šipka na provaze

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

šipka na provaze

Příspěvekod majkx » čtv 22. úno, 2007 20:41

Čest všem
Chtěl jsem poprosit jestli má někdo více informací o šipce na provaze, nebo nějaké odkazy na články. Zajímá mě ve kterém stylu kung-fu se s ní cvičí, jestli ve své době byla něco jako "derenger v rukávu" apod. Díkes
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: šipka na provaze

Příspěvekod luen » čtv 22. úno, 2007 21:30

majkx píše:Čest všem
Chtěl jsem poprosit jestli má někdo více informací o šipce na provaze, nebo nějaké odkazy na články. Zajímá mě ve kterém stylu kung-fu se s ní cvičí, jestli ve své době byla něco jako "derenger v rukávu" apod. Díkes

http://www.mantiskungfu.webz.cz/index.html Jiri Husek sifu s tim cvici, ale nevim jestli to uci???
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 23. úno, 2007 0:16

4 luen, dík, ale ta šipka mě zajímá spíš encyklopedicky, protože jsem ji parkrát viděl v nějakém to starším kung-fu filmu a moc se mi líbila její využitelnost a rychlost se kterou se dali kosit protivníci :P. O studiu jsem opravdu neuvažoval na to bych neměl :cry: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pát 23. úno, 2007 8:31

jeeej ja zamlady som si taku spravil na zaklade kung fu filmu bola to fest sranda, celkom ma to bavilo postavit sa medzi par stromov a trafat ich napriamo od jedneho k druhemu fest sranda trhave pohyby nahla zmena smeru, chytanie sipky obtocenim lanka okolo ruky, jeeeeeeeeeej krasa
akurat -najvacxia sranda bola ked som raz sipke dal prikaz aby z terca predomnou letela do terca zamnou a jaksi som jej v drahe nechal dlan a to bol pekny obrazok ako sipka (upraveny otvaraci nozik) je zabodnuta do dlane aaauuu 8) 8) 8)
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: šipka na provaze

Příspěvekod pavela » sob 24. úno, 2007 5:01

majkx píše:Čest všem
Moje oblíbená zbraň. V Čechách pokud vím s ní dobře umí Qin Ming Tang ale jestli bude ochotnej to někoho učit to nevim. Z vlastní zkušenosti- ze začátku hrozí největší nebezpečí samotnýmu žákovi i pod vedením učitele, sami to radši vůbec nezkoušete :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » sob 24. úno, 2007 15:40

Sipka na spagate (podobne ako akakolvek ina zbran) nepatri k ziadnemu konkretnemu stylu, teda mozu ju pouzivat vsetky styly, resp. zavisi to od konkretneho cloveka. Z historickeho hladiska je to proste obecna shaolinska zbran.
Je to aj moja oblubena zbran, hrat sa s nou je pozitok - a tiez ju planujem ucit, pokial bude mat niekto zaujem...

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 24. úno, 2007 16:07

o těch čínskejch zbraních existuje pekná knížka od toho janga co píše i o taichi. Jo šipka v tech filmech svý kouzlo, taky je hustej takovej ten pařátek . Ale mne se nejvíc líbí vějíř a kupodivu v té knížce jsem se to dovědel žadná filmová fikce ,krejčovský nářadí mistrovská scéna z filmu dreaghnout.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...