Wing/Ving Tsun/Chun posilování

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod luen » pát 24. lis, 2006 10:00

Ja vim, ale to je jina veda ... nez ten radoby vedecky pristup ruznych dokturku, kteri si na vedce hraji :wink: Rozumime?!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod vlado » pát 24. lis, 2006 10:11

vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod karlat » pát 24. lis, 2006 14:44

To Emanuele a Vlado (týjo, to jsem o tobě nevěděl! Co všechno se člověk nedoví na netu :) ): Mými slovy bych řekl, že jste byli za HORNÍ hranicí .. Já měl zase opačný problém, měl jsem 183 cm a 70 kg. Krom toho, že mi nefungovalo vůbec nic (tedy s vyjímkou -no, víte čeho :lol: ), byl jsem pořád nemocný (viróza každý měsíc). Teď mám 80kg, ještě tak pět bych rád, jsem zdravý a v poho. Byl jsem pod SPODNÍ hranicí.

To luen: Kde bereš ty nádherné smajlíky? Já je také chci, prosím, prosím....
Jo, a jak jsi popisoval náš WT pružinový efekt tak, jak má ta ruka vystřelit dopředu když se útočník stáhne a tak (vizte výše), pak máš v podstatě recht (s výjimkou toho opírání se o útočníka, to v ®ÁDNÉM PŘÍPADĚ!!! ), ale to je popis cvičení pružinového efektu na úrovni začínajících. Předpokládá totiž prodlevu při čekání, až se útočník stáhne, nebo něco udělá. Ale to je v boji nesmysl. Spíše bych řekl, že pružinový efekt je takové miminko onoho srdce bojovníka, onoho myšlení vpřed, jak hokejisté říkají "tah na branku", nebo jak v muzice říkáme "srdce a koule". No, a to už spolu asi zase souhlasíme?..
Hezký den
Naposledy upravil karlat dne pon 27. lis, 2006 13:54, celkově upraveno 1
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Daneel » sob 25. lis, 2006 2:44

Nebyl jsem tu nějaký čas
NO COMENT 8) 2 ALL
BAVTE SE... JÁ SE VYJÁDŘÍL (končím s diskuzemi, jdu cvičit, a smějte se nad příspěvky typu konečně 8O )
Daneel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sam-soi » sob 25. lis, 2006 12:05

zapomel ses vyjadrit na dotaz kde cvicis ... ale to neni nahoda zes to 5x minul ...
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pon 27. lis, 2006 13:25

Luen: :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Wing/Ving Tsun/Chun posilování

Příspěvekod karlat » pon 27. lis, 2006 16:40

nedá mi to, musím se ještě vyjádřit:
luen píše:
karlat píše:Nevím, co si představujete pod pojmem "pružinový efekt"

luen napsal:Ale ja moc dobre vim, co si pod tim mam predstavit a prave proto tvrdim - to co tvrdim :wink: )

karlat píše:z dřívějších rozhovorů (např. s Rozou o řetězácích) si uvědomuji, že někdy totéž nazýváme různě, tedy to, co my nazýváme řetězovým úderem lze jistě nazvat sled (samozřejmě co nejkvalitnějších a co nejúčinnějších) úderů...

luen napsal:Kdyz myslis :?: Udelej si cas a stav se ... myslim, ze prehodnotis cely svuj citat :wink:

karlat píše:s trvalou hmatovou kontrolou.

luen napsal: :D :?: ted si z nas strilis, vid :wink: Nebo je to nejaka forma sexualni predehry :?:

REAKCE KARLAT ( nejdou mi rámečky :cry: ): Nikoliv, nestřílím. Když se mi podaří partnera zasáhnout, mám snad od něj odskakovat a hledat cestu znova?

karlat píše:To co nazývám "pružinovým efektem" mohu též nazvat,jak jsem se zmínil, principem neohybatelné paže

luen napsal: ...

REAKCE KARLAT: jedno z prvních cvičení, se kterým se setkají Aikidisté.

karlat píše:nebo také efektivní využití antagonové relaxace

luen napsal:Narez, husty ... a ted vazne a trochu to pocechujeme "antagonova relaxace" je takove to jako tlacit - netlacit ve skutecnosti se opirat o soupere a kdyz jako jeho ruka uhne, tak ta tvoje se mrskne k nemu??? Jestli je to ono, tak plati co jsem napsal :wink:

REAKCE KARLAT: Viz o něco výše můj předchozí příspěvek. V žádném případě se neopírat o útočníka!!! podsouváš nám něco, cos nemohl vidět u WT!

karlat píše:To nevymyslel Leung Ting, ani Morihei Ueshiba

luen napsal:Ueshibu nechame pro ted spat, ale Leung Ting si to vymyslel a nejen to - WT JE VYMYSL LEUNG TINGA A NENI TO WING CHUN!!!!

REAKCE KARLAT: WT není vynález, je to stále živé a přizpůsobující se BU- viz vedlejší link.

karlat píše:jedná se o VYU®ITÍ ANATOMICKÉ STAVBY LIDSKÉHO TĚLA.

luen napsal:Tohle rika kazdej a hlavne ti Tingove a podivej se na ne jak se hybou ... :wink:

REAKCA KARLAT: Právě že vidím.. Když někdo z nějakého důvodu stojí v ma-bu, tak to také není přirozené. Ale smysl to mít jistě může.

karlat píše:Ze strany jde pouze vnitřní pak sao, pak sao vnější jistě ne, možná pro takový TAKTIL mají zdejší sinologové jiný výraz? (je fakt, že čínštinu na treninku neřešíme skoro vůbec, v tom si jistě nechám poradit!..)

luen napsal:I vnejsi a mimochodem to co pises ve vztahu k pak sau je opet Tingovina ... je mi to lito, ale je to tak.

karlat píše:To mi chceš říct, že útočníkovu pěst srážíš pak saem z vnějšku do strany? No vida, konečně jasně a zřejmě a konkrétně formulovaný rozdíl mezi WT a MGWWCh!!!

luen napsal:©marjááá ... odkudkoliv kamkoliv.

REAKCE KARLAT: :roll:

luen napsal:V BU nejde o to delat neco jenom tak (vetsinou proto, ze to nekdo rekne ... Hladik toho taky napovida a neni dobre to brat vazne) jak to nekdo slysel ... ale jde o to se postupne naucit pouzivat cele telo jako zbran!!!

REAKCE KARLAT: to také říkají všichni... A pak dělají hurá styl (není na vás, to ještě sčíhnu)

luen napsal:Proc ne pak saem z vnějšku do strany - funguje sice trochu jinak nez ta prvni varianta, ale jde to taky. Karle nemyslim to nijak spatne, ale ja vam ten wing chun nejak neverim :oops: Celkem se tesim az se potkame - udelej si hodne casu at to vstrebas :!:

Karle bez urazky, ale doufam, ze tam mate i jine veci o ktere by se dalo v boji oprit - pod tyhle veci bych se nepodepsal a jsou to presne ty veci kvuli kterym je uroven wing chun tak mizerna :oops:

Vim, ze to nemyslis spatne, ale jsou to klasicke povidacky ve wing tsun ...
[color=#][/color]
Naposledy upravil karlat dne stř 29. lis, 2006 14:07, celkově upraveno 1
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod sam-soi » úte 28. lis, 2006 1:13

2 karlat - vzhledem k tomu ze tenhle hread procitam

... ted mi uniklo .. kde ze ses v tom vyjadril ?
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod karlat » stř 29. lis, 2006 14:09

Nefungují mi citovací rámečky, tak jsem to tam vepsal a vždy uvedl REAKCE KARLAT:.............následuje text.
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...