Feng Shan Shi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

a

Příspěvekod roza » pon 24. říj, 2005 15:54

littlearts - nebud hystericky ,mne nelezis v zaludku a skutecne je mi jedno ,kdo vsechno te nema rad.
Ta otazka ,ve ktere seriozni skole te radi uvidi - a mimochodem stale nezodpovezena - byla spise jako namet na zamysleni pro tebe.
Nevim co bych si mel s tebou vyrikavat ,tim spise o tom ,proc te nekdo vyhodil z bytu.Na tehle strankach se diskutuje o BU ,a jedine ,ceho jsem chtel dosahnout bylo ,abys trochu zapojil mozek pri psani svych castych prispevku.
Pokud tu chces resit jine veci ,mozna by bylo lepsi nechat si udelat sve www.littlearts.cz a presunout se tam.Nikdo ti nevyvraci ,ze jsi stredobodem vesmiru ,zkus za to ostatnim velkoryse tolerovat ,ze o tom s tebou zde ani moc nechteji diskutovat a uz vubec ti kvuli tomu "cinkat".
Ja chapu ,ze pokud jsi pripojenej z prace tak te to vyjde levneji nez platit si skutecnou terapii ,ale ostatni sem chodi treba kvuli necemu jinemu.Ver nebo ne.
:wink: Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » pon 24. říj, 2005 19:35

To ti nikdo neřekne.To je tajný...Nejlepší na tom ale je že sem to celý zpunktoval já a ty děti tam vážně naběhli a začli se tam prát :lol: :lol: :lol: to mě pobavilo nejlíp ať to dopadlo jakkoliv.Přítelkyně mi vždycky říká-ty si tak vychcanej že bys dokázal přesvědčit i Bushe o tom že je Komunista.... :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » pon 24. říj, 2005 19:40

Takže děti-perte se dál,já shánim prostory na cvičení techniky.Na sparingy si choďte třeba na SK ®ižkov...

Pokud by někdo o nějakých prostorách věděl ať se prosím ozve na mé tel které už sem tu nechával mockrát.Samozřejmně za poplatek či nějakou protislužbu. :wink: ještě tu nechám maila.www.katakomba@centrum.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » pon 24. říj, 2005 19:45

Jo ještě něco k Hung Garistům-byli solidní a ozvali se,ale bylo to o Egu,takže po pár mých zprávách přestali reagovat.Ty zprávy co sem jim poslal byly žádost o pomoc,ale na to se tam asi nehraje...Přemýšlel sem i o boji-ale kašlu na to.Ani za rok ani za deset.Stejně by to dopadlo tak že by někdo skončil v nemocnici.Co z toho.V dnešní době je kung fu o něčem jinym.Ale sem rád že se mi takhle povedlo zmanipulovat půl Prahy a dostat je do Feng Shan Shi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SnEk » pon 24. říj, 2005 20:32

Tak ty posledni prispevky littlearsche zcela jasne rekli co je zac.
nejdriv jsem si myslel ze je to jen trochu ukacenyej clovek, pak ze je to namachrovanej trouba. Ted uz jsem zcela presvedcen ze je to psychopatickej debil se sklonem k sebestrednosti. A podle stylu jednani asi ne prylis vyspele individuum. Omlouvam se ze jsem se vubec pokousel s nim diskutovat.

to littlearsch

pokud si opravdu myslis ze jsi tema svejma kecama nekoho presvedcil, tak jses jeste vetsi hlupak nez jsem napsal vyse. I kdyby byla pravda co jsi napsal o to ze nekdo o nekom rikal, tak

1) kdzy sifu Husek rekne ze se mu nezda neci kungfu, tak je to nazor sifu Huska ktery se nemusi kazdemu libit, a za kterym si asi zase tolik nestoji, kdyz to nerekl tem o kom mluvil (mimochodem to mi nikdo nepotvrdil - takze si myslim ze jsi lhar).
Kdyz to rekne ale nejakej trouba a snazi se pomoci tohoto vyroku postvavat skoly proti sobe (viz ty tvoje kydy ze si to snima muzeme vyrikat na tvrdku) je to jen uboha pomluva a ty za ni zaslouzis dostat pres drzku. V coz pevne doufam od nekoho brzo dostanes.

2) Asi ti hodne stouplo do hlavy tve presvedceni o tom ze souboje s Feng shan Shi jsi vyprovokoval ty. Nicmene tva snaha postvat Macka proti Huskovi je nanejvys uboha a myslim ze jsi tim hodne prestrelil.
Kdyz tak vehementne provokujes lidi okolo kungfu tak jiste budes mit neco za sebou (kdyz nepocitam ze te vyhodil ze skoly Husek i Rzounek). Kdyz tak premlouvas at ti nekdo cinkne tak cinkni ty me 737230130 rad to s tebou prohovorim i osobne.

Posledni cast je pro vsechny nedockavce ohledne vysledku FSS :D

proti FSS bojovali 2 lidi od sifu Rzounka a 2 lidi od sifu Macka a 2 lidi od 3 skoly jiz si nepamatuji jmeno a nechci ho komolit jmeno (Du ...) Rzounkovi i Mackovi lide zcela bez diskuze rozsekali FSS. 3 skolu si nedovolim komentovat, protoze jsem nevidel konce zapasu myslim ze jeden vyhrali FSS ale pak tito 2 lide bojovali znovu a to nevim jak dopadlo.

Kazdopadne jednoznacne vyhraly tradicni GF skoly a FSS by se mela trochu zamyslet jestli by to prece jen nechtelo vymenit nejake nahravky za opravdu schopneho sifu ktery jim krome obrazku vysvetli i principy technik.

Howg SNK
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prosek for Dong wu

Příspěvekod Anonymní » pon 24. říj, 2005 21:32

Ahoj můžeš mi napsat na email.. nechal jsem ho tu na asi 3. str. zatim zdar Jarda. (Jar.o z FSS)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sds

Příspěvekod raduz » úte 25. říj, 2005 6:31

littlearts píše:Chlapi já tam nebyl a ještě sem s nikym od Du nemluvil.Každopádně jestli někdo z nich dostal na budku od boxera tak se nedivim.Box je dobrej.A aspoň budou mít motivaci víc cvičit :wink: Realita je úplně jiná,ale neříkám že je box lepší než kung fu.Důkazem toho jsou třeba mistři Luo G.Y(tang lang)který byl vyzván ruskými šampiony v boxu a vždy je porazil-bez rukavic!!!Další příklad ja M.Oyama(Kyukushin)ten porážel americké šampiony v boxu též bez rukavic.No a nakonec je znám i případ mistra Pakua kterého se vyzyvatel Muhamad Ali nebyl schopen dotknout.Jde vždy pouze o jednotlivce a pro mě je box jen tupé mlácení do pytle,sem tam nějakej sparing a stínování.Nic víc nic míň.Také je dost spojen s vykořisťováním-hodně to bylo i na Kubě,ale Kubánci se na tu "degradující"profesionalitu kterou jim amíci cpali naštěstí vybodli... :lol: :lol: :lol:

Pocuvaj "majster kecov" - mas naozaj "siroky zaber" - ale o boxe uz radsej nepolemizuj. Vies o tom velke hovno :idea:

Ale pisanie Ti ide :wink:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sds

Příspěvekod Dong_wu » úte 25. říj, 2005 7:34

Anonymní píše:Co me se doneslo tak tam byli kluci z wingchunu (Mai Gei Wong), Xinyi (Dufukun), Hunggar (Macek) a Feng Shan Si. O nejakych boxerech nebo komkoliv jinym jsem neslysel. Wingchun a Hunggar prisli, rozfackovali Feng San Si a zase odesli. Kluci od Dufukuna vzdali nebo prohrali. Presne to nevim, kdo s kym apod ale na treningu ve stredu budu vedet vic.
Marek

Zajimalo by me z jake jsi skoly a od koho jsi to slysel. :?:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

sparing ve Feng Shan Shi aneb dva světy Kung fu

Příspěvekod FSS-MP » úte 25. říj, 2005 7:35

Nechtěl jsem se původně vyjadřovat, protože všichni měli možnost přijít a podívat se na vlastní oči, ale polopravd je tu již příliš mnoho

Jsem starší žák FSS a boje jsem se přímo zúčastnil.

Nejprve k nám přišli žáci od mistra Dufukuna (včetně Dongwu). Přišli včas byli zdvořilí a dali si s námi sparing, tak jak bylo domluveno na internetu. Osobně jsem bojoval s Dongwu a musím uznat, že jeho technika byla lepší. Rozhodně nešlo o to se navzájem zmrzačit. Nakonec když při sparingu zasáhnete soupeře, tak mu necháte chvíli na rozdejchání, protože není důvod ho dorazit. Tímto zdravím žáky mistra Dufukuna a ještě jednou děkuji za přínosný sparing.

Po 10 hodině k nám "vtrhli" pan Macek spolu se svými žáky a žáky Mai Gei. Vešli do tělocvičny v botech aniž by se starali o to jestli je to u nás zvykem či nikoliv. Sparing pochopili zřejmě trochu jinak a tak naši žáci (bohužel zrovna ti mladší, kteří byli na řadě) dostali nakládačku. Zde musím s politováním oznámit, že to byla nakládačka ve stylu UFC (bohužel jsem neviděl ani hungar ani wingchun). Po asi třech zápasech náš mistr toto setkání ukončil z obavy o zdraví ať již naše či soupeřů. Věřím, že v budoucnu ještě budu mít možnost s těmito žáky srovnat svoje UFC, protože nic vás nenaštve tolik jako když vidíte svého mladšího žáka ležícího na zemi a na něm soupeř mlátící ho opakovaně do hlavy za podpory svých spolubojovníků "nepřestávej, nepřestávej".

Závěr si udělejte sami.

Můj závěr je jasný. Až někdy porazím svého mistra v boji a budu hledat jiného vím kam se mám obrátit.

S pozdravem M.P.
FSS-MP
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » úte 25. říj, 2005 7:37

Chtel jsem se zdrzet komentovani akce ve FSS, ale vypada to, ze se tomu asi nevyhnu :)
Predne bych rekl, ze kluci z FSS byli fajn a chovali se slusne a pratelsky a ocenuju odvahu udelat takovouhle akci.
To co predvedli kluci od Macka nebo od YiWana bylo impozantni a s tim jak nastoupili (velice tvrde a nekompromisne) by FSS rozsekali ikdyby ty kluci co proti nim nastoupili neco umeli.
Lidi od nas to vzali opravdu jen jako pratelsky sparing, jak se psalo na netu. Tudiz je tezky mluvit o nejake vyhre nebo prohre. Podle me pratelsky sparing spociva v tom, ze kdyz nekomu dam ranu a je jasny, ze bych ho rozsekal, tak ho necham aby se vzpamatoval a mohli jsme pokracovat.
Osobne by mi bylo blby rozdrtit chudaka, ktery cvici dva roky.
Konkretne k zapasum - od nas tam sparovalo sest lidi, z toho vetsina nekolikrat. Krome Stepana a Dana se od nas nikdo nevzdal (na zemi ve skrceni). U prvniho to bylo nedostatkem zkusenosti (myslim vubec prvni sparing) a druhy se dostal na zem protoze nechtel klukovi z FSS zlomit peater (Klucina ho objimal okolo pasu a snazil se ho srazit. Dostal ranu loktem do zad, ale nepustil. Tak dostal duraznejsi, ale nereagoval. Chudak Dan chvili bezradne stal a nevedel co ma delat az ho ten kluk konecne povalil.), zbytek sparingu byl naprosto jednoznacny.
Krome nich a mozna jednoho kluka co cvici kratce a ted moc nechodi na treninky nemel nikdo vetsi problemy. Tim rozhodne nechci rict, ze jsme nedostali zadnou ranu, ale to se pri sparingu stava.
Prekvapilo me, ze byl ochotny sparovat i Jirsak a musim uznat, ze na to ze cvici bez ucitele to nebylo spatny. Jinak toho kluci z FSS moc nepredvedli, ale to bylo urcite dany i tim, ze vetsina z nich necvicila moc dlouho (nekteri cvicili min nez rok).

Je to jen muj osobni dojem a je mozny, ze to nekdo vidi jinak.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 25. říj, 2005 7:39

Koukam, ze nez jsem to dopsal me FSS-MP predbehl :wink:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sparing ve Feng Shan Shi aneb dva světy Kung fu

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 8:29

FSS-MP píše:
Po 10 hodině k nám "vtrhli" pan Macek spolu se svými žáky a žáky Mai Gei. Vešli do tělocvičny v botech aniž by se starali o to jestli je to u nás zvykem či nikoliv. Sparing pochopili zřejmě trochu jinak a tak naši žáci (bohužel zrovna ti mladší, kteří byli na řadě) dostali nakládačku. Zde musím s politováním oznámit, že to byla nakládačka ve stylu UFC (bohužel jsem neviděl ani hungar ani wingchun). Po asi třech zápasech náš mistr toto setkání ukončil z obavy o zdraví ať již naše či soupeřů. Věřím, že v budoucnu ještě budu mít možnost s těmito žáky srovnat svoje UFC, protože nic vás nenaštve tolik jako když vidíte svého mladšího žáka ležícího na zemi a na něm soupeř mlátící ho opakovaně do hlavy za podpory svých spolubojovníků "nepřestávej, nepřestávej".

Závěr si udělejte sami.

Poslouchej dobre, MP ,

Vešli do tělocvičny v botech aniž by se starali o to jestli je to u nás zvykem či nikoliv.

nechtel bys jeste aby se s vami soudruzsky polibili ? kdyby to u vas bylo zvykem?

Sparing pochopili zřejmě trochu jinak a tak naši žáci (bohužel zrovna ti mladší, kteří byli na řadě) dostali nakládačku.

neni to tak ze kluky do sparringu vybiral Jirsak ? Ze na jednotlivy kluky ukazoval a rikal : "bez treba ty" ?

Zde musím s politováním oznámit, že to byla nakládačka ve stylu UFC (bohužel jsem neviděl ani hungar ani wingchun).

co myslis ze je sparring/porovnani dovednosti ? otukavani na body, naznacovani uderu a kopu a potom hadani se kdo jich ziskal vic? mimochodem, VSICHNI kluci z tebou jmenovanych skol meli vec plne pod kontrolou, jeden z nich dokonce radsi bouchal jenom dlanema. VSICHNI bez vyjimky kdyby jim o to skutecne slo mohli FSS rozsekat na maderu tak ze by zachranar mel skutecne co delat! jinak co by jsi chtel videt? skakani jako ve filmu ? hluboke postoje a efektni techniky jako Jet Li v Shaolinu? Je videt ze v FSS nemate ANI PARU o tom co je gongfu!

Po asi třech zápasech náš mistr toto setkání ukončil z obavy o zdraví ať již naše či soupeřů.

poslouchej MP, co ja jsem videl byly zapasy ukonceny predevsim proto ze chlapci z FSS proste uz dal bojovat nemohli. chci jenom upozornit ze cely ten vecirek je nafilmovany a velice jasne je videt co se tam delo atd. prave z toho duvodu aby jste prekrucovanim nezkouseli pozdeji cokoliv zmanipulovat. myslim ze si muzeme otevrit vesteckou praxi :-)

myslim ze k tomu svoje napisou jeste dalsi primi ucastnici a pokud budete pokracovat v prekrucovani, chlapci, tak asi vznikne "blba nalada" a to preci vy nechcete, nebo ne?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » úte 25. říj, 2005 9:24

Také jsem nechtěl reagovat, ale okolnosti mě donutili.
Budu mluvit samozřejmě jen za sebe.
1. Myslím, že jsem byl velice korektní, mému supeři jsem se dokonce po první ráně omluvil.
2. Jako první jsem si šel stoupnout do placu a tedy bylo na panu Jirsákovi koho pošle.
3. Rozhodně to, co jsme předvedli UFC nejsou!
4. Po odchodu jsem se dokonce se svým soupeřem rozloučil a dozvěděl se kde cvičil před FSS.

Ale možná by se měl někdo z FSS zamyslet, co předcházelo tomu, proč jsme tam šli. Bylo to na popud jednoho za členů FSS, který již před tím byl u Si fu Macka a poté se zde oháněl tím, že kdyby ... tak by... a že ...

Kdo chce si to tu najde.

Bye bye ShangHai
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 9:43

Ahoj, jsem žák sifu Macka a také jsem se zúčastnil boje. Od bojového aspektu stylu, kterému se věnuji, očekávám především schopnost obstát v reálném konfliktu, nikoli schopnost vítězit v hrách typu fackovaná, plácaná atd. Pokud tedy jdu někam poměřovat své dovednosti, chci je poměřit komplet, včetně těch nejdůležitějších, které rozhodují boj - jinak by to bylo k ničemu, nikam by mne to neposunulo, nezjistil bych, co mi chodí a co ne atd. Jedněmi z těchto rozhodujících aspektů jsou nasazení neboli srdce a síla - kdo někdy viděl skutečný pouliční fight, ví, o čem mluvím.

To, že žáci FSS žijí mimo realitu a boj si představují tak, jak ho vidí v kung-fu filmech, je jejich problém. Neví nic o použití dovedností získaných cvičením kung-fu v boji a proto jejich sparingy vypadají tak, jak vypadají. Takoví lidé jsou příčinou toho, že když boxeři, thaiboxeři nebo jiní plnokontaktní bojovníci slyší kung-fu, smějí se.

FSS-MP píše, že neviděl ani hungga, ani wingchun - jak to ví, když nemá ponětí o tom, jak tyto styly vypadají? Myslí tím, že neviděl žádnou sestavu nebo nějakou "zázračnou" techniku? Jak píši výše, hungga staví na síle a nasazení, a to si myslím že viděl.

Já osobně jsem byl v jednom příspěvku označen za boxera - možná proto, že přímý úder i hák jsou jedny z nejpoužívanějších technik v hungga. Padlo i slovo ultimátní zápas - k tomu řeknu jen tolik, že žáci FSS se TÉMĚŘ V©ICHNI snažili boj přesunout na zem, přestože na jejich webu údajně píší o tom, jak je to z hlediska reálného boje nevýhodné. Mému soupeři se to podařilo a na zemi mě nechtěl pustit - nic jiného než údery mi tedy nezbývalo.

Nicméně JakubS z FSS píše "i presto dekuji za cenne zkusenosti." Takže aspoň ten si z akce něco odnesl - kdyby zkušenost o účinnosti svého "bojového umění" získal někde v podchodu s dvěma ukrajinci, už by třeba nemusel mít možnost ji někde využít.

Jarda z FSS v tomto fóru psal, že považuje za rozumný svůj přístup k tréninku BU. Někdo mu vysvětloval, že to je kravina, že to takhle fungovat nemůže - Jarda mu nevěřil. Takhle by se mohli bavit 10 let, dotyčný by mohl uvést spoustu argumentů, ale pochybuji, že by to mělo nějaký význam. No ale stačila cca 1 minuta "boje" proti člověku, který cvičí tradiční bu pod vedením kvalifikovaného učitele a bylo jasno.

Mimochodem pro mě i pro mého kolegu to byla první akce tohoto typu.

Takže asi tak.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 10:26

Anonymni: nevím jak to bylo, ale naklusat do tělocvičny jak parta nezdvořáků atp atp. mi nepřijde jako slušné chování, natož nějaká kung-fu tradice.

Ovšem dodávám, nebyl jsem tam a o kung-fu nemám ani potuchy. Jen narážím na tvůj ironický příspěvek typu "nechtěl bych, aby se s vámi ještě políbili?"... to by snad vážně nikdo nechtěl, ale nějakou úroveň očekáváme všichni.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dsd

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 11:56

for šnek-šneku nevim kdo tě informuje,ale určitě tě informuje špatně.Nevim o tom že bych někdy chtěl u pana Rzounka cvičit-natož aby mě vyhodil...to ti řeklo jaké dítě???Co se týče pana Huška tak od toho sem odešel sám.Je dobrej,ale nelíbilo se mi jak pořád někoho řešil/daleko víc než řešim já na těchto stránkách/takže sem od něj odešel.Pokud si uraženej za ten výrok s Lam Chun Sing tak sám Hušek mi říkal že jediný kdo z rodiny Lam stojí za to je Y.C Wong.Zná ho osobně jelikož navštěvoval jeho studio v USA.Jinak těch perliček mám daleko víc a nevim proč by mi za ně měl někdo dávat "přes držku"když jsou pravdivé.Nejvíc mne pobavilo jak Sifu Hušek ve škole předváděl to jak Lam Chun Sing cvičil tu kudlanku... :lol: docela jsme se pobavili...ještě mam další perličky.Nechci Vám kazit "reklamu"ale jestli chceš můžu pokračovat.Mam toho hrozně moc,pamět mi slouží a docela mě to i baví :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 12:04

Měl bys sundat šneku ty brejličky.Zhruba před týdnem mi jeden známý který cvičí 20let Goju Ryu říkal že jeho český učitel cvičí lépe než jeho asijský učitel.Bere to jako fakt a není to nic zvláštního.Takže sundej brejle,utři si pořádně prdel a začni přemýšlet o síle reklamy a vlivu médií na osobnost.... :idea: :idea: :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » úte 25. říj, 2005 12:25

4LITLLEARTS

AHOJ, JE MI JASNÝ, ®E TO CO TU PÍ©E© A JAK TU PRUDÍ© JE RPO TEBE VELICE ZÁBAVNÉ A URČITĚ SI TO U®ÍVÁ©, ALE UVĚDOM SI, CO TÍMTO SVÝM TLACHÁNÍM ZDE ZPŮSOBUJE©!
A TO, CO TI CHTĚL ŘÍCI ROZA, JE ASI TO, ®E TO ®E SI ONĚČEM MYSLÍ©, ®E TO VÍ© NEBO TO OPRAVDU VÍ©, MUSÍ© HNED RYCHLE NABU©IT DO KOMPU A DÁT SEM.
RESPEKTUJ TO, ®E VYTAHUJE© Z KONTEXTU JEN TO, CO JE NEGATIVNÍ A ZBYTEČNĚ ROZDMÝCHÁVÁ© U® TAK KŘEHKÉ VZTAHY V ČESKÉ GONG FU SCÉNĚ. "I KDYBY TI SIFU HU©EK ŘEKL O MÉM SIFU, ®E STOJÍ ZA ... " TAK BY JSI MĚL VĚDĚT, ®E JE TO NESLU©NÉ VŮČI SIFU HU©KOVI ZDE PREZENTOVAT. TOMU SE MILÝ HOCHU ŘÍKÁ LOAJALITA!

ALE ASI HÁZÍM HRÁCH NA ZEĎ.

PROSÍM TĚ ZALO® SI ZDE ÚČET, A« TI JDE PSÁT DO SOUKROMKY A NEMUSÍM SE TU VYJADŘOVAT A OTRAVOVAT TÍM I LIDI, KTERÉ TO VŮBEC NEZAJÍMÁ.

PROTO®E NEZLOB SE, ALE NEHODLÁM UTRÁCET ZA TO, ®E SI Z TEBOU BUDU TELEFONOVAT.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 25. říj, 2005 12:31

Flákne někdona net to video, ať i tady v dalekym Pekingu shlídnu jak se perou soudruzi v Čechách?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 25. říj, 2005 12:56

zdar a silu,

ad littlearts: kafemlejnek, kterej premila neci vyroky a chce kolem sebe vyvolat rozruch, aby si dodal na vyznamu, a jeste se tvari jako sama pravda a uprimnost. pritom umysl je jenom ten nejhorsi - rozestvat a urazit. pochybuju, ze ma "opravdovy a uprimny" zajem o gungfu, kdyby ano, muze si k nam do skoly prijit vyzkouset, jak vypada "gf po obrne" (ovsemze neprijde, stejne jako neprisel do FSS v sobotu). tim to pro me konci, nehodlam ztracet cas tlachanim s dusevne labilnimi a zakomplexovanymi jedinci na webu.

ad FSS: prisli jsme, slusne pozdravili, vyckali az skonci prave probihajici zapas, po skonceni se predstavili, pomerili dovednosti, podekovali za pozvani, odesli. jsme cvicenci gf a ne gangsteri, ctime nejen "bojovnicke dovednosti" (mou gung), ale i "bojovnicke ctnosti" (mou dak). ac si o FSS VCD mis-masi myslime sve, zdrzeli jsme se jakychkoliv komentaru, takze vse probehlo ve vsi slusnosti.

box?: ucednici VCD sifu posuzuji co je a co neni Hung kyun/Wingcheun?!? muzu rozebrat oba nase fighty techniku po technice - ping cheui (primy horizontalni uder), yat ji cheui (primy vertikalni uder), ngau gok cheui ("hak"), kam cheui (obloukovy prikryvaci uder), chyun kiu (provlikaci blok), lap sau (chyceni), ngau taan geuk (obloukovy kop), fu mei geuk (stranovy kop)... ofensivni a defensivni drily, ktere u nas cvici zacatecnici behem prvnich trech mesicu. zijete ve svete vyukovych VCD a gf filmu, o realnem gf, natoz boji, nemate ani poneti, zamenujete ucebnice za real. mela nam k boji hra hudba z filmu o Wong Feihungovi? tot co se tyce "technickeho" aspektu - mnohem dulezitejsi je "dovednostni" - postoje, prace nohou, kiu sau, drajv... taktika bik (tlak) a lin waan (kontinualni po sobe jdouci utoky). jak pravi gf prislovi - "prvni je odvaha, druha sila, treti technika". neni divu, ze se nam gungfistum jine styly (boxeri, zapasnici, thajboxeri) smeji - prave kvuli skolam jako je FSS.

UFC?: "pomerovani dovednosti" probehlo presne podle vymezenych pravidel - zadne chranice, zakazane utoky na oci, ohryzek a genitalie, anything else goes, zadne karate kumite, zadny point-fighting ci "baby fighting", ale klasicke bei mou, jakych se v HK a Cine konaly tisice a tisice - pomerovani dovednosti cvicencu ruznych skol, souboje dvou pricetnych lidi dle vymezenych pravidel. souboj mohl skoncit bud vzdanim soupere, "hozenim rucniku", KO, nebo tim, ze to jeden z koucu roztrhne. facickovani, poplacavani a sbirani bodu si nechte na vase treninky. opakuji, zijete ve svete gf filmu a svych VCD sifu, skutecne bojove umeni, natoz boj, jsou od vaseho FSS na mile daleko. co jineho jste cekali, ze vam budeme neco ukazovat, neco vam vysvetlovat, techniky, principy?!? kdybysme "prohrali", budeme za sracky s rodokmenem, kdyz jsme ukazali naprostou technickou a dovednostni prevahu, jsme za gangstery, boxery a ultimatniky.

poznamka pro Jardu: jeste vetsi ostuda nez u nas pred rokem, univerzalni bojovniku.

nejvetsi osobni selhani je "mistr" Jirsak, ktery nejen krmi sve zaky filmovymi nesmysly, ale predevsim hazarduje s jejich zdravim. nedokazu pochopit, ze do zapasu postavi kluky, kteri by dostali na prdel i od nekterych holek, co cvici u nas. prvni hospodska rvacka je ovsem nemusi stat jen posramocene sebevedomi, ale zuby, oko nebo zebra. na druhou stranu velmi ocenuji srdce kluku z FSS, ze do toho sli, jsem rad, ze se nikomu nic nestalo, a doufam, ze zacnou uvazovat hlavou. hrdinu jsou plne hrbitovy.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...