Taijiquan Sedm Hvezd

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod EvaZim » úte 02. kvě, 2006 9:36

Tak tohle fakt nemáte zapotřebí. :cry:
Předpokládám, že jste už sami objevili protimluvy v příspěvku Ehm. Diskutér si tak viditelně sám podrazil nohy, že není potřeba k tomu dodávat nějaký komentář, že?
Proto ale chci, aby mezi námi nedošlo opět k nedorozumění (viz. 27.4. 5:12 o uzavírání se do vlastních komunit a nechuti vystupovat), proč na takovéhle příspěvky nemám potřebu reagovat... Zkrátka, nemám důvod.
Stejně jako vy, nepovažuji toto forum za bulvár, a proto je myslím si nutné, opět apelovat na Ehm a podobné, že si nepřejete poslouchat, jak si někdo před vámi veřejně pere špinavé prádlo (viz.: 27.4. 5:12, 27.4. 7:49, 27.4. 11:42, 27.4. 9:17, ap.) Pokud má kdokoli se mnou problém, má ho řešit se mnou. Pokud to nedělá, pouze tím demonstruje svou vlastní neschopnost řešit věci z očí do očí.

Myslím si, že slabošské chování (co jiného je schovávání osobní averze do napadání postojů ostatních žáků školy? Či dokonce obviňování mistra z podlého jednání vůči svým starším žákům? Protože pokud jsem skutečně taková, jak tvrdí, co je to za mistra, že proti takové zrůdě jako jsem já nezakročí? Jak už jsem řekla jednou, Ehm and comp., o mě si pište co chcete, ale mistr Zhai, který do výuky všech svých žáků, včetně vás, vkládá tolik úsilí a srdce, si tohle jednání od vás opravdu nezaslouží... Avšak je pravdou, že vše zlé je pro něco dobré, neb jste tím sami dokonale objasnili situaci. Každému, kdo wushu nějakou delší dobu dělá, musí být už jasné, že žádný mistr nebude svou školu stavět na lidech s podobnou etikou jednání) si prostě nezasluhuje pozornost nikoho na tomto foru.
Už jsem napsala v předchozím příspěvku, že se nebudu uchylovat k praktikám Ehm a jí podobných. Navíc jim ubližovat tím, že je budu na veřejnosti kompromitovat... Musela bych však mít IQ vařené želvy, abych na tak exponovaném místě, na jakém jsem, si nedávala pozor na korektnost svého jednání vůči ostatním žákům.

Dle mého soudu, by škola lidmi z venku měla být posuzována podle toho, kam je schopen mistr dovést své žáky ve cvičení. (a gf mistra Zhai jste tu ocenili kladně.) Osobní vztahy a vazby mají být řešeny uvnitř školy. Přes veškerou mou i mistrovu snahu se to jak vidíte ne vždy podaří na 100%. Proto jsem nucena i zde vyslovit ve škole obecně známou pravdu: kdokoli z žáků naší školy má jakýkoli problém, nejasnost, jakýkoli dotaz - já nemám co skrývat a jsem připravena otevřeně si promluvit. Stejně tak mistr (stačí si sehnat nezávislého překladatele). Vás ostatní prosím: za všechny Ehm přijměte mou hlubokou omluvu, že jste něco takového byli přinuceni poslouchat. Doufám, že se ehmáci pochlapí a vy už budete napříště ušetřeni. Vaše Eva
EvaZim
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » úte 02. kvě, 2006 11:50

Blonďatý, přehnaně paranoidní, závislý na starých chlapech.... :lol:
Tenhle model se opakuje a bohužel asi opakovat bude!
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 02. kvě, 2006 13:51

EvaZim: Vida kdo sem píše. Měl sem tuhle dotaz - esi se u vás ve škole to předání vod tajemnýho taoisty a jeho věk 146 bere doslova, nebo jako legenda?
(Ty to víš určitě přesně nebo se můžeš zeptat přímo mistra. Jeho vlastní názor by mě samozřejmě zajímal nejvíc)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ehm » stř 03. kvě, 2006 0:55

...
Naposledy upravil ehm dne čtv 24. bře, 2011 23:42, celkově upraveno 1
ehm
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Marti » stř 03. kvě, 2006 8:30

... jak vidim, diskuze se nam (opet) jak se patri rozbehla.... :? :? :?

Ted by se sem hodilo nejake pekne trefne prislovi (neco o tom, KDO to vlastne nejvic krici a pritom je schovan za rohem ve sve jistotu dodavajici anonymite pred zraky ostatnich), bohuzel si na takove nemuzu vzpomenout :wink: :)

Je to dost zajimave, kdyz uz byl ze vsech stran zajem diskuzi ukoncit. Zdalo se, ze hlavni akteri, o kterych se psalo, se kazdy smiril se svou roli, vsichni si zapremysleli nad svymi chybami a omyly, nekteri se treba i do budoucna poucili. Kazdy je nyni ve sve (nove) skole spokojen a dle reakci na soukr. mailu maji (alespon nekteri) chut se v osobnim komunikaci - s nekterymi byvalymi dobrymi kamarady - zbavit one politiky. Coz je myslim dobry krok vpred, co se stalo se nevrati, muzem si to Osobne pouze vyrikat. :twisted: :wink: :wink:
(Delala jsem i jine sporty a odchody od trenera k trenerovi se taky nesly tezko, ale nikdy se kolem toho nedelala takova tragedie, at uz byl duvod jakykoliv).

...a najednou prijde nekdo, ktery/a si taky potrebuje nahlas rict par veci. No dobra, kdyz mysli, ze tohle forum je nejlepsi prilezitost a ze jinou nema ... :?:
Tento clovek evidentne ve skole cvici, ... ale ma na ni nazor takovy, jaky ma - me osobne to nejde moc do hlavy :?: :?: :roll: :?:

PS: mohl by tady nekdo zalozit neco na zpusob - www.moje_zed.cz, kam se lidi budou chodit vykecat? Pravdepodobne uz vrby u potoka nerostou a tak se s tim ted musi chodit na net...[/i]
Marti
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod LaDaSh » stř 03. kvě, 2006 8:34

Už jsem si mnohokrát všimnul, že příběh jde převyprávět na mnoho způsobů. Skoro jako by bylo tolik příběhů kolik v něm vystupovalo herců. Je přirozené, že každý věří té verzi, krerou vypráví člověk, který mu je svou povahou nejblíže. Svoboda je asi o tom, že si každý může vybrat to čemu věří a pak si žije ve světě svých příběhů.

Stále se však nemůžu zbavit dojmu, že pokud někdo napíše jedovatý příspěvek do veřejného fóra, jeho záměrem je uškodit a ne porozumět. Nebo je to snad tím, že člověk potřebuje o své pravdě přesvědčit co nejvíce lidí aby zaplašil pochybnosti? Asi je to pokaždé různé.

Také vidím velký rozpor pokud někdo říká, že respektuje mistra a pak haní jeho osobního žáka. Opakovaně jsem si všiml, že mistr má různá měřítka, to nejpřísnější je pro ty, kteří mu jsou nejblíže (možná je to u jiných mistrů jinak, nevím). Pokud osobní žák prošel v průběhu let celou řadou zkoušek a v očích mistra obstál zatímco jiní neobstáli tak je to moment k zamyšlení. Je to tím, že je to dobrý člověk, který se snaží, myslí na zájem celku, člověk na kterého se lze spolehnout nebo je to člověk který zastřel mistrovy zrak. Pokud haním osobního žáka je to pro mne jako bych řekl mistr je slepý. Každý si může myslet své. Já jsem si opakovaně ověřil, že mistrova rozhodnutí se v průběhu času ukázala jako správná, přestože mi to někdy nebylo zřejmé od počátku. Potvrdilo se mi, že jeho záměr je předávat své umění nejlépe jak to dovede v duchu tradice, svého přesvědčení a dovedností.

Každý o tom může přemýšlet a vybrat si svůj pohled na věc. Je to jeho volba s kterou pak žije.
LaDaSh
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » stř 03. kvě, 2006 9:25

Marti píše:PS: mohl by tady nekdo zalozit neco na zpusob - www.moje_zed.cz, kam se lidi budou chodit vykecat? Pravdepodobne uz vrby u potoka nerostou a tak se s tim ted musi chodit na net...[/i]

K něčemu podobnýmu tady slouží http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... forum&f=17
Máte velkou šanci, že tulento fórum tam administrátor časem přesune :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MichalVa » stř 03. kvě, 2006 18:26

Hele, ehm, tvoje soudy o moji cchi me sice potesily (mimochodem Eva i pan Zhai mi nekolikrat rekli totez), ale co rikas o ostatnich se mi proste nelibi. Taky nazor, ze?
MichalVa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Empirie

Příspěvekod ehm » pon 08. kvě, 2006 6:43

Clovek, se musi nad touto podarenou diskuzi, jen zasmat. BU,nejsou jen procvicovani tela ale i ducha. At se to nekterym libi nebo ne, je cchi dosti vazana na emoce, ale i na moralku. Nestaci jen cvicit sestavy a doufat a citit onu energii, ale kultivovat ji a rozmnozovat. A zde hraje aspekt Moralky dulezity podklad.

To ze je p.Zhai, takovy nebo makovy. Je vec toho jak on to prezentuje. To ze dokaze nekolika lidem otevrit oci a neco je naucit je bez diskuze. Ja sam jsem se o tom presvedcil. A je to pro mne velky vklad do zivota.Take jsem mel moznost poznat Evu.C. Neni to spatny clovek, ale jako kazdy si drzi sve "zivobyti-monopol" zuby nechty, a obcas i par ranami pod pas, a psychicke natlaky a manipulace ji nejsou cizi.Na cvicenich je jeji pritomnost opravdu hmatatelna a pocititelna, to je musi nechat. Na jeji strane je to, ze umi dobre cinsky, tj. ostatni lide kteri se snazili k p.Zhai dost viditelne trpeli komunikacni barierou. Proste neni nad osobni Empirii.

Jinak dlasi zajimava empiriie je, ze neni moc dobre pokud novy zak uvede v dotazniku, to ze umi cinsky...To je zasadni chyba, pokud se v teto skole clovek chce mit dobre.:-))))

To jak to vnimaji druzi je vec a pohled jejich. Problem tkvi v tom, ze i takovy p.Zhai je jen clovek, clovek co neco umi ale jen clovek. A i lide chybuji, a jsou emocialni, je to jejich prirozenost. A nekteri lide od nej cekaji vice, nez mohou dostat...A to je jeden ze zasadnich problemu. Jsou proste lide, a je jich dost, kteri cekaji na osviceni, a doufaji ze toto je jejich "pravy" mistr. Od nej cekaji pomalu zazraky atd.Ale realita je docela jina....:_)))))) On ji muze dato dosti, ale ne spaseni, nebo lek na nesmrtelnost...

Empirie je vec nepredatelna, tedy kdo ma chut a cas, at si zajde k p.Zhai a uvidi co mu da a neda. A take at osobne pozna Evu.C,a teprve pak dela soudy. Na ktere, ma pravo jen ze sveho subjektivniho pohledu.A preji vsem aby prekonaly sve probelmy, a dosli pokoje. Zivot je zatracene kratky, na to abychom ho promrhaly, cekanim na neco co muze ale take nemusi prijit. Zivot se ma zit....

Ps: Je mi jasne ze se toto nekterym lidem nebude libit, ale to je zivot. :-)))
Kazda bytost nese ve svém tyle tmu a v naruci sveltlo, a co bylo polamane bude napraveno. Preji hodne zdaru pratele. Michael
ehm
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Empirie

Příspěvekod ehm » pon 08. kvě, 2006 6:43

Clovek, se musi nad touto podarenou diskuzi, jen zasmat. BU,nejsou jen procvicovani tela ale i ducha. At se to nekterym libi nebo ne, je cchi dosti vazana na emoce, ale i na moralku. Nestaci jen cvicit sestavy a doufat a citit onu energii, ale kultivovat ji a rozmnozovat. A zde hraje aspekt Moralky dulezity podklad.

To ze je p.Zhai, takovy nebo makovy. Je vec toho jak on to prezentuje. To ze dokaze nekolika lidem otevrit oci a neco je naucit je bez diskuze. Ja sam jsem se o tom presvedcil. A je to pro mne velky vklad do zivota.Take jsem mel moznost poznat Evu.C. Neni to spatny clovek, ale jako kazdy si drzi sve "zivobyti-monopol" zuby nechty, a obcas i par ranami pod pas, a psychicke natlaky a manipulace ji nejsou cizi.Na cvicenich je jeji pritomnost opravdu hmatatelna a pocititelna, to je musi nechat. Na jeji strane je to, ze umi dobre cinsky, tj. ostatni lide kteri se snazili k p.Zhai dost viditelne trpeli komunikacni barierou. Proste neni nad osobni Empirii.

Jinak dlasi zajimava empiriie je, ze neni moc dobre pokud novy zak uvede v dotazniku, to ze umi cinsky...To je zasadni chyba, pokud se v teto skole clovek chce mit dobre.:-))))

To jak to vnimaji druzi je vec a pohled jejich. Problem tkvi v tom, ze i takovy p.Zhai je jen clovek, clovek co neco umi ale jen clovek. A i lide chybuji, a jsou emocialni, je to jejich prirozenost. A nekteri lide od nej cekaji vice, nez mohou dostat...A to je jeden ze zasadnich problemu. Jsou proste lide, a je jich dost, kteri cekaji na osviceni, a doufaji ze toto je jejich "pravy" mistr. Od nej cekaji pomalu zazraky atd.Ale realita je docela jina....:_)))))) On ji muze dato dosti, ale ne spaseni, nebo lek na nesmrtelnost...

Empirie je vec nepredatelna, tedy kdo ma chut a cas, at si zajde k p.Zhai a uvidi co mu da a neda. A take at osobne pozna Evu.C,a teprve pak dela soudy. Na ktere, ma pravo jen ze sveho subjektivniho pohledu.A preji vsem aby prekonaly sve probelmy, a dosli pokoje. Zivot je zatracene kratky, na to abychom ho promrhaly, cekanim na neco co muze ale take nemusi prijit. Zivot se ma zit....

Ps: Je mi jasne ze se toto nekterym lidem nebude libit, ale to je zivot. :-)))
Kazda bytost nese ve svém tyle tmu a v naruci sveltlo, a co bylo polamane bude napraveno. Preji hodne zdaru pratele. Michael
ehm
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pon 08. kvě, 2006 11:09

Osobnost čínského mistra v našich zemích dělá ve větší míře da shi xiong(nebo da jie) tedy ten kdo je dotyčnému nejbližší.Ten pak šíří do světa bludy anebo naopak seriozní info. Je to dáno tím, že dotyčný mistr většinou neumí česky a tudíž je v tom často nevinně. Pokud kecy o 150letejch taoistech a o Yangluchanovi, žáku Zhang sanfenga (nebo jak to tam je) pocházeny od m.Zhaie svědčilo by to o trestuhodné neznalosti dějepisu :lol: . PS LOW, kde žiješ? Běžně oslovuji mistra Sifu-vole(někdy přidám i kurva... :lol: )
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 11:10

pavela: to bude urcite tim ze ti nerozumi :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Malá oprava

Příspěvekod Michael3 » pon 08. kvě, 2006 13:13

Musim se omluvit, za mozne nedorozumeni. Zprava 8 květen 2006 06:43:22 Empirie je ode mne. Psal jsem to na kamarádky PC, a nevšiml jsem si, že je zaregistrovana. :D
Michael3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Marti » pon 08. kvě, 2006 18:36

Aha!!! :idea:

... tak takhle to tedy bylo ...

... u zaregistrovane kamaradky EHM na PC ... 8O

diky za vysvetleni :lol:
Marti
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 19:04

Michael: no teda co delas takhle brzo u kamaradky ?? :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » pon 08. kvě, 2006 23:13

Marti - aha :!:

No vidis ,stopa ,tak uz vite ,kdo poleti dalsi ,ne? :wink: :lol: :lol:

Roza

PS:Malinko to pripomina ritual nekterych jihoamerickych kultur - King for a day.Schopne nechat vyniknout a jakmile vyniknou ,tumaaaas za ucho a padej ,uz sis uzil.Nehlede na to ,ze skutecny kral - ci kralovna :wink: - tuto radovanku doprava poddanym pouze jednou za rok..... :lol: :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marti » pon 08. kvě, 2006 23:45

Roza: kdepak, tak jak to rikas, o tom to neni. Stejne jsi to napsal jen proto, ze jsi pravdepodobne (jak jsem si vsimla) rozeny provokater... :wink: :roll: :wink: :lol:

To me "aha" bylo mysleno ve smyslu - "Ale podivejme, anonym pise jako chlap, ale je to kamaradka!" :idea: - coz me lehce pobavilo

Jinak co se tyce samotne Ehm, stale si jeste nevyzvedla SZ.... asi se mnou nemluvi... :cry:
Marti
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...