Kravmaga je wch?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Kravmaga je wch?

Příspěvekod iceman » úte 03. dub, 2007 9:48

v tv joj som videl prispevok na kravmagu,
s kamosom, co chodi na wingchun, sme sa zacali hadat.., on ze to je cele wingchun!
co si o tom mam mysliet, poradte prosim,

ten zakladatel z BA /v minul. storoci/, nechodil nahodou do ciny a ucil sa wingchun? predsa, ked bol zid, mohol si to dovolit!?
alebo ako to vzniklo? preco je potom podobnost s wingchun?
iceman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Kravmaga je wch?

Příspěvekod TongPa » úte 03. dub, 2007 10:23

iceman píše:v tv joj som videl prispevok na kravmagu,
s kamosom, co chodi na wingchun, sme sa zacali hadat.., on ze to je cele wingchun!
co si o tom mam mysliet, poradte prosim,

ten zakladatel z BA /v minul. storoci/, nechodil nahodou do ciny a ucil sa wingchun? predsa, ked bol zid, mohol si to dovolit!?
alebo ako to vzniklo? preco je potom podobnost s wingchun?

8O :? :) :lol:

Proboha, zadej si do vyhledávače (Google a podobně) výraz "krav maga" a něco si o tom přečti, najdeš toho spoustu. Jinak zakladatel KM, jistý pan Imi Lichtenfeld byl původně boxer a zápasník, narodil se v Maďarsku a vyrůstal v Bratislavě, kde se těmto bojovým sportům také věnoval. Pokud vím, v Číně žádné bojové umění nestudoval, takže KM rozhodně není asijským BU :!:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zdenekk » úte 03. dub, 2007 10:36

TongPa píše:takže KM rozhodně není asijským BU :!:

Jsem nevěděl, že už i Izrael je v Evropě.
Vzal jsem si půlku Viagry, tak jen popichuju.
zdenekk
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » úte 03. dub, 2007 10:50

Když může být Turecko, proč by nebyl Izrael :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » úte 03. dub, 2007 11:46

ale Turecka je tam jen zanedbatelnej kousek :lol:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 03. dub, 2007 12:40

Ale v Unii chce být celé :evil:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » úte 03. dub, 2007 13:24

:evil:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 03. dub, 2007 13:37

zdenekk píše:
TongPa píše:takže KM rozhodně není asijským BU :!:

Jsem nevěděl, že už i Izrael je v Evropě.

©ťourale! :x :D No jo, měl jsem se vyjádřit lépe, Izrael samozřejmě leží v Asii, ale já bych dal přednost označení "Blízký východ"... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Naked_Snake » úte 03. dub, 2007 18:16

http://www.czkravmaga.net./

Tady je odkaz na stránku KM u nás. Klikni na HISTORIE a tam máš odpověď.
Překvapení, rychlost, agrese.
KISS-Keep It Simple Silly
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » úte 03. dub, 2007 19:04

Trénoval jsem WT a od roku 2004 dělám KM,v některých technikách - hlavně v krytí kopů tam určitá podobnost je,ale je to náhoda,protože podobné techniky najdeš i v jiných stylech.KM vycházela,jak psal správně TongPa,z boxu,zápasu a ještě JJ.Dnes,protože KM jde s dobou,je hodně ovlivněna MT a BJJ,vše je ale upraveno a zjednodušeno pro ulici.

Prostě KM připomíná každému ten styl,kterému se on sám zrovna věnuje :wink:

Makoto tam najde prvky z JJ,severin z MA,ukropcany z MT atd.......

Každopádně IMI WCH nedělal :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » úte 03. dub, 2007 22:08

No já tam vyloženě MA neviděl,ale upozorňoval jsem na napojení lidí z KM na lidi ze seznamu instruktorů Kali/Jkd Dana Inosanta.Vysvětluje to některé techniky a způsob boje,který se v posledních letech v KM objevuje a rozhodně to nemá co dělat s boxem nebo zápasem/JJ.vysvětlovalo by to i dotaz na podobnost WCH s KM.Už jsem viděl hodně videí s ukázkama těhle military-selfdefence-combat sytémů a pokaždé,když jsem si myslel,že tam vidím panantukan,tak jsem zapátral a pokaždé jsem se dostal k Inosantovi nebo k jeho studentům.Když se kouknu na KM před 10 lety,tak bych tam panantukan rozhodně nehledal,takže může si někdo myslet,že všude vidím jen fma,protože jsem do něj zapálenej,ale já si myslím svý.
Ovšem,můžu se mýlit,tady je třeba ukázka typické KM u sousedu v Rakousku :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=ZGJSY-tKP2w
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » stř 04. dub, 2007 9:24

severin píše:No já tam vyloženě MA neviděl,ale upozorňoval jsem na napojení lidí z KM na lidi ze seznamu instruktorů Kali/Jkd Dana Inosanta.Vysvětluje to některé techniky a způsob boje,který se v posledních letech v KM objevuje a rozhodně to nemá co dělat s boxem nebo zápasem/JJ.vysvětlovalo by to i dotaz na podobnost WCH s KM.Už jsem viděl hodně videí s ukázkama těhle military-selfdefence-combat sytémů a pokaždé,když jsem si myslel,že tam vidím panantukan,tak jsem zapátral a pokaždé jsem se dostal k Inosantovi nebo k jeho studentům.Když se kouknu na KM před 10 lety,tak bych tam panantukan rozhodně nehledal,takže může si někdo myslet,že všude vidím jen fma,protože jsem do něj zapálenej,ale já si myslím svý.

Je jasný, že se KM stále vyvíjí. Každopádně to video nevypadá jako "stará dobrá Imiho KM", ale podle mého názoru (možná mylného) spíše jako KAPAP, kde už se FMA nezapře... Jinak já osobně tyhle styly s "vířením" rukou moc nemusím...
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 04. dub, 2007 10:04

severin píše:No já tam vyloženě MA neviděl,ale upozorňoval jsem na napojení lidí z KM na lidi ze seznamu instruktorů Kali/Jkd Dana Inosanta.Vysvětluje to některé techniky a způsob boje,který se v posledních letech v KM objevuje a rozhodně to nemá co dělat s boxem nebo zápasem/JJ.vysvětlovalo by to i dotaz na podobnost WCH s KM.Už jsem viděl hodně videí s ukázkama těhle military-selfdefence-combat sytémů a pokaždé,když jsem si myslel,že tam vidím panantukan,tak jsem zapátral a pokaždé jsem se dostal k Inosantovi nebo k jeho studentům.Když se kouknu na KM před 10 lety,tak bych tam panantukan rozhodně nehledal,takže může si někdo myslet,že všude vidím jen fma,protože jsem do něj zapálenej,ale já si myslím svý.

Nenech se zmást názvem videa, není to KM, ale nějaký S.D.S. Concept.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 04. dub, 2007 10:07

Všichni máme dvě ruce, dvě nohy a stejnej počet kloubů, tak je logický, že se všichni hýbeme dost podobně. A to platí i o technikách BU, prostě ve všem je nějaká podobnost. Nikdo nemá patent na pohyb a je pravděpodobné, že to, co si sám vymyslíš, už vymyslel někdo před tebou. Tak může Imiho KM obsahovat techniky FMA, i když třeba FMA nikdy necvičil, protože jsou to prostě dobrý techniky jak dosáhnout nějakého cíle. Řešit, jestli bylo dřív vejce nebo slepice, je zbytečné.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinCZ » stř 04. dub, 2007 10:19

Ta podobnost s W.Ch by se tam dala najít u některých krytů:

http://www.youtube.com/watch?v=C6GXzTdBM44

Kdo chce, ať se mrkne na video dole. Je tam tak nějak rozebrané kdy, co a jak používají: (Emule)
ed2k://|file|Krav.Maga.-.First.Strike.a ... 59C1A031|/
Martin Bouška
Xing Yi Quan, Liang Bagua-> Zhang Wei Dong, Gao Ji Wu
Dayan qigong -> Wang Tai Li
www.ccviceni.cz
MartinCZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MartinCZ » stř 04. dub, 2007 10:19

..dvoják
MartinCZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » stř 04. dub, 2007 11:33

Je v pořádku,že se KM vyvíjí a učí se od jiných b.u.,ale nikdo mě nemůže mít za zlé,když poukazuju na jejich nový zdroj.Na tom videu je web odkaz a ten mluví za vše.Koncept nekoncept je to web KM a je to tam napsaný dost velkými písmeny.Neumím moc německy a tak jsem tam možná přehlédnul odkud že čerpají tyto techniky.Nikomu neberu,že si přebírá techniky z fma,já to dělám taky,ale nikdy nebudu tvrdit,že je to třeba MA a všechno to vymyslel Presas.Je mě jasný,že za 20 let mě někdo bude tvrdit,že Hubud dril pochází z Japonska nebo z Izraele,ale já si prostě budu myslet svý.Možná je už všechno vymyšleno a pohyby můžou být podobné,ale fma získává popularitu teprve krátce a lze tedy velmi snadno vystopovat některé originální techniky.Nevím u koho se rakouská KM učí,možná někdo od Inosanta,ale kdybych si měl tipnout,tak bych vsadil na Doce Pares Escrima.Velmi podobné techniky a pohyb jsem totiž viděl u France Stroevena.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zdenekk » stř 04. dub, 2007 12:57

Jen mě na tomto videu zaujalo, že ten útočník by ani jedním úderem nedosáhl. Kde je tolik proklamovaná realita?
Vzal jsem si půlku Viagry, tak jen popichuju.
zdenekk
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lada » stř 04. dub, 2007 15:31

2zdenekk

proč je to tam tak nevím, my to na semináři KM trénovali tak že útočník vždy dosáhl a mířil tam kam by měl, ať už to byl útok nožem či úder
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 04. dub, 2007 16:15

4severin
Na tom videu není orig. KM,ti lidé podle jejich stránek trénují s kdekým a to co předvádí na tom videu je jejich vlastní způsob boje

http://www.kravmagamaor.at/akma.html

Krav Maga je systém boje který momentálně vcelku frčí a tak se na něm snaží kdekdo vydělat.

Instruktoři KM nemají s Inosantem nic společného (to ovšem neznamená,že v USA někdo nedělá obojí),to si pleteš s Kapapem :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...