Mam dotaz, mate tip na nejake stranky, kde jsou ukazane drily na procviceni sensitivity (Chi Sao se tusim tomu rika

Moderátor: pm
Rimmer píše:to ale neni o penězích! takže podle tebe fotbal můžou hrát jenom prvoligový hráči? do školy chodit jenom premijanti?![]()
![]()
Makoto píše:Mam dotaz, mate tip na nejake stranky, kde jsou ukazane drily na procviceni sensitivity (Chi Sao se tusim tomu rika :-) Potrebuji si osvezit par detailu. Idealne ve forme videa.
ale já mluvim o prvních 12 stupních. takže když se vrátim ke škole tak tohle je základka a tu se nezlob se na mě vystuduje každej! až na opravdový dementy. Technický stupně jsou taková střední-tam už se hold bčas opakuje, praktický stupně jsou ta všemi omýlaná vejška a mistrovský je postgraduál:-) A kdo z vás poropad na základce?? (krom zdravotních důvodů??Fukki píše:Rimmer píše:Proto se Biu Tzee cvičí až na konci druhýho technika:-) Jistě jak to říkáš ty to zní kra¶ně a "mělo by to tak být", jenomže tím prostě uzavřeš BU spoustě lidem. Nevim jak u vás, ale u nás ve škole je par lidí, kteří prostě nikdy nebudou bojovníci. Zkrátka jim to nejde. Proto by snad neměli mít možnost cvičit? zkončit na rvním nebo druhym stupni?
Dneska sme se o tom bavili a trenér vyprávěl, že když před lety azčínal s karate tak je na zkouškách pro bílej pásek vyhodili všechny..Nevim to mě přijde prostě nesmysl.
Nejen, že to zní krásně, ale je to jediné a správné. Kupříkladu tak jak to zobecnil Roza, dělá to jménu Tvému stylu. Považ, je-li to dobré (ale taky Ti to může být jedno).
A tak jak to výše někdo přirovnal třeba k vysoké škole. Co já se na výšce naopakoval zkoušek, i nějaký ten ročník jsem si pro jistotu "sjel" ještě jednouCo kdybych si i na té výšce ty zkoušky zaplatil? A byl by klid ne? Přece nemůžou bránit ve studiu? Co myslíš? Naučil bych se onu látku? Ne!
Byl by ze mně moula. A BU je taky studium, se vším všudy.
A neber to osobně, ani nijak proti EWTO - nemám zkušenosti, jen reaguji na to co jsi řekl. Ale nemyslíš, že kdyby z těch zkoušek občas někdo vyletěl, že by se nad sebou zamyslel a začal pak ještě víc cvičit a konečně opustil ono "moulovství", místo proplouvání zkouškami? Když mluvíš o tom Karate - taky jsme jednou kdysi u zkoušky vyletěli skoro všichni
Když někdo cvičí Chum Kiu a je to fakt moula, tak pro mne to není Chum Kiu. Absolutně nemůže dávat to o čem ta úroveň doopravdy je. Když pozoruješ někoho na opravdové úrovni, vidíš pohyby, které skoro nevidíš (to je věta). Když aplikuje Chum Kiu a Biu Jee, nejsou to jen tak nějaké pohyby nějakého mouly (ale už dost
). Ty pohyby vycházejí odněkud zevnitř. Je v nich rychlost, síla a neuvěřitelná jistota a samozřejmost. To vše je to, co dělá úroveň úrovní. Nehledě na to, jak všihcni víme, že stupně jsou moderní výmysl, ale tak už to prostě je.
Rimmer píše:to byla ale jenom metafora. nechápu proč sem furt cpete peníze. tady prece nejde o tech pár euro za zkoušky. mě zkoušky vždycky spíš motyvují než srážejí..Kdybych se chtěl porovnávat s ostatníma a cvičt sestavy před publikem nejdu dělat WT ale něco jinýho. Zkrátka podle mě má každej právo si zacvičit. Akorád, ®e v EWTO se i netalentovanej člověk naučí víc než jinde... Jenom máme do určitý chvíle volnější přístup a podle mě je to dobře.
...Když seš dobrej naučíš se hodně, když seš moula nenaučíš se nic. Stejně jako všude jinde!
roza píše:Life - nerad by se mylil ,ale diskuse o wing chun a BU na okounovi je mrtva tak dva roky ,rekl bych.Tedy presneji ,od te doby ,co odesel YiWan ,a na moderatorskem postu ho nahradil Yahoma.
Co by tam melo byt aktualniho,mimo jednoho dvou vykriku za mesic bez odezvy?
I kdyz rozumim tomu,ze nektere vytky vuci ORGANIZACI se opakuji ,stejne jako argumenty na jeji obranu - ve svetle poslednich udalosti se ale dnes situace podstatne lisi ,ne?
Roza
roza píše:Life - nerad by se mylil ,ale diskuse o wing chun a BU na okounovi je mrtva tak dva roky ,rekl bych.Tedy presneji ,od te doby ,co odesel YiWan ,a na moderatorskem postu ho nahradil Yahoma.
Roza
Rimmer píše:... chtěl sem říct, že se neaučí nikde ale zatímco jinde by se nehnul ani o píď dělal by furt to samý což by ho omrzelo a zkočil by. tak u nás aspoň zkouší nový a nový věci... nikdo mu nebere možnost to zkusit!
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků