RBR píše:luen píše:Klasika, udery od pasu ze svesenych rukou, natazeny nohy, vystrcena brada ... JKD je opravdu jine ...
Údery se svěšených rukou není nic neobvyklého, řekl bych, že tento zločin se táhne přes všechna BU a BS. Dost často vidíš v ringu boxery jak mají ruky dole a spoléhají se na svůj postřeh (většinou to stihnou). Když jsem se koukal na thajboxery vychvalovaný Ong bak tak tam také valil ruky od pasu a ještě se napřahoval (což mě překvapilo-asi filmová nadsázka). Nedávno jsem v jiném threadu kritizoval karatisty za totéž. Taekwondo WTF tam je to dovedeno k dokonalosti.
Je to takový nesmrtelný fenomén, který se vyskytuje i přes veškerou snahu trenérů jednotlivých Bu a BS o odstranění.
RBR
Nejde o to, ze nekdo svesi ruce, protoze je unavenej a odpociva, nebo protoze provokuje a nebo odpociva a hraje ze provokuje

, ale kdyz boucha do pytle a u toho neudrzi ruce u hlavy ... u pytle na kterem se zacina a ma detskou vahu ... sorry to je jina situace
wushupetr píše:Jo lidi toho opravdu moc nakecaj. Nedozvíš se že, něco uměl, ale na diskuzí lidí, co ho BL neznali se určitě dozvíš, že nic neuměl.
Já to nechápu, BL je špatnej, četl sem tu snad i že Van Dame je špatnej, všichni sou špatný a já sem jejich soused a vím to nejlíp. Každej vo tom ví prd. Nikdo tady BL neznal a to že nic neuměl se dozvídá tak z druhý třetí ruky od lidí, co to nedotáhli tak daleko jako on a cvičí někde v parčíku.
Jak neznal? Ty potrebujes znat kazdeho osobne abys vyvodil zaver? Tak uprimnou soustrast

A jak muzes tvrdit, ze neco umel, kdyz ho neznas? Mimochodem v parciku tady cvici jen malokdo a i kdyby, kde je tohle nataceny? Na zahrade a v garazi ... aha, tak to meni situaci, jinak i totalni kosa muze cvicit v parku
Hele mi nemuzeme za to, ze sis vybral idol, kterej je takovej jakej je

Koukni se na ta videa a posud sam jestli neco umi a pokud ti bude vse pripadat OK, tak bych prehodnotil tvuj smysl pro to, co je dobre a kvalitni. Uz jsme se bavili o tom co sam zvladas a jak umis fajtit, takze mozna bude problem i v tom

Treba vidis nektere veci odlisne, protoze skaces salta, misto abys sparoval

Nechci do tebe sit, jen hledam pricinu tveho postoje k tomu co na tech videich je ...
wushupetr píše:Gymnasta... proč tady každej vytahuje tu gymnastiku?
Van Dame taky ve svejch filmech hraje většinou hezounka, třeba v Krvavym sportu jak na začátku kope do tý hrušky v těch těsnejch trenýrkách, to uznávam je hrozný, ale to o jeho znalostech v boji nic neříká. On se tak jen prezentoval. Byl Mistr Evropy (tuším, že ve střední váze) a BL (a říkám, že nejsem nějakej jeho fanda takže tím nejsem zaslepenej) je to samý. Prezentoval se tak jak se prezentoval. Musel nějak vystupovat, aby dostával role a vycházelo mu to, ale stejně jako u Van Dama to o něm nic, co do BU neříká. Nikdo tady s ním nebojoval.
Je to jako hudba. Zpěváci taky zpívaj o tom jak odsuzujou násilí jak vyznávaj lásku a ve skutečnosti maj záznamy v trestným rejstříku, vymetaj večírky a sou samej skandál. Prostě se nějak prezentovat musí, když je někdo mediálně známej.
Nebud chytlavej, nemuzeme za to, ze sis takto sam vybral

Bud to zmen a nebo se s tim smir, ale bu/bs nejsou o skakani a pod.

Vandame nikdy zadne ME nevyhral!!! To rekl v jednom rozhovoru v USA, kde je kazdemu ukradene takove klani a 1/2 lidi ani nevi, kde je Evropa! Evidentne si nepochopil, ze to neni kritika jeho osoby, ale jeho pohyboveho projevu a takovy je pro boj k nicemu! Podivej jedna vec je co ukazoval pro film, ale neverim tomu, ze nekdo jinak umi bouchnout a kopnout, kdyz vidim vsechno mozne, vsechny mozne varianty, ale jen ne to, co je dobre pro nacvik nejake dovednosti, pouzitelnosti v boji ... Proste proc by na kazdem videu spatne bouchal a kopal, kdyz to ve skutecnosti umi? Ja jeste nevidel zadneho rezace, kterej kazdemu ukazuje shit a to dobre si cvici doma tajne v koutku ... on to totiz jinak neumi a to jak ten bouchac, tak i B.L. a to je ten problem
Jo jasne film je film, ale tohle je vyukovej material. Chuck je dnes dedecek a B.L. v te dobe jeste mladej kluk. Hlavne jak uz jsem uvedl on vyhral co mohl, ale o B.L. jsou jen vypravenky o jeho soubojich a pak se podivas na ony "slavne" souboje na H.K. strechach a poprskas si monitor smichy