©pinavé prádlo&Slavní mistři vychovávají žáky vysoké úro

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pavela » čtv 14. čer, 2007 13:37

Miro Shi Xiong děkuji za vysvětlení, já jsem po přečtení toho co napsal pan Liang ztratil chuť cokoliv psát. Jenom chci dodat, že pana Lianga-De Longa osobně neznám a celá záležitost vznikla dotazem na mě, jakožto mnicha, co si o tom myslím, zejména o tom, zda je zázračný čchikung porážející lidi na dálku uměním ©aolinu. Uznávám, že jsem se nechal unést, a jako mnich se kaju, že jsem se nad to nepovznesl a nehodil to za hlavu. Posuďte sami, mám panu Liangovi kazit kšeft zdoluhavým dokazováním? nadále se v tom rýpat? nebo se na to prostě vykašlat a nechat věřící, ať věří, čemu chtějí věřit. Jen několik poznámek, dost se mě dotklo, že mě pan Liang napadl tímto způsobem, připisuje mi závist, pochybuje o tom, že jsem mnich, mlátí při tom o stůl průkazem a vyhrožuje policií a soudy. Toto musím naprosto odmítmout, jednak soudy a policie, to je naprosto směšné, už vidím, jak u soudu dokazuje, že čárymáry čchikung je pravda a soudce se pod vlivem jeho tajemné síly kácí k zemi... :lol: Je třeba si uvědomit, že pan Liang je LAIK (jak podotknul správně Miro, neexistuje pojem laický mnich, buď je to Su jia di zi 俗家弟子(laický žák a všiměte si, že třeba pan Qin Ming Tang, který laický žák 32 generace má jméno De Kun, takže BEZ SHI) nebo He Shang 和尚 (mnich) Já jsem podstoupil svěcení, mám právo používat jméno Shi Xing Bao 释行保 a jsem stále mnichem klášterů Da Xiang Guo Si a Shao Lin Si, takže jsem na rozdíl od pana Lianga stále IN. A pokud se jedná o rudou knížku,musím se přiznat bez mučení, už 2 roky mě můj mistr Shi De Yuan 释德原 vykládá o tom, že mu mám dát fotku,aby mě zapsal do nějakého indexu a já jsem se k tomu stále nedostal a navíc tomu nepříkládám význam, takže jsem mnich "bez průkazky" . Myslím, že průkazky jsou dobré pro toho, kdo si tím jde vydělávat, což já nejsem a dá li Buddha (Shi Jia Mo Ni) nebudu si tím muset nikdy vydělávat na živobytí. O tom jestli jsem mnich nebo ne, se dá přesvědčit jednoduše, stačí se zeptat některého z mých mistrů... Takže znovu, pana Shi De Lon neznám, neopojí mě k němu žádná nenávist či závist, jeho tvrdě vydělaný chleba mu nezávidím(není co), reagoval jsem pouze na dotaz a pak už to mělo pokračování. Byl by to boj s větrnými mlýny a proto chci osobně (ne za zády) napsat p.Liangovi dopis, kde mu jasně sdělím svoje postoje a smířím se s ním, neboť jako mnich ani nemůžu jinak. Jestli ON uzná za vhodné jej zveřejnit, nebudu proti tomu. Pokud si zde přítomní myslí, že je to správný postoj, nechť se vyjádří. A Mi Tuo Fo...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: no najlepšie

Příspěvekod TAPTAK » čtv 14. čer, 2007 14:11

Sanshi9 píše: mal som možnosť vidieť asi 4 laických mnichov 32. generácie, ale ani jeden z nich sa nevyjadroval ako arogantne-agresívne, všetci boli veľmi pokojní.. čím to asi bude :-)))

Nebude to treba tim, ze jsi nevidel Pavelu? :lol:

Pavela - potom, co te napadl, bych za sebe odpovedel verejne, aby nebyl spor o vice verzich a kdovico jeste za vymysly a interpretace.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » čtv 14. čer, 2007 14:32

pavela píše:dost se mě dotklo, že mě pan Liang napadl tímto způsobem, připisuje mi závist, pochybuje o tom, že jsem mnich, mlátí při tom o stůl průkazem a vyhrožuje policií a soudy.

Myslím, že se tomu nedá dost dobře říkat napadení, spíš ti vrací stejnou mincí. Ostrost za ostrost (i když jiného druhu), zpochybnění mnišství za zpochybnění mnišství, jmenování závisti za jmenování podvodnictví. S tím "drobným" rozdílem, že jedno zní jako argument, a druhé jako tisíce děkovných dopisů - ale to je věc maličko jiná. Myslím, že se to dalo tak trochu čekat.

pavela píše:A pokud se jedná o rudou knížku,musím se přiznat bez mučení, už 2 roky mě můj mistr Shi De Yuan 释德原 vykládá o tom, že mu mám dát fotku,aby mě zapsal do nějakého indexu a já jsem se k tomu stále nedostal a navíc tomu nepříkládám význam, takže jsem mnich "bez průkazky" . Myslím, že průkazky jsou dobré pro toho, kdo si tím jde vydělávat, což já nejsem a dá li Buddha (Shi Jia Mo Ni) nebudu si tím muset nikdy vydělávat na živobytí. O tom jestli jsem mnich nebo ne, se dá přesvědčit jednoduše, stačí se zeptat některého z mých mistrů...

S tím co děláš (použils své mnišství a napojení na autoritu kláštera jako veřejný argument) by podle mě bylo lepší to papírování přestat flákat a tu fotku na průkazku si pořídit, když už se to vydává. Je to sice směšné, ale pro některé lidi potřebné. Její zveřejnění by možná pana Leung YanKwaie přimělo k zamyšlení, eventuelně k jinému druhu komunikace, a jeho žákům i jiným lidem by se některé věci možná vyjasnily.
Pak pamatuj na to, že někdo třeba dostane ten podivný nápad být tvým žákem. Necítil by ses vůdči němu pak zbytečně trapně, kdyby se mu nějaký "petrla" z druhého konce světa začal veřejně vysmívat, že se učí u podvodníka, a nebyla rozumná možnost si to snadno ústně ověřit v Číně např. kvůli nějakým momentálně špatně prostupným hranicím nebo nedostatku benzínu?

Nehledě na to, že za padesát let bude možná mnišská legitka v rudém obalu kuriozní starožitnost :lol:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 14. čer, 2007 14:50

Na druhe strane se v internetove diskusi da suse konstatovat, ze legitka je padelek, dana autorita ma prece podpis uplne jiny atd. atd. a jedine reseni bude oficialni vyjadreni opata.

Pavela upozornil na problem, informace se pres google najde. Argumenty jsou pomerne vecne. Co dal? Hrat hru dal? Ukazovat prukazky, fotky, videa ... Nejspis to bude ztrata casu.
Nakonec, i kdyz se treba jedna o svindl, pro nekoho to i tak muze byt zazitek nebo vira-tva-te-uzdravi i dekovny dopis.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » čtv 14. čer, 2007 15:11

TAPTAK píše:Na druhe strane se v internetove diskusi da suse konstatovat, ze legitka je padelek, dana autorita ma prece podpis uplne jiny atd. atd. a jedine reseni bude oficialni vyjadreni opata. Pavela upozornil na problem, informace se pres google najde.

Samozřejmě, ale lidé jsou různí, a někoho to může snadno přivést k zamyšlení, čí argumenty jsou pevnější - a tak nepřímo k nějakému tomu zrání. (Nehledě k tomu, že legitka není zas o tolik horší než google, když už na to přijde :wink: )

TAPTAK píše:...videa...
No momeeeeent, na to video se rozhodně těším!!
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » čtv 14. čer, 2007 15:16

Nebude to treba tim, ze jsi nevidel Pavelu? :lol:

no ale čital som ako Pavela reagoval... "hnus, vybleje, když jse naseru a reknu to opátovi"
- no už sa tomu smejem, na to sa inak ani nedá, detinské
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » čtv 14. čer, 2007 15:24

Sanshi9 píše:Nebude to treba tim, ze jsi nevidel Pavelu? :lol:

no ale čital som ako Pavela reagoval... "hnus, vybleje, když jse naseru a reknu to opátovi"
- no už sa tomu smejem, na to sa inak ani nedá, detinské

No dobře, ale chystáte se Shi De Lon(g)a zeptat, proč v legitce nemá "Shi"? Třeba nějaký mnišský slib skutečně složil, ale nemá na to legitku :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 14. čer, 2007 15:42

Sanshi - je v tom skryt urcity emotivni posun cloveka, ktery neco podobneho nevidi poprve. Znam dost vysoce vzdelanych lidi, kteri se takhle o urcitych specifickych vecech vyjadruji. Vubec se mu nedivim. A netusim, proc by obcas takhle nemohl mnich, kurva, mluvit? Je to lepsi nez klickovani prodejce preparatu na zhubnuti.

Jox - ma smysl se ptat, kdyz sam tvrdi, ze je laik?
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » čtv 14. čer, 2007 15:50

for jox: Pavelu znam osobne jeste z Cech nejen z Ciny a rozhodne si nevymyslel ... napsal to velmi jadrne, ale takhle on pise :!: Pavela je mnich a rozhodne v saolinu nikdo neuci "zabijet" na dalku pomoci qi! Takova vec totiz existuje pouze v hlavach zbloudilich a pomatenych dusicek :!:

Jinak bych se take priklanel k otevrene diskuzi ... jelikoz uz to stejne davno verejne tema je :!: A jak napsal Taptak, akorat tim vznikne prostor pro zakulisni spekulace :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » čtv 14. čer, 2007 16:07

TAPTAK píše:Sanshi - je v tom skryt urcity emotivni posun cloveka, ktery neco podobneho nevidi poprve. Znam dost vysoce vzdelanych lidi, kteri se takhle o urcitych specifickych vecech vyjadruji. Vubec se mu nedivim. A netusim, proc by obcas takhle nemohl mnich, kurva, mluvit? Je to lepsi nez klickovani prodejce preparatu na zhubnuti.

Jox - ma smysl se ptat, kdyz sam tvrdi, ze je laik?

:-) no ono ja do toho moc nevidím.... ja som len videl cvičiť Shi de lona a môjmu laickému oku príde kurva dobrý :-)) a videl som aj liečebný čikung a jeho účinky na ludí čo tam boli prvý krát a to ked mám byť "hanba šaolinu" tak táto diskusia je ozaj hriechom :-)

ak máte nejaké video s pánom Pavelom, prosím pošlite..dakujem..ono ked sa bavíme na stránke www.bojovaumeni.cz tak predsa váha slov stúpa s kvalitou cvičenia..
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » čtv 14. čer, 2007 16:08

luen píše:for jox: Pavelu znam osobne jeste z Cech nejen z Ciny a rozhodne si nevymyslel ... napsal to velmi jadrne, ale takhle on pise :!: Pavela je mnich a rozhodne v saolinu nikdo neuci "zabijet" na dalku pomoci qi! Takova vec totiz existuje pouze v hlavach zbloudilich a pomatenych dusicek :!:

Luene, já osobně nepochybuji ani o Pavelově mnišství, ani o jeho dobré informovanosti o tom, co se v šaolinu učí. I na jeho styl jsem si zvykl :roll: .

Ale když vemu v úvahu, že toto fórum čtou i všelijaké dušičky, které udělají "ooooooh ufffffff" když uvidí scan Shi De Lon(g)ovy legitky, mám dojem, že by jim něco občas mohlo dodat zas naopak na stabilitě. Nemyslím si, že je to úplně marné. :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » čtv 14. čer, 2007 16:16

TAPTAK píše:Jox - ma smysl se ptat, kdyz sam tvrdi, ze je laik?

Pro toho, kdo si myslí, že existuje něco jako buddhistický laický mnich, a komu se ten člověk představil jako Shi DeLon, by to smysl mít mohlo. Zvlášť, kdyby se chtěl stát jeho žákem. (Na druhou stranu, mě do toho vlastně nic není.)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 14. čer, 2007 16:34

Sanshi - znas osobne nekoho z tech lidi, co na ne fungovala lecba? Podstoupil jsi lecbu ty sam?

Pokud je to podvod, je to nejspis smluvene divadlo, kde cast lidi je domluvena a zbytek si pri dobrem predstaveni sugeruje nevsedni zazitky.

Sam cvicis aspon par let nejake BU?
Vzpominam na budoshow kolem roku 1993, kde nekteri karatisti a judisti uznale tleskali cirkusakovi Hladikovi.

Nechci te zpochybnit nebo neco podsouvat, neni vzdy lehke rozlisit mezi baletakem s hranym vykonem a skutecnym umenim. Treba by se mi jeho vystoupeni taky libilo.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » čtv 14. čer, 2007 16:48

TAPTAK píše:Sanshi - znas osobne nekoho z tech lidi, co na ne fungovala lecba? Podstoupil jsi lecbu ty sam?

K tomu poznámku, pro někoho možná zajímavou. Pokud jde o jakýkkoli druh léčení, u kterého pacient touží po výsledku, nemá smysl se ho ptát před odezněním krátkodobých efektů způsobených zážitkem. Toho pacienta se má smysl zeptat později (už si nepamatuji - za dva měsíce a za rok?), jestli mu to doopravdy pomohlo, nebo jestli to byla jen krátkodobá úleva - případně i na úkor něčeho jiného. Stejně nemá smysl číst ty nadšené gratulace a "děkovné dopisy" napsané brzy po zážitku.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » čtv 14. čer, 2007 17:16

Sanshi9 píše:mal som možnosť vidieť asi 4 laických mnichov 32. generácie, ale ani jeden z nich sa nevyjadroval ako arogantne-agresívne, všetci boli veľmi pokojní.. čím to asi bude :-)))

®e by tím, že do nich zrovna žádný skutečný mnich neryl, že u šaolinů nic jako laický mnich vlastně neexistuje?

Jinak v zásadě nic proti tomu, když se někdo vidí jako "laický mnich" a dodržovaní a rozvíjení toho, co skutečně slíbil, mu pomáhá na jeho životní cestě.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tvese » čtv 14. čer, 2007 20:57

Pred par odpovedmi,tu padlo moc zajimavy tema...muze nekdo (nebo on sam) dat prosim sem k dispozici jakkykoli Pavelovo video, videl jsem ho osobne parkrat cvicit pred par lety jeste tady v cechach..a zdalo se mi ze to v tu dobu nebylo na to aby mohl rikat ze nekdo je a nekdo neni ostuda shaolinu,ale uznavam ze se da dost zmenit za tech par let.
Pise tu dost casto kde vsude cvici a pod kym a taaak..je to skutecne obdivuhodne,ale ze zkusenosti vim ze to je asi mozny,o tom zadna..ale presto pokud by to bylo mozno,rad bych videl kam se jeho cviceni posunulo do dneska(urcite to utvrdi jeho autoritu na tehle diskuzich a potvrdi jeho shaolinskou identitu)
..zvlast kdyz zna tolik znamych lidi a dokaze hodnotit jine..
dik moc,mejte se
Tomas V.
Naposledy upravil tvese dne čtv 14. čer, 2007 21:03, celkově upraveno 2
tvese
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tvese » čtv 14. čer, 2007 20:58

Pavelo neni zadnej utok je to ciste ze zajmu..
tvese
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pát 15. čer, 2007 5:12

nojo, dyť já se vyjadřuju jadrně, nejsme tady nějaký palácový kytičky ale bojovníci kungfu, tak nás nějaké to hovno nezabije ne? To je taková naivní představa, že šaolinský mnich se neustále tváří důležitě, trousí moudra a mluvvvvííííí moooomaluuuuu, jak nějakej léčitel Calábek. Současní mniši(i ti minulí) jsou veselí hoši a nějakého toho silnějšího slovíčka se neleknou. Ani opat. A znovu říkám, že jsem se nevyjadřoval k bojovému umění pana Lona, to může být jistě velice dobré, jestli cvičil nějakou dobu se Su Xim a Chen Zheng Lei. Za "ostudu šaolinu" jsem označil podivné léčitelství jak vystřižené od nějakého amerického léčitele, kdy se lidi vlivem čchi kácí k zemi. To je prostě hloupost, SuXi to neuměl, Chen Zheng Lei to neumí, neumí to NIKDO na světě, jestli pan Lon ano, tak je první a jediný. To potvrdí každý šaolinský i jiný mnich, potvrdí to každý mistr kungfu, je to pohádka. Videa s mojím cvičením někdo má, protože si kámoši natáčeli naší partičku ale nevim,musim se zeptat. A znovu říkám, nekritizoval jsem CVIĆENÍ pana Lona, ostatně jsem ho ani cvičit neviděl.A že jsou opati celkem vysmátí a né žádní suchaři, mrkněte na fotky... Vysmátej Opat Kláštera Da Xiang GuoSi v Kaifengu Obrázek
Vysmátej Opat Shaolinu ShiYongXin Obrázek jak vidíte, žádný suchaři
A jako přídavek fotka mého mistra ShiDeYuan a stéla našeho dědečka ShiSuXi na které si můžete přečíst několik významných žáků mimo jiné i mnicha Shi De Long Obrázek
Obrázek
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 15. čer, 2007 7:38

to Pavela: Wauu. Fotky z klastora. 8O 8O Opat je vysmiaty typek :D To si ty Pavela na fotkach???
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » pát 15. čer, 2007 8:37

Pavela zdar !!!
hele, ja cumim, jak nam ten ShiYongXin od posledne ztloustnul 8O ...
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně