Voda v kolenach

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Voda v kolenach

Příspěvekod Miro » čtv 05. kvě, 2005 12:43

Jeden z mojich studentov ma vodu v kolenach. Vravi, ze to nie je bolestive, ale vyzera to skarede, obe kolena ma napuchnute az hroza. Nasiel som o tom nejake info
http://www.drweil.com/u/QA/QA310534/
ale stejne by ma zaujimalo, ci ma niekto z pritomnych s tym osobnu skusenost, ci uz ako postihnuty, alebo ako ucitel postihnuteho. Co s tym? Moze dotycny pokracovat v cviceni, ak neciti bolest, alebo ma zastavit vsetky treningy na tyzden ci dva, kym sa to nespravi? Vdaka za pomoc.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » čtv 05. kvě, 2005 13:48

Dongwu alebo ostatni zo studentov pana Du Fukun(a), mozte sa ho opytat prosim, ci ma skusenost s akupunkturnym liecenim vody v kolenach, pripadne co by sa s tym dalo robit z hladiska tradicnej cinskej mediciny? Chlapec je ochotny cestovat do Prahy na jednorazove liecenie ci konzultaciu. Velmi pekne dakujem.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. kvě, 2005 15:14

Mno voda v koleni, ejzto vypotek muze byt zpusoben 2ma vecmi. Bud je tam infekce a nebo je to reakce kloubu na pretizeni ci poskozeni.... napr. v karate to byva dusledek dlouheho stani v kiba daci... Pokud je to infekt pro coz nesvedci soucasny vyskyt na obou kolenech tak to ma blby, pokud je to z pretizeni, mel by vysadit treninky rekneme na mesic, rehabilitovat... Ale co by mel udelat hlavne a co nejdriv- navstivit ortopeda.... ono to neboli ale muze to taky skoncit vaznym poskozenim kolen a tady vsechna sranda konci
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. kvě, 2005 19:37

Nazdar Miro, docela se mi osvědčilo protahovat stehna. Stehenní svaly totiž vedou přes češku kolena pod kterou je chrupavka, která vytváří množství kapaliny podle zatížení. Pokud jsou stehenní svaly zkrácené, tak tlačí víc na češku a ta víc na na chrupavku, která vytváří tudíž víc kapaliny - přebytek. Takže např.vytáhnout vodu injekcí nemusí řešit problém. Ať zkusí tvůj student ještě strečink. Mým studentům to zatím pomohlo. Jinak amputace nohy až u pánve :lol: Yahoma
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 06. kvě, 2005 17:16

A co kdyby ste se alespoň pro jednou vykašlali na tradiční čínskou medicínu? Co takhle přestat vymejšlet p*č*vinky a zkusit zajít k normálnímu českýmu doktorovy? Pomůže mu to víc než měsíc čekat, rehabilitovat, protahovat se, a já nevím co ještě. Doktor veme injekci, ''vodu'' vytáhne a je po problému. Kámoš to měl taky, doktor vzal injekci a ... Bylo to OK.
Tak zdravím a hodně zdaru
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JAQ » pát 06. kvě, 2005 17:47

Chapu ze tu hude urcity rozdil, ale je to asi pet roku co jsem mel vodu v kycli (asi infekce - ladovali me antibiotikama :) ). Vodu mi vytahli hned prvni den, ale stejne se to nejak zvlast nezlepsilo, tak ji pak za nejake tri-ctyri dny proste vytahli jeste po druhe :) Mno a za par dnu jsem byl docela v pohode... Takze hlavne urcite jit co nejdriv za "normalnim" doktorem...
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » pát 06. kvě, 2005 23:03

Chlapec predtym hraval basketbal a dostal vodu do kolien. Bol u lekara, ten mu ju injekciou vytiahol, o mesiac tam bola opat. Daval si masticky, chodil na elektroliecbu atd., nepomohlo, napokon prestal hrat basket. Takze hladam cosi ine. Ale vdaka za vsetky rady.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » sob 07. kvě, 2005 0:36

Zdar.

No doktor síce vyberie vodu ale tým nedstrániproblém všakže ;)

No ale k veci, väčšinou je to aj preto že tie kolená sa dosť rozbité (po basketbale sa ani nečudujem). Jedna vec čo pomáha je bycikel a bycikel. Hodne spevní svalu a šľachy okolo kolien a potom tam tie kolená tolko o seba nenarážajú.
Ale môže byť aj iný problém a ten treba zase riešiť inak.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Voda v kolenach

Příspěvekod Anonymní » sob 07. kvě, 2005 16:41

Víš, Miro, měli jsme u nás v Západních Čechách ( v Sušici) jednoho věhlasného léčitele - páter František Ferda.

Cituji z knihy" Jak léčil páter F.Ferda":
"Voda v koleně: Pro uklidnění lze smíchat 1/2 kostky tvarohu a 3 stroužky utřeného česneku, na 2 hod. přiložit na koleno."

Ten tvaroh se používá měkký, celé se to zabalí do nějakého, nejlépe bílého plátna (bavlna nebo vlna), ováže dalším ( třeba šátkem) a myslím, že moje matka ještě používala jako jednu vrstvu igelit??? ( asi kdyby to teklo, ale to fakt nevím a nemohu se už zeptat, sorry). :( Doporučuji, aby to zkusil tak 4 dni za sebou.
Obklady byly doménou pátera Ferdy a vím že moje matka s nimi měla výborné zkušenosti a i já tomu věřím.
Hodně štěstí Tvému kamarádovi, ať se brzy uzdraví, ať mu už pomůže cokoliv.
Honza Janout
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Voda v kolenach

Příspěvekod Anonymní » pon 09. kvě, 2005 17:21

[quote="Janoj"]
Ten tvaroh se používá měkký, celé se to zabalí do nějakého, nejlépe bílého plátna (bavlna nebo vlna) ...

Miro, asi by neměl být problém to přiložit přímo na kůži. V té knize se o "balení" hlavně mluví v souvislosti s obklady z cibule, ale u tvarohu je napsáno "přiložit", tak bych to chápal, že přímo na kůži.
Honza
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...