Sanda vs Kudlanka

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Sanda vs Kudlanka

Příspěvekod Finntroll » pon 17. zář, 2007 8:43

Dobrý den,

zajímalo by mě který z těchto dvou stylů by jste mi doporučili (Sanda vs Kudlanka), když mi jde o maximální použitelnost v boji a sebeobranu......

Díky

Michal
Finntroll
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pon 17. zář, 2007 9:10

sanda/sanshou neni styl, ale soubor pravidel, podle kterych muze zapasit kdokoliv z jakehokoliv stylu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ASAM » pon 17. zář, 2007 11:07

No jo ale soubor pravidel ovlivňuje taky to jak se trénuje a sandisti co vím trénujou podobně jako thai boxeři + tachniky hodů a porazů takže se dá říct že se jedná o styl.
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Sanda vs Kudlanka

Příspěvekod SiuLouFu » pon 17. zář, 2007 11:57

Finntroll píše:Dobrý den,

zajímalo by mě který z těchto dvou stylů by jste mi doporučili (Sanda vs Kudlanka), když mi jde o maximální použitelnost v boji a sebeobranu......

Díky

Michal

Co se tyka rozdilu, tak uz Ti odpovedel Pavel Macek Sifu. Asi bych doporucoval tu Kudlanku. V ramci treninku si muzes rukavice navliknout kdykoliv a zasparovat podle pravidel Sanda dle chuti. Kdyz bych to mel hodne zjednodusit, tak Sanda ma bliz k bojovymu sportu, Kudlanka zase k bojovymu umeni. Pak uz je jen otazkou, zda chces cvicit severni nebo jizni Kudlanku. Severni kudlanku u nas cvici Jiri Husek Sifu. Ale nevim o nikom, kdo cvici jizni styl. Kazdopadne preju hodne zdaru.
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 17. zář, 2007 15:20

No ta Sanda se da taky trenovat pro ring nebo pro ulici, ze jo :)
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » úte 18. zář, 2007 1:02

S kudlankou sice moc zkušeností nemám, ale od sandistů dostali už i kdejací thaiboxeři na pr*el. Je to vlastně takový kick (thai) box obohacený o různé strhy, porazy a přehozy. Co byste na ulici ještě chtěli? Já to jezdím zároveň s ju-jutsu, abych si užil i boje na zemi, a přijde mi to jako dostatečná průprava na ulici.
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » úte 18. zář, 2007 7:42

Sanda je super...cung le rulezz :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » úte 18. zář, 2007 8:18

Ahoj,

pokud ti jde o sebeobranu, tak doporucuji Glok 21 raze 40 a chodit na strelnici. /nejjistejsi a nejrychlejsi varianta/

Pokud chces studovat bojove umeni a jses ochotnej tomu podridit veskery svuj volny cas i pres to, ze nikdy nedostanes zadnou medaili, vydrzis pocit ze jsi nekolik let na zacatku a nekdy si prijdes, ze se to zhorsuje, ale presto mas pocit ze musis cvicit dal a chces sam sebe prekonavat, tak zkus nejaky gong fu.

Pokud chces soutezit a chces venovat vsechen svuj volny cas litrum potu, protoze jen tak muzes dosahnout nejakych vyslednu, ale taky mzes byt stale ten porazeny a potu musis potit jeste vic az chces pokorit jen sam sebe, zkus Sanda.

Hodne zdaru.
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ynseminator » úte 18. zář, 2007 11:04

to Jamamba:
Bez urážky ale pistole na sebeobranu neni podle mně nic moc. To bych raději sáhl po noži :wink:
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 18. zář, 2007 11:12

Ynseminator píše:to Jamamba:
Bez urážky ale pistole na sebeobranu neni podle mně nic moc. To bych raději sáhl po noži :wink:

Kazdemu dle jeho schopnosti a moznosti ... a co ti vadi na pistolce? Zadna varianta neni idealni ... idealni je jen to, co funguje ve chvili kdy to potrebujes. Pokud nepatris k tem, co rozdavaji vyplasenky ... Tak myslim, ze ani s Rumcajsovkou ostudu neudelas :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ynseminator » úte 18. zář, 2007 11:23

to Luen: Co se týká účinosti pistole asi není o em diskutovat. vysvětlím to na situaci :wink: : Přepadnou mě, stačím vytáhnout plivátko(už to je asi v takové situaci umění - adrenalin, strach apod.) a začnu střílet (další asi kritický krok - ne každý "na to má" po někom začít střílet, ale bohužel to může zjistit až pozdě). Je po všem chlap leží na zemi a už mě neohrožuje. Má v břiše tři díry a vypadá dost unaveně :wink: Ale co to? Ja vystřelil 5x ale on má jenom 3 díry! Aha 12-ti letej kluk co šel o 150m dál ze školy dostal jednu do krku.
Už víš jak jsem to myslel?
Proto mi přijde nůž bezpečnější (to zní hrozně :lol: )
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 18. zář, 2007 12:04

Ynseminator píše:to Luen: Co se týká účinosti pistole asi není o em diskutovat. vysvětlím to na situaci :wink: : Přepadnou mě, stačím vytáhnout plivátko(už to je asi v takové situaci umění - adrenalin, strach apod.) a začnu střílet (další asi kritický krok - ne každý "na to má" po někom začít střílet, ale bohužel to může zjistit až pozdě). Je po všem chlap leží na zemi a už mě neohrožuje. Má v břiše tři díry a vypadá dost unaveně :wink: Ale co to? Ja vystřelil 5x ale on má jenom 3 díry! Aha 12-ti letej kluk co šel o 150m dál ze školy dostal jednu do krku.
Už víš jak jsem to myslel?
Proto mi přijde nůž bezpečnější (to zní hrozně :lol: )

To s tema vystrelama mimo ... chapu, to je ale u strelnych zbrani vzdy ... Mimochodem proto je zakazano strilet na verejnosti a proto se strelba trenuje, aby se clovek trefil...

Podelat se? Clovek se podela i beze zbrane (pokud nema natrenovano z cviciste) a asi o to vice je-li humanista a jeho jedinou zbrani je certifikat za dosazeny stupen ... na stene :wink:

Na druhou stranu i s nozem nadelas paseku, situace pak treba vypada jak z masokombinatu a u soudu ti nepomuze argument: "mohl jsem strilet, ale jsem ´GREENPEACE´, tak jsem jen rezal a bodal" :lol:

Asi jsme OT :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ynseminator » úte 18. zář, 2007 12:20

V tomhle s tebou souhasim. Tu "bezpecnost noze" jsem myslel tak, ze nehrozi sestrelit s nim nekoho kdo je v tu 100m daleko, nikoliv bezpecnost pro agresora/obránce. Jsem si vedom (alespon trochu) toho co nuz "dokaze udelat".
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 18. zář, 2007 12:39

Rumcajsovka to mně pobavilo :D k tomu tesák .papouška a clovek bude jak starý john silver :D
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 18. zář, 2007 13:20

Ynseminator píše:Tu "bezpecnost noze" jsem myslel tak, ze nehrozi sestrelit s nim nekoho kdo je v tu 100m daleko, nikoliv bezpecnost pro agresora/obránce.

:wink:

Ynseminator píše: Jsem si vedom (alespon trochu) toho co nuz "dokaze udelat"

To je dobre 8)
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 18. zář, 2007 21:05

2 Jamamba: Nemam, co bych dodal - velmi dobre receno :wink:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...