zpevnění úderových ploch

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: .

Příspěvekod DrGlock » úte 28. lis, 2006 19:50

luen píše:
DrGlock píše:Ale na druhou stranu ta bolest, když se rozbíjí a strhávají ty strupy, alespoň člověka nakopne k pořádným úderům.

:D to je maso..., masochismus ...

Ja myslim, ze se k tomu vsichni vyjadrili, tak jen snad pro ty, kterym bolest dela dobre ... Davejte si klouby treba na koleje pod vlak, ale pak se nedivte :wink:

:lol: :lol: :lol:

Asi netušíš, o čem mluvím. Naučit se překonat sám sebe, nevzdat se a pokračovat i přes únavu, zranění a bolest je úplný základ, bez kterého nemáš v boji, ať už sportovním, nebo v sebeobraně, šanci. Ale to už jsme tu trochu OT.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » úte 28. lis, 2006 20:24

DrGlock píše:
luen píše:
DrGlock píše:Ale na druhou stranu ta bolest, když se rozbíjí a strhávají ty strupy, alespoň člověka nakopne k pořádným úderům.

:D to je maso..., masochismus ...

Ja myslim, ze se k tomu vsichni vyjadrili, tak jen snad pro ty, kterym bolest dela dobre ... Davejte si klouby treba na koleje pod vlak, ale pak se nedivte :wink:

:lol: :lol: :lol:

Asi netušíš, o čem mluvím. Naučit se překonat sám sebe, nevzdat se a pokračovat i přes únavu, zranění a bolest je úplný základ, bez kterého nemáš v boji, ať už sportovním, nebo v sebeobraně, šanci. Ale to už jsme tu trochu OT.

:?: :oops:
Filozofická debata o tom, kdo je větší tvrďák? :lol:
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekara » úte 28. lis, 2006 20:27

4Luen:
Asi by jsme měli jít trochu do sebe a naučit se "překonat sám sebe". :lol:
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. lis, 2006 20:56

metodika nasi skoly (na prikladu uderu pesti):

- drzet pest pevne sevrenou pri cviceni singl drilu/sestav etc.
- kliky na pestech, uzky uchop - nejdrive na obou, pak na jedne ruce
- cviceni na boxovacim pytli - bez pytlovek/s pytlovkama
- cviceni na trojdilnych bouchadlech
- cviceni na drevenem kulu (nas "dreveny panak")

zaklad je a) pravidelne cviceni b) postupne zlepsovani. vyhnout se jakymkoliv zranenim, vcetne sedrenych kloubu - ne proto ze by to bylo smrtelny zraneni, ale protoze znemozni na nekolik dni/tydnu dalsi trenink.

jinak je to jen cast propracovane metodiky cviceni boxovani v nasem systemu (ve starych pramenech nazyvane tit kyun gung, "zelezna pest") - navic jsou jeste sing drily (jednicky, dovjicky - jednicky, trojicky uderu, non stop buseni), cviceni se zavazima (1 kg, 2 kg, 3 kg... ), koncentrace dechu/mysli atd. do cviceni tit kyun gung se u nas prave pustilo nekolik lidi, maji treninkovy plan na 9 mesicu, vysledky at si prijde kdokoliv overit.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod otec » úte 28. lis, 2006 21:36

Souhlas s PM. Jak ale říkám, záleží, o co komu jde. Když někdo má zájem o překonávání bolesti, proč ne zrovna u pytle, vždyť je to jedno. Každý ať si dělá, co uzná za vhodný, pokud tím neprudí svoje okolí. Kloub je jemnej mechanismus. Pokazíš ho a nikdo to nedá dohromady.
otec
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » úte 28. lis, 2006 22:09

souhlas s ukropcany...
4DrGlock: Prijde mi lepsi pouzit pytlovky,kdyz jedine k cemu mi to sluzi je k bouchani do pytle.... :idea:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 28. lis, 2006 22:10

ukropcany píše:4DrGlock - :roll: 8O :roll:

Můžeš to trochu rozvést? Tvůj názor mě zajímá...
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 28. lis, 2006 22:12

Jooo a teda jeste k prekonavani bolesti...ale tu radsi budu prekonavat tim ze budu busit tak dlouho az nebudu mit silu v rukou( coz nebude zpusobene tim ze mi z rukou budou litat cary masa )...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 29. lis, 2006 1:11

DrGlock píše:Asi netušíš, o čem mluvím. Naučit se překonat sám sebe, nevzdat se a pokračovat i přes únavu, zranění a bolest je úplný základ, bez kterého nemáš v boji, ať už sportovním, nebo v sebeobraně, šanci. Ale to už jsme tu trochu OT.

Ja vim moc dobre co je bolest - kdo me zna vi o cem mluvim :wink:

A prave proto bych zbytecne sebeposkozovani nepovazoval za projev "chlapactvi", ale spise bych hledal pricinu nekde v detstvi a v citovem zivote :wink:

Delam si srandu - nejsem psycholog :oops:

Neni zapotrebi nejakych experimentu, kung fu zna mnoho zpusobu jak se otuzit (nejen pesti, ale cele telo) a mame jich v MGW wing chun celou radu ... Rad ti verim, ze ti tato metoda vyhovuje ..., ale rekl bych, ze je celkem neprenosna ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 29. lis, 2006 8:39

pm píše:metodika nasi skoly (na prikladu uderu pesti):

- drzet pest pevne sevrenou pri cviceni singl drilu/sestav etc.
- kliky na pestech, uzky uchop - nejdrive na obou, pak na jedne ruce
- cviceni na boxovacim pytli - bez pytlovek/s pytlovkama
- cviceni na trojdilnych bouchadlech
- cviceni na drevenem kulu (nas "dreveny panak")

zaklad je a) pravidelne cviceni b) postupne zlepsovani. vyhnout se jakymkoliv zranenim, vcetne sedrenych kloubu - ne proto ze by to bylo smrtelny zraneni, ale protoze znemozni na nekolik dni/tydnu dalsi trenink.

jinak je to jen cast propracovane metodiky cviceni boxovani v nasem systemu (ve starych pramenech nazyvane tit kyun gung, "zelezna pest") - navic jsou jeste sing drily (jednicky, dovjicky - jednicky, trojicky uderu, non stop buseni), cviceni se zavazima (1 kg, 2 kg, 3 kg... ), koncentrace dechu/mysli atd. do cviceni tit kyun gung se u nas prave pustilo nekolik lidi, maji treninkovy plan na 9 mesicu, vysledky at si prijde kdokoliv overit.

Ha sluníčko vykouklo mezi mraky a je tu po dlouhé době příspěvek ke cvičení. Díky pánu bohu- totiž PM.
Co je to prosím Tě cvičení na trojdílném bouchadle? V životě jsem to neslyšel.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 29. lis, 2006 12:45

fakt píše:Co je to prosím Tě cvičení na trojdílném bouchadle? V životě jsem to neslyšel.

to je takove to bouchadlo na zed, ktere ma tri vaky pod sebou ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 29. lis, 2006 14:16

Díky. Už jsem v obraze.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manitu » stř 29. lis, 2006 16:49

Neni zapotrebi nejakych experimentu, kung fu zna mnoho zpusobu jak se otuzit (nejen pesti, ale cele telo) a mame jich v MGW wing chun celou radu

to luen: hele a nemohl bys mi nějaký popsat, jen ty nejzákladnější, jestli toho je moc, byl bych moc vděčnej, klidně na mail morbias@seznam.cz
jinak Díky za rady i ostatním, moc mi to pomohlo (i když některé ty poněkud tvrdší verze asi vynechám :twisted: :lol: ) ale stejně díkes
manitu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » stř 29. lis, 2006 18:39

Správně ... Bolest je dobrá.Bolest je dobrá.Bolest j.... dobré je také otužovat záda devítiocasou kočkou. :roll:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 29. lis, 2006 21:39

manitu píše:to luen: hele a nemohl bys mi nějaký popsat, jen ty nejzákladnější, jestli toho je moc, byl bych moc vděčnej, klidně na mail morbias@seznam.cz
jinak Díky za rady i ostatním, moc mi to pomohlo (i když některé ty poněkud tvrdší verze asi vynechám :twisted: :lol: ) ale stejně díkes

Pavel Macek sifu tady zrovna nejake metody popsal ... do zacatku to staci ... stejne se vetsina urazu nestane kvuli tomu, ze nemas tu pest obouchanou, ale kvuli spatnemu nacasovani sevreni a kvuli tomu, ze ji nekdo nezpevni kdyz je treba ... atd ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manitu » čtv 30. lis, 2006 9:10

jasný, myslím že pro mě to bude akorát :wink:
manitu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod manitu » čtv 30. lis, 2006 9:14

jasný, myslím že pro mě to bude akorát :wink:
manitu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » čtv 30. lis, 2006 13:15

pm píše:
vyhnout se jakymkoliv zranenim, vcetne sedrenych kloubu - ne proto ze by to bylo smrtelny zraneni, ale protoze znemozni na nekolik dni/tydnu dalsi trenink.

Nebo taky na vždycky, já jsem jako mladý chumaj na makivaře otužoval otužoval až jsem si praskl kloub-prostředníček na levé ruce a místo plného kloubu mám teď z jedné třetiny část vtlačenou do kloubu-prohlubeň, takže levou rukou spíš fackuju :lol: :lol:.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 30. lis, 2006 14:29

Začínám si tu připadat jako magor... ale asi jsem to sem jako magor napsal schválně :wink: Líbí se mi, jak reagujete na představu rozbitých kloubů, jako by to bylo něco hrozného, kvůli čemu se skoro umírá. Rozbité klouby jsou jen běžné zranění, se kterým se musí počítat, stejně jako že si o tatami spálíte loket nebo koleno. Nemyslel jsem to tak, že musíte bouchat dokud si ty klouby nerozbijete, jinak si je neotužíte. Představte si to takhle:

Chcete se naučit údery, ale bolí vás z toho ruce a klouby. Tak hledáte způsob, aby vám to nevadilo. Vychytáte techniku a nebolí vás zápěstí, ale ty klouby bolí stále, tak se rozhodnete, že je to jen otázka času, než si zvyknete. A tak trénujete a trénujete, až začnou být na pytli krvavé fleky. Kůže je příliš jemná a nevydržela to. Ale nepřestanete, musíte dokončit trénink. Za den nebo dva je další trénink a na kloubech máte strupy. Při úderu to bolí, ale mám kvůli tomu vynechat trénink, nebo se kousnu a vydržím to? Chci se naučit bouchat, tak to vydržím. Po chvíli, když už jsou strupy pryč, to tak nebolí a i když jsou ty ruce rozbité, můžete klidně trénovat. A tak se to opakuje, dokud párkrát bouchání nevynecháte a ruce se nezahojí. A když se zahojí, je to hned lepší. Už vás při bouchání nebolí ruce a kůže je pevnější a vydrží to.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 30. lis, 2006 14:57

DrGlock: nechapu, protoze

a) zadne zraneni = moznost trenovat kazdy den, zatimco zraneni = cekani na to nez se zahoji, ztrata casu, ktery si mohl venovat treninku

b) co zdravi? ne dnes, kdyz si mladej a vsechno se ti rychle hoji, co za pet, za deset, za dvacet let? sorry, nevymenil bych zeleznou pest za moznost moci se rukou podepsat nebo skladat se synkem Lego.

jinak na tuto "osvedcenou metodu" (kterou budou nedejboze laici-zacatecnici hledajici pouceni od anonymnich vsevedu na webu v treninku aplikovat) jsi prisel sam, naucil ses ji od nekoho, nebo ses o ni docetl na jinym chytrym webu od jineho rozumbrady? jen pro zajimavost, kde, u koho a jak dlouho cvicis? no offense, ale to co pises jsou nesmysly, cesta k znicenym rukam. nebyt bolestinek jeste neznamena byt magor.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně