sanshou

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Masta » pát 04. čer, 2004 10:57

ještě mě zaujalo že když kliknu na stránky www.sanshou.net tak první co na mě kouká je gif ze zápasu crocopa s mikem bernardem, typických představitelů sanshou... :?
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » pát 04. čer, 2004 11:25

To zarazilo aj mna, ale nie je to offic web.

Ako vies ze nepoznaju a nepouzivaju low kick ?
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 11:38

... ako si správne poznamenal, nie je to oficiálny page...
...lowkicky poznajú a ešte ako....bolelo to... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Masta » pát 04. čer, 2004 11:39

Měl jsem záznam z posledního MS a tam byly lowkicky zakázaný.
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 11:51

...to neznamená, že ich nevedia.. :wink: ten záznam bol s MS v sanshou? lebo pokiaľ viem, tak sanshou je aj súčasťou MS vo wushu, ale vraj po novom majú i samostatné MS...kto vie, odpovie. :)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 04. čer, 2004 12:28

http://www.sanshou.com/article-rules.html

- tu nic take nie je takze to bolo asi lokalne obmedzene.

Videl som to aj na niektorych K1 zapasoch, ze zmenia pravidla ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Masta » pát 04. čer, 2004 12:40

Jo koukám na ty pravidla. Já už ten záznam nemůžu najít, ale je možný že to bylo zakázaný. Těžko říct. Ale na druhou stranu musím uznat že mě to zaujalo, některý techniky jsou fakt pěkný.
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Masta » pát 04. čer, 2004 12:57

Oééj tak jsem to našel zase jsem tu rozhlašoval hovna, lowkicky tam jsou ale nejsou tam lokty a kolena, já věděl že mi tam něco chybělo :)) takže omluva.

http://www.sanshou.com/footage/2003clip.html

I když teda tenhle záznam není přesně to co jsem tenkrát viděl (tohle je jen trailer), ale je to z toho samého MS.
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 13:02

podľa bežných pravidiel sú lowkicky dovolené, no pravidlá sa môžu meniť v tej-ktorej poriadateľskej krajine (ako K-1)...mne sa práve tie lowkicky na sanda páčia...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 04. čer, 2004 13:56

masta - naco si to hladal ? LOL to video sa dalo stiahnut v linku co som sem dal ako 4 prispevok :)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dahu » pon 23. srp, 2004 14:40

Masta píše:Oééj tak jsem to našel zase jsem tu rozhlašoval hovna, lowkicky tam jsou ale nejsou tam lokty a kolena, já věděl že mi tam něco chybělo :)) takže omluva.

http://www.sanshou.com/footage/2003clip.html

I když teda tenhle záznam není přesně to co jsem tenkrát viděl (tohle je jen trailer), ale je to z toho samého MS.

Zdravicko,

Ja cvicim sanda sanshou u nekolikanasobneho prebornika Ciny v lehke vaze, sifu Qin MingTanga a musim podotknout, ze kolena a lokty jedeme taky. To, ze se pravidla turnaju ruzni a ze prave tyto techniky jsou velmi casto zakazovany, je vec jina. :)
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » pon 23. srp, 2004 15:38

dahu píše:
Zdravicko,

Ja cvicim sanda sanshou u nekolikanasobneho prebornika Ciny v lehke vaze, sifu Qin MingTanga a musim podotknout, ze kolena a lokty jedeme taky. To, ze se pravidla turnaju ruzni a ze prave tyto techniky jsou velmi casto zakazovany, je vec jina. :)

Dovolil bych si trochu poopravit 8)
1) Qin neni nekolikanasobny prebornik ciny, ale jen Henanu (tusim treti misto, jinak same okresni souteze- uz to nevim presne, pokud jsem to popletl urcite me nekdo opravi). Tim ale rozhodne nechci snizovat jeho kvality.
2) Kolena a lokty jsou v Sanda zakazany ve VSECH soutezich.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 23. srp, 2004 21:05

To ze jsou kolena a lokty zakazany je mozny,nicmene to nemeni nic na faktu,ze se regulerne trenujou jako cokoliv jinyho.Driv byly lokty povoleny,ale kvuli urazum je zrusily.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 23. srp, 2004 23:24

Dong_wu píše:
2) Kolena a lokty jsou v Sanda zakazany ve VSECH soutezich.

Zdar, DongWu,
dovolil bych si oponovat - nekolikrat jsem byl svedkem SANDA v Guangzhou a Macao kde se vesele lokty i kolena pozivali dle libosti :wink: (mam to i nekde v kamere)...
Podle me se nekdy "pravidla" "sijou na miru" az podle ucastniku souteze. Neplati pochopitelne pro "SANDA WANG" apod... kde to je dany jak se pise nahore...
Cest
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dahu » úte 24. srp, 2004 10:07

Dong_wu píše:Dovolil bych si trochu poopravit 8)
1) Qin neni nekolikanasobny prebornik ciny, ale jen Henanu (tusim treti misto, jinak same okresni souteze- uz to nevim presne, pokud jsem to popletl urcite me nekdo opravi). Tim ale rozhodne nechci snizovat jeho kvality.

Dobra, jsem trochu alibista :oops: . Je to "jenom" prebornik Henanu :wink:
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » úte 24. srp, 2004 11:35

Je fakt, ze pri nejakym zapase prekopnul borci ruku kdyz chtel vykrejt jeho kop :D a velkou cast zapasu koncil KO.
Jo, starej korala proste umi 8)
Taky ma z toho v haji kolena :(
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dahu » úte 24. srp, 2004 12:14

4 Dong_wu: ty vole. nevim jestli jsi nekdy videl videl jeho holene, ale to je jedna jizva vedle druhy. fakt bych ho chtel videt za mlada... :twisted:
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod koblih » pát 19. lis, 2004 13:39

No byl jsem se podivat teď v Olomouci na MSČR v kikboxu a bylo tam i pár zápasů SanShou. Ale bylo vidět, že borci nevyužívali tu škálu kterou sanshou dovoluje, byli to převážně kikboxeři, tak dělaji jen to co umí nejlíp. SanShou jde zase kousek dál než fulkontakt a možnost porazů a práce se soupeřem v klynči je zase blíž k reálnému boji a to mě na tom láká. Co se týká pravidel, pro ČR alepspoň pro zápasy pod hlavičkou ČSFu jsou pravidla upravena/omezena. Pokud vím heslovitě bodované jsou podmety pokud upadne, kopy od kolen nahoru, zakázané jsou údery a kopy na kolena, genitálie, krk, na hlavu zezadu, a nekontrolované techniky, nejsou povoleny páky a škrcení. Nebodované jsou kopy na lýtka, na záda. V klynči jsou zakázané jakékoliv techniky kromě porazu. Je povoleno chytání kopající nohy. Na zemi boj končí. Zápasy se nevyhodnocují na body a vždy v každém kole každý rozhodčí řekne kdo podle něj byl lepší, kolo končí předčasně pokud soupeře vytlačím 2x z "podia"(to mi přijde přesnější než ring) nebo za pasivitu, pokud jsem napomínám za pasivitu a do tuším 8mi vteřin neprovedu žádnou akci jdou body dolu pokud ani pak neprovedu akci kolo končí.
Co se týká výbavy je navíc povinný chránič hrudníku.
V tom Olomouci byly myslím pěkné poslední finalové zápasy, jinak to bylo takové vlažné, žádné KO, někteří borci to ale po pár akcích protivníka vzdávali ... bylo vidět že jsou očividně zaskočeni.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...