Ahoj všem.
Chtěl bych otevřít zde celkem ožehavé téma a tím je EWTO.
Před nedávnem jsem začal cvičit v EWTO u Lukáše a vzhledem k tomu, že jsem do této doby nedělal nic, nemohu porovnávat. Z mého pohledu je fajn, mám pocit (subjektivní), že to má smysl.
Nelze si nevšimnou značné místní averze (ať už oprávněné či ne) k této organizaci a já bych se chtěl dopátrat příčiny.
Dle mého se jedná o tyto aspekty:
1, funkčnost jako taková a techniky (z technického pohledu). Mluví se o tom, že WT EWTA je k ničemu, člověk se neubrání a není to "jediné a pravé WT". Kde tedy nastal zvrat? V česku, u Keršpechta, Yip Mana nebo snad ještě dříve? Kdo změnil funkční techniky na nefunkčí? Nebo snad byly k ničemu již od počátku?
2, metodologie výuky. Lidi v EWTO buď neumí předávat nebo nemají vypracované drily k naučení se efektivně používat WT. Může snad toto být příčinou oné averze/nefunkčnosti?
3, konkrétní trenéři. Dle tohoto fóra jsou v EWTO trenéři řeknemě lepší a horší. Snad jedním z lepší by měl být Lukáš. O horších se zmiňovat nemohu, neznám je..
4, oblast použití. Jistě, WT do ringu nepatří, jde mi o ulici. Jsou výše popsané body/některý z nich natolik závažný, že se s WT EWTO není možné ubránit na ulici? Mě osobně se toto moc nepozdává, neb v EWTO (U lukáše) se trénuje mmj rychlost, výbušnost, což jsou dle mého hlavního atributy k úspěšnému střetu na ulici.
5, finance a kapitalismus (často zaměňovaný s MLM).
Nechci tímto vyvolávat flame, o to samé prosím případné přispěvatele. Taktéž se nechci dotýkat otázky peněz, neb mě toto nezajímá (né že bych jich měl na zbyt..).
Prosím, držme se tématu, neflamujme a nepruďme. Od toho jsou zde fora na idnesu apodobně.
Poslední věc: nejsem zastáncem ani odpůrcem EWTO. Jde mi jen a čistě o fakta a konkrétní zkušenosti, né o hlášky typu "No on Franta povídal, že EU EWTO je naprd, protože...
Díky,
Petr