instruktor kung-fu/Jeet Kune Do

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Sennin » stř 29. zář, 2004 11:44

:arrow:
Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:23, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. zář, 2004 12:13

Sennin píše:
Pavelo,
s těmi "tanečky kolem" nemluvím s opovržením - ale poukazuji tím na něco jiného - už jsem to mnohokrát zažil - že borci nastoupili a začali mi ukazovat něco, co "umí" a pro mě to bylo fakt zbytečné tancování kolem horkém plotny.
Jestliže to vyplynulo z diskuze, kterou jsem vedl s panem anonymním Jirim, poukazoval jsem na jeho slova o kata a bojování.

vis ty jsi proste blbec jak vysitej, to ti meli dat rovnou do drzky? Dat ti rovnou pesti? Nebo je lepsi ukazat nejakou formu? S tebou je to tezky, z konfrontace mas strach a kdyz ti nekdo ukaze neco ceho se nebojis tak je to pro tebe tanecek.

Mnoho lidí zde na webu ví, že jdu jinou cestou, cestou "moderních sraček" a proto budu vždy obhajovat svoje pojetí reálného boje,

tak ho obhaj treba sparringem s panem Jirim ! Ty "reale"... Zatim jsi tu vyblil spoustu hloupych prispevku a nesmyslny, opsany clanky na tema JKD. Jakou cestou jdes ? Co to meles ? jestli chces kam jit tak ja te tam poslu :-) .

stejně jako třeba ty budeš obhajovat svoje tradiční gung-fu. Nelezeme si do zelí, ale diskutujeme.
Opravdu jsem na tomto webu nikdy nikoho otevřeně nekritizoval za to, že dělá to či ono.

nauc se cist troubo, pan Jiri nenapsal "kritizujes kazdeho", ale "VSECHNO" !

Jinak v mnohém s tebou souhlasím a pistoli již s sebou nenosím od r. 1997. Tímto jsem jen poukazoval na to, oč tu šlo - na realitu všedního života, kterou jsem zažil a kdy mi bylo i BU nanic (samozřejmě v jiných chvílích a v jistých situacích mi BU vážně zachránilo život)

nojo, ty budes nejakej valecnik :lol:

Výzvu pana Jiriho jsem vzal realisticky - nehledal jsem žádnou konfrontaci typu tradiční BU vs. moderní sračky.

tys to vzal tak REALISTICKY, ze sis nasral pred sparringem nebo konfrontaci s panem Jirim do kalhot :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

ROVNAKÝ

Příspěvekod MROZEK » stř 29. zář, 2004 12:23

pavela píše:Podívejte sennine, co furt máte s těma tanečkama, když budete o kata, taolu a podobných tradičních praktikách mluvit s takovým opovržením, tak nejen že tím dokazujete, že o podstatě a významu těchto"tanečků"(a tím i podstatě samotných BU,neboť cvičení sestav má jasný a zřejmý význam,pro toho kdo rozumí jejich principu) nevíte nic, ale zákonitě si koledujete o to, že vám někdo bude chtít dokázat opak a jetliže teoretické argumenty neuznáváte, jde to pak jedině zkusit to prakticky. A to že nosíte pistoli na tom nic nemění, pistole je samozřejmě rychlejší než jakýkoliv ninja ale potom je pro vás naprosto irelevantní cvičit jakékoliv i praktické BU.( Já ostatně nenosím zbraň hlavně z důvodu, že to tíží kalhoty ale kdyby šlo o život, tak bych se také z dovolením vysral na celé Jedkundo a přecijen bych si tu pistol vzal) BU v dnešní době již nemá smysl boje na život a na smrt. Na to kdo je lepší v BU znovu opakuji, stačí mírně se oťukat a případně si potom podat ruce, jako onehdy já....Nicméně, i kdyby jste Jiřího porazil, NIC to nedokazuje, jen to kdo z vás je lepší, nikoliv jestli tradiční BU nebo moderní sračky. Zdar Pavela

AMEN! :)
"Mínění jest překážkou postupu".
MROZEK
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » stř 29. zář, 2004 12:48

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:05, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. zář, 2004 14:03

Sennin píše:
:lol: :lol: :lol: ty jsi mi ale hrdina... Chceš diskutovat nebo jen blít svoje urážky a nesmysly? Pověděl jsi Ty něco k tématu a víš vůbec o čem se tady mluví???

rozhodne s tebou nechci diskutovat, to by bylo jako mluvit praseti do prdele a cekat ze misto smradlavyho prdu muze vylezt neco jinyho, rozumejsiho. ja jsem se k tobe jen vyjadril.

jak tebe nekdo muze brat vazne (myslim ze ani nebere - bojoveumeni.cz udelejte anketu, jestli sennina nekdo vazne bere :-) ) a cist tvoje znalecky teorie kdyz jsi srab co se neumi obhajit ruco.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. zář, 2004 15:25

ze lezu do debaty by me zajimalo nemate nekdo ceske preklady techto a mnohych dalsich knih od BL. popripade praxi s principi J K D v bojovych umeni?

trojzub
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

pro sennina

Příspěvekod BenGuri » stř 29. zář, 2004 16:58

Sennine, Dobrý den, napíšu jen ?tučňák? _ ?MarkPrivacy?, poslal jsi mi z UK maily? Jestli ano, pošli mi prosím soukr.zprávu.
Jinak mizím a nebudu zde rušit dusno, mezi těmi nitkami mi ovečky připadají tak malinké... 8)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » stř 29. zář, 2004 17:54

Co se ankety tyce,mozna budu jediny,kdo Sennina bere vazne.Asi to bude spolecnym pristupem k "boji".Nicmene ja bych do otukavane sel :wink:
Hele lidi,coz takhle udelat nejakej "seminar" webu bojovaumeni.cz? :)
To by bylo na reportaz,myslim ze by se sesla zajimava banda zajimavejch existenci :roll: ...misto neustalych narazek si proste pokecat nazivo.A takovej hromadnej sparring se jen tak nevidi 8)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 29. zář, 2004 18:03

A každej cedulku na záda ať se můžem pomidlit, že jo? :D
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 29. zář, 2004 19:19

..mozna by pak bylo zajimave sledovat cloveka,co by mel z recese na zadech nalepenu jmenovku Sennin(ikdyz by jim samozrejme nebyl) :wink: :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. zář, 2004 19:35

AHoj,
teda tahle diskuze je mazec..:-)No kdyz se Sennine podivas na vyvoj systemu ktere pouzivaji bezp. slozky ( hand2hand, corp a corp, musado, krav maga, scars ) tak obsahuji techniky ktere najdes v tradicnich systemech a mozna se budes divit, ale najdes zde urcite sekvence pohybu ktere te ty techniky uci ( stejne jako kata ). A urcite stejne techniky uzivas i ty, at uz tomu rikas JKD nebo....Nicmene vetsina tech lidi ovlada prave jen to vymezene a doba venovana tomuto vycviku neni nijak zavratna a to ani u jednotek u kterych by jsi to predpokladal ( snad vyjma SPJ ) - jestli jsi mel moznost, jak uvadis s temito lidmi cvicit, tak asi vis, ze u 90% z nich dominuje sila pred technikou. K nam prislo par lidi z Vinaric, kde je dettachment zasahové jednotky Vezenske sluzby a divil by ses, co s nima provadeli lide po trech letech "tradicniho" treninku. Myslim, ze je blbost rikat tradicni je kravina a jen JKD, krav maga je dokonale....stejne tak, ale plati opak. VZDY to je o tom, jak je bojove umeni vyucovano, at uz tradicni ci "moderni systemy".
Docela by me zajimalo v jakych situacich jsi musel bu pouzit a proc myslis, ze by ti v nich "tradicni system" nebyl nic platny...Ja jsem byl u "litacky" VP a nikdy jsem nemel s tradicnim vycvikem bu na ulici zadny problem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. zář, 2004 22:25

player píše:Co se ankety tyce,mozna budu jediny,kdo Sennina bere vazne.Asi to bude spolecnym pristupem k "boji".Nicmene ja bych do otukavane sel :wink:
Hele lidi,coz takhle udelat nejakej "seminar" webu bojovaumeni.cz? :)
To by bylo na reportaz,myslim ze by se sesla zajimava banda zajimavejch existenci :roll: ...misto neustalych narazek si proste pokecat nazivo.A takovej hromadnej sparring se jen tak nevidi 8)

Playere, tobe napisu jen tohle - ty jdi do prdele.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: pro sennina

Příspěvekod Sennin » čtv 30. zář, 2004 6:50

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:20, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 30. zář, 2004 7:30

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:01, celkově upraveno 3
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 30. zář, 2004 10:07

Smekám. Moc hezké a přesvědčivé!!!!

Hluboce smekám 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 30. zář, 2004 10:32

honza píše:Smekám. Moc hezké a přesvědčivé!!!!

Hluboce smekám 8)

Tak jooo, do vecera taky neco vymyslim, jaky jsem James Bond, jak okolo sebe strilim, vyrabim jedy a bomby, svadim zensky tim ze je uhranu pohledem :lol: :lol: :lol: a jenom v ramci konspirace delam vedouciho ve vesnickym konzumu. A CHCI VAS OBDIV, JASNY !!! ??? !!!
John

PS - all you need is LOVE !
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 30. zář, 2004 11:47

Sennin píše:Já totiž "nebojuji pro čest, ale bojuji, abych vyhrál"...

:lol: fakt cool, mimochodem bys k tomu mohl priste napsat odkud jsi to opsal...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 30. zář, 2004 11:54

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:20, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér