"LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: "microElephant"

Příspěvekod irzounek » stř 09. čer, 2004 7:13

microElephant píše:
K Tvým poznámkám:
nikde jsem nepsal, že je to špatně. Psal jsem, že jsem se s tím nesetkal, nerozumím tomu a z těchto důvodů mi to připadá naprd (tj. nevidím praktické využití - a jak jsem uvedl výše, nestojím o flamewar).
Á propos níže:

Tvoje pozvání rád přijímám. Mám ale bohužel plno až do července, kdy mám dovolenou. Takže bychom se mohli domluvit dejme tomu na konec července? Domluvil jsem si ještě podobnou schůzku s Jamambou u mně v Ústí.

Jinak nevím, jakou máš (asi negativní) zkušenost s lidmi z EWTO. Mohu Tě však ubezpečit, že pozvání nepřijímám proto, abych si něco dokazoval (nedej bůh abych se snažil někoho "rozsekat"), ale z čistě profesionálního zájmu. I já doufám, že vše proběhne v rámci dobrého chování ;)

Na závěr bych Ti rád poděkoval za tuto nabídku, protože i mě přijde, že diskuze na netu je jen mlácení suché slámy.

mail: microelephant@centrum.cz

zdraví,

Zdar,
OK, proste zustaneme ve spojeni mailem - kdybych ja zapomel, prosim pripomen na irzounek@yahoo.com.
Cest
yw
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » stř 09. čer, 2004 7:21

Senior píše:YiWane,

"...Tam muzeme v "prezentovani nazoru" pokracovat s vyhodou prime, prakticke ukazky (nemyslim to ve stylu EWTO - rozmlatit Ti hubu abych ukazal jakou mam JA pravdu, nybrz tak jak to je bezne v kultivovane, saloni spolecnosti cinskeho kung fu..."

Podle čeho soudíš že to v EWTO tak chodí?

Cest,
zkusenosti jednak moje (1990 - 1993 sefinstruktor EWTO v Cesku, prime vedeni k takovemu chovani ze strany Kernspechta, meho byvaleho SIFU a Gefekeho, byvaleho seftrenera Ceska), jednak mych kamaradu z nemecka.
V soucasne dobe informace od byvalych clenu Czech-EWTO, kteri uz to dyl "neudejchali":wink: .
zdar
yw

PS - prosim, neprodluzuj tohle tema - zas tak zajimave neni, alespon pro me. Dik.
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: "microElephant"

Příspěvekod microElephant » stř 09. čer, 2004 7:22

YiWan píše:

Zdar,
OK, proste zustaneme ve spojeni mailem - kdybych ja zapomel, prosim pripomen na irzounek@yahoo.com.
Cest
yw

Jasně.
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

wing chun

Příspěvekod Anonymní » pon 14. čer, 2004 13:06

Opravdu je zde pár lidí, kteří vědí co je to bojové umění a co je hrát si na bojové umění. Musel jsem se opravdu zasmát, když jste nazvali Petra Kozára komerčním učitelem.Kdo ho zná, tak ví, že učí některé žáky téměř zadarmo a to, že soukromé hodiny jsou za vyší poplatek (relativně) je naprosto správné.Určitě víte, že Yip Man nestudoval zrovna nejlevněji a nikdy neřekl, že jeho Sifu byl komerční!Věděl to na co mnozí příjdou až později.Sifu není jen člen rodiny, ale učení je pro něj mnohdy jedinou obživou.Cena za poznání musí něco stát. Učit nelze zadarmo a soukromě u Petra studujete jen za pár stovek na měsíc. Našel jsem zde pár článků od "nespokojených žáků" Sifa a protože už nějaký rok u Petra studuji , vím že vzhledem k tomu jak píšou a dokonce pletou mnoho smyšlených doměnek se nejedná o jeho opravdové žáky. Je to laciný fígl konkurenčních klubů a vymyšlených "žáků".Pánové je to ubohé a je mi vás líto.Ostatním, kteři se snažili zastat Wing Chunu jako systému chci poděkovat.Jsou to všichni, kteří mají klid v duši bez snahy pomlouvat, ať už se jedná o Wing Chun nebo jiné bojové umění. Nevěřte všem "zaručeným" informacím a raději se zamyslete nad tím, jestli je vůbec kolikrát možné to co různí vykutálenci a chytrolínci píšou.Jestli to za ně kolikrát nemluví jejich popletené Ego.M
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 15. čer, 2004 7:35

M - pro kazdeho znamena temer zadarmo neco jineho. Muzes byt konkretnejsi - napr. kolik za trenink 2x tydne (pokud to jde), pripadne 4-5 x tydne. Zajima me to pro srovnani - no offence.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 16. čer, 2004 15:02

Je pravda, že pro každého se může zdát cena za poznání různě vysoká. Téměř zadarmo je relativní, ale za trénink tři krát týdně - za měsíc zaplatit 300,-Kč se mi tak moc nezdá. Není to tajná informace a dostane ji každý kdo zavolá. Navíc první trénink je zadarmo, aby mohl žák posoudit jestli mu vyhovuje prostředí a kolektiv ve kterém cvičí.M
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 16. čer, 2004 15:13

Super cena, skoro zadarmo je na miste. Zrejme cvicite ve vlastnich prostorach. Zdravi Taptak
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 16. čer, 2004 16:33

M píše:Je pravda, že pro každého se může zdát cena za poznání různě vysoká. Téměř zadarmo je relativní, ale za trénink tři krát týdně - za měsíc zaplatit 300,-Kč se mi tak moc nezdá. Není to tajná informace a dostane ji každý kdo zavolá. Navíc první trénink je zadarmo, aby mohl žák posoudit jestli mu vyhovuje prostředí a kolektiv ve kterém cvičí.M

No ta cena je fajn....ale za co?? za jaky level??urcite ne za soukromky ale za kurz / kde se vetsinou clovek nauci pohyb, ale to je asi tak vse/hadam, ze siu level je tak kolem 1500 vcetne soukromek, chum tak kolem 2000 ze... /a zde se vyucuje vse vcetne tzv. principu/Myslim, ze kdyz nekdo rika a mel by byt schopen rici i b....Petr znam a nazory na nej se dosl lisi, ale to asi u vsech....Osobne nechapu proc se musi za vyuku platit takove castky, ale respektuji, ze do dnesni doby to proste patri /ale to je na jinou debatu/.
Uspesny den
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 16. čer, 2004 21:34

TAPTAK píše:Super cena, skoro zadarmo je na miste. Zrejme cvicite ve vlastnich prostorach. Zdravi Taptak

No tak jednak ve Frýdku-Místku snad ani nemůžeš chtít za kurz víc :wink: , a potom viz Daveúv příspěvek. To hlavně...
Aleš
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 16. čer, 2004 22:10

for dave: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 9:46

Hele kde všichni ste. No neřikejte mi,že ste začli najednou všichni cvičit
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. čer, 2004 23:22

Je pravda. že soukromé jsou dražší než standard, ale pro soukrome je to stále levnější než uvedl DAVE.Pro upřesnění snad mimo FM jsou prostory v pronájmu, takže tudy pšenka také nekvete.Tím bych ukončil debatu o komerčnosti.Co se týče kvality výuky podle mého skromného názoru je vysoká a nikdo nemůže čekat , že se budou jen tak házet informace do placu tak , aby to žákům předčasně zamotala hlavu a začali se soustředit na něco co může v danou chvíli spíše ublížit.I ve škole se přece nejprve učíte psát a až později se přistoupí ke slohu , filozofii a tak dále jak je pro koho dosažitelné podle píle nebo schopností.Nezanedbatelná je určitě i vyspělost žáka v etice.®ádný dobrý člověk nedá svému dítěti do ruky zbraň aniž není přesvědčen , že sobě nebo jiným neublíží.Tuto část Petr Kozár určitě nezanedbal a zde je možná odpověď pro Michala někde z počátku těchto konverzací.Proč nedostal některé odpovědi ke svému cvičení.Myslím , že tím , že jsme Evropané má jednu výhodu (nevýhodu) proti Číně.Jsme dost ukecaní a proto očekáváme , že se tak budou chovat všichni naši vlastenci, ale SIFU díky cvičení a toho co je za tím (a to především) musí mít více rozumu za nás všechny, kteří se chceme něco naučit.Znám jeden příběh , které možná udělá některým vrásku na čele.Přišel jeden žák za mistrem , aby ho učil.Mistr povída proč ne.Vem si koště a uklízej.Po nějáké době se mladík ptá mistra , kdy mě začneš učit?Hmmm, ale ty už se učíš.Kdo hledá najde.To je ze soudku filozofie.Není vše jen ve fyzické přípravě, ale i o trpělivosti.Kdo ji nemá , tak prohrál první zápas už sám ze sebou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 19. čer, 2004 9:24

M píše:Je pravda. že soukromé jsou dražší než standard, ale pro soukrome je to stále levnější než uvedl DAVE.Pro upřesnění snad mimo FM jsou prostory v pronájmu, takže tudy pšenka také nekvete.Tím bych ukončil debatu o komerčnosti.Co se týče kvality výuky podle mého skromného názoru je vysoká a nikdo nemůže čekat , že se budou jen tak házet informace do placu tak , aby to žákům předčasně zamotala hlavu a začali se soustředit na něco co může v danou chvíli spíše ublížit.I ve škole se přece nejprve učíte psát a až později se přistoupí ke slohu , filozofii a tak dále jak je pro koho dosažitelné podle píle nebo schopností.Nezanedbatelná je určitě i vyspělost žáka v etice.®ádný dobrý člověk nedá svému dítěti do ruky zbraň aniž není přesvědčen , že sobě nebo jiným neublíží.Tuto část Petr Kozár určitě nezanedbal a zde je možná odpověď pro Michala někde z počátku těchto konverzací.Proč nedostal některé odpovědi ke svému cvičení.Myslím , že tím , že jsme Evropané má jednu výhodu (nevýhodu) proti Číně.Jsme dost ukecaní a proto očekáváme , že se tak budou chovat všichni naši vlastenci, ale SIFU díky cvičení a toho co je za tím (a to především) musí mít více rozumu za nás všechny, kteří se chceme něco naučit.Znám jeden příběh , které možná udělá některým vrásku na čele.Přišel jeden žák za mistrem , aby ho učil.Mistr povída proč ne.Vem si koště a uklízej.Po nějáké době se mladík ptá mistra , kdy mě začneš učit?Hmmm, ale ty už se učíš.Kdo hledá najde.To je ze soudku filozofie.Není vše jen ve fyzické přípravě, ale i o trpělivosti.Kdo ji nemá , tak prohrál první zápas už sám ze sebou.

Koukám, že jste navíc ve Frýdku "filozofové" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Takhle "hluboké" úvahy o košťatech vám tam Petr vykládá jo :lol: :lol: :lol: ? Kolik si za to účtuje ?:wink:
Aleš
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 19. čer, 2004 22:45

Vidím, že Aleš má taky svoji filozofii.Pár smailiků :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 08. zář, 2004 23:48

Umite nekdo nemecky,
tohle jsem "progoogloval" na dotaz "wilhelm blech" :

@ Wilhelm Blech

Es tut mir leid das ich jetzt einige zeit gebraucht habe um zu antworten.

Danke für die information.Herr blech mich würden einige informationen interessieren,ich wäre ihnen dankbar wenn sie die beantworten würden.

Wieso mus man bei ihnen eine kaution hinterlegen?
Wieso muss man bei ihnen kaution hinterlegen wenn man eine ausbildung zum assistenzlehrer macht?
Wieso wird die kaution nicht zurückbezahlt wenn der auszubildende ohne ein verschulden gekündigt wird?
Wieso muss wenn einer einen zahltermin verpasst hat,die komplette summe für die ausbildung dann auf einmal zahlen und das noch mit 10 prozent zinsen?
WEnn einer mal schwierigkeiten hat zu zahlen ist das normal aber unnormal ist wie er wenn er eine zahlung nicht machen kann ,alle aufeinmal zahlen soll?
Wenn er das nicht machen würde,wäre er gekündigt und damit auch seine kaution weg!
Herr Blech ist das in Ordnung wenn junge menschen auf diese art ihr geld verlieren und ihre motivation?
Hat lok yiu von ihnen auch kaution verlangt?

http://www.wt4um.de/phpbb/viewtopic.php?t=5747&start=30
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tombl » čtv 09. zář, 2004 10:18

4JP: snad je to dobře....:

Omlouvám se, že jsem teď potřeboval nějaký čas na odpověď.

Díky za informaci. Pane Blech, potřeboval bych od Vás nějaké informace, a byl bych velice rád, kdybyste mi nějak odpověděl.

Jak to, že se u Vás musí platit záloha?
Jak to, že se u Vás musí platit záloha, i když nějaké tréninky vede Váš asistent?
Jak to, že se nevrací záloha na konci celého výcviku, i když se cvičenec ani jednou za výcvik nezadlužil?
Jak to, že když někdo jednou nezaplatí, musí tu částku posléze zaplatit s 10% úrokem?
Je normální, když má někdo potíže s placením. Nenormální je, že když už někdo jednou nezaplatí, proč by měl tu částku znovu platit, když má zaplacenou zálohu?
Kdyby ale nezaplatil, bude vyloučen a s tím bude pryč i jeho záloha!!!
Pane Blech, je v pořádku, když mladí lidé na těchto školách ztrácí peníze i motivaci?
Chtěl po Vás zálohu i Lok Yiu?
tombl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. zář, 2004 10:28

tombl píše:4JP: snad je to dobře....:

Omlouvám se, že jsem teď potřeboval nějaký čas na odpověď.

Díky za informaci. Pane Blech, potřeboval bych od Vás nějaké informace, a byl bych velice rád, kdybyste mi nějak odpověděl.

Jak to, že se u Vás musí platit záloha?
Jak to, že se u Vás musí platit záloha, i když nějaké tréninky vede Váš asistent?
Jak to, že se nevrací záloha na konci celého výcviku, i když se cvičenec ani jednou za výcvik nezadlužil?
Jak to, že když někdo jednou nezaplatí, musí tu částku posléze zaplatit s 10% úrokem?
Je normální, když má někdo potíže s placením. Nenormální je, že když už někdo jednou nezaplatí, proč by měl tu částku znovu platit, když má zaplacenou zálohu?
Kdyby ale nezaplatil, bude vyloučen a s tím bude pryč i jeho záloha!!!
Pane Blech, je v pořádku, když mladí lidé na těchto školách ztrácí peníze i motivaci?
Chtěl po Vás zálohu i Lok Yiu?

:roll: :?: ich verstehe nicht warum musst man sowas auch hier posten??? :wink:

Na tom uvedenem diskuznim webu to byla puvodne otazka zda Lok Yiu pred tim nez zacal cvicit WingVing ChunTsun cvicil jeste neco jineho (necvicil).
Cest
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tombl » čtv 09. zář, 2004 10:35

2Yiwan: Sorry, chtěl jsem jenom pomoc...
tombl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. zář, 2004 13:00

tombl píše:2Yiwan: Sorry, chtěl jsem jenom pomoc...

Cest!
...ale to nebylo na Tebe a k tomu Tvemu prekladu :wink: !
zdar a silu
YiWan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

lok yiu wingchun a elywcmaa

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. zář, 2004 13:58

nevim proc se zde resi takove hlouposti jako kolik si ten ci onen sifu uctuje za cviceni.pojdme se bavit o principech,lok yiu wing chun how idea?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...