MirekBusin píše:Sennin píše:Více lidí, co něco o VT vědí??? Jo, jsou tu u nás takoví, ale všichni pocházejí z linie od Ivana...
Stejně jako MT je spojováno s Péťou Macháčkem, Musado s Oldou ©elenberkem, Iai-Dó s Vláďou Hotovcem atd. - to jsou prostě lídři bojových umění v ČR a nikdo jim to prvenství nevezme!
1. Vzhledem k tomu, že to byl IR, kdo sem přivedl EWTO, Lok Yiu ? (nevím jistě) a "teď" kontinentální WCH, by se dalo říct, že většina lidí, co cvičí VT/WCH... pocházejí z linie od Ivana. Přesto si nemyslím, že je jediný, kdo VT/WCH... rozumí, ačkoli tón některých příspěvků (ne jeho) na mě tak působí. A zřejmě nejen na mě. A nemyslím si ani, že další případní adepti musí být nutně jen z jeho linie. Co Tě vede - opravňuje k této myšlence? Vážně znáš V©ECHNY lidi z téhle branže tak dobře, abys to mohl tvrdit?
2. Budeme-li přisuzovat Ivanovi zásluhy za rozšíření VT/WCH v ČR (a já mu je rozhodně neupírám), bylo by stejně logické a fér uznat zásluhy EWTO na zpopularizování a rozšíření WT/WCH... v Evropě, a u nás koneckonců taky. Hodláme-li nadávat na EWTO, jaká je (a myslím, že můj názor je dostatečně známý), bylo by dobré si uvědomit, že tahle mince má taky dvě strany.
3. Zmínil jsi Iai-dó. Nevím, co si představuješ pod slovem lídr, ale pár let jsem se pohyboval mezi kendisty a dodnes tam mám dost známých. Koncem jara jsem s nimi něco diskutoval ohledně kenda a jejich organizace, tak jen pro úplnost: Vladimír Hotovec není jejich prezidentem a dnes už není ani nejlepší "fighter". Info z kendo kruhu. Ale je nepochybně mediálně nejvíc vidět.
Bušín
Ad 1. - Nenapsal jsem, že je Ivan jediný, kdo rozumí VT/VCH! A to, že více než 90% lidí z VT/VCH v ČR pochází z jeho linie je prostě fakt.
Ad 2. - Na EWTO nenadávám a nijak se k nim nevyjadřuji...V diskuzích vždy reaguji na konkrétní myšlenky nebo názory konkrétní osoby...
Ad 3. - Pod slovem lídr si nepředstavuji presidenta nějaké organizace, ale osobnost, která to které bojové umění u nás zpopularizovala. A Vláďa pro Kendó i Iai-Dó udělal mnoho. A jaký je "fighter"??? Tuto otázku u Vládi neřeším.