Moderátor: pm
Sennin píše:
Pavelo,
s těmi "tanečky kolem" nemluvím s opovržením - ale poukazuji tím na něco jiného - už jsem to mnohokrát zažil - že borci nastoupili a začali mi ukazovat něco, co "umí" a pro mě to bylo fakt zbytečné tancování kolem horkém plotny.
Jestliže to vyplynulo z diskuze, kterou jsem vedl s panem anonymním Jirim, poukazoval jsem na jeho slova o kata a bojování.
Mnoho lidí zde na webu ví, že jdu jinou cestou, cestou "moderních sraček" a proto budu vždy obhajovat svoje pojetí reálného boje,
stejně jako třeba ty budeš obhajovat svoje tradiční gung-fu. Nelezeme si do zelí, ale diskutujeme.
Opravdu jsem na tomto webu nikdy nikoho otevřeně nekritizoval za to, že dělá to či ono.
Jinak v mnohém s tebou souhlasím a pistoli již s sebou nenosím od r. 1997. Tímto jsem jen poukazoval na to, oč tu šlo - na realitu všedního života, kterou jsem zažil a kdy mi bylo i BU nanic (samozřejmě v jiných chvílích a v jistých situacích mi BU vážně zachránilo život)
Výzvu pana Jiriho jsem vzal realisticky - nehledal jsem žádnou konfrontaci typu tradiční BU vs. moderní sračky.
pavela píše:Podívejte sennine, co furt máte s těma tanečkama, když budete o kata, taolu a podobných tradičních praktikách mluvit s takovým opovržením, tak nejen že tím dokazujete, že o podstatě a významu těchto"tanečků"(a tím i podstatě samotných BU,neboť cvičení sestav má jasný a zřejmý význam,pro toho kdo rozumí jejich principu) nevíte nic, ale zákonitě si koledujete o to, že vám někdo bude chtít dokázat opak a jetliže teoretické argumenty neuznáváte, jde to pak jedině zkusit to prakticky. A to že nosíte pistoli na tom nic nemění, pistole je samozřejmě rychlejší než jakýkoliv ninja ale potom je pro vás naprosto irelevantní cvičit jakékoliv i praktické BU.( Já ostatně nenosím zbraň hlavně z důvodu, že to tíží kalhoty ale kdyby šlo o život, tak bych se také z dovolením vysral na celé Jedkundo a přecijen bych si tu pistol vzal) BU v dnešní době již nemá smysl boje na život a na smrt. Na to kdo je lepší v BU znovu opakuji, stačí mírně se oťukat a případně si potom podat ruce, jako onehdy já....Nicméně, i kdyby jste Jiřího porazil, NIC to nedokazuje, jen to kdo z vás je lepší, nikoliv jestli tradiční BU nebo moderní sračky. Zdar Pavela
Sennin píše:
![]()
![]()
ty jsi mi ale hrdina... Chceš diskutovat nebo jen blít svoje urážky a nesmysly? Pověděl jsi Ty něco k tématu a víš vůbec o čem se tady mluví???
player píše:Co se ankety tyce,mozna budu jediny,kdo Sennina bere vazne.Asi to bude spolecnym pristupem k "boji".Nicmene ja bych do otukavane sel![]()
Hele lidi,coz takhle udelat nejakej "seminar" webu bojovaumeni.cz?![]()
To by bylo na reportaz,myslim ze by se sesla zajimava banda zajimavejch existenci...misto neustalych narazek si proste pokecat nazivo.A takovej hromadnej sparring se jen tak nevidi
honza píše:Smekám. Moc hezké a přesvědčivé!!!!
Hluboce smekám
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků