Moderátor: pm
Sonicka píše:Muzu se zeptat jestli nekdo studuje tudle skolu a jak kvalitni je uceni mistra Zhai Hong Yin ? Dekuju .
pavela píše:například Taijiquan 7 hvězd neexistoval, dokud ho pan Zhai nevymyslel, čmž ovšem neříkám, že je to špatný styl
A proč by jako nedělal? V Číně je to běžná praxe. Akorát si k tomu nikdo nevymejšlí 150letý taoisty, protože tady by jim to nikdo nežral...Sonicka píše:Pavela: Proc by clovek jako je mistr Zhai delal novej styl ?
Morland: Dekuji
1.neřikam, že je Zhai takovej nebo makovej. Jak jsem hio viděl cvičit, tak jistě wušu ovládá. 2.Styl sedmi hvězd taiji neexistuje, lépe řečeno neexistoval, dokud ho Zhai nevymyslel. Sám jsem se ho ptal, kde se ten styl naučil a nebyl mi schopen odpovědět. Až později jsem e dočetl historky o 150 letých taoistech,.Jak už jsem napsal kdysi na jiný diskusi, divím se, že to má zapotřebí. Ta sestava je docela hezká, je to něco mezi Xingyi a 64 dlaněmi pakua nebo na ten způsob. Rozjhodně to není klasické taiji, to je dost přesně definovaný a mí dost púřesnou historii a genealogii. Takže můj názor,(dokud Zhai nepřijde s jasnou genealogií a zařazením stylu,místop keců o nesmrtelnym taoistovi, jehož jméno nesmí prozradit, neb přísahal strašnou kungfu přísahouMorland píše:Ahoj,
mi to nedá přispěji troškou do mlýna. Jsem totiž člověk, který k mistrovi Zhai chodí. Začal jsem se sedmi hvězdami na podzim minulého roku (zaří nebo říjen ale to je jedno). Napřed jsem chodil na začátečnický kurz který vedla a vede Eva (mimochodem je dost přísná, což je jenom dobře, protože základy musí být kvalitní) a teď chodím na pokročilý kurz k mistrovi (mimochodem u pokročilého kurzu mist zařazuje ještě další cvičení pro lepší práci s cítěním cchi, např. osm kusů Brokátů nebo 13 forem). Cvičím jej pro zdravotní účinek a kůli rekreaci (přeci jen práce dokáže člověka někdy pořádně vysát). Podle toho mála co jsem Mistra poznal je podle mě dobrej člověk, umí a učí a snaží se naučit.pavela píše:například Taijiquan 7 hvězd neexistoval, dokud ho pan Zhai nevymyslel, čmž ovšem neříkám, že je to špatný styl
Prosímtě jak víš že neexistoval ? Já jsem znak Sedm hvězd (souhvězdí velkého vozu) třeba viděl ve filmu Hero. A když se člověk koukne po googlu tak tam najde stránky od jiných mistrů. Podle mě toto tai-ji není tak rozšířené jako Chuan nebo Jang.
Anonymní píše:Ahoj,
jmenuji se Michal Roupec a u sifu Zhai Hong Yin jsem cvičil asi 2 a půl roku.
Je škoda, že v jeho škole je člověk jako Eva Zimmelová, protože kvůli ní odešlo pár lidí, kteří do kungfu dávali svoje srdce. Eva Zimmelová má neustálý strach, že se ji někdo snaží připravit o místo osobního žáka, že žáci jiných škol se snaží různými pomluvami očernit ji, mistra a celou školu. Tyto bludy se jí občas daří přenést i na lidi kolem ní. Eva je k smíchu i pláči zároveň. K smíchu pro svoje chování a k pláči proto, že zkazila školu sifu Zhai Hong Yin, Mistra, kterého jsem měl tu čest poznat a cvičit u něj.
Michal Roupec
Anonymní píše:ahoj,
tak mě Michal předběhl, no zkusim také popsat svou zkušenost.
Cvičila jsem s EZ u Mistra Zhaie 3 roky a byla jsem na to hrdá a do teď jsem tomu moc ráda, hodně nás naučil. Nejsem kompetentní a dobrá na to, abych hodnosila kung fu EZ, ale měla jsem možnost poznat ji jako člověka - opravdu a upřímě jsem tu holku uznávala, brala jí se vším všudy a zastávala se jí. Musím však souhlasit s Michalem - taky mám pocit, že Eva má neustálý strach z ostatních, že jsou proti ní a že neuznávají Mistra (což je absurdní, proč by jinak u něj cvičili a škol BU je tu dost) a tím tu školu izoluje od ostatních. Je to škoda, Eva má dar řeči a dokáže být fajn, škoda, že si víc nevěří.....
Barbora
pavela píše:1.neřikam, že je Zhai takovej nebo makovej. Jak jsem hio viděl cvičit, tak jistě wušu ovládá. 2.Styl sedmi hvězd taiji neexistuje, lépe řečeno neexistoval, dokud ho Zhai nevymyslel. Sám jsem se ho ptal, kde se ten styl naučil a nebyl mi schopen odpovědět. Až později jsem e dočetl historky o 150 letých taoistech,.Jak už jsem napsal kdysi na jiný diskusi, divím se, že to má zapotřebí. Ta sestava je docela hezká, je to něco mezi Xingyi a 64 dlaněmi pakua nebo na ten způsob. Rozjhodně to není klasické taiji, to je dost přesně definovaný a mí dost púřesnou historii a genealogii. Takže můj názor,(dokud Zhai nepřijde s jasnou genealogií a zařazením stylu,místop keců o nesmrtelnym taoistovi, jehož jméno nesmí prozradit, neb přísahal strašnou kungfu přísahou) je, že si prostě vytvořil sestavu a nazval jí Wudang Taji 7 hvězd. To že jsi výraz 7 hvězd viděl někde ve filmu nic nedokazuje, čínská historie BU je plná různých Taiji, 8 symbolů, sedmi hvězd, pěti prvků, 12 osvícených atd...
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků