mardoq píše:tady je to samej offtopic... ale pokud, se ten sparing uskutecni, taky bych rad videl zaznam...
zpet k tematu
bob: ja bych zvolil judo, na kazdem treninku muzes "bojovat" s plnym kontaktem, za predpokladu, ze tvuj kamos umi spravne padat atd. riziko zraneni je minimalni, opravdu, delal jsem judo pres 10 let a nepamatuju se na nejake zraneni... do zacatku, podle meho nazoru nejlepsi volba, pak neni problem pridat si k tomu treba thaibox...
player píše:Tak ja nevim nevim,ale to je skutecne nejidealnejsi obrana nekoho "zmlatit"???
Reaguju na toto:"ale pokud se chceš naučit efektivně bránit, tak bych zvolil spíš thaibox"
[u][i][b]Podle me jde o to,ze v karate se neuci jen kopnuti a bouchnuti(koneckoncu jestli se nepletu,filozofie karatedo je obrana,nikoli utok!!!),ale take urcity system krytu,uchopu apod.,ktere v thajskem boxu z logickeho duvodu zkratka nejsou.[/b][/i][/u]Takze zalezi na jedinci,zdali si mysli,ze mu na ulicic bude vzdy stacit dat ranu(obzvlast proti vetsimu a tezsimu jedinci,ze;)),nebo jestli si bude myslet,ze bude potrebovat i neco vice.
Bob píše:Tam jsem už byl ale pořád nevím... rozhoduju se mezi Capoeirou a Karatem, protože Judo mi připadá takové neúčinné.Anonymní píše:Vyhrál by ten lepší...
Zajdi do obou škol a vyber si co Ti bude víc sedět.
J.
Gino píše:1/ člověk, s kterým házíš o zem (tatami) umí padat (tedy když je to na treninku) proto se mu nic nestane. Kdyby padat neuměl, nechal by pod sebou např. ruku a ta, zlomená, by mu za to asi nepoděkovala... nebo by nedržel bradu u těla a klepnul by si hlavičkou - a to je dosti nepříjemné i o tatami... to jest první věc, proč laikům připadá, že se se soupeřem nic neděje.
2/ člověk, který tě hází tě zároveň přidržuje za rukáv a tím ti koriguje pád, aby ti pomohl neublížit si. Zde je ta druhá věc, není problém, pokud chceš, člověka jen hodit a ve vzduchu ho pustit a nechat svému osudu. Pokud někdo z vás cvičí hody, ať už v čemkoli, klidně optarně vyzkoušejte, je to také značně nepříjemné.
player píše:stefano:takze mi chces rict,ze kdyz by te nekdo na ulici napadl,tak se k nemu prismrdolis a zacnes ho chytat do klince??
No jinak bych te rad upozornil,ze pokud se nekdy stavis,tak si muzem zahrat hru,kdy se me budes snazit dostat do klince a je se budu jen "vyprostovat" bez uderu a bez kopu(abych to nemel tak jednoduche),uvidis,jestli se ti to podari,ok?
Jako klinc neni spatna vec,ale dostat do nej nekoho neni az tak jednoduche a videl bych to az jako navaznou techniku po nejakem omracujicim ci sokujicim uderu/kopu apod.Ja ale klinc nepouzivam,protoze to je pro ME zbytecna vec,ktera akorat zamestnava obe ruce.
JaMa píše:
Ahoj Mamushi. Samozřejmě, že to jde, zrovna nedávno jsme na tréninku cvičili něco podobnýho jen v tričkách (bylo vedro...) a není s tím problém, i to tričko přece jen něco vydrží. Akorát musíš aplikovat ne techniky, ale jejich principy, což není vždycky lehkéZdar.
Neprihlaseny_Mamushi píše: Jasne. Principy... Tuhle odpoved jsem asi mel cekat...
Na to ti samozrejme nemuzu nic rict, ale zkus si principialne nasadit treba tu uchimatu na !!NESPOLUPRACUJICIHO!! ukeho. Pokud myslis, ze za bavlneny tricko dostatecne vychylis jen trosku se braniciho soupere, tak se obavam, ze se asi mylis... Prave pochopit, jaky techniky z cisteho juda na soupere bez kimona pujdou a jake asi ne - je dost o pochopeni tech principu...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků