Atilius píše:Z jednoho treninku nemas sanci poznat, kdo je a kdo neni dobry ucitel. Dokonce bych rekl, ze u veci, o ktere nemas ani paru (mysleno obecne) nemas sanci zjistit, jestli je ucitel dobry, v pripade, ze jich nezkusis vic. Ano, je tezke poznat dobreho ucitele. A veci, ktere popisujes muzou a taky nemusi byt soucasti sirsiho celku vyuky. Ale to uz je ciste teoretizovani.
Pochopitelně, byl to zase jen příklad, tedy zkušenost. Ale tady zažívám učitele, co se na tom jednom tréninku předvádí - snaží se zalíbit hostu, návštěvě. Tohle jsem popsal pro představu. Doporučuji proto, aby ses poptal lidí, co to dělají dlouhodobě, viz rada z ICQ, co jsem Ti dal včera.
Poptej se lidí, co cvičej v JPN dlouhodobě a který znáš.
Atilius píše:...to pak neni dobry ucitel. tezko muze ucit neco dobre, kdyz to sam neumi, imho
Ale o tom tady mluvím od začátku. Pouze jsem upozornil na to, že se přeceňuje/nadsazuje jakási schopnost "předávat" vědomosti

Atilius píše:patrik píše:Taky zkouším dobře učit. V tomhle se shodnu s tím, co psal romantimpl. Je to proces, na kterém dělám... a řekl bych, že snad každej učitel.
A tohle me tedy opravdu zajima. Jak "zkousis" dobre ucit? Co to znamena?
To bych pls nechal na lidech, kteří u mně cvičí... Nebudu tu psát, jak jsem lepší a lepší a už nedělám to, či ono a jakej jsem boží člověk

Taky si se mnou necvičil, takže proč to rozebírat - a navíc, kdybys cvičil, taky to bude jen jeden trénink, na jehož základě "nemáš šanci poznat... atd"
Patrik