Čínské meče

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod RBR » stř 16. pro, 2009 22:33

luen píše:
Jendis píše:možná jo.....ve filmu jsem už viděl věcí :wink: Ale to je to nejmenší...jestli si někdo přivázal zbraň k haksně...v pohodě.

.....nepřu se...... 8)

edit - a ten film se jmenuje Duelanti.....(Duel je od Spielberga ).

Mimochodem jak se ten film jmenuje v originalu? bych si ho sosnul, ja ho myslim jeste nevidel :oops: tak bych to rad napravil :wink:
Predem diky.

®e se nestydíš. Ty souboje jsou tam fakt hezký. Hlavně se snažili i ukázat jak s duletanty lomcovala psychika. Jinak origoš název The Duellists.

Sorry pozdě

RBR
Naposledy upravil RBR dne stř 16. pro, 2009 22:37, celkově upraveno 1
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 16. pro, 2009 22:33

4 Luen -rozumím :wink:

EDIT -

4 RBR - ale hovno psychika....jeden kokot to nemá v palici v pořádku a chce zabít druhýho.....a nevynechá příležitost,kdy jej může vyzvat.....

toť,ve zkratce,děj filmu...... :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 16. pro, 2009 22:37

To Luen:
To jsem rad, ze aspon jedna vec (strapce), za kterou nemuzou souteze :wink:
Jinak to jak si psal, ze je to ozdubka, kterou cinani davaj vsude, tak to prej jen podobne vypada, ale je to neco jinyho. Je to takovy vic krehky a jemny. Ty na mec jsou tezsi a hrubsi. Stejny veci jsou i u jinych zbrani, treba satky na savli. Taky me tam se..u. Kdybych ho tam nemusel mit, tak ho tam nemam. Pravidla jsou pravidla. Nebo bic Bian s kapesnickem na konci, aby to pekne prdelo, kdyz tim tocis. Jinak ale to je jedina zbran, kde ten satek beru. Nebo strapecek u Kwan Dao. Taky k prdu.
Naposledy upravil wushupetr dne stř 16. pro, 2009 22:48, celkově upraveno 3
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 16. pro, 2009 22:39

wushupetr píše: Kdybych ho tam nemusel mit, tak ho tam nemam. Pravidla jsou pravidla.

He??? To to tam jako musíš mít??????
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 16. pro, 2009 22:41

Jendis píše:4 Luen -rozumím :wink:

EDIT -

4 RBR - ale hovno psychika....jeden kokot to nemá v palici v pořádku a chce zabít druhýho.....a nevynechá příležitost,kdy jej může vyzvat.....

toť,ve zkratce,děj filmu...... :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :lol:

Hlavní děj jo, ale hned první souboj je o psychice. Ten starostův syn byl opatrný, než zachytil zbraň rukou a nechal se pořezat. Pak odhodil opatrnost, zmocnil se jej vztek a skončil s kordíkem v bachoru. Ten vrahoun od poloviny dával najevo svoji převahu, machroval, provokoval.
To jsem tím myslel.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 16. pro, 2009 22:45

Jendis píše:
wushupetr píše: Kdybych ho tam nemusel mit, tak ho tam nemam. Pravidla jsou pravidla.

He??? To to tam jako musíš mít??????

Jo a kdyz behem sestavy spadne, body dolu. Zkracuju ten satek, co nejvic to jde, az uz to nevypada jako satek a vsichni se mi smejou, ze to nevypada jako satek ale sprcka :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 16. pro, 2009 22:49

wushupetr píše:To Luen:
To jsem rad, ze aspon jedna vec (strapce), za kterou nemuzou souteze :wink:
Jinak to jak si psal, ze je to ozdubka, kterou cinani davaj vsude, tak to prej jen podobne vpada, ale je to neco jinyho. Je to takovy vic krehky a jemny. Ty na mec jsou tezsi a hrubsi. Stejny veci jsou i jinych zbrani, treba satky na savli. Taky me tam se..u. Kdybych ho tam nemusel mit, tak ho tam nemam. Pravidla jsou pravidla. Nebo bic Bian s kapesnickem na konci, aby to pekne prdelo, kdyz tim tocis. Jinak ale to je jedina zbran, kde ten satek beru. Nebo strapecek u Kwan Dao. Taky k prdu.

No hele ja mam ve skole sposty serepeticek na ktere je privazanej uplne stejnej strapec, jen je vetsinou mensi a lehci, takze v tom principialne zadnej rozdil nevidim :idea: cinskej uzel stesti z toho dve snurky a strapce ... jak rikam tahle vec visi v cinske domacnosti uplne na vsem!
Satek mi prekazi mene, ale stejne jako ty ho povazuji za kravovinu, satek je dobrej na krk nebo celo :lol: :wink:
Treba na jihocinskym bici zadnej praporek myslim neni, ale zase na druhou stranu chapu, ze si ho tam nekdo pro zacatek da (myslim 12-ti clankovej), jako pomucku pro lepsi kontrolu nad necim, co jinak ma tendenci, delat si co chce.
Kde ma ale napr. velkej vyznam faborek jsou vrhaci sipky fei biu, drzi smer vrzeneho a zabranuji zbytecne rotaci.

4rbr nejsem stydlin :lol: ale blizi se svatky ... drepeni u bedny a compu, tak at necucim furt na mrazika atd ... myslim, ze tohle se mi bude libit uz je to dlouho, kdy jsem videl v bedne nejakou peknou sermovacku
Naposledy upravil luen dne stř 16. pro, 2009 22:56, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 16. pro, 2009 22:53

Vidis ty sipky to me nenapadlo. Treba to tak funguje i kdyz po nekom hodis mec. Ne blbost. Ja tyhle ozdubky moc neresim. Mam tendenci cokoliv, co dostanu do ruky obmotavat lepici paskou na hokejky, takze veskera krasa mece, at uz soutezniho nebo pravyho, mizi.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 16. pro, 2009 23:03

RBR:
Nevím, jestli bych to nazval machrováním, spíš mi sedí ta provokace, to často funguje, machrování je životu nebezpečné.

(Jen tak bokem, v jednom vlakne jsem ti dolozil ten mec na kance)
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 16. pro, 2009 23:06

wushupetr píše:Vidis ty sipky to me nenapadlo. Treba to tak funguje i kdyz po nekom hodis mec. Ne blbost. Ja tyhle ozdubky moc neresim. Mam tendenci cokoliv, co dostanu do ruky obmotavat lepici paskou na hokejky, takze veskera krasa mece, at uz soutezniho nebo pravyho, mizi.

Vis jak jsou bezne k videni na ruznejch zbranich takove ty krouzky, co delaji rachot pri pohybu (napr. kwan dao, savle atd ...)? To puvodne vymyslel nejakej sikanozni sifu (tenhle vyraz mam rad, kluci taky rikaj, ze je netrenuju, ale sikanuju :lol: ), aby mohl v pohode klabosit s babovkama a pritom mel kontrolu nad tim, jak cvici jeho zaci, aniz by na ne koukal, resp. videl. Podle intenzity a rytmu cinkani poznal, jestli makaji a nebo se ulejvaji ... no a pak se to vzilo (jak uz v cine byva) a zacalo se to davat na zbrane nejen cvicne, ale i na ostre ... proste se z toho stala moda a aby byl kazdej IN, tak to tam mel take :lol: :wink: Puvodne chytra pomucka pro sifu a pak se z toho stala modni ozdubka :wink:

Nebo se dal na tyc zvonecek a pod ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 16. pro, 2009 23:15

Jo to me zajimalo vzdycky k cemu to tam je. No ted uz to vim. Chytry
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 16. pro, 2009 23:16

a já furt dumal nad tím,jakou to tam má funkci.....:lol:

EDIT - já vždycky poznal,jak kdo makal,podle toho,jak se mu klepala pařáta......páč máchat tím hoďku v kuse,to už dá sakra zabrat..... :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 16. pro, 2009 23:22

Jendis:
Vedl si, nebo ještě vedeš nějaké tréninky?
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 16. pro, 2009 23:23

wushupetr píše:Jo to me zajimalo vzdycky k cemu to tam je. No ted uz to vim. Chytry

Jak se to vezme :lol: chytry je to pro bosse, ale zaci z toho urvani nejsou, kdyz si nemuzou orazit ani kdyz se jde sifu vymocit :lol: V tom jak cloveku zivot zneprijemnit jsou lide vynalezavejsi nez jina zvirata :lol:
Mnohdy jsou duvody urcitych vychytavek mnohem prozaictejsi nez by clovek pripustil. Zbytecne se v tom pak hleda nejake bojove nebo mysticke oduvodneni a pri tom jde jen o to, jak neojebavat trenal :twisted:
Ale zeptej se dejchace a mas hned na svete vysokoenergeticke bipolarni pole kolem tve zbrane :lol: :lol: :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 16. pro, 2009 23:27

Vrozkrokkop píše:Jendis:
Vedl si, nebo ještě vedeš nějaké tréninky?

už ne,ale u nás jsem měl na triku tréninky,techniku atd.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 16. pro, 2009 23:29

Jendis píše:Techniky odzbrojení,které jsem se učil já(Italka),jsou spíše o fixaci a vypáčení zbraně....při tom se zbraně rád zbavíš.....mít ji přivázanou k zápěstí,proklel bych se do 10-tého kolene......auvajauva
:twisted:

Stále víc se přikláním, k tomu, že to přivázání mělo smysl u jezdectva v bitvě. Tam asi na techniky odzbrojení nebyl moc čas a ztráta zbraně byl větší průser.
Seskočit z kobyly najít v té vřavě šavlu, přitom držet koně, aby neutekl, naskočit zpět, nenchat se zasáhnout od nepřátel... dost adrenalinová zábava.
Mnohem jednoduší a rychlejší je chytit zbraň houpající se na zápěsti

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 16. pro, 2009 23:32

nevím,nepřu se...... :)

O zbraních jezdectva vím akorát to,že bylo těžiště na čepeli....aby byly pádnější a dalo se ze sedla pěkně rubat a mělo to "švuňk".....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 16. pro, 2009 23:40

Jendis:
©koda, býval bych se rád podíval na trénink/pospároval (jasně, kdyby to taky nevadilo tobě(8 ), zrovínka včera na tréninku, když už jsem byl vyšťavený, jsem cinkal s člověkem, který má vybudované jiné návyky než mám já. Jen víc a častěji :)
Doufám, že se sejdem aspoň na dalším sparringfestu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 16. pro, 2009 23:42

Vrozkrokkop píše:
(Jen tak bokem, v jednom vlakne jsem ti dolozil ten mec na kance)

Kde? Jsem přehlídl. Není spíš tesák než meč, ne? To ovšem nijak nepodporuje tvoji teorii, že šel borec jen z mečem na kance. Tady se hrálo na uštvání zvířete, šlo na něj více lovců a psiska.
I současní myslivci mají z kanců respekt a nedovolí si postřelené zvíře dohledávat bez psa a to mají pušku. Je to o držku, zvlášť v noci nebo v hustém porostu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 16. pro, 2009 23:49

Vrozkrokkop píše:Jendis:

Doufám, že se sejdem aspoň na dalším sparringfestu

snažím se pokaždé přijet.....vyšlo to jen jednou....zatím :( Ale mám nějaké resty,tak doufám,že jo..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...