wing chun vs wing tsun vs ving tsun etc.

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Shadow165 » čtv 20. led, 2005 13:29

Ja sa nikomu neposmievam!
Len som reagoval, na tvoju vetu "hadow - jak dlouho jsi v EWTO cvicil, ze jsi nechodil bez uderu?"
Ja som sa chcel len opýtať, či v iných WVTCH školách sa pohybujú (skáču,...) pri sparingu, ako to je u Chenga, lebo v EWTO to nebolo a mne to dosť chýbalo.
Ďalej zrejme nemá zmysel písať, lebo si to zas nejako zle vysvetliš.
Bavili sme sa o tom pohybe, tak som len povedal to čo o tom viem a čo si myslím. Ak som ťa tým nejako urazil tak sorry, ale zle si to pochopil. Neviem prečo a hlavne odkiaľ si vyčítal, že sa chcem vysmievať.

Čo cvičím? Momentálne iba s kamošom doma. Chcel som ísť k YiWanovi, mal otvárať školu v BA (teda Sifu Tomčík), ale neotvorila sa a neviem prečo.
Shadow165
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » čtv 20. led, 2005 15:07

Tak to sorry. Asi jsem rano vstal spatnou nohou. Prislo mi, ze si delas srandu z toho, ze u Cheunga mozna poskakuji jako na karate. Zvlast mi vadilo, ze to vypadalo jen jako tvoje domenky, ze nevis, jestli to tak je nebo ne a stejne si utahujes. Takze jsem te zrejme totalne nepochopil a ani ted, kdyz znova ctu dva prispevky za sebou, nedava mi to uplne smysl. Nakonec mne se stalo pred casem totez, sahodlouze jsem musel vysvetlovat, jak jsem neco myslel.
Kdyz si budes delat srandu ze me nebo z EWTO, to preziju, je zbytecne to nekomu vyvracet. ;)
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. led, 2005 15:11

Ahoj Vsetci

to Shadow165
Ak si cvicil 5 rokov v EWTO v BA tak to by sme sa mohli poznat???Ja tam cvicim uz 7mi rok a veruze som pri akomkolvek sparingu neposkakoval a a uz vobec si nepamatam ze by tam boli nejake "dvere" ktore by niekto zatvaral... je to hovadina a nikdy sa nic take nestalo...vymyslas si a ja ti neverim a tiez ti neverim ze si tam cvicil 5 rokov. Ak by si mal mal odcvicenych 5 rokov, vedel by si toho dost nato, aby ta to, ci niekto poskakuje alebo nie, vobec vzrusovalo!!!

takze podla mna si cvicil par mesiacov na zaciatku tej patrocnice a par na konci...nieco malo sa na teba nalepilo a stavias sa do pozicie neuspokojeneho ziaka.....poukazujes na "chyby" ktorym nerozunies ....

nikoho sa tu nezastavam ale priamo utocim na teba Shadow165....

s pozdravom JA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 20. led, 2005 15:22

JA píše:Ahoj Vsetci

to Shadow165
Ak si cvicil 5 rokov v EWTO v BA tak to by sme sa mohli poznat???Ja tam cvicim uz 7mi rok a veruze som pri akomkolvek sparingu neposkakoval a a uz vobec si nepamatam ze by tam boli nejake "dvere" ktore by niekto zatvaral... je to hovadina a nikdy sa nic take nestalo...vymyslas si a ja ti neverim a tiez ti neverim ze si tam cvicil 5 rokov. Ak by si mal mal odcvicenych 5 rokov, vedel by si toho dost nato, aby ta to, ci niekto poskakuje alebo nie, vobec vzrusovalo!!!

takze podla mna si cvicil par mesiacov na zaciatku tej patrocnice a par na konci...nieco malo sa na teba nalepilo a stavias sa do pozicie neuspokojeneho ziaka.....poukazujes na "chyby" ktorym nerozunies ....

nikoho sa tu nezastavam ale priamo utocim na teba Shadow165....

s pozdravom JA

je hrozne dulezite CIST, ne jen koukat na monitor :wink: , zkus to jeste jednou...
yw

PS - abys nehledal moc dlouho, jen namatkou vybiram z Shadowova prispevku :
...Ja som sa chcel len opýtať, či v iných WVTCH školách sa pohybujú (skáču,...) pri sparingu, ako to je u Chenga, lebo v EWTO to nebolo a mne to dosť chýbalo. ..
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. led, 2005 16:05

Mily YiWan

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""Čo som videl, tak oni sa tak hýbali pri sparingu. Ale hneď zatvárali dvere, takže som veľa nevidel, nemôžem súdiť no mne to tak príde.

a kde to videl, ked vsade citam ze cvicil len EWTO??????

Máš pravdu cvičil som iba cca 5 rokov a nedostal som sa k tomu, aby som okolo súpera poskakoval, alebo chodil. Možno to je jedná s tých "TOP SECRET" techník v EWTO.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Tak ja som reagoval na tieto vyroky!!!!
Nepadla tu ziadna zmienka o tom ze by cvicil nieco ine ako EWTO
vsetko co napisal je stilizovane : "tam kde som cvicil"
a tak sa domnievam ze cvicil len EWTO
je tebe jasne kde cvicil???

PS: niekedy zatiahnes peknu hovadinu aj ty

JA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pát 21. led, 2005 9:54

JA - ty zavrene dvere byly u Cheunga.

som videl, tak oni sa tak hýbali pri sparingu. Ale hneď zatvárali dvere, takže som veľa nevidel, nemôžem súdiť no mne to tak príde.

s vetou

Ja som sa chcel len opýtať, či v iných WVTCH školách sa pohybujú (skáču,...) pri sparingu, ako to je u Chenga, lebo v EWTO to nebolo a mne to dosť chýbalo. ..

to trochu kontrastuje a kazdy si to vyklada jinak. Ale to se proste nekdy stava, uz jsme si to vysvetlili, takze pekne z hluboka nadechnout a Gooosfraaabaaa. Jo? :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 10:43

Gooosfraaabaaa

a vies ze to pomaha

JA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » pát 21. led, 2005 10:54

JA píše:Gooosfraaabaaa

a vies ze to pomaha

JA

ahaaa, tajna formule EWTO, ktera nauci cloveka cist :wink: ??? TAPTAK , Ty zkratka ovladas ty spravny slova :-) .
yw
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 11:00

Shadow165 píše:Ja som sa chcel len opýtať, či v iných WVTCH školách sa pohybujú (skáču,...) pri sparingu, ako to je u Chenga, lebo v EWTO to nebolo a mne to dosť chýbalo.

Budu odpovidat na dotaz: ELYWCIMAA (Lok Yiu skola) dela kroky uz od prvni sestavy (kroky dopredu, dozadu, do stran, sikme kroky). WCH obecne se snazi mit co nejvic casu obe nohy na zemi kvuli stabilite a Gung, z toho vyplyva ze vsechny kroky a kopy jsou velmi kratke a jedna noha opousti zem jen na dobu nezbytnou pro provedeni techniky. Neskace se. V ramci studia se trenuji kopy do ruznych vysek (i na hlavu) ale do samotne skoly patri (co se tyce nohou) jen techniky nohou do urovne pasu a niz. Sparring (volny boj?) je ve WCH az hodne pozde ke konci druhe sestavy, do te doby delame Go-Sao - koordinovane sestavy pohybu a nekolik zpusobu volneho Chi-Sao - coz se muze podobat sparringu. Definuj mi prosim co myslis pojmem sparring. Ve skole nesoutezime - ucime se.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pát 21. led, 2005 12:36

Yw - supertajna (udajne eskymacka) formule z filmu Anger Management. :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...