Aj keď asi už mŕtve vlákno, pripojím sa.
Len pár dotazov, vždy sa snažím byť slušný no musím sa aj odventilovať niekde.
1) Filozofia vs. Boj. V krátkosti, filozofia je neoddeliteľná súčasť, no cez filozofiu sa neubránite, zatiaľ čo po rokoch tréningu príde filozofia "sama". Človek bude vedieť o svojom tele viac a začne si ho vážiť, ako aj telá druhých a prírodu samu. Ale filozofiu treba objaviť! nie prečítať z knižky...
2)"Blbečkovia" v SJK. Mám osobné problémy z touto školou. (Nie osobné ako že fyzické ale ako názorové). Videl som ich tréningy, viac krát, exibície, videl som ich pred a po exibícii v zákulisí. Nemám rád ich "štýl" podla mňa keď si ich niekto odchytí večer na ulici tak nedopadnú najlepšie (čínske mená, línie, rody pre mňa nič neznamenajú) no ktovie, možno ich to zachráni. V každom prípade sa však neprezentujú ako killeri tak nech si svoje tai-či meče robia v SJK, to je to posledné prečo by som ich odsudzoval.
3) Škola šeliem nemá exhibične najlepšie spravené vystúpenia, no videl som jej študentov používať KF v realite a vždy bolo účinné, podla mňa sú v použiteľnosti o pár stupňou vyššie aj napriek tomu že sa hrdo nehlásia k nejakej línii alebo rodu.
4) Hrankay (dúfam že sa to nepíše z j na konci, ak áno, tak sorry), esteticky sa mi nepáči ich kung fu, no sú si istý tým čo robia a sú na dobrej úrovni.
5) V KAŽDOM PRÍSPEVKU SOM HODNOTIL ŠTUDENTOV, SCHOPNOSTI UČITEĽOV SÚ NIEKEDY "SKRYTÉ" (niekedy naozaj, niekey až moc

)
P.S. Som anonymný užívateľ a nik ma tu nepozná, takže kľudne moje príspevky nemusia mať žiadnu váhu.