Sennin píše:Frank píše:No jenže SENNINE zrovna bojovaumeni.cz je jeden ze zdrojů o BU na internetu..Přide sem nováček uvidí fórum a bude se chtit optat přímo od lidí ,který to praktikuji uz dlouho a budou čekat nějaký dobry nazor a radu ktera jim pomuze dal jenze se misto toho dockaji jen arogance a vysmivani...tak jim radši pomáhej a rad
Ale jo, to je to, na co poukazuji! A není to arogance - je to ironie a zoufalé konstatování nad stavem. Vezmeme si modelový příklad:
1. Jsem nováček, lačný po informacích, nemám možnost se jít někam kouknout do nějakého klubu, nemám žádné knížky, do knihovny nechodím.
2. Mám internet a do vyhledávače zadám "bojové umění" a\ mezi prvními je web bojovaumeni.cz
3. Najedu na stránky a pokud chci získat první informace, začnu si pročítat příspěvky, nebo rovnou zadám do vyhledávání určité slovo a sbírám informace NEBO
4. Jsem línej hledat a číst - pak zadám dotaz, byť je naivní a mnohdy nesmyslný ALE
5. Potom musím očekávat, že nedostanu hned to, co chci nebo že dostanu spoustu doplňujících otázek, nebo mě někdo slušně pošle do pr...le... Ale protože jsem nováček, neumím hledat informace na internetu nebo se mi je nechce hledat (pohodlnost???) tak ani nemohu dodat potřebné informace CO VLASTNĚ CHCI.
Tazatelka "prcekdablice" je ve věku 23 let (skončila M© v 7 letech a od té doby uplynulo 16 let) - takže to už předpokládá jistou vyspělou a samostatnou osobnost (v tomto věku se ženy již vdávají a mají děti) - takže nějaké řeči o tom, že je musíme vést za ručičku a radit jim, začátečníkům, mi připadají zcela zbytečné.
Za našeho mládí, když jsme v 70. a 80. letech minulého století začínali s bojovým uměním, tak první a hlavní zdroj informací byl V®DY učitel, trenér, instruktor a proto to vyžadovalo NĚKAM zajít a ptát se. Pak tu bylo pár knih - sice nic moc kvalita, ale byly to alespoň základní informace - internet v té době nebyl. Dnešní mladí jsou pohodlní někam zajít, jsou pohodlní si vzít knihy a číst, raději si hned sednou k PC a mezi chatováním a bezcílným brouzdáním na netu položí naivní a neodpověditelnou otázku na specializovaném webovém fóru.
Je to POHODLNOST, nic víc.
Aha takže ty zastáváš toho názoru, že ženy ve 23letch mají byt vdané a mít dítě a trčet jen u plotny.Bohužel já toho názoru nejsem a najít si čas přečíst si knížku bohužel nemám kdybych měla tak se neptám. Jak si studují na V© kde se většinou vracím až ve 20h večer a to musím řešit jiné záležitosti. BU si plánují až na podzim, kdy mi už škola nebude tak náročná a budu mít i dostatek času. A právě už teď se snažím nabrat co nejvíc inf. Abych se pak rozhodla správně a jestli tě můj dotaz obtěžuje tak se ještě jednou omlouvám. A navíc nikdo tě nenutí to číst a ani odpovídat. Pěkný den přeji