Problematika WT EWTO

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Problematika WT EWTO

Příspěvekod khooca » úte 24. říj, 2006 13:46

Ahoj všem.

Chtěl bych otevřít zde celkem ožehavé téma a tím je EWTO.

Před nedávnem jsem začal cvičit v EWTO u Lukáše a vzhledem k tomu, že jsem do této doby nedělal nic, nemohu porovnávat. Z mého pohledu je fajn, mám pocit (subjektivní), že to má smysl.

Nelze si nevšimnou značné místní averze (ať už oprávněné či ne) k této organizaci a já bych se chtěl dopátrat příčiny.

Dle mého se jedná o tyto aspekty:

1, funkčnost jako taková a techniky (z technického pohledu). Mluví se o tom, že WT EWTA je k ničemu, člověk se neubrání a není to "jediné a pravé WT". Kde tedy nastal zvrat? V česku, u Keršpechta, Yip Mana nebo snad ještě dříve? Kdo změnil funkční techniky na nefunkčí? Nebo snad byly k ničemu již od počátku?

2, metodologie výuky. Lidi v EWTO buď neumí předávat nebo nemají vypracované drily k naučení se efektivně používat WT. Může snad toto být příčinou oné averze/nefunkčnosti?

3, konkrétní trenéři. Dle tohoto fóra jsou v EWTO trenéři řeknemě lepší a horší. Snad jedním z lepší by měl být Lukáš. O horších se zmiňovat nemohu, neznám je..

4, oblast použití. Jistě, WT do ringu nepatří, jde mi o ulici. Jsou výše popsané body/některý z nich natolik závažný, že se s WT EWTO není možné ubránit na ulici? Mě osobně se toto moc nepozdává, neb v EWTO (U lukáše) se trénuje mmj rychlost, výbušnost, což jsou dle mého hlavního atributy k úspěšnému střetu na ulici.

5, finance a kapitalismus (často zaměňovaný s MLM).

Nechci tímto vyvolávat flame, o to samé prosím případné přispěvatele. Taktéž se nechci dotýkat otázky peněz, neb mě toto nezajímá (né že bych jich měl na zbyt..).

Prosím, držme se tématu, neflamujme a nepruďme. Od toho jsou zde fora na idnesu apodobně.

Poslední věc: nejsem zastáncem ani odpůrcem EWTO. Jde mi jen a čistě o fakta a konkrétní zkušenosti, né o hlášky typu "No on Franta povídal, že EU EWTO je naprd, protože...

Díky,
Petr
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod khooca » úte 24. říj, 2006 14:10

ukropcany píše:Ako nezúčastený a dobre pobavený pozorovateľ debát o efto si myslím, že všetky Tebou spomené aspekty tu boli rozobrané do najmenších podrobností už zopár krát... Teda neviem presne o čo Ti ide, ale ak o odpovede, tak si nájdi asi 35 hodín a prečítaj si to tu... ak o niečo iné, tak neviem... :P

Ano četl jsem jich zde poměrně hodně (vetšinu), odpovědi jsem ale nedostal, alespoň né komplexně. Vždy se to zvrhlo ve flamewar.
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » úte 24. říj, 2006 14:21

Toto se taky zvrhne ... neboj se nic.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

EWTO

Příspěvekod henk » úte 24. říj, 2006 14:23

Khooca - pokud s to precet ,vycets ze je LT sasek.Zbytek sou zaci saska ,zaci zaku saska atd.Proc pitvat nasledky kdyz znas pricinu?
To ze se nekdo umi rvat neni stylem ani organizaci.Tech par jmen s vyslekdy od nich neni argument.
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » úte 24. říj, 2006 15:11

A už se nám to slibně rozjíždí :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 24. říj, 2006 15:31

:D
Naposledy upravil marvin dne sob 16. pro, 2006 14:36, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bolo » stř 25. říj, 2006 10:53

to khooca:

nemozes cakat ze ti tu niekto da fundovane odpovede, pretoze ako sam vidis ozvali sa len ludia co v ewto cvicili 2 meciace a menej takze ich nazory su ........

s pozdravom
Bolo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » stř 25. říj, 2006 11:46

Já jsem byl v EWTO (Mílova větev)necelé tři roky. Nečekej, ale že na něj budu kydat špínu. Ovšem některé názory které jsem si z EWTA odnesl mi posléze poupravili jiní :lol:. Myslím že je to velice účinný systém někdy možná trochu nudný, nicméně na sebeobranu určitě dobrý. Nevím jak dalece se blíží čínskému WCH... nevím neměl jsem možnost posoudit. Ale můžu říct že jsem tam potkal bezva lidi s některými se stýkám doposud.
Osobně mi trochu neseděl systém "profesního růstu" a politika nejvyššího "managementu".
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » stř 25. říj, 2006 12:06

Toman píše:Já jsem byl v EWTO (Mílova větev)necelé tři roky. Nečekej, ale že na něj budu kydat špínu. Ovšem některé názory které jsem si z EWTA odnesl mi posléze poupravili jiní :lol:. Myslím že je to velice účinný systém někdy možná trochu nudný, nicméně na sebeobranu určitě dobrý. Nevím jak dalece se blíží čínskému WCH... nevím neměl jsem možnost posoudit. Ale můžu říct že jsem tam potkal bezva lidi s některými se stýkám doposud.
Osobně mi trochu neseděl systém "profesního růstu" a politika nejvyššího "managementu".

Cítím to hodně podobně..
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » stř 25. říj, 2006 13:49

ukropcany: jak bys mohl :wink:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nevedecko » stř 25. říj, 2006 19:56

ked nie EWTO tak ake bojove umenie? niekedy som chodil na EWTO teraz chodim na EBMAS,zda sa mi to o moc lepsie pouzitelne na ulicu a co sa tyka treningov tiez sa neda porovnavat.....aky je vas nazor,prosim vysvetlite nam to ako to vlastne je...
nevedecko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Skateordie » čtv 26. říj, 2006 11:31

nevedecko píše:ked nie EWTO tak ake bojove umenie? niekedy som chodil na EWTO teraz chodim na EBMAS,zda sa mi to o moc lepsie pouzitelne na ulicu a co sa tyka treningov tiez sa neda porovnavat.....aky je vas nazor,prosim vysvetlite nam to ako to vlastne je...

Ja mam z EBMAS skusenosti. Kde chodis??? Napis mi do SZ. Odpisem ti moje nazory a skusenosti. :wink:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » ned 29. říj, 2006 23:05

Ahoj, ja chodim do EWTO 3 roky. Sice né k Lukášovi, ale taky v Praze a Lukáše znám. Můžu ti ho jenom doporučit, protože je to naprosto super trenér a jeho WT je nejlepší co sem v čechách viděl.

Osobně se přikláním na stranu cvičenců WCH v tom, že to co se učíme my má s čísnkým originálem málo společného. Jestli to je pro tebe důležité pak EWTO není pravá volba, ale pokud tě zajímá jenom funkčnost stylu pak ti osobně EWTO WT doporučuju. Pro mě je primární použitelnost a né krása a tradice. Má - li někdo jiný názor nebo zkušenost prosím, ale já se o svém přesvědčuji na každém tréninku.

K smíchu mi jsou věcné trvzení o odírání(finančním), protože aspoň na žákovských stupních je WT u EWTO ještě poměrně levná záležitost(porovnám - li alternativy napříč všema stylama).

Jinak ať už vydržíš u nás nebo půjdeš jinam přeju good luck :)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pon 30. říj, 2006 2:00

Rimmer píše:Ahoj, ja chodim do EWTO 3 roky
Obrázek
Rimmer píše:... ale pokud tě zajímá jenom funkčnost stylu pak ti osobně EWTO WT doporučuju. Pro mě je primární použitelnost a né krása a tradice.
Obrázek
Rimmer píše:K smíchu mi jsou věcné trvzení o odírání(finančním), protože aspoň na žákovských stupních je WT u EWTO ještě poměrně levná záležitost(porovnám - li alternativy napříč všema stylama).
Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pon 30. říj, 2006 15:31

Ja zerem tie smajliky. 8O :D :D
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...