úderové plochy

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

úderové plochy

Příspěvekod Genesis » ned 28. led, 2007 22:48

čau, poradíte mi pls, jak otužovat úderové a krycí plochy? mám na ymsli hlavně ty dva kloubyna pěsti ( u ukazováku a prostředníku ), malíkovou hranu, předloktí vrchní i vnější stranu, holeně, bříška prstů a balkal ( snad někdo u těch dvou posledních pochopí o co jde ). moc díky za rady
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » ned 28. led, 2007 23:05

Kliky na pästiach,na tych dvoch hankach.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: úderové plochy

Příspěvekod Baxxse » pon 29. led, 2007 3:22

Genesis píše:čau, poradíte mi pls, jak otužovat úderové a krycí plochy? mám na ymsli hlavně ty dva kloubyna pěsti ( u ukazováku a prostředníku ), malíkovou hranu, předloktí vrchní i vnější stranu, holeně, bříška prstů a balkal ( snad někdo u těch dvou posledních pochopí o co jde ). moc díky za rady

otuzuj sparringem...zabijes dve mouchy jednou ranou...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 29. led, 2007 11:22

Dobra rada nad zlato: Najdi si DOBREHO ucitele, ktery te to NAUCI.
Je snadne rychle dosahnout nejakych vysledku, ale znicit si ruce je jeste snadnejsi :!: :idea:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod CiD » pon 29. led, 2007 13:35

hlavne s rozumom, nepojde to cez noc, treba na to urcity cas
aj toto raz pominie
CiD
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 29. led, 2007 17:58

Genesis píše:čau, poradíte mi pls, jak otužovat úderové a krycí plochy? mám na ymsli hlavně ty dva kloubyna pěsti ( u ukazováku a prostředníku ), malíkovou hranu, předloktí vrchní i vnější stranu, holeně, bříška prstů a balkal ( snad někdo u těch dvou posledních pochopí o co jde ). moc díky za rady

To je ale spousta udérových ploch, co třeba zkusit vyprat se v pračce? :wink: :lol:

Najdi si něco optimálně měkkého, třeba strom, železný sloupek, ap. a do toho proste bij. Případně to cvič s nějakým kámošem, předloktí proti předloktí, holeň proti holeni, ap., ať to pěkně zvoní :idea:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 29. led, 2007 18:05

DrGlock píše:

To je ale spousta udérových ploch, co třeba zkusit vyprat se v pračce? :wink: :lol:

Najdi si něco optimálně měkkého, třeba strom, železný sloupek, ap. a do toho proste bij. Případně to cvič s nějakým kámošem, předloktí proti předloktí, holeň proti holeni, ap., ať to pěkně zvoní :idea:

a nějakej počet opakování denně nebo tak? mně právě de o to, abych s tim nějak nezmršil tělo, jasný že nebudu mlátit tak, že si zlomim holeň, ale doufá že víš, jak to mylsim :D
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 29. led, 2007 18:59

Genesis píše:a nějakej počet opakování denně nebo tak? mně právě de o to, abych s tim nějak nezmršil tělo, jasný že nebudu mlátit tak, že si zlomim holeň, ale doufá že víš, jak to mylsim :D

Zkus to a uvidíš, že si tělo samo řekne, kdy má dost. Ale bacha na něj, strašně lže a stejně jako při jakékoliv fyzické námaze ti bude tvrdit, že už nemůže, když ještě může. Denně to asi moc nepůjde, modřiny a podlitiny se musí taky někdy hojit.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 29. led, 2007 20:05

DrGlock píše:

Zkus to a uvidíš, že si tělo samo řekne, kdy má dost. Ale bacha na něj, strašně lže a stejně jako při jakékoliv fyzické námaze ti bude tvrdit, že už nemůže, když ještě může. Denně to asi moc nepůjde, modřiny a podlitiny se musí taky někdy hojit.[/quote]

uvidim, já mám dva dny za sebou posilku a domácí trénink a pak den úplnýho klidu a takhle pořád dokola, tam to zkusim přidat na konec tréninku a dva dny za sebou to snad zmáknu, a když tak tohle dám individuálně
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...