EWTO - CZECH

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Makoto » pát 19. kvě, 2006 8:54

Ja to porad nechapu, proc by jecmen mel byt vlevo, kdyz...no dobra, necham toho :D

Mam dotaz, mate tip na nejake stranky, kde jsou ukazane drily na procviceni sensitivity (Chi Sao se tusim tomu rika :-) Potrebuji si osvezit par detailu. Idealne ve forme videa.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 19. kvě, 2006 9:50

Rimmer píše:to ale neni o penězích! takže podle tebe fotbal můžou hrát jenom prvoligový hráči? do školy chodit jenom premijanti? :roll: :roll: :roll:

To si trochu prekrutil. Skor by som to povedal, ze prvoligovy futbal moze hrat len prvoligovi hraci, ty co na to nemaju ostanu v druhej lige. Na vysoku skolu tiez nemoze chodit kazdy, bud to nezvlada alebo je malo miesta. Takze podla mna to dost znizuje mienku o kvalite BU, ked sa stupne davaju kazdemu. Jasne, ze tie prve stupne, mozno az po technicke stupne, to sa da prehliadnut, ale tie vyssie, to je potom hanba pre si-fu, ked niekto cvici Biu-gee a nevie poriadne ani tan-sao. Nemyslis :?: :?:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 19. kvě, 2006 10:07

To Skateordie: a proc by ji nemoh cvicit? Vzdycky ten zak prece muze rict ze si tan-sao prizpusobil sobe a je to jeho individualni pojeti WT... :D
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 19. kvě, 2006 10:51

Skateordie... pekne napsane...po rozovi dalsi, kdo to dokazal rozumne vysvetlit.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 19. kvě, 2006 12:09

ale vždyť sem psal, že ta hranice je na technikovy:) jasně že nemůže mí 11 mistrovksej stupeň každej:D

jinak pro klárku: Podle tvých přízpěvků si se o organizaci EWTO dověděla tak před pár dny od trenéra( a to jenom to, že existuje) a až tady na foru si o ní dověděla něco málo víc. Přesto je ti všechno naprosto jasné, všemu rozumíš.....

Hele já dělám WT v EWTO jenom dva roky přesto sem za celou tu dobu neměl ani sem neviděl jedinej úraz. Pokud nepočítáš nějakou tu modřinku, což je naprosto normální - nehrajeme šachy. Jenom pro srovnání na házený sem za dva roky viděl daleko větší množství daleko vážnějších zranění......

A pokud jde o lhaní, tak když mi řekneš, že růžuvý tričko je hezký tak lžeš protože mě se nelíbí???????? To asi ne víď. Takže když já řeknu, že EWTO WT je nej tak taky nelžu jenom sem o tom přešvětčenej a podle mě je to pravda. Pak nechápu proč bych to nemoch říct. Ty cvičíš Lok Yio?
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pát 19. kvě, 2006 16:52

Makoto píše:Mam dotaz, mate tip na nejake stranky, kde jsou ukazane drily na procviceni sensitivity (Chi Sao se tusim tomu rika :-) Potrebuji si osvezit par detailu. Idealne ve forme videa.

zrovna tedko Ivan Rzounek do vedlejsiho threadu poslal tohle video s Lap Sao / Chi Sao treninkem:

http://closed.vingtsunupdate.com/Lok_Yiu_Wing_Chun.wmv
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » pát 19. kvě, 2006 16:56

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:17, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 19. kvě, 2006 17:00

Makoto napsal:
Mam dotaz, mate tip na nejake stranky, kde jsou ukazane drily na procviceni sensitivity (Chi Sao se tusim tomu rika :-) Potrebuji si osvezit par detailu. Idealne ve forme videa.

http://pages.zdnet.com/wingtsun/wingtsu ... /id18.html - tady je stránka kde je spousta videjí s WT..

http://www.wtny.com/gallery_videos.php - tady sou videa s Eminem Boztepe

http://www.wingchun.com/wtmain.htm - tady je taky emin a krátký video s Kerenspechtem. jinak dej do google Wing Tsun videa a máš tam toho spoustu
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 19. kvě, 2006 17:11

Fukki píše:
Rimmer píše:Proto se Biu Tzee cvičí až na konci druhýho technika:-) Jistě jak to říkáš ty to zní kra¶ně a "mělo by to tak být", jenomže tím prostě uzavřeš BU spoustě lidem. Nevim jak u vás, ale u nás ve škole je par lidí, kteří prostě nikdy nebudou bojovníci. Zkrátka jim to nejde. Proto by snad neměli mít možnost cvičit? zkončit na rvním nebo druhym stupni?
Dneska sme se o tom bavili a trenér vyprávěl, že když před lety azčínal s karate tak je na zkouškách pro bílej pásek vyhodili všechny..Nevim to mě přijde prostě nesmysl.

Nejen, že to zní krásně, ale je to jediné a správné. Kupříkladu tak jak to zobecnil Roza, dělá to jménu Tvému stylu. Považ, je-li to dobré (ale taky Ti to může být jedno ;) ).

A tak jak to výše někdo přirovnal třeba k vysoké škole. Co já se na výšce naopakoval zkoušek, i nějaký ten ročník jsem si pro jistotu "sjel" ještě jednou :lol: Co kdybych si i na té výšce ty zkoušky zaplatil? A byl by klid ne? Přece nemůžou bránit ve studiu? Co myslíš? Naučil bych se onu látku? Ne! :evil: Byl by ze mně moula. A BU je taky studium, se vším všudy.

A neber to osobně, ani nijak proti EWTO - nemám zkušenosti, jen reaguji na to co jsi řekl. Ale nemyslíš, že kdyby z těch zkoušek občas někdo vyletěl, že by se nad sebou zamyslel a začal pak ještě víc cvičit a konečně opustil ono "moulovství", místo proplouvání zkouškami? Když mluvíš o tom Karate - taky jsme jednou kdysi u zkoušky vyletěli skoro všichni :twisted:

Když někdo cvičí Chum Kiu a je to fakt moula, tak pro mne to není Chum Kiu. Absolutně nemůže dávat to o čem ta úroveň doopravdy je. Když pozoruješ někoho na opravdové úrovni, vidíš pohyby, které skoro nevidíš (to je věta :lol: ). Když aplikuje Chum Kiu a Biu Jee, nejsou to jen tak nějaké pohyby nějakého mouly (ale už dost :D ). Ty pohyby vycházejí odněkud zevnitř. Je v nich rychlost, síla a neuvěřitelná jistota a samozřejmost. To vše je to, co dělá úroveň úrovní. Nehledě na to, jak všihcni víme, že stupně jsou moderní výmysl, ale tak už to prostě je.
ale já mluvim o prvních 12 stupních. takže když se vrátim ke škole tak tohle je základka a tu se nezlob se na mě vystuduje každej! až na opravdový dementy. Technický stupně jsou taková střední-tam už se hold bčas opakuje, praktický stupně jsou ta všemi omýlaná vejška a mistrovský je postgraduál:-) A kdo z vás poropad na základce?? (krom zdravotních důvodů??
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » pát 19. kvě, 2006 17:22

No, to je diskuse... 8O

1. I když mi to trhá srdce a žíly (další orgány mám strach si zkontrolovat :D ) "musím" se Kopeckého zastat. Ví vůbec někdo z debatujících na toto téma, jak se to stalo?

2.
Rimmer píše:to byla ale jenom metafora. nechápu proč sem furt cpete peníze. tady prece nejde o tech pár euro za zkoušky. mě zkoušky vždycky spíš motyvují než srážejí..Kdybych se chtěl porovnávat s ostatníma a cvičt sestavy před publikem nejdu dělat WT ale něco jinýho. Zkrátka podle mě má každej právo si zacvičit. Akorád, ®e v EWTO se i netalentovanej člověk naučí víc než jinde... Jenom máme do určitý chvíle volnější přístup a podle mě je to dobře.
...Když seš dobrej naučíš se hodně, když seš moula nenaučíš se nic. Stejně jako všude jinde!

Člověče, nezdá se Ti to jako protimluv? Celá série protimluvů?
a) Jak můžeš napsat, že se netalentovanej člověk naučí víc než jinde a vzápětí, že moula se nenaučí nic?
b) K čemu jsou podle Tebe zkoušky, když na ně až do 12. stupně nemusíš umět, co na ně umět máš? Podle Tebe je to dobře. Podle mě (a patrně nejen podle mě) je to obyčejná komerce a nic jiného.
c) Ve WT je každý program je zaměřený na nějakou problematiku. K čemu je, když žák, který nemá vypěstované příslušné reakce, dostane další a další a další pohyby, ve kterých se zákonitě musí úplně ztratit? (Pokud mu ovšem nevadí, že se ztratil už kdysi na samém začátku, a evidentně to nevadí ani jeho sifu.)
d) Čemu říkáš, že se netalentovaný člověk u Vás naučí víc než jinde? Zajímá me konkrétně, jak chápeš význam slova NAUČÍ, protože celou tu sáhodlouhou debatu tady jde o to, že až do 12. stupně to u Vás umět nemusí a často na to ani nemají.
e) A že má právo si každej zacvičit... Myslíš každej, kdo má peníze. Kvůli těm "pár euro" (tehdy marek) za zkoušky mi, ještě když jsme byli v EWTO, pravidelně odcházelo ze školy 50 % nováčků. :evil:

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » sob 20. kvě, 2006 10:42

Prosim zapsat do dejin tohoto fora ,ze poprve souhlasim s prispevkem Mirka Busina v cele jeho delce :!: :lol: :lol: :lol: :lol:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » sob 20. kvě, 2006 10:57

tím slovem tak jako protimluv mi to nepřijde protože já sem nechtěl říct mi ho naučíme a jiní ne! chtěl sem říct, že se neaučí nikde ale zatímco jinde by se nehnul ani o píď dělal by furt to samý což by ho omrzelo a zkočil by. tak u nás aspoň zkouší nový a nový věci...Takže místo aby WT dělal třeba půl roku tak ho dělá pět let. souhlas že se stejně neubrání - komu neni dáno... - ale aspoň ho to bavý. nikdo mu nebere možnost to zkusit!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

ad Kopecký

Příspěvekod life » sob 20. kvě, 2006 11:09

viz fórum o vinkčunu na www.okoun.cz
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » sob 20. kvě, 2006 15:36

Life - nerad by se mylil ,ale diskuse o wing chun a BU na okounovi je mrtva tak dva roky ,rekl bych.Tedy presneji ,od te doby ,co odesel YiWan ,a na moderatorskem postu ho nahradil Yahoma.

Co by tam melo byt aktualniho,mimo jednoho dvou vykriku za mesic bez odezvy?
I kdyz rozumim tomu,ze nektere vytky vuci ORGANIZACI se opakuji ,stejne jako argumenty na jeji obranu - ve svetle poslednich udalosti se ale dnes situace podstatne lisi ,ne?

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod life » sob 20. kvě, 2006 22:16

roza píše:Life - nerad by se mylil ,ale diskuse o wing chun a BU na okounovi je mrtva tak dva roky ,rekl bych.Tedy presneji ,od te doby ,co odesel YiWan ,a na moderatorskem postu ho nahradil Yahoma.

Co by tam melo byt aktualniho,mimo jednoho dvou vykriku za mesic bez odezvy?
I kdyz rozumim tomu,ze nektere vytky vuci ORGANIZACI se opakuji ,stejne jako argumenty na jeji obranu - ve svetle poslednich udalosti se ale dnes situace podstatne lisi ,ne?

Roza

Kdyby ses tam podíval, zjistil bys aktualitu :-)
Proč mají lidé takovou touhu se ptát namísto toho, aby si to sami vyzkoušeli? :D
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » sob 20. kvě, 2006 23:08

já sem tam teda taky neobjevil žádnou novou myšlenku....
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 21. kvě, 2006 10:04

Life - ver ci ne ,juknul jsem se tesne pred tim ,nez jsem minuly prispevek odeslal - prdlajz jako vzdycky.....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod MirekBusin » pon 22. kvě, 2006 18:02

roza píše:Life - nerad by se mylil ,ale diskuse o wing chun a BU na okounovi je mrtva tak dva roky ,rekl bych.Tedy presneji ,od te doby ,co odesel YiWan ,a na moderatorskem postu ho nahradil Yahoma.
Roza

Já to trochu přeformuluju, protože výše uvedená formulace mi přijde poněkud zavádějící. :? Yiwan odešel, protože diskusní fórum na Okounovi se zvrhlo na hádání s Kotlárovým žákem. Když to Yahoma přebíral, už tam ani nebylo co řešit.

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » pon 22. kvě, 2006 22:16

Mirek Busin - mas recht ,vyjimecne jsem to nemyslel zle ,jen jako priblizne urceni obdobi... :wink:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » čtv 25. kvě, 2006 15:40

For Roza: Vysvětlení přijato. 8)

Rimmer píše:... chtěl sem říct, že se neaučí nikde ale zatímco jinde by se nehnul ani o píď dělal by furt to samý což by ho omrzelo a zkočil by. tak u nás aspoň zkouší nový a nový věci... nikdo mu nebere možnost to zkusit!

Zní to tak hezky, lidsky...
Ty pořád věříš tomu, že EWTO má zájem Tě něco naučit, viď? Tak mi, please, vysvětli následující:
Říkal mi člověk, který cvičil dlouhá léta na zámku, že se tam na ně jednou přišel podívat Kernspecht. Tak se fakt snažili, jak nejlíp věděli a uměli, aby se před ním "blýskli" (zrovna cvičili Nuk Sao), až z nich pot tekl proudem. Kernspecht u nich zastavil a docela dlouho se na ně díval, pak si zavolal jejich učitele, vzal si ho bokem a -
sjel ho za to, co všechno je naučil, jak jim ten suchý základní dril zpestřil a vylepšil - pohybem, kopy, rotacemi... Přitom ti žáci nedělali nic z vyšších stupňů (za které si ještě nezaplatili), Kernspecht sjel toho učitele za to, jak dobře uměli svůj program. !!! :evil:
To je životní výhra narazit na učitele s Kernspechtovým přístupem nebo ho mít jako hlavu organizace. :evil: :evil: :evil:

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...