EWTO - CZECH

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod life » čtv 18. kvě, 2006 21:18

toddb píše:V tom pripade si oteviram skolu...dejte mi tejden, ja vymyslim nakou poradnou formu, necham natisknout tricka a za mesic zkousky...mam 9.praktika, umim vsechno. :D :D

Jo, to udělej.
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » čtv 18. kvě, 2006 21:22

life píše:
toddb píše:V tom pripade si oteviram skolu...dejte mi tejden, ja vymyslim nakou poradnou formu, necham natisknout tricka a za mesic zkousky...mam 9.praktika, umim vsechno. :D :D

Jo, to udělej.

Doufam, ze prijdes...
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod life » čtv 18. kvě, 2006 21:25

toddb píše:
life píše:

Jo, to udělej.

Doufam, ze prijdes...

Už jsem byl, díky :)
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » čtv 18. kvě, 2006 21:49

Fukki píše:
Makoto píše:Presto si myslim, ze WT jako system je dobry a i mezi jeho studenty se najdou pohodari, kteri premysli jinak, vic v pohode

Mohu Ti to potvrdit ;) mluvím ale za Wing Chun. Jací jsou lidé ve školách LT System nevím, ale tyhle diskuze mne prostě děsí a navozují mi pocit, že WT propadl komercionalizaci, s kterou (a týká se to čehokoli) jde ruku v ruce "hloupost". Čím více je něco populární, tím více debilů se tam rekrutuje. Neberte to prosím jako útok. Je to můj pocit z těchto diskuzí.
Makoto píše: ...a nepovazuji jakoukoliv diskusi o technikach za utok na sebe, svou rodinu a sveho krecka....

:D :D :D
Rimmer píše:...Souhlasim, že stupně jsou čistě organizační(administrativní)rozdělení... ...Stupeň není o tom, aby si se srovnával s ostatníma, ale jenom sám se sebou...

S tím technickým máš pravdu, ale jinak s Tebou nesouhlasím. Ano každý si cvičí sám pro sebe a každý si pěstuje svůj vlastní Wing Chun. Ale je třeba to brát tak, že je to jasně daný systém pohybů těla. Když nepochopíš, nebo lépe, když se nenaučíš správně celou myšlenku Siu Lim Tao, nemůžeš cvičit správně Chum Kiu. Každá úroveň má svá specifika, jinak by to nebyla úroveň a jinak by se na tom tak nelpělo. U nás dokud můj Sifu nevidí, že jsem na zkoušku dobře připravený (tak jak se to vyžaduje) tak mně na ní prostě nepustí. Nedokážu si představit, že by Biu Jee dělal nějaký moula. To je prostě úroveň, která se nedá slovy snad ani popsat. Cvičení zdar!
Proto se Biu Tzee cvičí až na konci druhýho technika:-) Jistě jak to říkáš ty to zní kra¶ně a "mělo by to tak být", jenomže tím prostě uzavřeš BU spoustě lidem. Nevim jak u vás, ale u nás ve škole je par lidí, kteří prostě nikdy nebudou bojovníci. Zkrátka jim to nejde. Proto by snad neměli mít možnost cvičit? zkončit na rvním nebo druhym stupni?
Dneska sme se o tom bavili a trenér vyprávěl, že když před lety azčínal s karate tak je na zkouškách pro bílej pásek vyhodili všechny..Nevim to mě přijde prostě nesmysl.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 18. kvě, 2006 21:56

Rimmer... me to divny neprijde. To, ze bojove umeni je pro vsechny, je zalezitost moderni doby, ne? Protoze se na tom dobre vydelava... jako na aerobiku :D
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » čtv 18. kvě, 2006 22:00

to ale neni o penězích! takže podle tebe fotbal můžou hrát jenom prvoligový hráči? do školy chodit jenom premijanti? :roll: :roll: :roll:
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 18. kvě, 2006 22:19

Rimmer - ne ,ale vsude existuje neco jako konfrontace ,bud se splni dana kriteria ,nebo ne . Pokud nesplnis ,nikdo ti nerekne "vypadni a uz sem nelez" ,proste jen nemas narok postoupit dal - a penize by na tom nemely nic menit.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 18. kvě, 2006 22:28

nic
Naposledy upravil toddb dne pát 19. kvě, 2006 7:58, celkově upraveno 1
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 18. kvě, 2006 22:41

Rimmer píše:to ale neni o penězích! takže podle tebe fotbal můžou hrát jenom prvoligový hráči? do školy chodit jenom premijanti? :roll: :roll: :roll:

Ne, ale fotbal byl uz od zacatky vymyslen pro lidi a pro jejich zabavu, pro vsechny... s boj.umenim to ale je trochu jine. Jinak plati to, co k tomu dodal roza... timto mu dekuji za lepsi vyjadreni :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 18. kvě, 2006 22:56

Gino - rado se stalo :lol:

Nevandruju do WT ,jen jsem se chtel vyjadrit k te myslence ,kterou rozvedl Rimmer.Bohuzel se ji jal rozvest na zcela nevhodnem prikladu ,coz jen ukazuje na rozdil v chapani BU jako takoveho.

Nechat kazdeho studovat neznamena nechat ho automaticky postupovat ve studiu.Kdyz to zobecnim - verejnost a cvicenci jinych BU nas tak vnimaji ,jak a cim se prezentujeme.....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » čtv 18. kvě, 2006 23:32

to byla ale jenom metafora. nechápu proč sem furt cpete peníze. tady prece nejde o tech pár euro za zkoušky. mě zkoušky vždycky spíš motyvují než srážejí..Kdybych se chtěl porovnávat s ostatníma a cvičt sestavy před publikem nejdu dělat WT ale něco jinýho. Zkrátka podle mě má každej právo si zacvičit. Akorád, ®e v EWTO se i netalentovanej člověk naučí víc než jinde. Zatím co u vás(posuzuju jenom podle toho jak se sami prezentujete) by se naučil naprostý minimum pokud by neudělal zkoušku, u nás by se dostal až někam ke dvanáctkám. Což, ale rozhodně neznamená, že je EWTO prohnilý, že je náš styl neučinej atd. Jenom máme do určitý chvíle volnější přístup a podle mě je to dobře.

Je mi jasný že ty lidi taky přímo nevyhazujete, ale pokud sem na jednom stupni x let a furt dělám to samí a furt mi to nejde tak me prostě natolik zdeptá, že se na to vykašlu.

Např kamarádovi to dřiv moc nešlo a začlo mu to jít až po dlouhý době. Zničeho nic. A dneska je u nás jedn z nejlepších. A kdyby ho už na začátku vyhodili tak by zkončil a nikdy by se takhle daleko nedostal.

Jinak bych to už asi taky ukončil. EWTO v čechách rozhodně nekončí, a že má jiný vnitřní stanovy než je u jiných zvykem je možná pozoruhodný, ale na kvalitu stylu to vliv nemá. Když seš dobrej naučíš se hodně, když seš moula nenaučíš se nic. Stejně jako všude jinde!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pát 19. kvě, 2006 6:59

Milá Klarko,

na základě čeho víš, že učitelé WT svým žákům lžou? A proč se divíš, že se za WT platí penězi? Možná, že Ty platíš jinou formou - a možná, že právě z toho pramení Tvá obava o malé vrabčáky instruktorů WT. Já osobně platím klasicky penězi, protože chci, protože mi ten styl vyhovuje, jestli je nejlepší nevím, myslím si, že je hodně dobrý, ale nehodlám za své přesvědčení vést svatou válku formou osobních soubojů.

Co se Tvé druhé citace týče - jistě máš své bohaté dlouholeté špatné zkušenosti z EWTO, proto Tě nadzvedlo, že jsem použil slovo třeba. Ano, použil, protože o těch dotyčných pouze čtu a slýchám, ale zatím jsem se s nimi nesetkal a podobnou situaci neprožil a to nejsem v EWTO půl roku.

A na závěr - pokud se Ti mé názory zdají ubohé, tak budiž, nevím v tom případě, co říct na ten Tvůj úlet s preventivním prokopáváním kolen nováčkům....urazil bych všecky ostatní holky na tomto webu a ty si to nezaslouží. Myslím, že ta Tvá věta Tě charakterizuje dostatečně jasně sama za sebe.

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod klarka » pát 19. kvě, 2006 8:07

UBOHÝ Senióre,

Senior píše: na základě čeho víš, že učitelé WT svým žákům lžou?

Reagovala jsem na tvuj výrok "nevím proč by to instruktoři WT říkat nemohli" a psalo se o tom jak vnucují žákům něco o nejlepším stylu (WT) a to je podle mě lež.
A proč se divíš, že se za WT platí penězi? Možná, že Ty platíš jinou formou - a možná, že právě z toho pramení Tvá obava o malé vrabčáky instruktorů WT.

takže ty jsi ještě sprosťák, HNUS, UBOHÉ Seniore, chudáčku. Ty nejspíš vrabčáka ani nemáš :-)
Co se Tvé druhé citace týče - jistě máš své bohaté dlouholeté špatné zkušenosti z EWTO, proto Tě nadzvedlo, že jsem použil slovo třeba. Ano, použil, protože o těch dotyčných pouze čtu a slýchám, ale zatím jsem se s nimi nesetkal a podobnou situaci neprožil a to nejsem v EWTO půl roku.

Nemám sbírám je za posledních pár dnů ale zatím podle toho co čtu bych mohla napsat že mezi těmi zakomplexovanými ubožáky co prokopávají svým členům klubu nohy se třeba najde i pár málo slušných.
A na závěr - pokud se Ti mé názory zdají ubohé, tak budiž, nevím v tom případě, co říct na ten Tvůj úlet s preventivním prokopáváním kolen nováčkům....urazil bych všecky ostatní holky na tomto webu a ty si to nezaslouží. Myslím, že ta Tvá věta Tě charakterizuje dostatečně jasně sama za sebe.
Senior.

Kolena či nohy jako takové se přeci u EWTO žákům prokopávají, lépe řečeno jak jsem četla se s tím musí počítat, takže Seniore, netrpíš už senilitou že si nepamatujěš příspěvky svých vlastních bratrů ve zbrani :-) ?
Klára
Klárka
:-) směj se, bude ti líp :-)
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » pát 19. kvě, 2006 8:10

Pro Klarku: hned v prvnim prispevku pises, ze o EWTO ti vypravel tvuj instruktor...dost dobre nechapu jakej maj smysl tvoje vypady na tomhle foru, ktery se ani nezakladej na nejaky osobni zkusenosti.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pát 19. kvě, 2006 8:14

Nejjasnější Klarko,

Ty vrabčáky jsi jako první zmínila Ty a taky v ne zrovna decentní souvislosti...to jen tak na okraj. Nediv se, že se Ti to vrátí.

A co se toho prokopávání týče - tady se psalo o jednom případu a Ty z toho děláš běžnou praxi. Vzbuď se.

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » pát 19. kvě, 2006 8:25

>...takže ty jsi ještě sprosťák, HNUS, UBOHÉ Seniore, chudáčku...
>...Nejspíš mají instruktoři WT tak malinkaté vrabčáky...
>...přesně tak do ruky -----> jó, to bych chtěla...

To zase někdo obrátil placatej šutr... ©koda, že tady admin nemá blicí ikonku :?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » pát 19. kvě, 2006 8:29

toddb píše:Pro Klarku: hned v prvnim prispevku pises, ze o EWTO ti vypravel tvuj instruktor...dost dobre nechapu jakej maj smysl tvoje vypady na tomhle foru, ktery se ani nezakladej na nejaky osobni zkusenosti.

Musím být nejdříve členem nějaké, třebas fašistické politické strany abych si udělala osobní zkušenost a pak mohla jejich činnost kritizovat nebo mi můžou zkušenosti ostatních ukázat cestu ? Ale já už teď vím odpověď na to co jsem chtěla vědět díky vám z EWTO :-), děkuji.
papa :-*
Klára
Klárka
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » pát 19. kvě, 2006 8:35

To Klarka: no, znova upozornuju , ze nejsem clenem EWTO a ze z EWTO jsem sveho casu odchazel znacne rozladen. Nicmene, casy se meni a podle prispevku lidi co EWTO cvici jsou vesmes spokojeni a styl jim vyhovuje a vyhovuje jim i organizacni struktura EWTO. Mne nevyhovovala a proto jsem odesel. Jiste , nemusis byt clenem fasisticke strany,aby sis o ni udelala obrazek, ale EWTO je organizace jako kazda druha, neni potreba ji demonizovat a delat z ni naprostej odpad mezi vsemi BU...zejmena na zaklade toho co ti nekdo rekl....jinak ti preju pekny den.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » pát 19. kvě, 2006 8:41

toddb píše:To Klarka: no, znova upozornuju , ze nejsem clenem EWTO a ze z EWTO jsem sveho casu odchazel znacne rozladen. Nicmene, casy se meni a podle prispevku lidi co EWTO cvici jsou vesmes spokojeni a styl jim vyhovuje a vyhovuje jim i organizacni struktura EWTO. Mne nevyhovovala a proto jsem odesel. Jiste , nemusis byt clenem fasisticke strany,aby sis o ni udelala obrazek, ale EWTO je organizace jako kazda druha, neni potreba ji demonizovat a delat z ni naprostej odpad mezi vsemi BU...zejmena na zaklade toho co ti nekdo rekl....jinak ti preju pekny den.

Já už tomu rozumím a děkuji všem za snahu a námahu mi odpovědět :-) . Mám to už nějak utříděné.
papa
Klára
Klárka
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Senior » pát 19. kvě, 2006 8:48

...no konečně v tom máš pořádek....ječmen vlevo - proso vpravo - voda uprostřed....
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...