jak uz nazev napovida, rad bych se zeptal mistnich sifu a znalcu asijskych bu celkove na jednu vec ohledne Nei Kung.
Nei Kung, tzn. jiste cviceni zamerene na vnitrek tela, spravne proudeni chi atd. je soucast, pokud je mi dobre znamo, qi gongu ( mozna je to spatne, me znalosti v tehle zalezitostech jsou minimalni ). V posledni dobe jsem cetl nekolik zajimavych knih na tema nei kung, a v podstate se da rict, ze jsem dosel az k jedne zajimave veci - udajne existuje vnitri cesta 72 stupnova cesta ke vnitrnimu sebezdokonaleni, konkretne se ma jednat o skolu "Mo Pai" pochazejici z Ciny, ktera byla na zacatku dvacateho stoleti prenesena do Indonesie. Konkretne se timto zabyva kniha "The Magus of Java" a jako posledni predstavitel teto skoly se udava Johny Chang ( neni to prave jmeno ), na youtube se o nem da dohledat dokument a dalsi videa. Tento Nei Kung pouziva predevsim k leceni, ale v podstate se da rict ze se jedna o manipulaci s energii celkove. Vsechny knihy, ktere jsem cetl, pusobi velmi verohodne, tento ucitel udajne prijal 5 zaku z Evropy z nichz jeden napsal tyto knihy.
Otazka - slysel nekdo nekdy z vas o necem podobnem ve spojeni s Nei Kung? Pokud ano, tak bych byl vdecny za nejake informace

BTW: Trochu ot, ale mohl by mi dat nekdo tip na skolu v Brne, ktera se NEzabyva ciste bojovymi technikami ( opet se snad nepletu, ale myslim tim wingchun atd., jsem verny mma a xboxu