Moderátor: pm
Longu píše:Teď vážně nechápu na čem se zde zakládá kritika některých jedinců namířena proti Petru Korzárovi. Znáte ho snad? Cvičili jste u něj? (myslím kritizující jedince). Přijďte někdy na trénink do FM nebo do OV a pak tady pište pravdu a ne Vaše nepodložené teorie.
Rudy píše: Proc lzou ? Podivej se sem na videoukazky http://www.elywcimaa.cz/foto/foto15.html a uvidis. Nic jineho nez lhat jim totiz nezbyva. Pri tom co delaj!
Rudy
kurt78 píše:ja som zacal ving tsun cvicit tiez udajne /asi ano ivane ze?/ tiez u stylu lok yiu. ale po 1? roku ked som videl ze to nikam nevedie som prestal pak som sa vratil k ving tsun -ale uz cez treningove postupy EWTO a musim povedat, ze sa mi zdalo, ze som narazil na pravy styl - a naozaj mi tento styl dal vtedy vela pre boj na ulicu, praktizoval som ho niekolko rokov ale pak aj na vysvetlovanie mojho sifu , ze system je dokonaly az budem ho vediet komletne som s WT-VT prestal a teraz sa venujem/ skor snazim venovat / bojovym vzdialenostiam ktore som doteraz zanedbaval a to dlha vzdialenost,klinc a zem. co vy ostatny/a najme iwan/ na to_?
...a teraz sa venujem/ skor snazim venovat / bojovym vzdialenostiam ktore som doteraz zanedbaval a to dlha vzdialenost,klinc a zem. co vy ostatny/a najme iwan/ na to_?
kurt78 píše:no nevim iwane, mozna mas i pravdu , ale prece jen nebylo v mich moznostech dojizdet do fridku nebo az do prahy, aj tak si myslim, ze ving tsun neresi vsetky situace. /a to se nezminuju o legislative/...
jo a zda se mi ze moc filozofujes bo ma chytas za slovicka tym, ze se snazim, neznamena ze se tomu vyhybam,ale to , ze to je tak jak kdyz zacinal u nas wing chun-to znamena , ze ne vule ale ucitele chybeli...
anonim píše:Ten kdo tvrdi ty zvasty o Wing Chun Lok You kung fu tak necvici tak dlouho. Ja cvicim pres tri roky a zacal jsem stejne jako kazdy. Za dob kdy ucil Rezounek tak se u nej ucil i muj mistr. Vsechny pohyby jsem cvicil, je to drič maš pravdu jen to co tvrdi tvuj mistr, že je to super styl má pravdu pokročil jsem do vyššího stupně a pokaždé se učím něco jiného. Naší větev cvičil i Bruce Lee ten na tomto stylu postavil zaklady jeho stylu a v jeho době byl opravdu nejlepší.Podstatě každý styl kung fu má stejný údery, sice vypadají jinak, ale jsou stejný. Rozdíl je v tom, že Lok You to upravil tak, že člověk nemusí dělat hluboké postoje, ale zkrátil je. Má to lepší efekt. Vrátím se k tvé přípomínce a k tvému mistrovi. Rezounek cvičil v začátcích Wing Tshun to je obdobná forma jako Lok You, ale má odlišné cviky. Těchto forem je víc, někdo kdo studoval pravý Wing Chun odešel a jeho žáci si pamatovali cviky a otevřeli si školy. Někdo něco zapoměl tak si i přidal cviky své, proto třeba cvičíš špatný styl. Chce to trpělivost Wing Chun je na prvni pohled takovej jinej, každý si myslí, že se člověk neubráni, že je to jak postiženj když stojí, ale vše je jinak poznáš to když vydržíš cvičit. Pamatuj Wing Chun není vidět ale prochází uvnitř tebe. To získáš jen cvíčením cviků, které cvičíš pořád dokola.
"Velmistr Yip Man byl za svého života nejváženějším mistrem a propagátorem Wing Chun stylu. Přímá a čistá linie po Yip Man-ovi pokračuje dodnes a nese název „Lok Yiu Wing Chun International Martial Art Assiciation“, pod vedením velmistra Lok Yiu, nejstaršího žijícího žáka velmistra Yip Man-a, působícího v Hongkongu."
Mimo Čínu pracuje její evropská pobočka vedená Si-Fu Wilhelmem Blechem, kterého vzal velmistr Lok Yiu za svého To-Dai (žák, syn) a má v něm jediného evropského zástupce. Si-Fu Petra Kozára je osobním žákem Si-Fu Wilhelma Blecha.
(Historii napsal velmistr Yip Man. Úpravy Petr Kozár)
Mimo Čínu pracuje její evropská pobočka vedená Si-Fu Wilhelmem Blechem, kterého vzal velmistr Lok Yiu za svého To-Dai (žák, syn) a má v něm jediného evropského zástupce. Si-Fu Petra Kozára je osobním žákem Si-Fu Wilhelma Blecha.
(Historii napsal velmistr Yip Man. Úpravy Petr Kozár)
Mirimon píše:Zdar všem,
chtěl jsem se přihlásit do školy v F-M a tak mě napadlo zeptat se někoho kdo má se cvičením zkušenosti. Jak Sifu v F-M berou své žáky (tzn. jak se k nim chovají)? Učí se ve WCH jak to či ono dobře použít v reálu?
ELYWCIMAA píše:Mirimon píše:Zdar všem,
chtěl jsem se přihlásit do školy v F-M a tak mě napadlo zeptat se někoho kdo má se cvičením zkušenosti. Jak Sifu v F-M berou své žáky (tzn. jak se k nim chovají)? Učí se ve WCH jak to či ono dobře použít v reálu?
Lzou, co chces vedet vic....
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků