instruktor kung-fu/Jeet Kune Do

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Klídek

Příspěvekod pavela » ned 26. zář, 2004 1:43

Che, sám velký Bruklí mě vyzval na souboj, došly ti argumenty Klídku? Real fight? To jako podepíšeme, že se můžeme vzájemně zabít? Koukáš moc na TV viď? Co si chceš dokázat, že mě přepereš? Rád bych věděl kolik ti je let? Nechtěl by si to svoje hrdinství začít tím, že by si se tady představil? Navíc ti připomínám, že neomaleně mně nazývat broukem a šmoulou jsi začal ty, což mě sice příliš neuráží ale rád bych ti připoměl, že krávy jsem s tebou nepás. Jestli se mermomocí chceš prát, klidně ti budu k dipozici, jakmile se mi podaří navštívit Čechy. Jsem docela zvědavej na to Jetkundo v REAL FIGHT. Mimochodem kolega Dongwu už měl tu čest jednim Jedkundistou, neješ to náhodou ty?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » ned 26. zář, 2004 8:40

:arrow:
Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:11, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

uííííuuuu

Příspěvekod pavela » ned 26. zář, 2004 13:23

Marku, sorry ale vycházim z ho, co jsem viděl v Bruceleeho filmech. Samotného Brucelee jsem se skutečně prát neviděl a z jeho reálného cvičení jsem viděl akorát jakýsi černobílý záznam z nějakého amerického budoshow, kde komentátor říkal"... a tento starý záznam ukazuje neobyčejnou rychlost a obratnost Bruce lee krále kungfu blablabla tak nějak. A Bruce tam předváděl to, co cvičí každý začítečníík, když se začíná učit wušu, to známé-kop pravou nohou a plesknutí dlaní nejdříve do nártu, potom do stehna, pravou dlaní tlesknout o levé chodidlo,otočka a dopadnout do mabu. Zkrátka opravdu vyjímečné,cvičí to každý kluk ve wušuškole hned potom co se naučí postoje. Tím chci říci, že to je sice bezva, prospěšné ale bohužel nic nového a revolučního... :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

jo a

Příspěvekod pavela » ned 26. zář, 2004 13:33

Tradicionalisti mají svoje, s tím si vystačí, profesionálové chtějí hlavně účinnost a to jim tradiční styly jistě nedají!!! Chachá, to by ses divil, tady v číně jsou to právě tradiční učitelé(policie vojsko), protože jedině tradiční postupy zaručují efektivitu, rádobyrevoluční metody jsou naprd protože s lidským tělem se nedá vymyslet nic novýho, prostě pokud se jedná o reálný boj(samozřejmě bez střelných zbraní) tak už všechno bylo vymyšleno a nic novýho nevyšpekuluje nikdo, ani Bruce lee.Prostě žádnou revoluční metodou se nedá oblafnout to, co se nazývá KUNG FU, neboli denodenní dřina.Jeho kecy o opovržení tradicí, byla prostě normální reklama a on to moc dobře věděl, bohužel jeho následovníci ne.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 26. zář, 2004 14:27

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:19, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 26. zář, 2004 14:42

Pavela:mozna ze kolega Dong_wu mel namysli mne,ikdyz sem se jako JKD fighter nepredstavoval :) :wink:
V diskusi posilovani nohou sem se prel s Angusem o spravnosti kopani "maegeri".Zminuju to zde proto,protoze v patek sem sebral odvahu a zeptal se cloveka co dela shotokan uz naky ten patek,proc to kope tak jak to kope.Mimochodem,kope to presne jako ja,tzn. ze pri kopu vpred stojna noha prechazi na spicku,tudiz zveda patu.Kolega Angus to oznacil za technicky spatne provedene.Zeptal sem se na to i dotycneho "mistra",proc to kope tak jak to kope.Odpovedel mi,ze to ma od jisteho nejmenovaneho cloveka z Izraele,co uci tamni "poradkove sluzby" "sebeobranu".Kdyz sem mu rekl,ze jsem byl upozornen,ze takto vedeny kop je technicky spatny,pousmal se a rekl,ze kluky uci realite,ze se mu takto kope "lepe" a ze nema duvod ucit neco,co je pouze tradicni,kdyz v tom nevidi efektivnost do praxe,ale ze jestli to nekomu takhle funguje,ze pri kopu je pribitej k zemi,tak at si to tak kope,ze nema potrebu komukoli cokoli vyvracet.Pak jeste poznamenal,ze 90 procent karate v CR je naramnej humbuk,kterej je do praxe nepouzitelnej a ze uz se setkal se spoustou karate "mistru",co dostali po kebulu od "obycejnych" boxeru.
Z toho teda plyne,ze ohanet se tradici je hodne smutne.Nekomu muze to a to fungovat,ale dalsim trem uz ne...Proc?Jina stavba tela,jine fyzicke predpoklady,jina memtalita...atd atd.Takze dle meho nazoru,tvrdit,ze neco co ma dane pevne osnovy a uci se TRADICNE jiz X let je naprosto spravene.Ano,spravne jo,ale pouze pro cloveka,ktery ten system z toho a toho duvodu vymyslel a pro jemu podobne.NIC VIC!
Takze Bruce Lee nebyl zadnej machirek,kterej opovrhoval tradicnimi styly jen tak z dlouhe chvile,natoz aby si tim vydelal.Ale tohle nemuze pochopit clovek uzavrenej do sveho "evangelia" :?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 26. zář, 2004 18:48

Marku sorry, ale ani SWAT, ani DEA, ani FBI, ani nikdo jiny nevyuziva pro svuj vycvik pouze Jeet Kune Do. Taky je naprosta blbost, ze nevyuzivaji Karate nebo Kung Fu. Zkratka si zvou externisty na seminare. Jednou je tam seminar, ktery vede judista, podruhe treba Paul Vunak (JKD), jindy treba nekdo z Ving Tsun, priste napr.zapas atd. Berou si od kazdeho neco. Uz vidim jak clen zasahove jednotky poskakuje proti utocnikovi s nozem, kdyz ma na sobe 15 Kg vystroje a vyzbroje. Jejich bojova priprava musi byt prave proto komplexni a proto ziskavaji rozhled co vse jim muzou jednotliva bojova umeni.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 26. zář, 2004 19:01

Sui Yuk Men, ktery byl spoluzakem Bruce Leeho nám v Hong Kongu vypravel, jak byl u toho, kdyz se Bruce Lee vratil za Yip Manem do HK, sli potom spolu a s nim do restaurace a tam Bruce Lee prosil Yip Mana, zda by ho nenaucil Ving Tsun drevenou pannu (Mok Yan Chong) a dokonce techniku "One Inch Punch". Yip Man ho tehdy odmitl, protoze Bruce Lee ucil v USA Ving Tsun take gwailos (bile dably) a Yip Man to povazoval za zradu. Z toho mi nevyzniva, ze by Bruce Lee odmital tradicni styly...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 26. zář, 2004 19:39

neprihlasenyYahoma píše:Sui Yuk Men, ktery byl spoluzakem Bruce Leeho nám v Hong Kongu vypravel, jak byl u toho, kdyz se Bruce Lee vratil za Yip Manem do HK, sli potom spolu a s nim do restaurace a tam Bruce Lee prosil Yip Mana, zda by ho nenaucil Ving Tsun drevenou pannu (Mok Yan Chong) a dokonce techniku "One Inch Punch".

Siu Yuk Men je clovek kterymu neverim nos mezi ocima... Tahle historka o ktery pises je dilem Yip Chuna, YM syna a smejou se ji vsichni YM zaci.

Yip Man ho tehdy odmitl, protoze Bruce Lee ucil v USA Ving Tsun take gwailos (bile dably) a Yip Man to povazoval za zradu. Z toho mi nevyzniva, ze by Bruce Lee odmital tradicni styly...

Yip Man nemel nic proti trenovani belochu, jednou to komentoval tak, ze bily neuci protoze za nim zadny nechodej. Kdyz Wong Shun Leung ucil Rolfa Clausnitzera z Australie, nekolikrat ho za Yip Manem vzal aby se bilym zakem pochlubil.
BTW. "gwailo" neznamena "bily dabel".
cest
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Gwailo

Příspěvekod Anonymní » ned 26. zář, 2004 21:10

Jen pro zajimavost, co presne tedy znamena gwailo ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. zář, 2004 22:09

gwailou = ghost fellow, blbe se to preklada, proste typek, co vypada jako duch (gwai = duch, lou = osoba)

...napada me preklad "bleda tvar"

drive mozna invektiva, dnes v Hk naprosto bezne oznaceni pro belocha. sai yan ("zapadak") se moc nepouziva.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 26. zář, 2004 23:49

To, že Yip Man nechtěl aby se bílí učili Ving Tsun říkalo více číňanů a podkládali to i logickým důvodem. Běloši bývají zkrátka větší, silnější apod. a proto to ani Yip Man nepovažoval za příliš chytré. Co se týká gwailo, tak je to v přesném překladu opravdu "bílý duch", ale číňané sami to většinou volně překládali do angličtiny jako bílý ďábel, ale to je asi to nejmenší... ps.ne jenom Sui Yuk Menovi, ale většině číňanů bych nevěřil nos mezi očima :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 27. zář, 2004 7:54

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:08, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 27. zář, 2004 7:59

Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. zář, 2004 8:17

jo jo 5 let karate a už tomu rozumíš.....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. zář, 2004 8:49

nepřijde Vám zvláštní, že se skoro všechny styly a moderní BU ohání americkejma a jinejma spec. forces atp.
Řekněme si to narovinu--zas jen reklama....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 27. zář, 2004 9:18

Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér