toddb píše:V tom pripade si oteviram skolu...dejte mi tejden, ja vymyslim nakou poradnou formu, necham natisknout tricka a za mesic zkousky...mam 9.praktika, umim vsechno.![]()
Jo, to udělej.
Moderátor: pm
life píše:toddb píše:V tom pripade si oteviram skolu...dejte mi tejden, ja vymyslim nakou poradnou formu, necham natisknout tricka a za mesic zkousky...mam 9.praktika, umim vsechno.![]()
Jo, to udělej.
toddb píše:life píše:toddb píše:V tom pripade si oteviram skolu...dejte mi tejden, ja vymyslim nakou poradnou formu, necham natisknout tricka a za mesic zkousky...mam 9.praktika, umim vsechno.![]()
Jo, to udělej.
Doufam, ze prijdes...
Proto se Biu Tzee cvičí až na konci druhýho technika:-) Jistě jak to říkáš ty to zní kra¶ně a "mělo by to tak být", jenomže tím prostě uzavřeš BU spoustě lidem. Nevim jak u vás, ale u nás ve škole je par lidí, kteří prostě nikdy nebudou bojovníci. Zkrátka jim to nejde. Proto by snad neměli mít možnost cvičit? zkončit na rvním nebo druhym stupni?Fukki píše:Makoto píše:Presto si myslim, ze WT jako system je dobry a i mezi jeho studenty se najdou pohodari, kteri premysli jinak, vic v pohode
Mohu Ti to potvrditmluvím ale za Wing Chun. Jací jsou lidé ve školách LT System nevím, ale tyhle diskuze mne prostě děsí a navozují mi pocit, že WT propadl komercionalizaci, s kterou (a týká se to čehokoli) jde ruku v ruce "hloupost". Čím více je něco populární, tím více debilů se tam rekrutuje. Neberte to prosím jako útok. Je to můj pocit z těchto diskuzí.
Makoto píše: ...a nepovazuji jakoukoliv diskusi o technikach za utok na sebe, svou rodinu a sveho krecka....
![]()
![]()
Rimmer píše:...Souhlasim, že stupně jsou čistě organizační(administrativní)rozdělení... ...Stupeň není o tom, aby si se srovnával s ostatníma, ale jenom sám se sebou...
S tím technickým máš pravdu, ale jinak s Tebou nesouhlasím. Ano každý si cvičí sám pro sebe a každý si pěstuje svůj vlastní Wing Chun. Ale je třeba to brát tak, že je to jasně daný systém pohybů těla. Když nepochopíš, nebo lépe, když se nenaučíš správně celou myšlenku Siu Lim Tao, nemůžeš cvičit správně Chum Kiu. Každá úroveň má svá specifika, jinak by to nebyla úroveň a jinak by se na tom tak nelpělo. U nás dokud můj Sifu nevidí, že jsem na zkoušku dobře připravený (tak jak se to vyžaduje) tak mně na ní prostě nepustí. Nedokážu si představit, že by Biu Jee dělal nějaký moula. To je prostě úroveň, která se nedá slovy snad ani popsat. Cvičení zdar!
Rimmer píše:to ale neni o penězích! takže podle tebe fotbal můžou hrát jenom prvoligový hráči? do školy chodit jenom premijanti? :roll: :roll: :roll:
Senior píše: na základě čeho víš, že učitelé WT svým žákům lžou?
A proč se divíš, že se za WT platí penězi? Možná, že Ty platíš jinou formou - a možná, že právě z toho pramení Tvá obava o malé vrabčáky instruktorů WT.
Co se Tvé druhé citace týče - jistě máš své bohaté dlouholeté špatné zkušenosti z EWTO, proto Tě nadzvedlo, že jsem použil slovo třeba. Ano, použil, protože o těch dotyčných pouze čtu a slýchám, ale zatím jsem se s nimi nesetkal a podobnou situaci neprožil a to nejsem v EWTO půl roku.
A na závěr - pokud se Ti mé názory zdají ubohé, tak budiž, nevím v tom případě, co říct na ten Tvůj úlet s preventivním prokopáváním kolen nováčkům....urazil bych všecky ostatní holky na tomto webu a ty si to nezaslouží. Myslím, že ta Tvá věta Tě charakterizuje dostatečně jasně sama za sebe.
Senior.
toddb píše:Pro Klarku: hned v prvnim prispevku pises, ze o EWTO ti vypravel tvuj instruktor...dost dobre nechapu jakej maj smysl tvoje vypady na tomhle foru, ktery se ani nezakladej na nejaky osobni zkusenosti.
toddb píše:To Klarka: no, znova upozornuju , ze nejsem clenem EWTO a ze z EWTO jsem sveho casu odchazel znacne rozladen. Nicmene, casy se meni a podle prispevku lidi co EWTO cvici jsou vesmes spokojeni a styl jim vyhovuje a vyhovuje jim i organizacni struktura EWTO. Mne nevyhovovala a proto jsem odesel. Jiste , nemusis byt clenem fasisticke strany,aby sis o ni udelala obrazek, ale EWTO je organizace jako kazda druha, neni potreba ji demonizovat a delat z ni naprostej odpad mezi vsemi BU...zejmena na zaklade toho co ti nekdo rekl....jinak ti preju pekny den.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků