wushucentrum qin ming tang

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod jeikob » pon 03. pro, 2007 16:19

no já jsem sem kdysi psal také občas krapet zkreslené názory o kung fu.setkal jsem se osobně s klukama s pavlem mackem,honzou novákem a hodně mi vysvětlily a hodně jsme si osvětlily .no ale ted jsem na tube objevil rozhovor z hung kuen sifu markem houghtonem je to hodinový rozhovor a hodně zajímavý a pekně o kung fu vypraví ,vyvrací některé mýty.a řekl peknou věc kdo chce dělat opravdové kung fu musí poznat bolest . :D jinak je to tanec a performenc

http://www.youtube.com/watch?v=idQYUHeDFAs
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod indigo » pon 03. pro, 2007 18:30

Už jsem nechtěl odpovídat, ale budiž.

pavela:

Nepochopil si o čem píšu a už se nechci opakovat. To o čem píšu a jak si představuji pořádný trénink BU to je to, proč lidi navštěvují školy BU a nekupují si DVD/knížky a doma před zrcadlem si nevycucávají z prstu bojové aplikace typu "když na mě půjde takhle, tak bych mohl udělat tohle".

Viděl jsem DVD, což byl v podstatě trénink od jednoho Čínského mistra, který tu výuku bral totálně jinak - na začátku se cvičily základní pohyby, ale pak přešel na aplikaci, začal vysvětlovat kam a jak udeřit, co to způsobí útočníkovi, pak se to trénovalo, byl tam pytel, všechno se vždy vyzkoušelo na něm, mistr řekl např. tady přesně na noze je citlivý bod, tam směřujte lowkick, kritizoval využití "motýlího" skoku v boji a řekl, že je to jen do filmu, trénovaly se aplikace a žádné sestavy, každého hned opravil, když něco dělal v té aplikaci špatně. Tak takhle já si přesně představuji trénink kung fu. Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak je to tohle: http://www.amazon.com/Shaolin-Kung-Fund ... 82&sr=1-17

©pičkový chirurg také nechodil na univerzitu, aby tam četl jenom teorii, doma si vymýšlel, jak by provedl operaci a pak přišel na sál a jel "naostro". Využívá vědomostí, zázemí a prostředí, ve kterém, jak automaticky předpokládá, se naučí vše potřebné, aby mohl operovat. A také si za to platí. Samozřejmě existují pak špatní a excelentní chirurgové - to už je , jak píšeš na člověku samotném, co se zněj stane, to už je to, co učitel neovlivní, žák ale v té své iniciativě využívá to, co učitel ovlivnit může. Když toho chirurga někdo bude jenom zkoušet z perfektně zvládnuté teorie, ale neukáže (a nejenom jednou a nahodile) mu praxi, tak z něj bude teoretik, ale těžko by zachránil lidský život.
Aneb kdo se chce stát pilotem, nechodí do letecké školy na simulátor, aby si sám musel pořídit domů letadlo, na kterém se bude učit sám létat.

Jestli je ale v tomto směru kung fu odlišné a opravdu funguje tak, jak ty a XieXie píšete, tak opravdu není pro mě a nepovažuji tento přístup dostatečný k získání kvalitních bojových dovedností ať už je moje vlastní iniciativa sebevětší.

XieXie: v tom případě by mě downhilláci učili, jak jezdit na rotopedu a pouštěli video ubíhající silnice z kopce ... ale už bych ty cyklisty neřešil ;)
Jinak díky a taky přeji hodně štěstí.

BikerJoker:
Ano, ač se ti to může zdát neuvěřitelné, opravdu se učily jen sestavy a také hlavně ty se zbraněmi, lapy atd. byla pouze výsada Sandy, pokud je to teď jinak, tak je to jedině dobře. Ovšem to, že se to teď učí jinak ukazuje na to, že se to dřív asi úplně kompletně neučilo. A jestli byla údajně nějaká "válka" na schůzi za praktické Kung fu, tak to také o něčem vypovídá.

Závěrem - nikomu nic neberu, nevymlouvám, cvičte si každý jak uznáte za vhodné a používejte k tomu metody, které uznáte za vhodné, na základě nich pak bojujte jak uznáte za vhodné - ačkoli nikomu nepřeji dostat se do reálného boje; klidně se mě snažte i poučovat, já už vím svoje, možná jsem "za 5 let" nic nepochopil, ale vím, že nyní "po 5 letech" jsem mnohé pochopil.
Takže bych už diskusi o mém pohledu na cvičení uzavřel, všechno už bylo řečeno, a nakonec se to stejně sveze k tomu, co člověku vyhovuje a čeho chce dosáhnout.

Mistr výborně uměl a umí naučit sestavy a je na ně odborník, to vím jistě, nevím však nic o tom, jak učí bojovou aplikaci, protože jsem to prostě nezažil. A zdá se, že už se mnohé změnilo.

Pokud se mě nikdo na nic přímo nezeptá, už nebudu reagovat, beztak tyto diskuse každému berou čas.
indigo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » úte 04. pro, 2007 2:48

Indigo už jsem taky nechtěl reagovat protože vše bylo řečeno ale nahrál si mi trošku, takže malou poznámku, ve wušu přichází okamžik, kdy po dlouhém opakování toho,co ti učitel nakáže opakovat najednou pochopíš PRINCIP. Od té doby můžeš kombinovat a vymejšlet protože už neuděláš chybu, máš základ kungfu který se nemění.Ve sparringu můžeš vymejšlet fígle a ejhle,voni jsou použitelný. Ne dřív, kdo začne předtím vymýšlet, vymyslí prd, to je špatná cesta.Proč tady o tom blábolim? Protože jsi mluvil o lítání. Každej kdo lítal ví jak to chodí. Člověk furt piluje okruhy, přistání, vzlet, přistání vzlet. A furt to stojí za prd. Kdyby začal kombinovat(třeba zkoušet vývrtku), rozbije si akorát kokos. A pak najednou přijde chvíle, kdy přijde osvícení a poprvé se to povede. A od té doby to jde. No a s tim kunfu je to stejný... :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 04. pro, 2007 2:52

Ponocnej: neposlouchej pověry a přijeď se podívat a s klukama si zaboxovat. Otázka: Myslíš že maji Thajci šikmější oči než Číňani nebo naopak? :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » úte 04. pro, 2007 11:30

luen píše:
Ponocnej píše: ... sanda spise prijmula dost veci z thaiboxu a vubec je to takova smesice vseho upravene kuli tomu aby cinani nedostavali v soutezich cina vs thaisko pres prdel

A nebo je to naopak? Co je starsi, vejce nebo slepice? Mam na DVD spousty zapasu tzv. Cina vs Thaisko, ale vzdy vyhral ten lepsi ... bez ohledu na to jestli to byl Cinan a nebo Thajec!!!

Zrovna v nedeli jem byl s klukama na zavodech thaiboxu a nezaregistroval jsem, ze by nekdo za mnou prisel s tim, ze kluci od nas delaji Sanda resp. nejakou smesici proto, aby je nemlatili kluci z Thaiboxu a nebo snad Thaici :wink:
Asi v tom nemas moc jasno, ale info pro tebe: pravidla thaiboxu a sanda nejsou totozne ...

Asi koukas na filmy kategorie"B" :lol: Ze mas takovej "prehled" :!:

nerekl sem ze pravidla jsou totozne jen ze cinani neco toto upravili z nutnosti a neprijde mi ze zaklad je v shaolinu v mistnich demografickych podminkach samozrejme netrenujeme kuli zlym thai boxerim :-) jak se mi snazis vlozit do ust nicmene to ze cinani prijmuli treningove metody thaicu protoze prvni zapasy se cinsky mistri vubec nechytali ..a cinani neradi prohravaji ...ze vyhral vzdy ten lepsi je samozrejme pravda nicmene lepsim se stavas treningem ... na filmy kategorie B nekoukam zato koukam ze sem ti cinsko thaiskym srovnani slapnul na kuri oko :-)

pavela: jj jdu si zaboxovat vecer

Cudles:no co zadny uceny z nebe nespadl mozna az me nekdo presveci nazor zmenim .... jinak sem si tu vsimnul ze na to ze odkazujes na aikido ses dost konfrontacni ... chtel bych se zeptat jestli to nevadi KI ??
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » úte 04. pro, 2007 12:58

Máš to pomotaný, naopak, číňani vymysleli, jak na ten Thaibox (před těmi prvními zápasy netušili co to je) a nikoliv převzetím metod od thajců(protože podobně se už v Číně trénuje 2000 let) ale vymýšlením svých metod.A při zápasu druhém vyhodil Liu Hai Long 3x thaiského borce z ringu. Na to samozřejmě Thajci zase vymýšlejí svoje triky a tak to jde dokola.Vyhrává lepší, nikoliv styl ale člověk, jak podotknul Luen. Ale mám spíš pocit, že ty máš novou modlu Thaibox a všechno ostatní je k ničemu viď? Blábláblá, moje kungfu je lepší než tvoje. Nejlepší je THAIBOX, ne nejlepší je KARÁTE, NE nejlepší je ULTIMÁT, Ne úplně nejlepší je BJJ, NE MMA, tak sorry z tohohle už jsem vyrost,není mi 15...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 04. pro, 2007 13:46

Ponocnej píše:
nerekl sem ze pravidla jsou totozne jen ze cinani neco toto upravili z nutnosti a neprijde mi ze zaklad je v shaolinu v mistnich demografickych podminkach samozrejme netrenujeme kuli zlym thai boxerim :-) jak se mi snazis vlozit do ust nicmene to ze cinani prijmuli treningove metody thaicu protoze prvni zapasy se cinsky mistri vubec nechytali ..a cinani neradi prohravaji ...ze vyhral vzdy ten lepsi je samozrejme pravda nicmene lepsim se stavas treningem ... na filmy kategorie B nekoukam zato koukam ze sem ti cinsko thaiskym srovnani slapnul na kuri oko :-)

Na kuri oko jsi mi neslapl jen jsem chtel poukazat na to, ze budes muset poupravit svuj nazor ... neni uplne ok, ale neva, dam ti jeste jednu sanci.

Clovece budes se divit, ale mi neprijde, ze zaklad je v Shaolinu ... on to nekdy nekdo tvrdil???
Mai Gei Wong wing chun kung fu nema s bajnym Chenanskym Shaolinem spolecneho vic nez napr. jiz zminovany thai box :wink: Nekdo te kdysi podvedl? Nalitnul jsi nejakemu "kungfu mastrovi" na lep? Ale za to holenku kung fu nemuze ... jen bezmezna duvera naivku a neskutecna drzost podovodnicku :wink:

Ukaz mi nejakeho tzv. cinskeho mistra, ktery prohral v zapase z thaiboxerem plz. Resp. ukaz mi vubec nejakeho cinskeho mistra, ktery zapasi s mladochama v ringu :-) Myslis ty mlade kluky, co dnes zapasej? Nebo nejaky mytus o prvnim zapasu mezi thaiskem a cinou? O tom ja nic nevim. Nasi zaci chodi na zapasy "pouze" s thaiboxerama z CR :wink:

Jinak se priznam, ze se obcas ztracim ve tvem slovosledu a v tech tatarskych slovotvarech, ktere neumele kombinujes s Cesko-Slovenstinou :oops:

Asi Husakovo genofond :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ynseminator » úte 04. pro, 2007 14:02

Já myslím, že dokument ze kterého Ponocnej čerpá je asi The Quest - Souboj cti. Hlavní roli hraje Jeník C. Van Damme a děsně všem dává do huby. On se to totiž naučil na ostrově Mu Tháj jak říkají ve zmíněném dokumentu. Takže Luene pozor - tam totiž dostávají do huby i ti zmínění čínští mistři :lol: :lol:
Ponocnej napiš ještě něco, seš prímovj kluk :roll: :lol:
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ponocnej » úte 04. pro, 2007 14:04

pavela píše:Máš to pomotaný, naopak, číňani vymysleli, jak na ten Thaibox (před těmi prvními zápasy netušili co to je) a nikoliv převzetím metod od thajců(protože podobně se už v Číně trénuje 2000 let) ale vymýšlením svých metod.A při zápasu druhém vyhodil Liu Hai Long 3x thaiského borce z ringu. Na to samozřejmě Thajci zase vymýšlejí svoje triky a tak to jde dokola.Vyhrává lepší, nikoliv styl ale člověk, jak podotknul Luen. Ale mám spíš pocit, že ty máš novou modlu Thaibox a všechno ostatní je k ničemu viď? Blábláblá, moje kungfu je lepší než tvoje. Nejlepší je THAIBOX, ne nejlepší je KARÁTE, NE nejlepší je ULTIMÁT, Ne úplně nejlepší je BJJ, NE MMA, tak sorry z tohohle už jsem vyrost,není mi 15...

me fascinuje kolik lidi mi vklada neco do ust ... thaibox neni ma modla zapas s liu hailongem sem videl ... samozrejme ze vyhrava lepsi clovek a ne styl ale stejne muzes styly statisticky porovnat podle uspesnosti propagatoru .... a je dobre ze se neco vezme od thaicu a neco zase thaici od cinanu zkratka styly se musi vyvyjet tak aby to fungovalo

jinak pekne az schizofrenicky ses pohadal :) nevim kolik ti je let ze nevis ze nejlepsi je Chuck Noris :lol:
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ponocnej » úte 04. pro, 2007 14:05

Ynseminator píše:Já myslím, že dokument ze kterého Ponocnej čerpá je asi The Quest - Souboj cti. Hlavní roli hraje Jeník C. Van Damme a děsně všem dává do huby. On se to totiž naučil na ostrově Mu Tháj jak říkají ve zmíněném dokumentu. Takže Luene pozor - tam totiž dostávají do huby i ti zmínění čínští mistři :lol: :lol:

sice bych ocenil spis neco k tematu nez hypotezu ale co neni to prvni ani posledni osobni utok :arrow:
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ynseminator » úte 04. pro, 2007 14:12

Ponocnej píše:
Ynseminator píše:Já myslím, že dokument ze kterého Ponocnej čerpá je asi The Quest - Souboj cti. Hlavní roli hraje Jeník C. Van Damme a děsně všem dává do huby. On se to totiž naučil na ostrově Mu Tháj jak říkají ve zmíněném dokumentu. Takže Luene pozor - tam totiž dostávají do huby i ti zmínění čínští mistři :lol: :lol:

sice bych ocenil spis neco k tematu nez hypotezu ale co neni to prvni ani posledni osobni utok :arrow:

že zrovna ty píšeš něco o osobních útocích...o tohle sis říkal
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ponocnej » úte 04. pro, 2007 14:13

Ynseminator píše:
Ponocnej píše:

že zrovna ty píšeš něco o osobních útocích...o tohle sis říkal

aha - no tak to si me teda potrestal :lol:
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ynseminator » úte 04. pro, 2007 14:15

:lol: :lol: :lol:
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ponocnej » úte 04. pro, 2007 14:18

luen píše:
Ponocnej píše:

Na kuri oko jsi mi neslapl jen jsem chtel poukazat na to, ze budes muset poupravit svuj nazor ... neni uplne ok, ale neva, dam ti jeste jednu sanci.

Clovece budes se divit, ale mi neprijde, ze zaklad je v Shaolinu ... on to nekdy nekdo tvrdil???
Mai Gei Wong wing chun kung fu nema s bajnym Chenanskym Shaolinem spolecneho vic nez napr. jiz zminovany thai box :wink: Nekdo te kdysi podvedl? Nalitnul jsi nejakemu "kungfu mastrovi" na lep? Ale za to holenku kung fu nemuze ... jen bezmezna duvera naivku a neskutecna drzost podovodnicku :wink:

Ukaz mi nejakeho tzv. cinskeho mistra, ktery prohral v zapase z thaiboxerem plz. Resp. ukaz mi vubec nejakeho cinskeho mistra, ktery zapasi s mladochama v ringu :-) Myslis ty mlade kluky, co dnes zapasej? Nebo nejaky mytus o prvnim zapasu mezi thaiskem a cinou? O tom ja nic nevim. Nasi zaci chodi na zapasy "pouze" s thaiboxerama z CR :wink:

Jinak se priznam, ze se obcas ztracim ve tvem slovosledu a v tech tatarskych slovotvarech, ktere neumele kombinujes s Cesko-Slovenstinou :oops:

Asi Husakovo genofond :lol:

no ja teda puvodne chtel jen resit kontakt nutnej pro zdokonaleni zaka vs bojovou gymnastiku ale nejak mi uz bylo vlozeno do ust tolik veci ze puvodni diskuze je ta tam

a samozrejme ze myslim spise ty mladochy co spolu zapasej
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » úte 04. pro, 2007 14:34

tý jo vy všichni jste šamaníííííí 8O :D :) :lol: :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 04. pro, 2007 21:14

Ponocnej:Ono tady nejde o to že žádný učený z nebe nespadl. Ono to bylo k tomu tvému příspěvku k wushucentru. Doslova jsi tam psal ze sji slysel jak to tam chodi..a ihned jsi to začal hodnotit a kritizovat...a sry chlapče,ale pokud chceš něco hodnotit pouze na základě toho co jsi slyšel :roll: A k té poslední větě...čekáš snad filozofické řeči?nebo že se nebudu pouštět do argumentace a sedet v rohu a jen číst? Jestli ti přijdu konfrontační 8) Tyhle keci okolo aikida máš už podruhé,a není to žádná debata,ale provokace nebo útoky.Řeknu ti jedno,pokud proti mě něco máš,tak to řekni narovinu,nebo mě ignoruj. Pokud to má být výzva nebo tím sleduješ vyprovokování střetnutí,řekni to na rovinu,a ušetři mě těch keců :wink:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » úte 04. pro, 2007 23:15

cudles píše:Ponocnej:Ono tady nejde o to že žádný učený z nebe nespadl. Ono to bylo k tomu tvému příspěvku k wushucentru. Doslova jsi tam psal ze sji slysel jak to tam chodi..a ihned jsi to začal hodnotit a kritizovat...a sry chlapče,ale pokud chceš něco hodnotit pouze na základě toho co jsi slyšel :roll: A k té poslední větě...čekáš snad filozofické řeči?nebo že se nebudu pouštět do argumentace a sedet v rohu a jen číst? Jestli ti přijdu konfrontační 8) Tyhle keci okolo aikida máš už podruhé,a není to žádná debata,ale provokace nebo útoky.Řeknu ti jedno,pokud proti mě něco máš,tak to řekni narovinu,nebo mě ignoruj. Pokud to má být výzva nebo tím sleduješ vyprovokování střetnutí,řekni to na rovinu,a ušetři mě těch keců :wink:

takze upresneni ve wushucentru trenuji ale ne shaolin tudiz neco vidim neco slysim sem docela blizko zdroje na to abych si na shaolin udelal obrazek ...... no popravde moc sympatie sis u me zatim neziskal nicmene zatim stret provokovat nechci ani sem te uplne neodsoudil protoze sem chodim chvilu a teprve si o vas delam zevrubny obrazek .. ale sleduji tvuj styl nejsem jedinej na koho se urazis a ja sem slysel ze to neni pro KI nejlepsi tudiz sem se te na to zeptal ... KI se nevysmivam jak sis mozna myslel
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cudles » úte 04. pro, 2007 23:20

Ponocnej píše:
cudles píše:Ponocnej:Ono tady nejde o to že žádný učený z nebe nespadl. Ono to bylo k tomu tvému příspěvku k wushucentru. Doslova jsi tam psal ze sji slysel jak to tam chodi..a ihned jsi to začal hodnotit a kritizovat...a sry chlapče,ale pokud chceš něco hodnotit pouze na základě toho co jsi slyšel :roll: A k té poslední větě...čekáš snad filozofické řeči?nebo že se nebudu pouštět do argumentace a sedet v rohu a jen číst? Jestli ti přijdu konfrontační 8) Tyhle keci okolo aikida máš už podruhé,a není to žádná debata,ale provokace nebo útoky.Řeknu ti jedno,pokud proti mě něco máš,tak to řekni narovinu,nebo mě ignoruj. Pokud to má být výzva nebo tím sleduješ vyprovokování střetnutí,řekni to na rovinu,a ušetři mě těch keců :wink:

takze upresneni ve wushucentru trenuji ale ne shaolin tudiz neco vidim neco slysim sem docela blizko zdroje na to abych si na shaolin udelal obrazek ...... no popravde moc sympatie sis u me zatim neziskal nicmene zatim stret provokovat nechci ani sem te uplne neodsoudil protoze sem chodim chvilu a teprve si o vas delam zevrubny obrazek .. ale sleduji tvuj styl nejsem jedinej na koho se urazis a ja sem slysel ze to neni pro KI nejlepsi tudiz sem se te na to zeptal ... KI se nevysmivam jak sis mozna myslel

Cvičíš?pak sorry,to jsem nějak přehlédl :roll: Víš ne každý se drží ,,dogmat´´ bojových umění. Btw,to záleží na tom co si pod KI představuješ. Pro mě to není žádná ,,magická energie´´. Mě je vcelku jedno jaký si na mě uděláš obrázek,nebo jaké mám u tebe sympatie. Nemusím být s každým zadobře :wink:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 05. pro, 2007 10:33

Ponocnej píše:
pavela píše:Máš to pomotaný, naopak, číňani vymysleli, jak na ten Thaibox (před těmi prvními zápasy netušili co to je) a nikoliv převzetím metod od thajců(protože podobně se už v Číně trénuje 2000 let) ale vymýšlením svých metod.A při zápasu druhém vyhodil Liu Hai Long 3x thaiského borce z ringu. Na to samozřejmě Thajci zase vymýšlejí svoje triky a tak to jde dokola.Vyhrává lepší, nikoliv styl ale člověk, jak podotknul Luen. Ale mám spíš pocit, že ty máš novou modlu Thaibox a všechno ostatní je k ničemu viď? Blábláblá, moje kungfu je lepší než tvoje. Nejlepší je THAIBOX, ne nejlepší je KARÁTE, NE nejlepší je ULTIMÁT, Ne úplně nejlepší je BJJ, NE MMA, tak sorry z tohohle už jsem vyrost,není mi 15...

me fascinuje kolik lidi mi vklada neco do ust ... thaibox neni ma modla zapas s liu hailongem sem videl ... samozrejme ze vyhrava lepsi clovek a ne styl ale stejne muzes styly statisticky porovnat podle uspesnosti propagatoru .... a je dobre ze se neco vezme od thaicu a neco zase thaici od cinanu zkratka styly se musi vyvyjet tak aby to fungovalo

jinak pekne az schizofrenicky ses pohadal :) nevim kolik ti je let ze nevis ze nejlepsi je Chuck Noris :lol:
Tak to se budu hádat, nejlepší je přeci BRJůK Líííí :lol: :lol: :lol: :lol: PS, je mi štyrycet...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 05. pro, 2007 10:48

nejlepší je Čenda Norýš ( Chuck Noris) :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...