Předpokládám, že jste už sami objevili protimluvy v příspěvku Ehm. Diskutér si tak viditelně sám podrazil nohy, že není potřeba k tomu dodávat nějaký komentář, že?
Proto ale chci, aby mezi námi nedošlo opět k nedorozumění (viz. 27.4. 5:12 o uzavírání se do vlastních komunit a nechuti vystupovat), proč na takovéhle příspěvky nemám potřebu reagovat... Zkrátka, nemám důvod.
Stejně jako vy, nepovažuji toto forum za bulvár, a proto je myslím si nutné, opět apelovat na Ehm a podobné, že si nepřejete poslouchat, jak si někdo před vámi veřejně pere špinavé prádlo (viz.: 27.4. 5:12, 27.4. 7:49, 27.4. 11:42, 27.4. 9:17, ap.) Pokud má kdokoli se mnou problém, má ho řešit se mnou. Pokud to nedělá, pouze tím demonstruje svou vlastní neschopnost řešit věci z očí do očí.
Myslím si, že slabošské chování (co jiného je schovávání osobní averze do napadání postojů ostatních žáků školy? Či dokonce obviňování mistra z podlého jednání vůči svým starším žákům? Protože pokud jsem skutečně taková, jak tvrdí, co je to za mistra, že proti takové zrůdě jako jsem já nezakročí? Jak už jsem řekla jednou, Ehm and comp., o mě si pište co chcete, ale mistr Zhai, který do výuky všech svých žáků, včetně vás, vkládá tolik úsilí a srdce, si tohle jednání od vás opravdu nezaslouží... Avšak je pravdou, že vše zlé je pro něco dobré, neb jste tím sami dokonale objasnili situaci. Každému, kdo wushu nějakou delší dobu dělá, musí být už jasné, že žádný mistr nebude svou školu stavět na lidech s podobnou etikou jednání) si prostě nezasluhuje pozornost nikoho na tomto foru.
Už jsem napsala v předchozím příspěvku, že se nebudu uchylovat k praktikám Ehm a jí podobných. Navíc jim ubližovat tím, že je budu na veřejnosti kompromitovat... Musela bych však mít IQ vařené želvy, abych na tak exponovaném místě, na jakém jsem, si nedávala pozor na korektnost svého jednání vůči ostatním žákům.
Dle mého soudu, by škola lidmi z venku měla být posuzována podle toho, kam je schopen mistr dovést své žáky ve cvičení. (a gf mistra Zhai jste tu ocenili kladně.) Osobní vztahy a vazby mají být řešeny uvnitř školy. Přes veškerou mou i mistrovu snahu se to jak vidíte ne vždy podaří na 100%. Proto jsem nucena i zde vyslovit ve škole obecně známou pravdu: kdokoli z žáků naší školy má jakýkoli problém, nejasnost, jakýkoli dotaz - já nemám co skrývat a jsem připravena otevřeně si promluvit. Stejně tak mistr (stačí si sehnat nezávislého překladatele). Vás ostatní prosím: za všechny Ehm přijměte mou hlubokou omluvu, že jste něco takového byli přinuceni poslouchat. Doufám, že se ehmáci pochlapí a vy už budete napříště ušetřeni. Vaše Eva