Kung Fu/Chuan Fa

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod pucmaz » stř 20. říj, 2004 12:34

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:46, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PeS » stř 20. říj, 2004 12:59

kurt78: spis ne :)

no nic, koupim si nejakou tu knigu a pak napisu :)
PeS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hark » stř 20. říj, 2004 13:18

PeS píše:btw. kolik je svetovych organizaci WT ? dik

WCH/WT/VT atd. - spousty. Treba seznam ucitelu z Yip Manovy linie je tutady:

http://www.cebridge.com.au/Ipman/

Mel jsem tu cest celkem se tremi skolami (EWTO, ELYWCIMAA, Chow Chung Wing Chun) a zustal jsem u ELYWCIMAA. V Chow Chung organizaci jsem mel zajimavy zazitek - po 1,5 roku cviceni v ELY se mi v CCWCH nejlip cvicilo s lidmi, co tam cvicili 5-9 let a vice. Jinak mi CCWCH to narozdil od EWTO pripadlo hodne podobne tomu, co nas uci v ELY. V EWTO jsem ale stravil jen pul roku, takze si netroufnu na nejake hlubsi hodnoceni - jen pocit. Pocit z EWTO byl nedobry - starsi zaci, kteri mi delali ucitele, se mlatili mezi sebou, nekdy az do krve, jen aby si dokazali, kdo je lepsi. Tuhle atmosferu s naschvaly ja nerad. Co se tyce vyuky, tak to bylo jen o technikach a protitechnikach. Ale opakuju, byl jsem tam jen kratce a ne pod oficialnim ucitelem.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » čtv 21. říj, 2004 9:36

PeS píše:kurt78: spis ne :)

no nic, koupim si nejakou tu knigu a pak napisu :)

no kup ale az sa budes previest napr tan sao sposobom ako sa robi
soto-uke tak vedz ze to robis uplne spatne a ze to su mozna na obr. cca podobne techniky ale na prevedenie su uplne ine, atd...
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PeS » čtv 21. říj, 2004 9:54

kurt87:

dik za varovani :) ale stejne pujdu tou dabelskou cestou a knizku si prectu, jsem zvrhlik a prebiram do techniky z ruznych stylu uplne bez zkrupuli.

chapu ze tradicionalistum se z toho musi zvedat kufr :))
PeS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kurt78 » čtv 21. říj, 2004 10:53

PeS:

ja nie tradicionalista .aj tak vela stylov sa modifikuje -ako aj samotny wing Tsun,
ja len preto aby si pak neinkasoval nejaky uder ked budes aplikovat nejake tan-uke alebo co si s toho deduknes, skor by si mal nehat od niekoho vysvetlit ako sa to robi a az pak si to zmodifikovat a prilepit k tvojmu repertoaru--tod moj nazor..
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » čtv 21. říj, 2004 16:36

kurt78 píše:PeS:

ja nie tradicionalista .aj tak vela stylov sa modifikuje -ako aj samotny wing Tsun,
ja len preto aby si pak neinkasoval nejaky uder ked budes aplikovat nejake tan-uke alebo co si s toho deduknes, skor by si mal nehat od niekoho vysvetlit ako sa to robi a az pak si to zmodifikovat a prilepit k tvojmu repertoaru--tod moj nazor..

Po Cham kiu se uz WCH stejne indivializuje takovym zpusobem, ze si muzes delat i age uke, kdyz to chces udelat ;) V Biu Tze uz jdou krom principu vsechny puvodne treninkove omezeni stranou. Zblept :)
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chonglee » čtv 21. říj, 2004 22:20

zajímavé číst tyto různé příspěvky na téma VT -WCH všichni tady píšete o principech,tréninkových omezeních,možnostech cvičit to či ono po tolika a tolika letech.nezdá se vám to náhodou takový nějaký divný?jaký to máte na mysly principy?nebo o čem to vlastně píšete?obsahy těchto příspěvků náramně připomínají obsah těch knih o kterejch píšete.

nebojte se a vymáčněte ze sebe něco pořádnýno!ne jenom kecy kterejch jsou ty knížky plný!
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekki » pát 22. říj, 2004 11:52

Dakujem Harkovi a inym za ich snahu osvetlit mi podstatu WT. Budem uvazovat nad ich slovami :P
tekki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...