"LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

WAKE UP

Příspěvekod Longu » pát 10. zář, 2004 21:11

Teď vážně nechápu na čem se zde zakládá kritika některých jedinců namířena proti Petru Korzárovi. Znáte ho snad? Cvičili jste u něj? (myslím kritizující jedince). Přijďte někdy na trénink do FM nebo do OV a pak tady pište pravdu a ne Vaše nepodložené teorie.

Viz komerce, až najdete člověka co kvalitně učí pro radost, věnuje se WCH 7 dní v týdnu a nepotřebuje si vydělat na život tak jej můžete nazvat nekomerčním učitelem...
Longu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

novy web

Příspěvekod irzounek » ned 03. říj, 2004 11:27

Longu píše:Teď vážně nechápu na čem se zde zakládá kritika některých jedinců namířena proti Petru Korzárovi. Znáte ho snad? Cvičili jste u něj? (myslím kritizující jedince). Přijďte někdy na trénink do FM nebo do OV a pak tady pište pravdu a ne Vaše nepodložené teorie.

Cest,
kdyz uz se tu propira Peta Kozar, Obrázek
jeden z mych byvalych zaku na Morave -
mrknete sem http://www.wingchunmorava.com/ - jeho zbrusu nova webova prezentace :wink: .
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ELYWCIMAA lže !

Příspěvekod Anonymní » ned 24. říj, 2004 16:07

Rudy píše: Proc lzou ? Podivej se sem na videoukazky http://www.elywcimaa.cz/foto/foto15.html a uvidis. Nic jineho nez lhat jim totiz nezbyva. Pri tom co delaj :lol: !
Rudy

Já jsem tam teda žádné videa nenašel, to bylo tak hardcore že to dali radši pryč ? A to to nevěděli v tu chvíli když to tam dávali ? To jim to musel někdo říct nebo napsat a mluvit o tom na internetu ? Stydí se za to co tam předváděli ? Nemáte to někdo ztažené, rád bych se taky podíval !
Pavel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 25. říj, 2004 14:38

ja som zacal ving tsun cvicit tiez udajne /asi ano ivane ze?/ tiez u stylu lok yiu. ale po 1? roku ked som videl ze to nikam nevedie som prestal pak som sa vratil k ving tsun -ale uz cez treningove postupy EWTO a musim povedat, ze sa mi zdalo, ze som narazil na pravy styl - a naozaj mi tento styl dal vtedy vela pre boj na ulicu, praktizoval som ho niekolko rokov ale pak aj na vysvetlovanie mojho sifu , ze system je dokonaly az budem ho vediet komletne som s WT-VT prestal a teraz sa venujem/ skor snazim venovat / bojovym vzdialenostiam ktore som doteraz zanedbaval a to dlha vzdialenost,klinc a zem. co vy ostatny/a najme iwan/ na to_?
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. říj, 2004 6:44

Hi,
no ja nevim, jak ty ja u Yiwana jsem cvicil docela dlouho, ale tyto veci jsem probirali take ( vyjma boje na zemi ). A boj na dlouho vzdalenost, jak ho chapu ja tzn. dlouhe kopy, jaby apod. se ucili - se uci hned od zacatku. To same, jak v klinci ( ale to uz po delsi dobe, kdyz clovek zvladne zaklady ).
Mas pravdu v tom, ze u LK je to vsechno na delsi dobu, coz ne kazdemu musi vyhovovat....Jinak pokud jsem mel moznost, tak se v WCH/VT/WT boj na zemi necvici ( snad vyjma EWTO ). Muj osobni nazor je, ze je dobre to umet, ale moje zkusenosti hovori, ze se vetsina veci da efektivneji vyresit "nahore" nehlede na, ze kdyz bych se chtel cilene pripravovat na boj na zemi hledal bych BJJ apod.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 26. říj, 2004 10:44

kurt78 píše:ja som zacal ving tsun cvicit tiez udajne /asi ano ivane ze?/ tiez u stylu lok yiu. ale po 1? roku ked som videl ze to nikam nevedie som prestal pak som sa vratil k ving tsun -ale uz cez treningove postupy EWTO a musim povedat, ze sa mi zdalo, ze som narazil na pravy styl - a naozaj mi tento styl dal vtedy vela pre boj na ulicu, praktizoval som ho niekolko rokov ale pak aj na vysvetlovanie mojho sifu , ze system je dokonaly az budem ho vediet komletne som s WT-VT prestal a teraz sa venujem/ skor snazim venovat / bojovym vzdialenostiam ktore som doteraz zanedbaval a to dlha vzdialenost,klinc a zem. co vy ostatny/a najme iwan/ na to_?

Zdar a silu !
Jsi stastny clovek ze po roce cviceni (a mam za to ze jsi ze slovenska a tak to nebyl trenink pravidelny, ze jsi nejak dojizdel apod...) poznas, ze cesta nikam nevede :wink: . Podle me je "Lok Yiu Wing Chun" cesta, ktera MA smer a cil...

...a teraz sa venujem/ skor snazim venovat / bojovym vzdialenostiam ktore som doteraz zanedbaval a to dlha vzdialenost,klinc a zem. co vy ostatny/a najme iwan/ na to_?

Sam pises, zes to TY SAM ZANEDBAVAL, co Ti k tomu muzu napsat, "kurte78" ?!? WingVing ChunTsun kung fu pochopitelne trenuje boj na vsechny vzdalenosti a situace. Kdy se k tomu konkretni clovek dostane je zalezitost JEHO pristupu, jestli maka nebo je linej jak prase. Nema to pochopitelne NIC spolecneho s tim, jestli umis system kompletne nebo ne, to je proste hloupost...
Cest
Ivan Rzounek

www.wing-chun.cz
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » úte 26. říj, 2004 11:19

no nevim iwane, mozna mas i pravdu , ale prece jen nebylo v mich moznostech dojizdet do fridku nebo az do prahy, aj tak si myslim, ze ving tsun neresi vsetky situace. /a to se nezminuju o legislative/...
jo a zda se mi ze moc filozofujes bo ma chytas za slovicka tym, ze se snazim, neznamena ze se tomu vyhybam,ale to , ze to je tak jak kdyz zacinal u nas wing chun-to znamena , ze ne vule ale ucitele chybeli...
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 26. říj, 2004 11:26

kurt78 píše:no nevim iwane, mozna mas i pravdu , ale prece jen nebylo v mich moznostech dojizdet do fridku nebo az do prahy, aj tak si myslim, ze ving tsun neresi vsetky situace. /a to se nezminuju o legislative/...
jo a zda se mi ze moc filozofujes bo ma chytas za slovicka tym, ze se snazim, neznamena ze se tomu vyhybam,ale to , ze to je tak jak kdyz zacinal u nas wing chun-to znamena , ze ne vule ale ucitele chybeli...

Cest!
Ale to je v poradku, zastavam nazor, ze kazdy si muzeme myslet a rikat co chceme :wink: . I kdyz tomu treba ostatni nemusi (byt schopni/chtit) rozumet.
zdar na Slovensko !
Ivan Rzounek

www.wing-chun.cz
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

wing chun

Příspěvekod Anonymní » pát 26. lis, 2004 13:09

Ten kdo tvrdi ty zvasty o Wing Chun Lok You kung fu tak necvici tak dlouho. Ja cvicim pres tri roky a zacal jsem stejne jako kazdy. Za dob kdy ucil Rezounek tak se u nej ucil i muj mistr. Vsechny pohyby jsem cvicil, je to drič maš pravdu jen to co tvrdi tvuj mistr, že je to super styl má pravdu pokročil jsem do vyššího stupně a pokaždé se učím něco jiného. Naší větev cvičil i Bruce Lee ten na tomto stylu postavil zaklady jeho stylu a v jeho době byl opravdu nejlepší.Podstatě každý styl kung fu má stejný údery, sice vypadají jinak, ale jsou stejný. Rozdíl je v tom, že Lok You to upravil tak, že člověk nemusí dělat hluboké postoje, ale zkrátil je. Má to lepší efekt. Vrátím se k tvé přípomínce a k tvému mistrovi. Rezounek cvičil v začátcích Wing Tshun to je obdobná forma jako Lok You, ale má odlišné cviky. Těchto forem je víc, někdo kdo studoval pravý Wing Chun odešel a jeho žáci si pamatovali cviky a otevřeli si školy. Někdo něco zapoměl tak si i přidal cviky své, proto třeba cvičíš špatný styl. Chce to trpělivost Wing Chun je na prvni pohled takovej jinej, každý si myslí, že se člověk neubráni, že je to jak postiženj když stojí, ale vše je jinak poznáš to když vydržíš cvičit. Pamatuj Wing Chun není vidět ale prochází uvnitř tebe. To získáš jen cvíčením cviků, které cvičíš pořád dokola.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: wing chun

Příspěvekod kurt78 » pát 26. lis, 2004 13:47

anonim píše:Ten kdo tvrdi ty zvasty o Wing Chun Lok You kung fu tak necvici tak dlouho. Ja cvicim pres tri roky a zacal jsem stejne jako kazdy. Za dob kdy ucil Rezounek tak se u nej ucil i muj mistr. Vsechny pohyby jsem cvicil, je to drič maš pravdu jen to co tvrdi tvuj mistr, že je to super styl má pravdu pokročil jsem do vyššího stupně a pokaždé se učím něco jiného. Naší větev cvičil i Bruce Lee ten na tomto stylu postavil zaklady jeho stylu a v jeho době byl opravdu nejlepší.Podstatě každý styl kung fu má stejný údery, sice vypadají jinak, ale jsou stejný. Rozdíl je v tom, že Lok You to upravil tak, že člověk nemusí dělat hluboké postoje, ale zkrátil je. Má to lepší efekt. Vrátím se k tvé přípomínce a k tvému mistrovi. Rezounek cvičil v začátcích Wing Tshun to je obdobná forma jako Lok You, ale má odlišné cviky. Těchto forem je víc, někdo kdo studoval pravý Wing Chun odešel a jeho žáci si pamatovali cviky a otevřeli si školy. Někdo něco zapoměl tak si i přidal cviky své, proto třeba cvičíš špatný styl. Chce to trpělivost Wing Chun je na prvni pohled takovej jinej, každý si myslí, že se člověk neubráni, že je to jak postiženj když stojí, ale vše je jinak poznáš to když vydržíš cvičit. Pamatuj Wing Chun není vidět ale prochází uvnitř tebe. To získáš jen cvíčením cviků, které cvičíš pořád dokola.

vsetok VCH ma vysoky postoje aspon ty styly co ja cvicil or videl najnizsi mal asi Lo ho kam /ci jak se to pise -sihing bruca leeho/-ale aj ten sa neda oznacit ako nizky/, ked neratam boj s dlhou tycov/ vt je bezesporu supr styl ktory super funguje ak sa cvici kontaktne a s vela sparingami o tom neni pochyb, ale nedava mi uplne vsetko ked som sa ocitol na zemi, alebo v klinci tak zacali problemi. a takisto pri vacsej vzd. sa stalo ze som/na treningu s MT/ chytil nejaku boxingovu pecku a to by na ulici nebola sranda. -aj ked mozno dalsim cvikom.. mozno moznoaj tak kazdy si vyberie pak styl ktory sa mu paci a najviac mu vyhovuje a ja mam radost s toho co cvicim, ked sa ti paci ze mas 100perc. chi sao a to ta uspokojuje je to supr. mna zas tesi , ze ho trocha ovladam, a ze sa ucim bojovat v up uvedenych disciplinach.

ps. ze lok you upravil Ving chun? ja pocul , ze vraj uci zarucene pravy Yip manov VCH.. no neviem reagujte
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pát 26. lis, 2004 15:20

Na anonyma, se dá jen :roll:
Možná, že to, co jsi chtěl napsat by bylo srozumitelný, ale takhe to prostě není.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

!!!

Příspěvekod Anonymní » pát 07. led, 2005 19:07

citát z http://www.wingchunmorava.com/historie.php , webu "SIFU" Petra Kozára :

"Velmistr Yip Man byl za svého života nejváženějším mistrem a propagátorem Wing Chun stylu. Přímá a čistá linie po Yip Man-ovi pokračuje dodnes a nese název „Lok Yiu Wing Chun International Martial Art Assiciation“, pod vedením velmistra Lok Yiu, nejstaršího žijícího žáka velmistra Yip Man-a, působícího v Hongkongu."

fuj tajbl ! fuj tajbl! Lháři ! Překrucovači! Lež má krátké nohy, takhle daleko nedoběhneš!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 07. led, 2005 19:54

jumbo rozved to 8O
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 09. led, 2005 14:30

Mimo Čínu pracuje její evropská pobočka vedená Si-Fu Wilhelmem Blechem, kterého vzal velmistr Lok Yiu za svého To-Dai (žák, syn) a má v něm jediného evropského zástupce. Si-Fu Petra Kozára je osobním žákem Si-Fu Wilhelma Blecha.

(Historii napsal velmistr Yip Man. Úpravy Petr Kozár)

Nevim... Ale jakmile v jakejchkoliv propagacnich materialech vidim "jediny", "osobni"... Tak na me dychne jakasi pachut sekty a nejak se mi z toho lehce zvedne kufr... Z laiku (jimz jsou ty radky urceny) to nikdo nema sanci overit, cehoz si je autor dobre vedom, tak nechapu, proc to pouziva... Vypovidaci hodnotu ma tahle fraze nulovou... Kdyby radsi napsal kolik let u toho Blecha nebo v Cine studoval a jak casto s nim je v kontaktu nyni... To by reklo mnohem vic... :? :?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 09. led, 2005 14:31

Mimo Čínu pracuje její evropská pobočka vedená Si-Fu Wilhelmem Blechem, kterého vzal velmistr Lok Yiu za svého To-Dai (žák, syn) a má v něm jediného evropského zástupce. Si-Fu Petra Kozára je osobním žákem Si-Fu Wilhelma Blecha.

(Historii napsal velmistr Yip Man. Úpravy Petr Kozár)

Nevim... Ale jakmile v jakejchkoliv propagacnich materialech vidim "jediny", "osobni"... Tak na me dychne jakasi pachut sekty a nejak se mi z toho lehce zvedne kufr... Z laiku (jimz jsou ty radky urceny) to nikdo nema sanci overit, cehoz si je autor dobre vedom, tak nechapu, proc to pouziva... Vypovidaci hodnotu ma tahle fraze nulovou... Kdyby radsi napsal kolik let u toho Blecha nebo v Cine studoval a jak casto s nim je v kontaktu nyni... To by reklo mnohem vic... :? :?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 09. led, 2005 15:53

Chlapci, cvičit nižší postoje znamená mít lepší kungfu, s "praxí" to má hovno společné, kdo nerozlišuje cvičení kungfu a praktickou rvačku, ví o tom prd.Tím reaguji na příspěvek že" Rozdíl je v tom, že Lok You to upravil tak, že člověk nemusí dělat hluboké postoje, ale zkrátil je. Má to lepší efekt. " Jaký lepší efekt? V boji lepší efekt(ale v tom se nepoužívají postoje ze sestavy) nebo ve cvičení(tam je naopak efekt horší) To jen na okraj, pokračujte vesele ve při. :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

ELYWCIMAA

Příspěvekod Mirimon » sob 05. úno, 2005 11:33

Zdar všem,

chtěl jsem se přihlásit do školy v F-M a tak mě napadlo zeptat se někoho kdo má se cvičením zkušenosti. Jak Sifu v F-M berou své žáky (tzn. jak se k nim chovají)? Učí se ve WCH jak to či ono dobře použít v reálu?
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: ELYWCIMAA

Příspěvekod Anonymní » sob 05. úno, 2005 20:03

Mirimon píše:Zdar všem,

chtěl jsem se přihlásit do školy v F-M a tak mě napadlo zeptat se někoho kdo má se cvičením zkušenosti. Jak Sifu v F-M berou své žáky (tzn. jak se k nim chovají)? Učí se ve WCH jak to či ono dobře použít v reálu?

Lzou, co chces vedet vic....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ELYWCIMAA

Příspěvekod Mirimon » sob 05. úno, 2005 20:14

ELYWCIMAA píše:
Mirimon píše:Zdar všem,

Lzou, co chces vedet vic....

Chci se umět branit (celkem se mi to hodi) a WCH/WT/VCH/VT mi připada jako dobra volba, ale jak čtu ty vaše názory tak o tom pochybuji :(
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

LOK YIU w.ch.

Příspěvekod Anonymní » pon 07. úno, 2005 12:02

Několik měsíců jsem chodil cvičit k p.Kozárovi.Jeho styl učení je nezáživný,moc se toho člověk nenaučí.Na druhé straně je velice přátelský a vstřícný sifu.
Jeho pomocný instruktor na mne dojem vůbec neudělal.Viděl jsem ho cvičit a byla to hrůza.Připadalo mi to,že snad cvičí o pár měsíců déle než já!
Takže,kdo se chce něco opravdu naučit a být motivován svým pokrokem doporučuji jinou organizaci w.ch.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...