve a bez zivota..ziadna evolucia ,len poklonkovanie dogmatizmu..toto sme tu mali inac v stredoveku
graver píše:BizonCZ píše:zkusím tu páku max. 2x a pokud nepůjde, tak půjdu dál. Dostat někoho do páky není zase tak lehké, respektive velmi těžké pokud ten druhý je aktivní
Takže pokud ti to stačí 2x a umíš to, jsi asi dost dobrej.
to máš určitě pravdu. Párkrát jsem to zkoušel a nasadit páku někomu kdo se brání opravdu není tak jednoduché. Ono se to většinou ani nepovede. Ale já to spíš přičítám částečně mojí "nedostudovanosti" a neschopnosti. Ale to učení v Bujinkanu je opravdu spíš o tom se ty páky nejdřív naučit - a že jich je. A jak jinak se naučit jejich principy, možnosti, druhy. Nemůžu hned dělat páku na někom, kdo na mne půjde sérii předem "nedohodnutých" úderů plnou rychlostí. To je spíš otázka až další fáze. Teda podle mne.
simargl píše:cudles píše:..opet ragujes jen na cast prispevku, velmi malou, a opet se vykrucujes, prej recnicka otazka..odpovez na otazku
Nektere veci nelze jinak, nez mlcky prejit. Ve vsi slusnosti.
Ja jsem zde nastolil otazku, ktera zustala nezodpovezena, vzal jsi mi ji z ust a ptas se mne otazkou, kterou jsem se tazal prvni... vykrucovani a prekrucovani si nemohlo vybrat lepsi priklad.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků