Leoš Kotlár - je IDIOT nebo to jen dělá?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod josefmlady » ned 03. dub, 2005 13:42

Vidím, že toto fórum je staršího data, ale já jsem zde nový, takže:
Leoš Kotlár= výborný karatista a trenér, člověk který si jen tak před někým nesedne na prdel a ohledně WCH a VT: situace je opravdu mnohdy taková, že pokud si nezaplatíš tak.... a když si zaplatíš tak se někdy taky dovíš hou....a i když mně osobně se některé věci z tohoto stylu líbí hodně, tak nabubřelost cvičenců tohoto stylu je opravdu pověstná.

Jeho kniha= hrozné....lepší by bylo ji nepsat.

Jeho WCH= je to spíš jeho varianta, myslím, že ne nejhorší ale rozhodně bych to nazval spíš sebeobranou. To hovořím tak o roce 1995-98, pak už to se sebeobranou nemělo vůbec nic společného.
Název jeho klubu: myslím, že už ho změnil že? Jinak by to opravdu bylo směšné.

Jejich tituly= viděl jsem už lepší sestavy, pokud se podíváte na eurosport, tak je uvidíte taky.

A na závěr? Je to rozporuplná bytost, jen nechápu proč se do něj někdo naváží takovým stylem jako: idiot apod.
Máte s ním zlou osobní skušenost? Pokud ne tak to asi fakt nepochopím.
Naposledy upravil josefmlady dne ned 03. dub, 2005 17:44, celkově upraveno 1
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » ned 03. dub, 2005 13:44

Vid
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cadpress » úte 26. dub, 2005 21:20

Zajímavé je , kolik času (a vedomosti) si najdou všichni tihle internetoví odborníci na recenze cizích kníže NAMISTO, ABY SAMI NECO PREDVEDLI, resp. napsali knizku LEPSI anebo natoli kvalitni video - nikdo jim nebrani Hladika ci Kotlara prevalcovat vlastni moudrosti (namisto zvastu) !
FRH
cadpress
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » stř 27. dub, 2005 6:22

cadpress píše:Zajímavé je , kolik času (a vedomosti) si najdou všichni tihle internetoví odborníci na recenze cizích kníže NAMISTO, ABY SAMI NECO PREDVEDLI, resp. napsali knizku LEPSI anebo natoli kvalitni video - nikdo jim nebrani Hladika ci Kotlara prevalcovat vlastni moudrosti (namisto zvastu) !
FRH

2cadpress,

Zdravím FRH...

Ruku na srdce. ověřujete si, kdo Vám co píše? vybíráte autory, nebo vezmete, kdo Vám co dá... Hlavně že se něco tiskne.

Při překladech (Asijská bojová umění, D. Draeger & W. Smith kupříkladu), konzultujete to s odborníky, nebo jen překládáte... Konkrétně tahle knížka byla docela fajn až do chvíle, než jsem vzal do ruky originál.

Co se týče těch internetových odbornících, nejsou to právě Vaši čtenáři? Nejsou to jejich reakce na to, co u nás vychází.

Patrik

P.S.
V nabídce svého obchodu mám Vaše knížky, tohle není o knize Leoše Kotlára, ale obecně... možná bych se přesunul do auditka jen o knihách třeba tady http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... topic&t=33
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

pro mne Vážený pan Kotlár

Příspěvekod Anonymní » ned 29. kvě, 2005 9:41

Nemohlo to trvat věčně, aby se neozval jeden z jeho žáků... Prolistoval jsem si všechny zde zmíněné články a nestačil jsem se divit. tuto zprávu píši několik hodin po přečtení, protože psaní v afektu je nesmyslné a počtem sprostých slov bych nejspíše zaplnil zbytek serveru. Pan Kotlár toho pro mne udělal spoustu a nejen pro mne. Velice mne mrzí, když nějaký anonymní kdosi uráží našeho trenéra a učitele. Nevracím se rád k minulosti, přesto bych měl připomenout, že klub TJ Sport Moravia (nikoli WCH) vychoval jedny z nejlepších sportovců na kontinentě. Ano, opravdu máme v aktuální době se stylem Wing Chun zkušeností pramálo, ale proč? Protože je zde spousta jiných disciplín. Kolik soutěží se v ČR ročně soustředí na WCH? A kolik se jich soustředí na semi/light contact, free/hard/softstyle? dokonce novoučké soutěžní disciplíny jako jsou XKC, XTC a AeroKick jsou zde častěji. A teď se Vás ptám, co je lepší? Být všude uznávaný trenér, který jezdí do Hong Kongu každý týden učit hrstku studentů nebo být ALESPOŇ "venku" uznávaný trenér, se spoustou výsledků hrdý na své žáky? WCH není klasické, ale jeho upravená forma. No a? je tím snad horší? To, že je na tento styl kladena nejefektivnější forma je snad ku prospěchu. Pokud mne kdosi přepadne, nebudu ho kopat 540tkou do hlavy...
Konec téhle nesmyslné debaty. Jsem rád za lidi, kteří se (aspoň částečně) za pana Kotlára postavili. Zklamal mne Katana. Jindy objektivní člověk a pisatel stránek NoGravity.cz srší zlobou a neuvěřitelnými bludy.
Závistivcům nejspíše nikdy nedojde, že pokud chtějí mít stejné nebo i lepší výkony a zásluhy, plivání jedu stačit nebude.
Skládám hold panu Kotlárovi a nyní ho obdivuji ještě více, protože držet se nad věcí, když mu lidé háží klacky pod nohy, úžasné.

Pavel Ertai ©imko z TJ Sport Moravia
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

pro mne nýmand Kotlár

Příspěvekod Anonymní » ned 29. kvě, 2005 10:17

Anonymní píše:Nemohlo to trvat věčně, aby se neozval jeden z jeho žáků... Prolistoval jsem si všechny zde zmíněné články a nestačil jsem se divit. tuto zprávu píši několik hodin po přečtení, protože psaní v afektu je nesmyslné a počtem sprostých slov bych nejspíše zaplnil zbytek serveru. Pan Kotlár toho pro mne udělal spoustu a nejen pro mne. Velice mne mrzí, když nějaký anonymní kdosi uráží našeho trenéra a učitele. Nevracím se rád k minulosti, přesto bych měl připomenout, že klub TJ Sport Moravia (nikoli WCH) vychoval jedny z nejlepších sportovců na kontinentě. Ano, opravdu máme v aktuální době se stylem Wing Chun zkušeností pramálo, ale proč? Protože je zde spousta jiných disciplín. Kolik soutěží se v ČR ročně soustředí na WCH? A kolik se jich soustředí na semi/light contact, free/hard/softstyle? dokonce novoučké soutěžní disciplíny jako jsou XKC, XTC a AeroKick jsou zde častěji. A teď se Vás ptám, co je lepší? Být všude uznávaný trenér, který jezdí do Hong Kongu každý týden učit hrstku studentů nebo být ALESPOŇ "venku" uznávaný trenér, se spoustou výsledků hrdý na své žáky? WCH není klasické, ale jeho upravená forma. No a? je tím snad horší? To, že je na tento styl kladena nejefektivnější forma je snad ku prospěchu. Pokud mne kdosi přepadne, nebudu ho kopat 540tkou do hlavy...
Konec téhle nesmyslné debaty. Jsem rád za lidi, kteří se (aspoň částečně) za pana Kotlára postavili. Zklamal mne Katana. Jindy objektivní člověk a pisatel stránek NoGravity.cz srší zlobou a neuvěřitelnými bludy.
Závistivcům nejspíše nikdy nedojde, že pokud chtějí mít stejné nebo i lepší výkony a zásluhy, plivání jedu stačit nebude.
Skládám hold panu Kotlárovi a nyní ho obdivuji ještě více, protože držet se nad věcí, když mu lidé háží klacky pod nohy, úžasné.

Pavel Ertai ©imko z TJ Sport Moravia

pane Pavle,
NIKDO nezpochybňuje jeho trenérské výkony v disciplíně skoků a tanečků na hudbu nebo jeho bývalou kariéru úspěšného karatisty! Jen se kritizuje jeho lhaní a podvádění v jednom konkretním, určitém, přesně specifikovaném oboru, který se pan Kotlár NIKDY a NIKDE neučil a netrénoval, což mu ale nebránilo v tom aby o něm vydával (velice špatné) knihy a otevřel si klub - Wing Tsun (Chun) kung fu. Takhle jednoduché a průhledné to je.
Co se týká nějakého uznávání "venku" za vytrénované "jedny z nejlepších sportovců na kontinentě", to si děláte asi legraci, že ? Pokud tedy to vaše "venku" a "kontinent" není hned za cedulí "Haviřov".
Já bych to asi spíš formuloval tak, že je "úspěšný trenér" se "slušnými výkony" svěřenců ve "velice podivných" disciplínách, které mají původně spojitost s bojovými sporty. Tam mu dokonce držím palce.
s pozdravem
Jirka
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Berte můj příspěvek s rezervou

Příspěvekod Mirimon » ned 29. kvě, 2005 10:53

Anonymní píše:Kolik soutěží se v ČR ročně soustředí na WCH? A kolik se jich soustředí na semi/light contact, free/hard/softstyle? dokonce novoučké soutěžní disciplíny jako jsou XKC, XTC a AeroKick jsou zde častěji.

Pokud vím tak WVCHT není pro soutěžení, ale reálný boj i když prý nějaké soutěže v Chi Sao se pořádají. O soutěžích v ČR jsem nikdy neslyšel.

Anonymní píše:WCH není klasické, ale jeho upravená forma. No a? je tím snad horší? To, že je na tento styl kladena nejefektivnější forma je snad ku prospěchu. Pokud mne kdosi přepadne, nebudu ho kopat 540tkou do hlavy...

Tak tohle jsem nepochopil. Jaká upravená forma? A jaká 540 do hlavy? Co vím já tak cvičenci WVCHT v boji používají kopy pod pás, ale na tréninku je trénují co nejvýš. Mohl by mi to autor příspěvku vysvětlil?

Jelikož WVCHT necvičím, ale mám o něj zájem, berte to co jsem napsal s rezervou a nekamenujte mě za to.

P.S. - Proti panu Kotlárovi nemám nic, vystoupení jeho svěřenců na budoshow se mi velmi líbilo.
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...