Moderátor: pm
[color=#][/color]luen píše:karlat píše:Nevím, co si představujete pod pojmem "pružinový efekt"
luen napsal:Ale ja moc dobre vim, co si pod tim mam predstavit a prave proto tvrdim - to co tvrdim)
karlat píše:z dřívějších rozhovorů (např. s Rozou o řetězácích) si uvědomuji, že někdy totéž nazýváme různě, tedy to, co my nazýváme řetězovým úderem lze jistě nazvat sled (samozřejmě co nejkvalitnějších a co nejúčinnějších) úderů...
luen napsal:Kdyz myslisUdelej si cas a stav se ... myslim, ze prehodnotis cely svuj citat
karlat píše:s trvalou hmatovou kontrolou.
luen napsal:![]()
ted si z nas strilis, vid
Nebo je to nejaka forma sexualni predehry
![]()
REAKCE KARLAT ( nejdou mi rámečky): Nikoliv, nestřílím. Když se mi podaří partnera zasáhnout, mám snad od něj odskakovat a hledat cestu znova?
karlat píše:To co nazývám "pružinovým efektem" mohu též nazvat,jak jsem se zmínil, principem neohybatelné paže
luen napsal: ...
REAKCE KARLAT: jedno z prvních cvičení, se kterým se setkají Aikidisté.karlat píše:nebo také efektivní využití antagonové relaxace
luen napsal:Narez, husty ... a ted vazne a trochu to pocechujeme "antagonova relaxace" je takove to jako tlacit - netlacit ve skutecnosti se opirat o soupere a kdyz jako jeho ruka uhne, tak ta tvoje se mrskne k nemu??? Jestli je to ono, tak plati co jsem napsal![]()
REAKCE KARLAT: Viz o něco výše můj předchozí příspěvek. V žádném případě se neopírat o útočníka!!! podsouváš nám něco, cos nemohl vidět u WT!karlat píše:To nevymyslel Leung Ting, ani Morihei Ueshiba
luen napsal:Ueshibu nechame pro ted spat, ale Leung Ting si to vymyslel a nejen to - WT JE VYMYSL LEUNG TINGA A NENI TO WING CHUN!!!!
REAKCE KARLAT: WT není vynález, je to stále živé a přizpůsobující se BU- viz vedlejší link.karlat píše:jedná se o VYU®ITÍ ANATOMICKÉ STAVBY LIDSKÉHO TĚLA.
luen napsal:Tohle rika kazdej a hlavne ti Tingove a podivej se na ne jak se hybou ...![]()
REAKCA KARLAT: Právě že vidím.. Když někdo z nějakého důvodu stojí v ma-bu, tak to také není přirozené. Ale smysl to mít jistě může.karlat píše:Ze strany jde pouze vnitřní pak sao, pak sao vnější jistě ne, možná pro takový TAKTIL mají zdejší sinologové jiný výraz? (je fakt, že čínštinu na treninku neřešíme skoro vůbec, v tom si jistě nechám poradit!..)
luen napsal:I vnejsi a mimochodem to co pises ve vztahu k pak sau je opet Tingovina ... je mi to lito, ale je to tak.karlat píše:To mi chceš říct, že útočníkovu pěst srážíš pak saem z vnějšku do strany? No vida, konečně jasně a zřejmě a konkrétně formulovaný rozdíl mezi WT a MGWWCh!!!
luen napsal:©marjááá ... odkudkoliv kamkoliv.
REAKCE KARLAT:![]()
luen napsal:V BU nejde o to delat neco jenom tak (vetsinou proto, ze to nekdo rekne ... Hladik toho taky napovida a neni dobre to brat vazne) jak to nekdo slysel ... ale jde o to se postupne naucit pouzivat cele telo jako zbran!!!
REAKCE KARLAT: to také říkají všichni... A pak dělají hurá styl (není na vás, to ještě sčíhnu)
luen napsal:Proc ne pak saem z vnějšku do strany - funguje sice trochu jinak nez ta prvni varianta, ale jde to taky. Karle nemyslim to nijak spatne, ale ja vam ten wing chun nejak neverimCelkem se tesim az se potkame - udelej si hodne casu at to vstrebas
![]()
Karle bez urazky, ale doufam, ze tam mate i jine veci o ktere by se dalo v boji oprit - pod tyhle veci bych se nepodepsal a jsou to presne ty veci kvuli kterym je uroven wing chun tak mizerna
Vim, ze to nemyslis spatne, ale jsou to klasicke povidacky ve wing tsun ...
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků