Karate vs Judo vs Capoiera

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » stř 29. pro, 2004 21:07

Ondra: éé ty voe nářez... fakt dobrý, díky ti za to.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. pro, 2004 22:14

tak videl sem to na budoshow a ruznejch poradech v tv...
jinak ja chapu ze se tam uci asi ucinejsi techniky jako prolamovani kolen,lamani kloubu,utoku na citliva mista apod a je to sice hezky,verim ze na okinawe vedej jak to pouzit,ale v jaky dobe zijem?
v hospode se na me vrhnou tri manici a ja jednomu prokopnu koleno nebo mocovej mechyr,druhymu zlomim zapesti a tretimu zarazim ohryzek? nebo jednoho poradne prastim do nosu ze mu ho max. v nejhorsim pripade zlomim a bude chvili mimo,tretiho vyridim ranou na solar a tretimu dam treba takovej lowkick ze si rozmysli jestli do me pude dal?koneckoncu kdybych chtel delat vyse zmineni prasarny myslim ze by nebyl problem..
k cemu se teda ucit takovy techniky?myslim, ze tim ze sou v tradicnim karate ucinejsi techniky je v dnesni dobe blbost se ohanet,ja bych se spis staral o to jak zbloknout nejakej poradne jednodej rychlej hak na hlavu - a to se bez sparingu nenauci nikdo..pucmazi rekni mi na rovinu myslis si ze bys vykryl ranu nejakymu stredne zkusenymu boxerovi co ma par zapasu za sebou?o nic nez prvni ranu totiz nejde ..a karate nezna prvni ranu:o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. pro, 2004 22:32

jodo, nejse playeruv bracha? :lol: ondro: SUPER
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 29. pro, 2004 22:58

jodo: karate nezná první ránu, ju jutsu tě nic nenaučí... mno jen pokračuj... docela mě zajímá co bude další :-))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 30. pro, 2004 1:38

gino myslel sem to spis ironicky je to ve 21 bodech gichina funakoshiho...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 30. pro, 2004 12:59

5 programů je taky dobrejch, čumím jen když dávaj něco dobrýho a aspoň nemusím listovat seznamem :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mamushi » čtv 30. pro, 2004 13:52

jodo píše:tak videl sem to na budoshow a ruznejch poradech v tv...

...
o nic nez prvni ranu totiz nejde ..a karate nezna prvni ranu:o)

Omlouvam se za impertinentni osobni dotaz, ale nez zacnu psat nejakou odpoved, chtel bych se preci jenom zeptat: kolik ti je (alespon zhruba) roku?
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » čtv 30. pro, 2004 23:19

Tak jsem byl dnes v cca. 19:30 na Vinohradske 40 a ptal jsem se po panu Machackovi.Ta usmevava "recepcni" mi sdelila(pote co jsem zabocil do kasina:))),ze toho tady dneska nezastihnu,ze nezastihnu nihoko,jelikoz dnes neni trenink,ze az od pondeli.Takze sem setrel,opravdu me nenapadlo,ze kdyz maji deti prazdniny,tak Hanumangymu odpadaji treninky.
Takze bych rad pozadal trenujivsi,aby mi s laskavosti napsali rozpis,kdy je sance zastihnout je tam,obzvlast Mastu,dekuji.
Docela me to mrzi,mel sem sebou i velmi sympatickou "kameramanku",ktera dorazila az z Ceskeho Tesina 8)
PS:mate to tam pekne :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 31. pro, 2004 13:15

já si spíš myslim, že včera i kdyby byl trénink tak tam asi Petra Macháčka a většinu bojovníků z Hanumangymu nenajdeš ... včera totiž bylo v Lucerně ČR vs Thaisko a kde kdo to chtěl vidět. Ale bylo to skoro všude na plakátech v Praze . pod názvem Vánoční večer Bojovníků ... :)
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 31. pro, 2004 19:39

Ondra:vubec nechci resit kde byli,proc tam byli a proc nemeli trenink,me zajima,kdy je moznost je zastihnout.Mimochodem vsude asi ty plakaty nebyly,kdyz sem je nikde nevidel.Ale rikam,to neni podstatne.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 01. led, 2005 23:32

player píše:Ondra:vubec nechci resit kde byli,proc tam byli a proc nemeli trenink,me zajima,kdy je moznost je zastihnout.Mimochodem vsude asi ty plakaty nebyly,kdyz sem je nikde nevidel.Ale rikam,to neni podstatne.

PLAYEROVI - ahoj bojovníku, mile jsi mě překvapil že jsi přešel od slov k činům a dorazil ač neohlášen náš trénink. Máš moji úctu ! Mastu na mých tréninkách najdeš dost sporadicky protože není z Prahy a je pracovně dost vytížený takže sporadicky. Ale můžu ti nabídnout určitě pár jiných týpků na hraní :D . Mezi svátky máme vždy volno až na pár vyjímek kteří se připravují někam na turnaj, osobně jsem byl s rodinou a většinou spolubojovníků na horách, takže jsme neviděli ani ten turnaj čr vs. thajsko... Od úterý (4.1.) už by jsme měli trénovat normálně takže klidně doraž, jestli nechcej jezdit zbytečně (po svátcích pár tréninků trvá než všichni dorazí) klidně mi zavolej nebo napiš sms na můj mobil rád tě informuju, najdeš ho na mém webu www.hanumangym.cz (602 303 554) to pro jistotu kdyby jsi neměl chut tím listovat. těším se na shledání s tebou khru hanuman Petr Macháček
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 02. led, 2005 15:27

khruhanuman:Zdravim.Ja sem vas tam chtel tak nejak prekvapit,takovej postvanocni darecek :D Dik za kontakt,az bude prilezitost,urcite dam vedet a dorazim.Ale jelikoz sem si pri silvestrovskem kulecniku narazil ukazovacek,dej mi cas na uzdraveni,dekuji za pochopeni :wink: :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 02. led, 2005 15:31

...sem byl samozrejme ja.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 02. led, 2005 19:17

Bruce_Jirka píše:No a neni to snad pravda?Kde jinde se učí nesmyslné 360 540 apod.

zrejme o tomto BU moc nevis , protoze ho kritizujes
1) BU nejsou od toho aby se lide mlatili , ale aby se pomoci BU branili
2) umet "540" neni nikdy na skodu (lepsi umet 540 s ucinnosti nez neucine
boxovat a kopat)
3) kdyz se potkaji 2 dobri borci v jakemkoli BU nezalezi na tom co kdo delal , ale kdo se trefi lepe :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod python » pon 03. led, 2005 8:47

Bob píše:
python píše:Ak sa chceš naučiť bojovať a brániť- ber kompletnejšie bojové umenia, ktoré ťa naučia bojovať v každej vzdialenosti - Jiu Jitsu, alebo priamo bojové combat, resp. sebaobranné systémy (Krav maga, Sambo, Jeet Kune Do a pod.).
To bych bral ale vbec nevim co to je a kde se to cvici. :oops:

Začni hľadať na internete. Získaš aký-taký prehľad... a potom hľadaj v okolí svojho bydliska.
python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

JUDO

Příspěvekod Anonymní » úte 04. led, 2005 8:19

Judo je velice dobré a účinné bojove umění i sport. Věnuji se spíše aikidu,ale v poslední době mě okouzlilo i Judo. Je velice efektivní na boj z blízka. Ale jestli potřebuješ vědět,kdo by zvítězil,jestli karatista nebo judista,tak bude lepší,když zůstaneš doma. Bojová umění se neučí proto,abys někomu ubližoval nebo se cítil neporazitelný z důvodů,že děláš nějaké bojové umění. To není ta správná cesta. Právě proto mi kamarádi asi říkají SEAGAL.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

JUDO

Příspěvekod Anonymní » úte 04. led, 2005 8:46

Zajdi se podívat na jejich tréninki. do to chceš cvičit a učit se tomu tě musí samo oslovit. Podle mého učitele není žádné bojové umění nejlepší,
záleží jen na tom,jak se mu věnuješ a jak ho cvičíš.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stefano » sob 08. led, 2005 18:32

to ukropcany:suhlasim s tebou co si napisal,paci sa mi tvoj pristup!
to masta:suhlasim s tebou,paci sa mi tvoj pristup,vela uspechov v sporte i zivote!!
to player:paci sa mi,ze si navstivil hanuman:nepaci sa mi co pises.
zacinam pochybovat,ci si pri zmysloch ,ked tu pises co pises...fakt chlape:
daj si rukavice,zober priemerneho borca,plny kontakt a napis ako si dopadol :wink:
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 09. led, 2005 1:20

stefano píše:to ukropcany:suhlasim s tebou co si napisal,paci sa mi tvoj pristup!
to masta:suhlasim s tebou,paci sa mi tvoj pristup,vela uspechov v sporte i zivote!!
to player:paci sa mi,ze si navstivil hanuman:nepaci sa mi co pises.
zacinam pochybovat,ci si pri zmysloch ,ked tu pises co pises...fakt chlape:
daj si rukavice,zober priemerneho borca,plny kontakt a napis ako si dopadol :wink:

OTÁZKA ZNÍ JESTLI PLAYER NENAV©TÍVIL HANUMAN SCHVALNE VE CHVILI KDY BYLO VSEOBECNE ZNÁMO ZE SE NETRÉNUJE... :-))) Petr Macháček
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. led, 2005 9:16

Tohle snad ne...taky se mi stalo,že jsme jeli do Prahy na seminář a nenapadlo nás ověřit telefonicky,jestli se koná a pak jsme zjistili,že byl seminář zrušen.
Myslím,že když už tam jel,tak počítal,že tam budete......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně