Anonymní píše:Nemohlo to trvat věčně, aby se neozval jeden z jeho žáků... Prolistoval jsem si všechny zde zmíněné články a nestačil jsem se divit. tuto zprávu píši několik hodin po přečtení, protože psaní v afektu je nesmyslné a počtem sprostých slov bych nejspíše zaplnil zbytek serveru. Pan Kotlár toho pro mne udělal spoustu a nejen pro mne. Velice mne mrzí, když nějaký anonymní kdosi uráží našeho trenéra a učitele. Nevracím se rád k minulosti, přesto bych měl připomenout, že klub TJ Sport Moravia (nikoli WCH) vychoval jedny z nejlepších sportovců na kontinentě. Ano, opravdu máme v aktuální době se stylem Wing Chun zkušeností pramálo, ale proč? Protože je zde spousta jiných disciplín. Kolik soutěží se v ČR ročně soustředí na WCH? A kolik se jich soustředí na semi/light contact, free/hard/softstyle? dokonce novoučké soutěžní disciplíny jako jsou XKC, XTC a AeroKick jsou zde častěji. A teď se Vás ptám, co je lepší? Být všude uznávaný trenér, který jezdí do Hong Kongu každý týden učit hrstku studentů nebo být ALESPOŇ "venku" uznávaný trenér, se spoustou výsledků hrdý na své žáky? WCH není klasické, ale jeho upravená forma. No a? je tím snad horší? To, že je na tento styl kladena nejefektivnější forma je snad ku prospěchu. Pokud mne kdosi přepadne, nebudu ho kopat 540tkou do hlavy...
Konec téhle nesmyslné debaty. Jsem rád za lidi, kteří se (aspoň částečně) za pana Kotlára postavili. Zklamal mne Katana. Jindy objektivní člověk a pisatel stránek NoGravity.cz srší zlobou a neuvěřitelnými bludy.
Závistivcům nejspíše nikdy nedojde, že pokud chtějí mít stejné nebo i lepší výkony a zásluhy, plivání jedu stačit nebude.
Skládám hold panu Kotlárovi a nyní ho obdivuji ještě více, protože držet se nad věcí, když mu lidé háží klacky pod nohy, úžasné.
Pavel Ertai ©imko z TJ Sport Moravia
pane Pavle,
NIKDO nezpochybňuje jeho trenérské výkony v disciplíně skoků a tanečků na hudbu nebo jeho bývalou kariéru úspěšného karatisty! Jen se kritizuje jeho lhaní a podvádění v jednom konkretním, určitém, přesně specifikovaném oboru, který se pan Kotlár NIKDY a NIKDE neučil a netrénoval, což mu ale nebránilo v tom aby o něm vydával (velice špatné) knihy a otevřel si klub - Wing Tsun (Chun) kung fu. Takhle jednoduché a průhledné to je.
Co se týká nějakého uznávání "venku" za vytrénované "jedny z nejlepších sportovců na kontinentě", to si děláte asi legraci, že ? Pokud tedy to vaše "venku" a "kontinent" není hned za cedulí "Haviřov".
Já bych to asi spíš formuloval tak, že je "úspěšný trenér" se "slušnými výkony" svěřenců ve "velice podivných" disciplínách, které mají původně spojitost s bojovými sporty. Tam mu dokonce držím palce.
s pozdravem
Jirka