Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » čtv 19. úno, 2004 13:48

YiWan píše:FUJ TAJBL !
z Tveho prispevku, PM, cpi agresivita a citim ze Te ovlivnuje velmi spatne QI !!! Porad by ses jen pral, rozbijel huby a kde je ta FILOZOFIE, kurnik ! :wink:
yw

ha ha ha, proto chodim k Tobe na caj, Ty me dycinky zle vycinis a srovnas :lol:

PM

www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 19. úno, 2004 18:35

Jojo,chlapi,třeba se jednou najde nějaká vybouchaná dutá hlava,která vám to přijde do školy vyčistit...musíte doufat :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 20. úno, 2004 11:23

jojo, treba se jednou najde nejaka vybouchana duta hlava z jejich skoly, ktera to prijde "nekomu" do skoly vycistit... staci jen cekat :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 20. úno, 2004 22:27

Nebo tak...... :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. bře, 2004 3:18

Měl bych otázku na pana YiWana: Proč si myslíte že rodina Lam se silně přecenuje jak zaznělo ve vašem příspěvku?

Diky předem za odpoved
El Buscador
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. bře, 2004 3:18

Měl bych otázku na pana YiWana: Proč si myslíte že rodina Lam se silně přecenuje jak zaznělo ve vašem příspěvku?

Diky předem za odpoved
El Buscador
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

čaj

Příspěvekod Dong_wu » pát 12. bře, 2004 8:11

Cest Yiwane, ja mam taky otazku, cvicite porad tam co driv a kdy tam tak bejvas? Vsichni tu k tobe chodej na caj a me si jeste nepozval, tak se musim pozvat sam :D :D :D
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. bře, 2004 13:39

El Buscador píše:Měl bych otázku na pana YiWana: Proč si myslíte že rodina Lam se silně přecenuje jak zaznělo ve vašem příspěvku?
Diky předem za odpoved
El Buscador

Zdar a sílu,
díky tomu, že "jsou v poslední době vidět" a prací "new sifu" (jména asi doplní PM) se hodně lidem zdá že "LAM jsou HUNG GA". Nejsou (jako YIP MAN není "wing chun"). Ale aby nedošlo k omylu - oba bratry respektuji (LChF míň když si dokáže špinit jméno Hladíkem a jemu podobným :-) ) - jen mi připadá legrační ten humbuk okolo nich.
čest
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: čaj

Příspěvekod Anonymní » pát 12. bře, 2004 13:47

Dong_wu píše:Cest Yiwane, ja mam taky otazku, cvicite porad tam co driv a kdy tam tak bejvas? Vsichni tu k tobe chodej na caj a me si jeste nepozval, tak se musim pozvat sam :D :D :D

Čest, čest !!!

cvičíme v Legerově 34, budova ve dvoře, každý den mimo pátku a víkendů 16-21 hod. Musíš se ale mrknout k nám na web do termínů - teď mi začíná cestování po Evropě a od května nahoru Čína...
A teď pozooor DongWu - ZVU TĚ NA ČAJ !:wink:
zdar a sílu
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » pát 12. bře, 2004 15:11

neprihlasenyYiWan píše:Zdar a sílu,
díky tomu, že "jsou v poslední době vidět" a prací "new sifu" (jména asi doplní PM) se hodně lidem zdá že "LAM jsou HUNG GA". Nejsou (jako YIP MAN není "wing chun"). Ale aby nedošlo k omylu - oba bratry respektuji (LChF míň když si dokáže špinit jméno Hladíkem a jemu podobným :-) ) - jen mi připadá legrační ten humbuk okolo nich.
čest
yw

Myslim si, ze podobny trend je vsude. Kazda skola predvadi sveho sifu, senseie, mistra, ucitele, vudce, gurua... Je to normalni a je to prirozene. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 12. bře, 2004 15:11

El Buscador, Yiwan a Lam ga Hung kyun:

uz jsem to tu 2x psal, ale opakovani matka moudrosti;-)

osobne jsem videl spoustu Hungga (vetsinou s koreny v Hongkongu), a cvicim to, co mi to sedne nejvic (gf rodiny Lam). na pevnine jsem nebyl (chystam se tam), ale videl jsem nekolik videozaznamu/VCD - Hungga z pevniny co jsem videl se mi moc nelibilo (takovy rozlitany, filmovy, ukriceny, prilis silovy), kazdopadne videl jsem nekolik pribuznych stylu (Fat ga, Jau ga atd.), a to byla parada. Hungga z Taiwanu co jsem videl je hodne s prichuti wushu nanquan, pripadne se jedna o uplne neco jineho se stejnym (dnes popularnim jmenem). v Malajsii a Singapuru se cvici spousta hodne dobreho gf, ktere si nerika Hungga (vetsinou je to proste gf, nebo Siulam gf), a pritom je to z 75% - 90% to, cemu se dnes rika Hungga (co do "flavour", principu atd., i kdyz maji treba uplne jine curriculum).

osobne nemam rad 2 bullshity:

a) "to prave" Hungga se cvici jen v Hongkongu, Americe, na pevnine je to vsechno jen wushu nanquan

b) "to prave" Hungga se cvici jen na pevnine, v Hongkongu a Americe je to vsechno lakyrka pro zapadaky, hloupy gwai lou, co gf nerozumi

...

bojim se hloupych gwailou, ktery prijedou do HK, nauci se jednu dve sestavy, udelaji si fotku s nekym z rodiny Lam, vrati se domu a zacnout ve skole, na internetu a v casopisech sirit nesmysly, misto aby makali, makali, makali.

...

Hungga rodiny Lam bych neprirovnaval k situaci ve WCH, kauze Yip Man WCH. gf rodiny Lam/Wong neni mainstream, ackoli se mnozi z nej mainstream snazi umele udelat - jak lide z "rodiny", snazici se z nej udelat standard, co je a neni HG (do jednoho gwai lou), tak praktici jinych vetvi HG, kteri se vuci nemu snazi negativne vymezit (jsme jini, neznami, lepsi, pripadne jeste tajni). rodine Lam je jak jedno, tak druhe srdecne jedno.

jako bullshit mi prijde krecovita snaha odlisit se od tohoto radoby mainstreamu - nelamjouovske HG, nelamsaiwingovske HG, predwongfeihungvske HG, Fong Saiyukovske HG, HG triad, "vesnicke" HG, ha sei fu HG a jine (z 90%) vymysly predevsim zapadnich Cinanu nebo gwailou, s nejasnymi genealogiemi. ztracenymi liniemi, tajnymi technikami atd., o kterych v Cine nikdo nikdy neslysel. HG rodiny Lam bych rozhodne nesrovnaval se zcela jasnym zapadnim WCH mainstreamem a radobystandardem, tj. Yip Man WCH. ono vlastne neco jako HG neexistuje, v souvislosti s rodinou Lam je lepsi mluvit o gf rodiny Lam (Lam Saiwing, Lam Jou, jeho synové) - ne Hungga, ale Lamga

dodatek: new sifu - no comment.

Dong Wu
vida, zpatky doma?:-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. bře, 2004 18:15

To YiWan: Aha, tak to jsem to asi špatně pochopil. Myslel jsem že rodina Lam se přecenuje v kvalitě jejich Kung Fu, ale tak tomu podle Vás tedy není?

S pozdravem
El Buscador[/b]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. bře, 2004 18:53

El Buscador píše:To YiWan: Aha, tak to jsem to asi špatně pochopil. Myslel jsem že rodina Lam se přecenuje v kvalitě jejich Kung Fu, ale tak tomu podle Vás tedy není?

S pozdravem
El Buscador[/b]

samozrejme ze o kvalite jejich kung fu vubec neni pochyb!
yw
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KungPao » ned 28. bře, 2004 11:02

...
Naposledy upravil KungPao dne pon 24. led, 2005 1:18, celkově upraveno 1
KungPao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » ned 28. bře, 2004 11:21

KungPao píše:Zajímavé, a může mi někdo vysvětlit proč si Lam Chun Fai špiní jméno Hladíkem? To mu tak dobře platí? At´ mi nikdo netvrdí že LChF nepozná že Hladíkovo kung fu stojí za prd.

Zdar

"Rozvijet a propagovat Hungkyun, mit v ucte bojoveho ducha."

Pokud je Hladik nastrojem, ktery je mozno k sireni Hungga vyuzit, tak proc do toho nejit...
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 28. bře, 2004 11:50

WT_Martin - ty ses truba chlape .... a co charakter - nebo ty netusis co to je ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » ned 28. bře, 2004 12:43

keo_san píše:WT_Martin - ty ses truba chlape .... a co charakter - nebo ty netusis co to je ?

I ty drsnaku... :-) To, ze to tak je, neznamena, ze s tim souhlasim. Ale mel bys pochopit, nez zacnes urazet, ze evropska mentalita je odlisna od cinske. Tak je taky potreba se na to divat. Hladik je pouze nastroj. Nic vic.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KungPao » ned 28. bře, 2004 12:58

...
Naposledy upravil KungPao dne pon 24. led, 2005 1:17, celkově upraveno 1
KungPao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » ned 28. bře, 2004 13:28

KungPao píše:Mohl bys to s tou odlišnou mentalitou trochu rozvinout? Rád bych to totiž pochopil, ale takhle to zní jenom jako výmluva.

Zdar!

Ja myslim, ze jsem svuj pohled vysvetlil pomerne jasne. Ale zkusim to lepe...

Lam Chun Fai chce sirit umeni, kteremu se jeho rodina po nekolik generaci venuje a ktere i znacne obohatila. Na svete existuji desitky, mozna dokonce stovky, skol, kam LCF jezdi delat seminare. Myslet si, ze kazdeho z tech instruktoru zna kdovi jak dobre, zna jeho charakter, slabe i silne stranky a je seznamen s tim, co vsechno dela, je znacne naivni.

Snazi se tedy na svych seminarich sirit mezi Hladikovi zaky to, co umi. Silne ale pochybuji, ze by je nutil, aby si z Hladika vzali v necem priklad. Ostatne pokud vim, sam LCF oznacil Hladikovo kung-fu za neprilis dobre.

Funguje to tak vsude. Ber to jako pobocku. Tu malokdy vede clovek, ktery dosahl nejake mistrovske urovne. Vesmes to byvaji zaci na vicemene stejne urovni, z nichz jeden to zkratka organizuje. Tu a tam prijede mistr, nauci je neco noveho a oni to pak spolecne procvicuji, dokud znovu neprijede. A myslim si, ze takhle funguje i model LCF - Hladik.

Bylo by ale dobre, kdyby se k tomuto tematu vyjadril PM, je to jeho parketa...
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 28. bře, 2004 16:12

zdar a silu,

WT-Martin - v necem mas pravdu, v necem se mylis.

osobne se radeji zdrzim komentare - koho cela vec vice zajima, necht se zepta primo mistra Lam Chun Faie (e-mail naleznete na mistrovych oficialnich strankach www.hungkuen.com; zeptat se bude ostatne mozne i osobne, jiz brzy - viz www.hungkuen.com/news-semeuro04.htm).

co se tyce nasi skoly, muzu prohlasit, ze bez ohledu na stejny styl a stejnou rodinu - none of our bussiness. koho zajima nase HG, at se pta na nase HG, koho zajima HG ostatnich skol, necht se prosim pta jich.

PM

www.hungga.org
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...