JKD

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 10:29

luen píše:
waterman píše:K tomu 1-ich punchi - měl jsem teda zato že je to něco special :)
Mám tu cca 15 PDF knih a o B.L jeho Jeet Kune Do a podobné. A je tu i kniha o punchi. Všechny jsou jak jinak nž v angličtině...

Jestli o ně někdo bude mít zájem mohu někam dát. Asi před týdnem jsem se o B.L. začal zajímat více a k tomu patří i všechny knihy, jeho filmy a instruktážní videa a teď když jsem se dozvěděl tohle.. :)

Jestli potrebujes nejaky idol nebo vzor, najdi si nekoho, kdo jeste zije a s kym muzes konfrontovat svuj pohyb a i to, jak chapes, co rika :wink: Mrtvej ucitel ma jednu vadu na krase:

Nikdy te neopravi

a jako bonus pridavam, ze lidi toho moc nakecaj a nikdy se nedozvis o mrtvem cloveku jestli nekdy neco skutecne umel :wink:

Jo lidi toho opravdu moc nakecaj. Nedozvíš se že, něco uměl, ale na diskuzí lidí, co ho BL neznali se určitě dozvíš, že nic neuměl.
Já to nechápu, BL je špatnej, četl sem tu snad i že Van Dame je špatnej, všichni sou špatný a já sem jejich soused a vím to nejlíp. Každej vo tom ví prd. Nikdo tady BL neznal a to že nic neuměl se dozvídá tak z druhý třetí ruky od lidí, co to nedotáhli tak daleko jako on a cvičí někde v parčíku.
Naposledy upravil wushupetr dne stř 23. črc, 2008 10:32, celkově upraveno 1
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod waterman » stř 23. črc, 2008 10:30

Tady jsem našel jeden z filmových soubojů Inosanta a Bruce..
http://www.youtube.com/watch?v=9eVUQaeH ... re=related

Je to spíše pro pobavení z těch Brucových skřeků :)
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 11:20

ukropcany píše:4wushupetr - mýliš sa... tu nejde o to, či je ten a ten lepší ako BL... tu ide o to, že BL je niektorými považovaný za superfightera, ktorý «a zabije pohľadom a to on proste nie je... :D on je proste normálny týpek, ktorý vie niečo buchnúť a niečo kopnúť, ale s bojom to NIČ nemá... to, že s bojom to nič nemá vidí KA®DÝ, kto o tréningu na boj niečo vie... :idea: totiž keď niekto NEVIE tú správnu vzdialenosť a čas trafiť do blbého mechu, len hodne ťažko to trafí do hýbuceho sa človeka... nehovoriach o začiatočníckych chybách v ukážkach sparingu... :roll:

P.S. BL bol určite veľmi inteligentný jedinec, ktorému to dobre myslelo a vedel sa zároveň šikovne predať (to nie je častá kombinácia). Lenže ak sa bavíme o boji, tak on je proste gymnasta, ktorého fighting skills stačia len na začiatočníka, príp. úplnú lamu. Ale keby sa postavil štípačovi, tak ten ho zožerie... a VanDamma detto...

Gymnasta... proč tady každej vytahuje tu gymnastiku?
Van Dame taky ve svejch filmech hraje většinou hezounka, třeba v Krvavym sportu jak na začátku kope do tý hrušky v těch těsnejch trenýrkách, to uznávam je hrozný, ale to o jeho znalostech v boji nic neříká. On se tak jen prezentoval. Byl Mistr Evropy (tuším, že ve střední váze) a BL (a říkám, že nejsem nějakej jeho fanda takže tím nejsem zaslepenej) je to samý. Prezentoval se tak jak se prezentoval. Musel nějak vystupovat, aby dostával role a vycházelo mu to, ale stejně jako u Van Dama to o něm nic, co do BU neříká. Nikdo tady s ním nebojoval.
Je to jako hudba. Zpěváci taky zpívaj o tom jak odsuzujou násilí jak vyznávaj lásku a ve skutečnosti maj záznamy v trestným rejstříku, vymetaj večírky a sou samej skandál. Prostě se nějak prezentovat musí, když je někdo mediálně známej.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 11:38

ukropcany píše:Však ale vôbec nejde o to, ako sa prezentoval... to, aké majú BU je vidieť, to ako sa prezentujú, nikto myslím nerieši... proste je video a na ňom je vidno, čo v ňom je a čo nie... :idea: a proste on tam robí také veci, ktoré by jeden robiť nemal... :D

Myslíš všechny ty nefilmový videa jako třeba z tý zahrádky, v různejch pořadech a tak? Je jedno jestli jde o filmy nebo hoummejd ze zahrady. Vsadím se, že to bylo jen jako show, páč věděl, že se to stejně dostane do televize a dostane se tam cokoliv natočí. Koukněte jak mluvil. Jako by měl naučenej scénář. Mě to kolikrát přišlo jako ti bojovníci ve wrestlingu před tím než začnou bojovat tak něco furt kecaj.Jde o show. Spíš ty lidi, co učil byly totálně neznalí, páč by jako lekci BU brali i to, kdyby BL natočil jak si utírá zadek na toaletě.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod waterman » stř 23. črc, 2008 11:39

Dle mě se nedá teda posoudit dovednost BU podle toho jak hraje ve filmech. Sice si ty filmy a veškeré bojové scény režíroval sám. Ale v boji na ulici bojuje většina jinak než někde v nahraném filmu. Ale minimálně vysokou rychlost jak úderů tak kopů mu odepsat nelze. Nebo ty slavné opičí skřeky :D.

Jako příklad posouzení BU schopností ve filmu se vemte Walker, texas Ranger. Tam taky Chuck nepředvádí moc ze svého umění a taky ho to nedělá lamou. I když je pravda že Walker, je už z jiné doby, kde by s pažemi moc neuspěl, ale přecejenom. A navíc i když Chuck skončil s BU už dávno (alespoň podle toho co jsem se dočetl? :)), tak určitě i tak není pouze fimový kašpárek. :twisted:
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 11:48

waterman píše:Dle mě se nedá teda posoudit dovednost BU podle toho jak hraje ve filmech. Sice si ty filmy a veškeré bojové scény režíroval sám. Ale v boji na ulici bojuje většina jinak než někde v nahraném filmu. Ale minimálně vysokou rychlost jak úderů tak kopů mu odepsat nelze. Nebo ty slavné opičí skřeky :D.

Jako příklad posouzení BU schopností ve filmu se vemte Walker, texas Ranger. Tam taky Chuck nepředvádí moc ze svého umění a taky ho to nedělá lamou. I když je pravda že Walker, je už z jiné doby, kde by s pažemi moc neuspěl, ale přecejenom. A navíc i když Chuck skončil s BU už dávno (alespoň podle toho co jsem se dočetl? :)), tak určitě i tak není pouze fimový kašpárek. :twisted:

Moje řeč Norise teda nesnášim, ale jen co do herce.
Já neříkám, že BL nebyl špatnej ani dobrej, ale tohle sou jen informace buď to z televize, která ukazuje jen tu show (a to je každý video, co jsem od BL viděl), nebo si někdo zajede do Číny, kde se to doví od nějakejch senilních dědků v praku, co ho zahledli před x lety před luxusním hotelem, když oni sami jeli na kole do továrny.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 23. črc, 2008 12:28

wushupetr píše:Já neříkám, že BL nebyl špatnej ani dobrej, ale tohle sou jen informace buď to z televize, která ukazuje jen tu show (a to je každý video, co jsem od BL viděl), nebo si někdo zajede do Číny, kde se to doví od nějakejch senilních dědků v praku, co ho zahledli před x lety před luxusním hotelem, když oni sami jeli na kole do továrny.

Proč to tak řešíš? Vždyť už je to jedno. Byl to především herec, který rychle a dobře pochopil zákony showbusinessu v Americe.
Je celkem zbytečné řešit, zda opravdu uměl bojovat nebo ne. Jak psal Ukrop. Lidé z něj dělají něco víc než byl a on tuto legendu mistra BU velmi rád za svého života přiživoval a toto mu lidé na tomto fóru vyčítají.
Ona ta videa ukazují více než jen show. On tam prezentuje nějaké techniky a jak je má zvládnuté. Kdo ví, na co se má dívat jasně dokáže poznat úroveň jeho mistrovství.

Pokud jde o gymnastiku a BL, tak on sám uvedl, že v mládí prodělal přípravu v hongkongském divadle a ta je hodně postavená na gymnasticko-akrobatických základech, takže jej Ukrop neurazil, v podstatě napsal jeho pravé sportovní zaměření. :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 23. črc, 2008 12:37

RBR píše:
luen píše:Klasika, udery od pasu ze svesenych rukou, natazeny nohy, vystrcena brada ... JKD je opravdu jine ...

Údery se svěšených rukou není nic neobvyklého, řekl bych, že tento zločin se táhne přes všechna BU a BS. Dost často vidíš v ringu boxery jak mají ruky dole a spoléhají se na svůj postřeh (většinou to stihnou). Když jsem se koukal na thajboxery vychvalovaný Ong bak tak tam také valil ruky od pasu a ještě se napřahoval (což mě překvapilo-asi filmová nadsázka). Nedávno jsem v jiném threadu kritizoval karatisty za totéž. Taekwondo WTF tam je to dovedeno k dokonalosti.
Je to takový nesmrtelný fenomén, který se vyskytuje i přes veškerou snahu trenérů jednotlivých Bu a BS o odstranění.

RBR

Nejde o to, ze nekdo svesi ruce, protoze je unavenej a odpociva, nebo protoze provokuje a nebo odpociva a hraje ze provokuje :lol: , ale kdyz boucha do pytle a u toho neudrzi ruce u hlavy ... u pytle na kterem se zacina a ma detskou vahu ... sorry to je jina situace :wink:

wushupetr píše:Jo lidi toho opravdu moc nakecaj. Nedozvíš se že, něco uměl, ale na diskuzí lidí, co ho BL neznali se určitě dozvíš, že nic neuměl.
Já to nechápu, BL je špatnej, četl sem tu snad i že Van Dame je špatnej, všichni sou špatný a já sem jejich soused a vím to nejlíp. Každej vo tom ví prd. Nikdo tady BL neznal a to že nic neuměl se dozvídá tak z druhý třetí ruky od lidí, co to nedotáhli tak daleko jako on a cvičí někde v parčíku.

Jak neznal? Ty potrebujes znat kazdeho osobne abys vyvodil zaver? Tak uprimnou soustrast :wink: A jak muzes tvrdit, ze neco umel, kdyz ho neznas? Mimochodem v parciku tady cvici jen malokdo a i kdyby, kde je tohle nataceny? Na zahrade a v garazi ... aha, tak to meni situaci, jinak i totalni kosa muze cvicit v parku :wink:

Hele mi nemuzeme za to, ze sis vybral idol, kterej je takovej jakej je :wink: Koukni se na ta videa a posud sam jestli neco umi a pokud ti bude vse pripadat OK, tak bych prehodnotil tvuj smysl pro to, co je dobre a kvalitni. Uz jsme se bavili o tom co sam zvladas a jak umis fajtit, takze mozna bude problem i v tom :wink: Treba vidis nektere veci odlisne, protoze skaces salta, misto abys sparoval :wink: Nechci do tebe sit, jen hledam pricinu tveho postoje k tomu co na tech videich je ...

wushupetr píše:Gymnasta... proč tady každej vytahuje tu gymnastiku?
Van Dame taky ve svejch filmech hraje většinou hezounka, třeba v Krvavym sportu jak na začátku kope do tý hrušky v těch těsnejch trenýrkách, to uznávam je hrozný, ale to o jeho znalostech v boji nic neříká. On se tak jen prezentoval. Byl Mistr Evropy (tuším, že ve střední váze) a BL (a říkám, že nejsem nějakej jeho fanda takže tím nejsem zaslepenej) je to samý. Prezentoval se tak jak se prezentoval. Musel nějak vystupovat, aby dostával role a vycházelo mu to, ale stejně jako u Van Dama to o něm nic, co do BU neříká. Nikdo tady s ním nebojoval.
Je to jako hudba. Zpěváci taky zpívaj o tom jak odsuzujou násilí jak vyznávaj lásku a ve skutečnosti maj záznamy v trestným rejstříku, vymetaj večírky a sou samej skandál. Prostě se nějak prezentovat musí, když je někdo mediálně známej.

Nebud chytlavej, nemuzeme za to, ze sis takto sam vybral :wink: Bud to zmen a nebo se s tim smir, ale bu/bs nejsou o skakani a pod. :wink: Vandame nikdy zadne ME nevyhral!!! To rekl v jednom rozhovoru v USA, kde je kazdemu ukradene takove klani a 1/2 lidi ani nevi, kde je Evropa! Evidentne si nepochopil, ze to neni kritika jeho osoby, ale jeho pohyboveho projevu a takovy je pro boj k nicemu! Podivej jedna vec je co ukazoval pro film, ale neverim tomu, ze nekdo jinak umi bouchnout a kopnout, kdyz vidim vsechno mozne, vsechny mozne varianty, ale jen ne to, co je dobre pro nacvik nejake dovednosti, pouzitelnosti v boji ... Proste proc by na kazdem videu spatne bouchal a kopal, kdyz to ve skutecnosti umi? Ja jeste nevidel zadneho rezace, kterej kazdemu ukazuje shit a to dobre si cvici doma tajne v koutku ... on to totiz jinak neumi a to jak ten bouchac, tak i B.L. a to je ten problem :wink:

Jo jasne film je film, ale tohle je vyukovej material. Chuck je dnes dedecek a B.L. v te dobe jeste mladej kluk. Hlavne jak uz jsem uvedl on vyhral co mohl, ale o B.L. jsou jen vypravenky o jeho soubojich a pak se podivas na ony "slavne" souboje na H.K. strechach a poprskas si monitor smichy :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 12:44

1)
neřeším, ale reaguju (na Luena)
2)
nepsal sem, že ho někdo urazil nebo snad jo RBR? A kde?
3)
rád bych viděl nějaký video, kde je natáčenej jen on (BL) aniž by věděl, že ho někdo natáčí, páč cokoliv se kdy o něm natočilo, věděl, že se dostane do medíí. Pak to bude zkutečně on a to, co (ne)umí. Já bejt herec bojovník a jakýkoliv úrvně, tak chci roli v dalším filmu a proto si svoje umění přibarvim tak, aby to lidi chtěli vidět znovu. o co opravdu umím je jen moje věc a na tom bych třeba tolik nevidělal.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 23. črc, 2008 12:59

wushupetr píše:1)
2)
3)
rád bych viděl nějaký video, kde je natáčenej jen on (BL) aniž by věděl, že ho někdo natáčí, páč cokoliv se kdy o něm natočilo, věděl, že se dostane do medíí. Pak to bude zkutečně on a to, co (ne)umí. Já bejt herec bojovník a jakýkoliv úrvně, tak chci roli v dalším filmu a proto si svoje umění přibarvim tak, aby to lidi chtěli vidět znovu. o co opravdu umím je jen moje věc a na tom bych třeba tolik nevidělal.

1 a2 nechapu, ale k 3:

Neni to pravda, porad budes mit urcite navyky, kterych se nezbavis, stipac nikdy nebude kopat jako trtko a bouchat zrovna tak, ovsem situace bude jina pokud trtko budes a nekdo z tebe bude delat znalce :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 13:06

Luenovi:
Prosim tě neber to jako že se chci s tebou zase hádat ale
píšeš:
1) ®e je můj vzor
- tak ne není můj vzor, viděl jsem od něj asi dva filmy.

2) Jak můžu soudit, že něco uměl, když ho neznám?
-nevím, zeptej se sám sebe jak můžeš soudit, že nic neuměl, když ho neznáš. V BU nejde o krásu pohybu, ale účinost. BL ukazoval krásu pohybu a těla a lidi to od něj chtěly. Tak asi kdyby nechtěli, nebude tak úspěšnej. Mýslím, že to psala XieXie, že tím, čím se kdo prezentuje nemusí znamenat to, že je to jediný co umí.Kdyby lidi řekli neskákej v těch filmech, ukaž opravdový BU, vsadím se, že by to změnil.Ale asi ten shit (jak píšeš) lidi chtěly vidět.

3)jaký video na střechách? to sem neviděl? nemyslíš tohle?
http://uk.youtube.com/watch?v=V2-zrC9tDcc
Já fakt nevím, pošli jaký myslíš ty.

4) Neboj, to co jsem si vybral nehodlám měnit, není třeba se smířit a za to nemůžeš.

5) Noris závodil BL ne. No a co?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 13:13

luen píše:
2)
3)

1 a2 nechapu, ale k 3:

Neni to pravda, porad budes mit urcite navyky, kterych se nezbavis, stipac nikdy nebude kopat jako trtko a bouchat zrovna tak, ovsem situace bude jina pokud trtko budes a nekdo z tebe bude delat znalce :wink:

To je ale to co se snažím říct celou dobu.
Opakuji:
Neříkám, že byl dobrej, neříkám, že byl špatnej. Říkám, že to tady nikdo nedokáže posoudit. Nejde o navyky, jde o to co chce ukázat a třeba i jde o návyky a pak nic neumí, ale to mi z vydeí neposoudíme.
Ukaž lidem v tý době úder a oni řeknou, že dobrý. Ukaž lidem v tý době úder a zapišti u toho jako on, zaksichti se při tom a lidi to začnou milovat. V tý době samozřejmě, dnes už by asi moc nevidělal
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 23. črc, 2008 13:22

2)

Nepsal si to. Byl to myšleno s jistou nadsázkou

3)

Myslel jsem, že to Luen napsal jasně. Lze na svém výkonu něco přibarvit, ale základ je vždy stejný. Nelze se dokonale změnit a před kamerou převádět něco jiného než máš natrénováno. Myslím tím provedení jednotlivých technik. Před kamerou můžeš pouze výrazně ovlivnit choreografii. Zařadíš tam efektní prvky, které bys normálně nepoužil, ale i provedení těchto prvků ukáže co umíš a to nepřihraješ.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 13:37

ok co je na tomhle videu podle vás třeba špatně z hlediska BOJE?

http://uk.youtube.com/watch?v=3HCb-xTIG ... re=related
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hopkirk33 » stř 23. črc, 2008 13:55

tu je clanok od Wong Shun Leunga o B.L
http://web.ukonline.co.uk/ray.d8/article13.html
hopkirk33
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » stř 23. črc, 2008 13:55

wushupetr píše:Myslíš všechny ty nefilmový videa jako třeba z tý zahrádky, v různejch pořadech a tak? Je jedno jestli jde o filmy nebo hoummejd ze zahrady. Vsadím se, že to bylo jen jako show, páč věděl, že se to stejně dostane do televize a dostane se tam cokoliv natočí. Koukněte jak mluvil. Jako by měl naučenej scénář. Mě to kolikrát přišlo jako ti bojovníci ve wrestlingu před tím než začnou bojovat tak něco furt kecaj.Jde o show. Spíš ty lidi, co učil byly totálně neznalí, páč by jako lekci BU brali i to, kdyby BL natočil jak si utírá zadek na toaletě.

cheche, to je presny:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 23. črc, 2008 14:07

ukropcany píše:To čo predvádza je proste zle a bodka. Tá práca na mechu je totálna katastrofa, bordel bez ľadu a skladu

mohl bys postnout sebe, jakym zpusobem cvicis udery na pytli?Docela by me to zajimalo.
Stale z tvych prispevku citim urcitou subjektivnost, ktera je dana tvym zamerenim.Jako boxer do toho BL skutecne boucha otresne, o tom zadna, ale ne vse bouchani do pytle ala boxer je "sparvne a to nejlepsi".Coz ovsem ty jaksi neuznavas a neni to jen o tom pytli, ze;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 15:00

ukropcany píše:
wushupetr píše:ok co je na tomhle videu podle vás třeba špatně z hlediska BOJE?

http://uk.youtube.com/watch?v=3HCb-xTIG ... re=related
A čo je na tom o boji? Sú tam dosky a potom stojaci nehýbajúci sa "karatista" (karatisti snáď prepáčia). Boj som tam nevidel žiadny, ani tréningový ani iný.

Přesně tak, byla to show.

A co tohle?
http://uk.youtube.com/watch?v=F4hAHN1mo ... re=related

Ptám se páč mě to moc zajímá. Já jeho styl necvičím
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod waterman » stř 23. črc, 2008 15:14

@hopkirk33 - zajímavý ten článek co si našel. Ale ejstli to je pravda nebo blábol někoho, co nemá co dělat. To už nezjistíme.. jsem tak v půlcu a je to zajímavé!
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » stř 23. črc, 2008 15:14

Takže z toho že nikdy nebojoval s někym kdo by stál za to usuzuješ, že ani on nestaál za nic? V tom případě to je jen spekulace, která sice neříká že nemáš pravdu, ale ani to nepotvrzuje.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...