clanok v cinskej tlaci

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

clanok v cinskej tlaci

Příspěvekod wushi » úte 29. lis, 2005 3:11

zdravim,
nechcem to davat ako clanok, nestiham kompletny preklad, tak aspon ako temu - nech niekto povie, ze wushu sa neda realne pouzit v praxi:
clanok z 29.11.2005, Bandao Doushibao, dennik mesta Qingdao a prilahlych obci, volny skrateny preklad:
"Podozrivy Dong Mou najprv postrelil dvoch ludi, potom bol zneskodneny a zadrzany majstrom bojovych umeni."
Dna 15.5.2005 v skorych rannych hodinach opustil Dong Mou v sprievode svojich kamaratov diskoteku v miestnej casti Li Cun, mesto Qingdao. Po prichode pred dom jedneho z nich po kratkej hadke vytiahol Dong Mou pod vplyvom drog zbran a vystrelil na priatela a vzapati i na taxikara. Pan Liu Zhijiang sa vracal z kozdodenneho ranneho treningu wushu a uvidel, ako sa Dong Mou zakrada okolo domu, v ktorom pan Liu byva. V domnienke, ze ide o zlodeja, ho pan Liu okrikol. Vzapati uvidel v ruke Dong Moua zbran, okamzite ho do ruky udrel. Vystrel tesne minul pana Liu a Dong zacal utekat. Pan Liu ho prenasledoval v kratkej ulicke, pricom sa uspesne vyhol dalsim vystrelom. Vystrely zacul aj kamarat pana Liu a zbehol na ulicu. Uvidel, ako pan Liu zneskodnil Donga a na zemi mu znemoznil dalsi pohyb...Pan Liu ma 82 rokov, uz 60 rokov kazdy den aj za nepriazniveho pocasia trenuje wushu, v minulosti sa od majstrov wushu ucil "zeleznu dlan" a bojove techniky, napriek vysokemu veku je schopny kedykolvek svoje znalosti vyuzit...

S pozdravom z krasneho Qingdao

Marek alias Wushi :) :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 29. lis, 2005 13:03

Nazdar Wushi, kdy budeš v Pekingu, dneska jsme popili Xiexie a hovořili jsme o tobě :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adho » úte 29. lis, 2005 13:45

...ako vieme novinari si skutočnosti "trošku" prikrášlujú a nakoniec to mohlo byt uplne inak - každopadne pán Liu je makač :D
V 82 rokoch nahánat nadrogovaných týpkov je sila.
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

sakra

Příspěvekod wushi » stř 30. lis, 2005 2:10

4pavela - ty brdo, o mne? je to mozne, ze by si niekto spomenul na staru vykopavku? velmi rad by som sa zastavil, no tentokrat sa to zvrhlo opat na cisto pracovny vyjazd, som uz dva tyzdne v Qingdao, robim od rana do vecera, naspat idem zaciatkom decembra a na peking mi to uz nevyslo...dufam, ze coskoro sa mi podari prist do pekaca na neoficialnu pracovno-oddychovu navstevu...dovtedy "zhu nimen yiqie shunli", pozdrav xiexie a dajte si lahvinku erguotou na mna...
2adho - s tym prikraslovanim, co by si chcel prikraslit na story 82 rocneho dedka? proste je dobry a smitec... :lol: :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » stř 30. lis, 2005 4:37

4 wushi : Teda, takovehle sebevedomi, se ti divim nazyvat se starou vykopavkou, vsak uz ten clanek sam o sobe rika ze vek neni smerodatny ne ?! :D Neboj, sice si pripijeme na tve zdravi a taky na spoustu jinejch veci,a tak pevne doufam ze me Pavela neodrovna 8) , ale koukej si udelat cas, prace sice slechti, ale vseho s mirou :D Tak zatim a cest praci !!!
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

4xiexie

Příspěvekod wushi » pát 02. pro, 2005 7:00

Nazdar, Xiexie, som rad, ze si sa ozvala...ten mobil este plati? by som ti zavolal, hodime rec...s tou robotou, mas pravdu, len obcas treba aj zarobit prachy a bohuzial zatial som nenasiel iny sposob ako klasicku pracu... :D :lol: ...ale mozno sa mi podari v blizkej dobe zastavit sa v pekaci, tak by som vas prisiel pozriet...
ozaj, pavela, ten tvoj mobil tu na clenoch plati? este som tu nejaky tyzden, tak by sme mohli aspon pokecat...aj ked na druhej strane, bez pripitku s erkolom to neni ono...ale vsak si mozme kazdy otvorit lahvinku a kecat cez mobil, ne??? :lol: :lol: :lol: :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: 4xiexie

Příspěvekod pavela » sob 03. pro, 2005 12:40

wushi píše:Nazdar, Xiexie, som rad, ze si sa ozvala...ten mobil este plati? by som ti zavolal, hodime rec...s tou robotou, mas pravdu, len obcas treba aj zarobit prachy a bohuzial zatial som nenasiel iny sposob ako klasicku pracu... :D :lol: ...ale mozno sa mi podari v blizkej dobe zastavit sa v pekaci, tak by som vas prisiel pozriet...
ozaj, pavela, ten tvoj mobil tu na clenoch plati? este som tu nejaky tyzden, tak by sme mohli aspon pokecat...aj ked na druhej strane, bez pripitku s erkolom to neni ono...ale vsak si mozme kazdy otvorit lahvinku a kecat cez mobil, ne??? :lol: :lol: :lol: :twisted:
Připojím se do virtuální hospody :!:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » sob 03. pro, 2005 13:30

jasne ja tez, a pri tom probereme ten clanek at uz nejsme tak 100% OT ne :D :D
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...